abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_63461146
Wil je graag een review schrijven, maar heb je geen idee hoe? Hieronder vind je een aantal tips:


- Inleiding: Start je review met een korte inleiding. Kort, omdat je je lezers niet uit verveling al kwijt wilt raken voordat je überhaupt over je onderwerp bent begonnen. En inleiding, omdat niet iedereen weet waar je het over hebt als je alleen een produktnaam of titel noemt.

- Randinformatie: Zoek wat rond naar achtergrondinformatie, zoals andere boeken/films/cd’s van dezelfde artiest of specialiteiten van het bedrijf. Vertel of een artiest de weg kwijt is geraakt of juist steeds beter wordt. Of licht toe wat de concurrenten zijn van dit product (of doe een vergelijkende dubbelreview!). Bij een evenement zou je aandacht kunnen besteden aan zaken als parkeergelegenheid, drukte, reistijd, catering, etc.

- Stip de sterke punten van een product aan, maar voor een goede balans ook de mindere sterke of zelfs zwakke punten. Je review wordt er geloofwaardiger en waardevoller van.

- Kijk naar alle verschillende aspecten van een product. Als het een cd betreft, is niet altijd de muziek belangrijk, maar ook de verpakking en het artwork van een cd-hoes. Als een boek na de eerste handoplegging uit elkaar valt, is dat een minpunt. Kijk bij een koffiezetapparaat niet alleen naar de smaak van de koffie die eruit komt, maar ook naar uiterlijk en gebruiksgemak. Heb je een bioscoopfilm gezien, maar was de bioscoop te goor voor woorden, voeg die woorden dan toch toe aan je tekst.

- De uitsmijter is natuurlijk je eindconclusie en dat is wat de lezers gaan onthouden. Eindig je review met een knal en zet je mening goed aan. Vat nog wat belangrijke punten, die je eerder uitgebreider hebt genoemd, samen.

- En die eigen stijl is belangrijk. Reviews/recensies/beoordelingen zijn talrijk en niet altijd de moeite van het lezen waard. Gooi desnoods je tekst nog even door een spellingcontrole om de laatste foutjes er uit te filteren. Als jij al je enthousiasme in je review legt, zul je herinnerd worden!

Met dank aan Phedre77 voor de tips!

[ Bericht 1% gewijzigd door Misstique op 24-11-2008 10:48:13 ]
I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')