FOK!forum / Culinesse à gogo / Kaaskoekjes?
Mirjamdonderdag 13 november 2008 @ 12:20
als ik een tosti eet, kan ik altijd enorm genieten van de kaas die eruit is gelopen aan de zijkant, en die dan zo lekker knapperig is geworden
nu heb ik ooit ergens gezien dat iemand zo kaaskoekjes maakte, ik meen dat het niet meer is dan kaas raspen, op een bakpapiertje, en in de oven. maar ik weet het helemaal niet zeker
als ik zoek op google, kom ik van alles tegen met bloem enzo

wie kan me helpen hiermee?
Ronnie_bravodonderdag 13 november 2008 @ 12:21
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm kaaskoekjes........
PiRANiAdonderdag 13 november 2008 @ 12:21
Gewoon kaas in de koeke(n?)pan strooien doe ik altijd, is echt lekker.
Je moet het niet te snel er uit halen
DarkElfdonderdag 13 november 2008 @ 12:27
idd gewoon kaas in de koekenpan of in t tostiijzer gooien en dan wachten tot het eruit ziet alsof t goed is
Sorbootjedonderdag 13 november 2008 @ 12:29
Ik denk dat je kaaskletskoppen bedoelt.

Gewoon een hoopje kaas op bakpapier in de oven, laten smelten even afkoelen en opeten
TheSilverSpoondonderdag 13 november 2008 @ 12:30
Doorgaans kun je beter wat oudere kazen nemen.
Mirjamdonderdag 13 november 2008 @ 12:39
quote:
Op donderdag 13 november 2008 12:29 schreef Sorbootje het volgende:
Ik denk dat je kaaskletskoppen bedoelt.

Gewoon een hoopje kaas op bakpapier in de oven, laten smelten even afkoelen en opeten
ohja!
straks proberen
RobinOokdonderdag 13 november 2008 @ 13:36
Oh, ik vind dat juist vreselijk! Echt vies gewoon. Je bent de eerste die zegt dat echt lekker te vinden.
Maar verder is het wel precies wat je zelf al zei. Een hoopje geraspte kaas op bakpapier in de oven. Tot het gesmolten is en klaar.
Mirjamdonderdag 13 november 2008 @ 14:06
nom nom
ik had oude gouda gebruikt, dus ze zijn wel wat pittig uitgevallen.
volgende keer mix ik er ook wat jonge tussen
cityofdelusiondonderdag 13 november 2008 @ 14:08
ik vind kaas echt het meest ranzige op de hele planeet.
tot zover mijn nutteloze bijdrage
Anosmiedonderdag 13 november 2008 @ 14:19
Ik doe altijd extra kaas op mn tosti voor maximale uitloop. .

Kaas.
Kaaskoekjes. .
Anosmiedonderdag 13 november 2008 @ 14:22
quote:
Op donderdag 13 november 2008 14:06 schreef MissyMirjaM het volgende:
nom nom
ik had oude gouda gebruikt, dus ze zijn wel wat pittig uitgevallen.
volgende keer mix ik er ook wat jonge tussen
OE! Mixjes en variaties!

Wat zou je nog meer door het kaasmixje kunnen gooien om een briljant kaaskoekje te maken?

Kleine stukjes olijf?
Feta variatie?
Sesamzaadjes?
DarkElfdonderdag 13 november 2008 @ 14:23
komijnzaadjes
PiRANiAdonderdag 13 november 2008 @ 14:24
quote:
Op donderdag 13 november 2008 14:08 schreef cityofdelusion het volgende:
ik vind kaas echt het meest ranzige op de hele planeet.
tot zover mijn nutteloze bijdrage
Dank je namens alle posters in dit topic.
Mirjamdonderdag 13 november 2008 @ 15:05
quote:
Op donderdag 13 november 2008 14:22 schreef Anosmie het volgende:

[..]

OE! Mixjes en variaties!

Wat zou je nog meer door het kaasmixje kunnen gooien om een briljant kaaskoekje te maken?

Kleine stukjes olijf?
Feta variatie?
Sesamzaadjes?
sesamzaadjes
Mirjamdonderdag 13 november 2008 @ 15:16
hoe moet ik die dingen eigenlijk bewaren?
Captain_Fabulousdonderdag 13 november 2008 @ 15:24
jummie
Tezzdonderdag 13 november 2008 @ 16:58
Ik geloof dat het snufje bloem door de geraspte kaas wel een functie heeft (binding??). Tenminste dat zag ik een kok laatst op tv doen.

Ik ben ook geinspireerd eigenlijk. Ik ga binnenkort ook eens wat uitproberen. Ik heb toevallig nu een stuk jong belegen met mosterdzaadjes liggen.....Eigenlijk moet ik er dan morgen maar gewoon een uiensoepje bij maken of zo!!!!! Oe ja! En een boerenwitbrood bakken!!!! Met roomboter!!!!!! Hmmmmmmmmm is het al morgen???
TheSilverSpoondonderdag 13 november 2008 @ 16:59
quote:
Op donderdag 13 november 2008 15:16 schreef MissyMirjaM het volgende:
hoe moet ik die dingen eigenlijk bewaren?
Als er bewaard moet worden waren ze niet lekker genoeg.

Denk eerlijk gezegd niet dat je ze moet maken om (wat overblijft) te bewaren. Ik zou gewoon een 'tupperware' bak pakken en ze daar in doen, eventueel op een keukenpapiertje.
Tezzdonderdag 13 november 2008 @ 16:59
quote:
Op donderdag 13 november 2008 15:16 schreef MissyMirjaM het volgende:
hoe moet ik die dingen eigenlijk bewaren?
Bewaren??? Gewoon allemaal opeten!!!!! (en er misselijk van worden...).

Mocht het toch echt noodzakelijk zijn om ze te bewaren, dan zou ik ze in alu-folie draaien. In een doosje worden ze slap denk ik.
robber57donderdag 13 november 2008 @ 19:08
Beetje kerrie er door?
DarkerThanBlackzondag 16 november 2008 @ 10:35
Kaaskoekjes met kleine blokjes schouderham zal lekker zijn
Doedezemaarzondag 16 november 2008 @ 15:10
Ik maak ze van Parmezaanse kaas.
Debsterrdinsdag 18 november 2008 @ 17:40
Ik geloof dat m'n oma altijd een siliconen muffinvorm gebruikt. Bodempje vullen en klaar. En dan hele bergen maken !