grizegrijn | dinsdag 25 november 2008 @ 20:41 |
Hallo, Ik ben heel allergisch voor aardappelen, en aangezien die in Nederland nogal veel gegeten worden vind ik het te veel risico om in dit land te blijven. Ik zit er dus aan te denken om ooit naar het buitenland te gaan. Nu dus mijn vraag: In welke landen kennen ze geen aardappel en wordt dit product gewoon niet gebruikt? Ik weet niet of dit in het goede subforum staat, maar het is wel een landenvraag dus dacht ik dat het het beste hier zou passen ![]() | |
Netsplitter | dinsdag 25 november 2008 @ 20:43 |
Amerika. Daar eet men alleen hamburgers enzo. | |
grizegrijn | dinsdag 25 november 2008 @ 20:44 |
En friet ![]() | |
Hoffmann | dinsdag 25 november 2008 @ 20:45 |
Afrika, daar eet men bijna niets. | |
Silaz | dinsdag 25 november 2008 @ 20:46 |
Azie? | |
OiFromTheStreets | dinsdag 25 november 2008 @ 20:48 |
quote:Want zometeen komt de aardappelpoplitie langs om verschillende soorten aardappels in alle vormen en maten door je keel te drukken? | |
grizegrijn | dinsdag 25 november 2008 @ 20:49 |
Nee, als ik bv iets snijdt met een mes waar aardappel mee gesneden is, leg ik het loodje ![]() EDIT: Kán. | |
zquing | dinsdag 25 november 2008 @ 20:51 |
Denk dat je 't meeste kans maakt in azie | |
Sakura | dinsdag 25 november 2008 @ 21:22 |
Ik zou naar Ethiopie gaan, zeer grote kans dat ze daar echt geen aardappels eten ![]() | |
maartena | woensdag 26 november 2008 @ 01:14 |
Afrika of Azië maak je de meeste kans inderdaad. Maar in zo goed als elk westers land heb je een enorme hoeveelheid keuze aan aardappel-vrije gerechten natuurlijk, en je kiest zelf natuurlijk wat je in huis haalt, en wat voor mes je gebruikt bij de bereiding van je maaltijden. Zeker in landen als de VS, en Groot-Brittannië heb je een enorme veelzijdigheid aan keuzes, maar ook in Nederland kun je naast Indonesisch eten ook eten uit landen die nauwelijks of geen aardappels gebruiken. Daar hoef je Nederland denk ik niet voor te verlaten..... | |
grizegrijn | woensdag 26 november 2008 @ 13:06 |
Bedankt voor de reacties, Azie lijkt me inderdaad nog het veiligst dan. @maartena; Klopt, maar je hebt geen idee waar ze allemaal aardappel in stoppen. En hoeveel producten uit fabrieken komen waar aardappel verwerkt wordt (dus het is niet alleen verpakkingen lezen). Bij pinda-allergie staat er nog op de verpakking of het sporen kan bevatten, maar bij aardappels is dat niet zo en het is altijd weer een gok of iets nu wel of niet te vertrouwen is. Ik moest lachen om je avatar trouwens ![]() | |
blup | woensdag 26 november 2008 @ 13:37 |
Beetje offtopic, maar wat gebeurd er dan met je? | |
jpjedi | woensdag 26 november 2008 @ 17:34 |
India en China .. nagenoeg niet. Je kunt wel eens een side krijgen of een salade maar 90% is zonder en zeker als je erg lokaal gaat. | |
Roi | woensdag 26 november 2008 @ 17:37 |
Madagascar | |
grizegrijn | woensdag 26 november 2008 @ 18:09 |
China stond sowieso al op m'n to-visit lijstje, dus dat zou ik wel eens verder kunnen uitzoeken. Verder is het meer een toekomstplan hoor, gewoon een beetje orienteren alvast ![]() quote:Laatste keer raakte ik in shock, kan me er ook vrij weinig meer van herinneren op zich. Behalve het bekende gevoel dat ik m'n ledematen niet meer voelde en heel slaperig werd, en het heel benauwd kreeg. En daarna dat de huisarts naast me zat ![]() | |
Rnnz | woensdag 26 november 2008 @ 21:55 |
Jezus, zo heftig? ![]() Ik begin al te janken wanneer mijn huisstofmijtallergie me rode ogen bezorgt. ![]() | |
Bora-Bora | woensdag 26 november 2008 @ 22:53 |
Ben je serieus? Wat is het stofje in de aardappel waar je precies allergisch voor bent? | |
Ruud | donderdag 27 november 2008 @ 01:13 |
quote: ![]() | |
Gaoxing | donderdag 27 november 2008 @ 02:17 |
quote:India niet jpjedi? Je hebt toch o.a. curries met aardappel? ![]() Met China ben ik het erg eens: daar valt aardappel vrij makkelijk te vermijden. Ellendig hoor, TS. Ik heb een kind wat met een epipen in z'n tasje rondloopt, dus ik kan aardig met je meevoelen. Echter, ik weet niet of je buiten de westerse landen zoveel beter af bent. Met eten in restaurants of op straat blijf je altijd het probleem houden dat je niet 100% zeker bent wat erin zit, maar bijvoorbeeld in NL is het wel makkelijker communiceren om daarachter te komen. En is het makkelijker om een 'eerlijk' antwoord te krijgen. Je moet er toch niet aan denken dat jij in shock raakt omdat meneer de Thai jou en hem gezichtsverlies wil besparen en dus maar 'nee' antwoord, terwijl het 'ja' had moeten zijn. Bovendien is het op verpakkingen wel niet zo duidelijk aangegeven als in het geval van bijvoorbeeld pinda's of melk, maar als het echt een bestanddeel is, is het tenminste aangeven. Dat is het hier in Azie vaak niet. Aan de andere kant is het niet-aardappel-aanbod hier wel veel groter. | |
maartena | donderdag 27 november 2008 @ 05:50 |
quote:Dat is meer de Britse versie van de curries ben ik bang. ![]() Wel erg lekker idd ![]() De Amerika's kun je vergeten. De aardappel komt uit Peru, en is in Noord Amerika een standaard ingrediënt van talloze gerechten. | |
bikkeltje2 | donderdag 27 november 2008 @ 05:55 |
Tibet! ![]() | |
jpjedi | donderdag 27 november 2008 @ 06:05 |
quote:Komt wel voor in Kerala bijvoorbeeld en ook wel in Goa (Portugees tot 1967). India is per regio totaal anders maar in het algemeen vind je weinig aardappel. Een bakje is altijd wel te vermijden. ![]() | |
breaky | donderdag 27 november 2008 @ 11:10 |
Hier (Laos) worden in lokale gerechten nauwlijks aardappelen gegeten. Moet je wel van pittig eten houden ![]() ![]() |