FOK!forum / Culinesse à gogo / Chocolade met bacon
Ofyles2woensdag 26 november 2008 @ 01:02
Vergeef het me, dit is mijn eerste post hier. Maar deze wil ik jullie niet onthouden:
quote:
Britten houden van chocolade met speksmaak
Het imago van de Britse keuken heeft weer een nieuwe klap gekregen. De Britten zouden namelijk gek zijn op chocolade met speksmaak. De chocolade is een Amerikaanse uitvinding, maar in het Groot-Brittannië was de voorraad op 48 uur tijd uitverkocht. En verkopers zijn dringend op zoek naar meer van de chocoladerepen.

Explosie van smaken
De spekchocolade bestaat uit stukjes spek, zout en melkchocolade. "Spek en chocolade lijken misschien een vreemde combinatie, maar het smaakt fantastisch. Het is een explosie van smaken", zegt Ewan Venters, directeur van Selfridges, de enige keten die de chocolade in Groot-Brittannië verkoopt.

Vreselijk zout
Maar niet iedereen is verzot op de nieuwe 'lekkernij'. De culinaire specialist van The Daily Mail omschreef het goedje als "het vreselijkste dat ze ooit in haar mond stak". De chocolade is volgens haar vreselijk zout. "Het is als chocolade uit een overvolle asbak eten", schreef ze. (gb)
24/11/08 15u48
Bron: Het Laatste Nieuws
Stereotomywoensdag 26 november 2008 @ 01:10
Spek als in niet marshmellow spek maar bacon spek?

Geef mij dan toch maar de deep fried mars bar.

FritsVanEgterswoensdag 26 november 2008 @ 01:12
Ach ja. alles wordt uitgeprobeerd. Extra zout lijkt mij persoonlijk overkill.
Papierversnipperaarwoensdag 26 november 2008 @ 01:13
RichardDawkinswoensdag 26 november 2008 @ 01:14
Haha cool!
Isabeauwoensdag 26 november 2008 @ 05:29
....ok het wachten is hierna op de gehaktbal gedompeld in chocolade, het worstje met chocoladeomhulsel en de spareribs met chocoladesaus
FritsVanEgterswoensdag 26 november 2008 @ 05:40
Ik zag laatst een recept van spare ribs met gecaramelliseerd suiker oid dus we zijn op de goeie weg.
Isabeauwoensdag 26 november 2008 @ 05:45
quote:
Op woensdag 26 november 2008 05:40 schreef FritsVanEgters het volgende:
Ik zag laatst een recept van spare ribs met gecaramelliseerd suiker oid dus we zijn op de goeie weg.
"Mama, mag ik een snoepje?!"
"Neem maar een sparerib, mijn kind"
FritsVanEgterswoensdag 26 november 2008 @ 05:49
Zo bekeken kunnen ze beter chocolade spruitjes op de markt brengen.
Perruchewoensdag 26 november 2008 @ 07:15
hier hebben ze wel mole, kan je bij vanalles eten, en traditionele mole is met chocolade, chile, tortille, en wt je er verder maar in stopt... dus nieuw is het niet
Sorellawoensdag 26 november 2008 @ 08:03
Ik heb thuis een recept liggen van kipdrumsticks met dropsaus liggen maar als ik voorstel om het een keer te maken dreigen ze met een hongerstaking

Ooit een keer spareribs met chocolade gemaakt (uit een mexicaans kookboek) was wel apart zal vanmiddag het recept hier neer zetten. (als ik het niet vergeet)
MinderMutsigwoensdag 26 november 2008 @ 08:23
quote:
Op woensdag 26 november 2008 05:29 schreef Isabeau het volgende:
....ok het wachten is hierna op de gehaktbal gedompeld in chocolade, het worstje met chocoladeomhulsel en de spareribs met chocoladesaus
Die laatste zie ik nog wel voor me eigenlijk.

En chocoladespruitjes vind ik dermate fascinerend dat ik het binnenkort ga proberen.
Doedezemaarwoensdag 26 november 2008 @ 13:07
Mij lijkt het een prima iets om te combineren qua smaak. Ik ben wel van de combi zoet-zout. Ik eet ook graag ribbelchips naturel met een blokje chocola erbij.
Innocencewoensdag 26 november 2008 @ 13:37
Dat hebben ze in Mexico al veel eerder ontdekt:
http://www.kookotheek.com(...)ge_chocoladesaus.htm

of
quote:
Wij verrassen onze familie met kerstmis met een in Mexico gebruikelijke combinatie: chocolade bij het vlees, konijn in dit geval. Bak vijftig gram spekjes zachtjes uit in boter. Schep ze uit de boter en houdt ze apart. Laat vier konijnenbouten in het achtergebleven vet op een hoog vuur rondom dichtschroeien. Neem ze uit de pan en bestrooi met zout, peper en bloem. Bak in hetzelfde vet twee gesnipperde uien, een paar minuten. Schenk er drie deciliter rode wijn bij, breng die aan de kook en doe er tijm, een laurierblaadje, de spekjes en de konijnenbouten bij en laat de boel met deksel zachtjes drie kwartier stoven. Maal honderd gram amandelen en veertig gram extra bittere chocolade fijn, doe dat met een paar eetlepels slagroom in de pan en laat het nog eens een half uurtje stoven.
http://www.michielbussink.nl/artikelen.php?id=3&aid=23

Zou het trouwens wel eens willen proberen. Spekvet en chocolade zijn de twee meest hemelse etenswaren die ik kan verzinnen

[ Bericht 42% gewijzigd door Innocence op 26-11-2008 13:43:16 ]
Tauruswoensdag 26 november 2008 @ 14:00
Uit een asbak? Hoe smaakt as dan? Toch niet zout?
starlawoensdag 26 november 2008 @ 14:18
quote:
Op woensdag 26 november 2008 13:07 schreef Doedezemaar het volgende:
Mij lijkt het een prima iets om te combineren qua smaak. Ik ben wel van de combi zoet-zout. Ik eet ook graag ribbelchips naturel met een blokje chocola erbij.
Zoet-zout is lekker !

Spekpannekoeken met stroop bijvoorbeeld
MinderMutsigwoensdag 26 november 2008 @ 14:40
Bacon met chocolade lijkt mij ook nog niet vies maar chocolade met baconsmaak staat me toch wat tegen.
Isabeauwoensdag 26 november 2008 @ 19:56
quote:
Op woensdag 26 november 2008 14:00 schreef Taurus het volgende:
Uit een asbak? Hoe smaakt as dan? Toch niet zout?
Ik stel ook altijd vraagtekens bij dat soort vergelijkingen. Dan denk ik altijd: en waar heb je die smaaksensatie ooit opgedaan? Rare mensen.

Maar chocolade met baconsmaak staat me ook iets tegen.
-Mellow-woensdag 26 november 2008 @ 22:36
quote:
Op woensdag 26 november 2008 13:37 schreef Innocence het volgende:
Dat hebben ze in Mexico al veel eerder ontdekt:
http://www.kookotheek.com(...)ge_chocoladesaus.htm

of
[..]

http://www.michielbussink.nl/artikelen.php?id=3&aid=23

Zou het trouwens wel eens willen proberen. Spekvet en chocolade zijn de twee meest hemelse etenswaren die ik kan verzinnen
De traditionele molesaus is alleen niet zoet. Die melkchocolade (zoet!) met bacon is dus wel een heel ander soort combinatie, en lijkt mij eigenlijk niks.

Molesaus is overigens ontzettend lekker. Cacao en vlees is echt een geniale combi.
Captain_Fabulousdonderdag 27 november 2008 @ 11:16
quote:
Op woensdag 26 november 2008 13:37 schreef Innocence het volgende:
Dat hebben ze in Mexico al veel eerder ontdekt:
http://www.kookotheek.com(...)ge_chocoladesaus.htm

of
[..]

http://www.michielbussink.nl/artikelen.php?id=3&aid=23

Zou het trouwens wel eens willen proberen. Spekvet en chocolade zijn de twee meest hemelse etenswaren die ik kan verzinnen
Aangezien wij konijnen hebben krijg ik dit niet op tafel gepraat...kan het ook met drumsticks of kippebouten?
Captain_Fabulousdonderdag 27 november 2008 @ 11:19
quote:
Op woensdag 26 november 2008 14:40 schreef MinderMutsig het volgende:
Bacon met chocolade lijkt mij ook nog niet vies maar chocolade met baconsmaak staat me toch wat tegen.
Nou ja, honeyglaced ham lijkt me ook wel een zoet+vlees combo...maar serieus, ik ga eens een paar plakjes ontbijtspek heel crispy bakken, en dan in pure chocola dompelen, zien wat het wordt!
-Mellow-donderdag 27 november 2008 @ 13:17
quote:
Op donderdag 27 november 2008 11:16 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Aangezien wij konijnen hebben krijg ik dit niet op tafel gepraat...kan het ook met drumsticks of kippebouten?
molesaus/ chocolade saus gaat heel goed samen met kip
Innocencedonderdag 27 november 2008 @ 13:32
quote:
Op woensdag 26 november 2008 22:36 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

De traditionele molesaus is alleen niet zoet. Die melkchocolade (zoet!) met bacon is dus wel een heel ander soort combinatie,
Is inderdaad ook wel zo.

Captain, laat je even weten hoe het was!?
Reza-imprezadonderdag 27 november 2008 @ 15:18
Dit maak ik heel vaak :

http://www.thetasteoflife(...)icaanse_kipspiesjes/

Kipfilet gemarineerd in cacaopoeder , echt een aanrader !
Captain_Fabulousdonderdag 27 november 2008 @ 15:23
quote:
Op donderdag 27 november 2008 13:32 schreef Innocence het volgende:

[..]

Is inderdaad ook wel zo.

Captain, laat je even weten hoe het was!?
Ik zal melk en puur maar proberen denk ik, zien wat het beste werkt. Zal wel door m'n gezin voor gek worden verkaard, maar goed...
MinderMutsigdonderdag 27 november 2008 @ 16:52
quote:
Op donderdag 27 november 2008 11:19 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Nou ja, honeyglaced ham lijkt me ook wel een zoet+vlees combo...maar serieus, ik ga eens een paar plakjes ontbijtspek heel crispy bakken, en dan in pure chocola dompelen, zien wat het wordt!
Precies, zoiets lijkt me niet heel gek. Ik zou wel pure gebruiken.
Dat zou wel eens een heel grappige garnering kunnen zijn bij een amuse.
Ik ben heel benieuwd.
Captain_Fabulousvrijdag 28 november 2008 @ 07:01
Ik denk dat het ook vooral heel knapperig gebakken spek moet zijn om te werken, maar zal dit weekend eens een poging doen!
Sloavinkvrijdag 20 februari 2009 @ 23:04
Heb een keer een combinatie van oester/chocolade voorgeschoteld gekregen van een belgische pattisier die een lezing aan het geven was. Ik was super verbaast hoe dat combineerde.
Sebasserzaterdag 21 februari 2009 @ 08:39
tvp
Innocencezaterdag 21 februari 2009 @ 10:09
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 07:01 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik denk dat het ook vooral heel knapperig gebakken spek moet zijn om te werken, maar zal dit weekend eens een poging doen!
Hoe was 't?!
Captain_Fabulouszaterdag 21 februari 2009 @ 22:59
Oi, moet bekennen, nog steeds niet gedaan. Ik zal er snel werk van maken!
Rejectedmaandag 23 februari 2009 @ 20:29
Britten
Captain_Fabulousmaandag 2 maart 2009 @ 11:41
Nee, amerikanen...
2cvmaandag 2 maart 2009 @ 12:25
Klinkt idioot. Lijkt me dus wel lekker.
Innocencemaandag 2 maart 2009 @ 16:08
Ziet er op dat plaatje ook ontzettend lekker uit trouwens!