FOK!forum / Culinesse à gogo / poll: Hoe eet jij je tompoes
Lucillemaandag 25 maart 2002 @ 16:12
Het eten van een tompoes (of tompouce, tompoeze, etc, ..., voordat we daar weer een discussie over krijgen) is een kunst apart. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen methodes:
1) met de vork er inprikken en zo een stuk er af halen
2) met de zijkant van de vork van boven naar beneden duwen en zo een stuk er af duwen
3) met de punt van de vork eerst het bovenste stukje bladerdeeg er afbreken (via de zijkant van het bladerdeeg) en met de volgende hap de room en de onderkant er af prikken
4) laagje voor laagje er afhalen, dus eerst de slagroom, dan het glazuur er af schrapen, dan het bovenste laagje bladerdeeg, dan de room en dan de onderste laag bladerdeeg.
5) de echte hollander die gaat prakken
6) gewoon met je hand beetpakken en in je trog duwen

Ik ben dus een type 4. Wat ben jij?

tong80maandag 25 maart 2002 @ 16:13
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:12 schreef Lucille het volgende:


Ik ben dus een type 4. Wat ben jij?


Lui.

MahRainmaandag 25 maart 2002 @ 16:15
4
NeKo2901maandag 25 maart 2002 @ 16:16
4 natuurlijk. Wat is er nu leuker dan spelen met je eten.
Flingmaandag 25 maart 2002 @ 16:16
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:12 schreef Lucille het volgende:
Het eten van een tompoes (of tompouce, tompoeze, etc, ..., voordat we daar weer een discussie over krijgen) is een kunst apart. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen methodes:
1) met de vork er inprikken en zo een stuk er af halen
2) met de zijkant van de vork van boven naar beneden duwen en zo een stuk er af duwen
3) met de punt van de vork eerst het bovenste stukje bladerdeeg er afbreken (via de zijkant van het bladerdeeg) en met de volgende hap de room en de onderkant er af prikken
4) laagje voor laagje er afhalen, dus eerst de slagroom, dan het glazuur er af schrapen, dan het bovenste laagje bladerdeeg, dan de room en dan de onderste laag bladerdeeg.
5) de echte hollander die gaat prakken
6) gewoon met je hand beetpakken en in je trog duwen

Ik ben dus een type 4. Wat ben jij?


Ook 4 maar in een iets andere volgorde. Soms kun je de glazuur (als ie een beetje hard is) er als een compleet roze plakje vanaf halen, wat dan vervolgens pas als laatste geconsumeerd wordt (want lekkerst ).

Even over die room: wat vinden jullie het lekkerst? De echte gele, puddingachtige bakkersroom of de iets lichtere, schuim-achtige variant die o.a. Albert Heijn gebruikt?

Kogandomaandag 25 maart 2002 @ 16:16
6.

Hier ik heb ik ook al vaker over gedacht... LOL Het leek me bijvoorbeeld leuk om die dingen uit te delen tijdens een debat ofzo..

[Dit bericht is gewijzigd door Kogando op 25-03-2002 16:18]

Tyntjemaandag 25 maart 2002 @ 16:17
4
Crikey2maandag 25 maart 2002 @ 16:17
Eigenlijk allemaal niet.. ik pak de glazuurlaag eraf en bewaar die tot het laatst. Ik eet dus eerst de room op.

Maar omdat het een poll is.. doe dan maar 4.

Myster_Emaandag 25 maart 2002 @ 16:18
4, laag voor laag
Kogandomaandag 25 maart 2002 @ 16:19
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:16 schreef Fling het volgende:

[..]

Ook 4 maar in een iets andere volgorde. Soms kun je de glazuur (als ie een beetje hard is) er als een compleet roze plakje vanaf halen, wat dan vervolgens pas als laatste geconsumeerd wordt (want lekkerst ).

Even over die room: wat vinden jullie het lekkerst? De echte gele, puddingachtige bakkersroom of de iets lichtere, schuim-achtige variant die o.a. Albert Heijn gebruikt?


Shit, waar haal jij je gebak man? Op de rommelmarkt? Harde glazuur en room van de AH. Geef mij maar gewoon vers gebak van de bakker..
SPaNKMaSTeR_oF_THe_MiNDmaandag 25 maart 2002 @ 16:19
Ik haal de bovenste laag bladerdeeg er eerst af, schraap vervolgens alle room eraf, vervolgens eet ik het bovenste bladerdeeg met glazuur en slagroom en al en vervolgens het onderste stukkie

Soortje van 4 dus... maar dan anders

Lodimaandag 25 maart 2002 @ 16:20
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:17 schreef Crikey2 het volgende:
Eigenlijk allemaal niet.. ik pak de glazuurlaag eraf en bewaar die tot het laatst. Ik eet dus eerst de room op.
Ook een niet beschreven optie. Eerst de slagroom op het schoteltje mikken want die is vies. Dan bovenste korst met de hand, room met het vorkje en onderste laag met de hand.
Zo ongeveer dus.

En die AH nep-room is ook vies. Ik wilde echte!

Flingmaandag 25 maart 2002 @ 16:20
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:19 schreef Kogando het volgende:

[..]

Shit, waar haal jij je gebak man? Op de rommelmarkt? Harde glazuur en room van de AH. Geef mij maar gewoon vers gebak van de bakker..


Tja, ieder z'n voorkeur. Of misschien kan onze bakker er gewoon niks van...
DJKostermaandag 25 maart 2002 @ 16:20
4
spacebenmaandag 25 maart 2002 @ 16:25
6 ...maar dan wel in 2 delen (bovenste en onderste laag met bladerdeeg)
Sinaasappelmaandag 25 maart 2002 @ 16:26
4
Vampiermaandag 25 maart 2002 @ 16:27
6 bovenstedeel eraf voor meer grip en happen maar
Heraldmaandag 25 maart 2002 @ 16:28
6

net als perzikschijven eten dus

Kimmiemaandag 25 maart 2002 @ 16:28
met de hand bovenkant erafhalen en opeten
daarna met vorkje verder gaan

(was volgens mij geen optie)

Seborikmaandag 25 maart 2002 @ 16:28
Vragen over eten horen in Lifestyle.
Yinyangmaandag 25 maart 2002 @ 16:30
Eerst de onderkant, dan het room,
de slagroom bovenop, en als laatste
die bovenkant met glazuur.
Leighmaandag 25 maart 2002 @ 16:32
Hahahaha! Leuke topic!

Eerst haal ik dat slagroom/glazuur-laagje eraf. Die leg ik op het schoteltje.
Dan eet ik die room op. Soms met vorkje, soms gewoon beetpakken en happen maar.
En daarna pak ik dat heerlijke geglazuurde met slagroom-laagje en dat hap ik fijn naar binnen.
Mjammie!!!

4]-[ Highlandermaandag 25 maart 2002 @ 16:41
Ik pak eerste de bovenste helft eraf, dus het roze gedeelte met slagroom. Dit eet ik gewoon met mijn handen op en daarna eet ik met mijn vork de bodem met gele room stukje voor stukje....meestal in 5 rijen, als je begrijpt wat ik bedoel
KOEmaandag 25 maart 2002 @ 16:41
Eerst 4 (slagroom) en dan 2
sweetiemaandag 25 maart 2002 @ 16:43
6
paultjûhmaandag 25 maart 2002 @ 16:49
Denk dat ik ook wel onder 4 val
Soep v/d Dagmaandag 25 maart 2002 @ 17:01
niet.

derrie

Dr_Croutonmaandag 25 maart 2002 @ 17:09
6 in twee delen.

Hap, slik, weg.

Tinkepink@workmaandag 25 maart 2002 @ 17:14
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:19 schreef SPaNKMaSTeR_oF_THe_MiND het volgende:
Ik haal de bovenste laag bladerdeeg er eerst af, schraap vervolgens alle room eraf, vervolgens eet ik het bovenste bladerdeeg met glazuur en slagroom en al en vervolgens het onderste stukkie

Soortje van 4 dus... maar dan anders


Ja, zo eet ik mijn tompouzen ook.
Tempestmaandag 25 maart 2002 @ 17:14
ik pak eerst de onderkant eraf, dus dat droge gedeelte, dan pak ik de rest, slagroom - glazuur met daarop slagroom, das het beste
DancingPhoebemaandag 25 maart 2002 @ 17:31
De "echte tompoucen hebben niet alleen twee lagen bladerdeeg met gele smoetsj dr tussen maar een plak bladerdeeg aan de uiteingen wit room en dr tussen in gele room en dan nog een dekseltie drop.
Ik eet altijd eerst het gele room tussen de witte room uit dan peur ik de bovenkant er af en schraap het witte room eraf dit eet ik helemaal niet op, dan eet ik de bovenkant op dan verdeel ik de helft van de witte room over de onderkant en de andere helft gooi ik ook weg dan eet ik de onderste helft op!
ZO eet je een tompouce!
Robinsonnemaandag 25 maart 2002 @ 17:33
7. Tompoes in de blender. Bzzzzz en met een soeplepel opeten.
#ANONIEMmaandag 25 maart 2002 @ 17:46
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:28 schreef Kimmie het volgende:
met de hand bovenkant erafhalen en opeten
daarna met vorkje verder gaan

(was volgens mij geen optie)


Idem!

Als je optie een op twee neemt wordt het een rotzooi. Als je met een vorkje gaat proberen het bovenste laagje door te komen, druk je door de kracht op dat laagje alle room ertussen uit.

Loranmaandag 25 maart 2002 @ 17:47
een combinatie mag dat ook?
dus 3 & 4
EErst het bovenste bladerdeeg met slagroom, glazuur en al opeten,
Dan het onderste bladerdeeg samen met de room
Cynix ®maandag 25 maart 2002 @ 19:05
Type 4 hiero.
Evil-Cherrymaandag 25 maart 2002 @ 19:15
Ik ram me vork door de room heen zodat er een laag room op de glazuurkant zit en een laag room op de droge kant. Welk cijfertje is dat
goddess in heavenmaandag 25 maart 2002 @ 19:23
Ik haal de bovenkant en onderkant van elkaar af, eet dan eerst de onderkant (room en bladerdeeg samen) en daarna de bovenkant (De room, bladerdeeg en glazuur)
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:16 schreef Fling het volgende:

[..]

Even over die room: wat vinden jullie het lekkerst? De echte gele, puddingachtige bakkersroom of de iets lichtere, schuim-achtige variant die o.a. Albert Heijn gebruikt?


bakkersroom lust in niet, daardoor vind ik die echte vlaaien ook niet lekker, waar je dan onder je kersen nog room hebt, als ik dat ontdek hoef ik die taart niet meer
Markelientjemaandag 25 maart 2002 @ 19:40
Nr 6, maar dan eerdt het bovenstuk en daarna het onderstuk

Me trog is niet zo groot

Tom_Tom-maandag 25 maart 2002 @ 20:02
Nou Lucille ik vind je omschrijvingen maar vaag dus ik omschrijf mezelf maar:
Ik doe 'm met t vorkje precies doormidden, dat er evenveel slagroompudding op het glazuurkantje zit als op het bladerdeegkantje. Dan eet ik eerst het bladerdeegkantje op en dan het glazuurkantje
dethoommaandag 25 maart 2002 @ 20:14
eet m niet, maar hoe eet je trouwens een bosche bol? (chocolade bol he je weet toch...)

die eten ook niet zo makkelijk en tis altijd vechten met zon ding.

Fliepkemaandag 25 maart 2002 @ 20:48
ik doe het anders:

Ik dus er eerst een beetje op zodat de vla een beetje naar buiten steekt, dat lepel ik er dan vanaf... Daarna is hij op een degelijk formaat en kan ik hem zo in mn mond schuiven

MoJomaandag 25 maart 2002 @ 20:56
Een vork komt er niet aan te pas.

Eerst bovenste plak eraf halen, dus deeg met glazuur.

Dat eet je op.

Dan eet je het onderste gedeelte, dus room op een plak bladerdeeg op.

Gaat prima.

unconnectedmaandag 25 maart 2002 @ 21:02
hmm. type 4. eigenlijk heel maf. vroeger hadden we altijd van die bouwpakketten. dat was dan een doos met daarin losse plankjes, en pudding moest je opkloppen, en glazuur in een zakje. zat mijn ma altijd heel moeilijk te doen om het netjes in elkaar te krijgen, en dan had ik er weer een hoop tijd voor nodig om hem te demonteren.. tegenwoordig krijg ik de zooi dus gewoon los, maar dan is de lol er wel vanaf...
I.R.Baboonmaandag 25 maart 2002 @ 21:04
De bovenkant gewoon uit de hand opeten, en de rest daarna eerlijk verdelen.
Lucillemaandag 25 maart 2002 @ 21:37
quote:
Op maandag 25 maart 2002 20:02 schreef Tom_Tom- het volgende:
Nou Lucille ik vind je omschrijvingen maar vaag
Gezien de vele reacties denk ik toch dat veel mensen wel begrepen hebben wat ik geschreven heb.
unconnectedmaandag 25 maart 2002 @ 21:40
quote:
Op maandag 25 maart 2002 21:37 schreef Lucille het volgende:

Gezien de vele reacties denk ik toch dat veel mensen wel begrepen hebben wat ik geschreven heb.


tuurlijk. het leeft bij de mensen
Lotjebmaandag 25 maart 2002 @ 21:40
6....................... wel smerig..............
HiZmaandag 25 maart 2002 @ 21:45
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:20 schreef Lodi het volgende:

[..]

Ook een niet beschreven optie. Eerst de slagroom op het schoteltje mikken want die is vies. Dan bovenste korst met de hand, room met het vorkje en onderste laag met de hand.
Zo ongeveer dus.

En die AH nep-room is ook vies. Ik wilde echte!


Juist, zo eet je een tom poes. Alleen heb ik niks tegen slagroom.
Witchfyndermaandag 25 maart 2002 @ 22:30
quote:
Op maandag 25 maart 2002 16:43 schreef sweetie het volgende:
6
Hmz. Gelukkig heb jij een leuke trog.

Ik ben meer voor 4, echter, ik houd het glazuur gewoon op het bovenste stukje bladerdeeg en eet dat in één keer.

Witchfyndermaandag 25 maart 2002 @ 22:31
Is het trouwens niet "tompouce"? Tom Poes is die tekenfilmkat...
Jordy-Bmaandag 25 maart 2002 @ 22:32
ik breek eerst een stukje van de bovenste koek af naar boven, en dan neem ik een hap van de room en het onderste koekje.
Fortunamaandag 25 maart 2002 @ 22:59
4
Lucillemaandag 25 maart 2002 @ 23:12
quote:
Op maandag 25 maart 2002 22:31 schreef Witchfynder het volgende:
Is het trouwens niet "tompouce"? Tom Poes is die tekenfilmkat...
Zie mijn openingszin in het topic.
Chirmadinsdag 21 september 2004 @ 15:56
heej ik wilde net dit topic maken, maar het bestond al

Ik haal altijd het harde geglazuurde laagje er af en eet dat op. Daarna "hak" ik stukjes met mijn vork van de rest af..
Biancaviadinsdag 21 september 2004 @ 15:57
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 15:56 schreef Chirma het volgende:


Ik haal altijd het harde geglazuurde laagje er af en eet dat op. Daarna "hak" ik stukjes met mijn vork van de rest af..
Ik ook.

Everettdinsdag 21 september 2004 @ 16:01
4, alleen haal ik het glazuur er niet af. Ik eet het bovenste bladerdeegstuk inclusief glazuur. Maar absoluut laagje voor laagje. There is no other way!
LadyGothdinsdag 21 september 2004 @ 16:04
Slagroom eraf eten, bovenkant (bladerdeeg + glazuur) eraf halen en ernaast leggen. De room en onderkant (bladerdeeg) opeten en daarna de bovenkant.
Miragedinsdag 21 september 2004 @ 16:05
eerst met de vork de slagroom,

de rest volgesn 6 !

JUMMIE
Avanidinsdag 21 september 2004 @ 16:05
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 15:57 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Ik ook.

Me three
Mirjamdinsdag 21 september 2004 @ 16:07
eerst met de vork de bovenste laag erafwippen, en apart leggen.
de slagroom eraf eten
de onderste laag eten
dan pas de bovenste laag eten
heel systeem men
Chirmadinsdag 21 september 2004 @ 16:21
waarom zou je het lekkerste tot het laatst bewaren?
littledrummergirldinsdag 21 september 2004 @ 16:22
eerst het roze bovenkantje eraf halen en ernaast leggen dies voor het laatst. dan de room opeten
en daarna de onderkant an dan komt het allertofste .. de bovenknat
p-etr-adinsdag 21 september 2004 @ 16:31
Eerst doe ik 'm door de helft, de bovenste van de onderste af dus. Maar dan precies middendoor zodat allebei de kanten room hebben. Dan eet ik de onderste helft op, dan de bovenste. En het lekkerst voor het laatst bewaren is iets wat ik automatisch doe, tenzij het om een bord vol eten gaat waarvan ik denk na het lekkere geen trek meer te hebben.

Oh, trouwens, soms experimenteer ik met andere methodes, zoals het ding heel laten en dan grote happen nemen waardoor allemaal room op het schoteltje valt voor aan het einde.
LSSdinsdag 21 september 2004 @ 16:34
Laagje voor laagje is wel zo praktisch, hoewel voor de ultieme smaaksensatie van de subtiele samensmelting van de zoete roze laag en de romige vla in het midden dan niet kan worden gerealiseerd.
Biancaviadinsdag 21 september 2004 @ 16:34
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 16:31 schreef p-etr-a het volgende:

Oh, trouwens, soms experimenteer ik met andere methodes,
Avonturier!
cinnamongirldinsdag 21 september 2004 @ 16:35
Het hangt ervanaf of ik me in gezelschap bevind, en zo ja, in welk gezelschap!

Als ik alleen ben, dan pak ik hem en open mijn mond zo wijd mogelijk en neem een hap op zo'n manier dat ik van alle lagen wat heb.
De pudding die er eventueel tussenuit vliegt lik ik van mijn vingers.

Zijn er mensen bij dan prik ik mijn vork er recht van bovenaf in en duw ik hem helemaal naar beneden. Het losgekomen stukje eet ik dan op.
p-etr-adinsdag 21 september 2004 @ 16:39
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 16:34 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Avonturier!


Dit topic geeft me ook weer leuke plannetjes voor eventuele toekomstige experimenten, hartstikke leuk!
Biancaviadinsdag 21 september 2004 @ 16:41
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 16:39 schreef p-etr-a het volgende:

[..]



Dit topic geeft me ook weer leuke plannetjes voor eventuele toekomstige experimenten, hartstikke leuk!
Misschien kunnen we een keer een Tompouce-Experimenteer-Meet houden!
p-etr-adinsdag 21 september 2004 @ 16:43
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 16:41 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Misschien kunnen we een keer een Tompouce-Experimenteer-Meet houden!
Goed plan!
Dan krijgt iedereen bijvoorbeeld 5 tompoucen, en moeten ze allemaal op een andere manier opgegeten worden. Lekker en wellicht leerzaam, ik ben van de partij!
Biancaviadinsdag 21 september 2004 @ 16:50
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 16:43 schreef p-etr-a het volgende:

[..]

Goed plan!
Dan krijgt iedereen bijvoorbeeld 5 tompoucen, en moeten ze allemaal op een andere manier opgegeten worden. Lekker en wellicht leerzaam, ik ben van de partij!
Ik ook!
jpzegthallodinsdag 21 september 2004 @ 16:59
3!

ParanoidEvdinsdag 21 september 2004 @ 17:03
De tompouce van het bordje mijn mond inschuiven (ja ik bijt stukjes er af en kauw wel) zodat ik van alle laagjes tegelijk wat eet. Bovenste laagje er eerst af vind ik goor.
Zusjevandinsdag 21 september 2004 @ 17:22
Pff, wat is dit?
Het genot van de tompouce is het geheel!

Niks strippen, alles in je mond!

Optie 6 voor mij dus.
Helaas geen tompoucen in Engeland...
Thiefdinsdag 21 september 2004 @ 17:23
dat is echt te zoet voor mij.. krijg echt niet helemaal in me bek!!
tooniedinsdag 21 september 2004 @ 17:31
Zonder vork.Eerst onthoofden, maar ik eet wel eerst de onderste laag op(dus room met bladerdeeg) en dan de rest. Geen slagroom on top, want dat is echt
krakkemiekedinsdag 21 september 2004 @ 17:48
Eerst de onderste helft en dan de bovenste helft.
Een echte Bossche bol eet je bij Jan de Groot in Den Bosch. Daar krijg je er een mesje en vorkje erbij, vanwege de beste manier om te eten. Eerst snijd je met vork en mes een rondje uit de bovenkant. Dan kan je stukjes van de bol snijden. Op die manier druk je de slagroom niet plat.
Van een moorkop hap ik gewoon stukjes af, maar daarvoor is een echte Bossche bol te groot
205_Lacostedinsdag 21 september 2004 @ 17:54
Ik eet altijd eerst de hele bovenste deeglaag+glazuur op en vervolgens gebruik ik m'n vork om de room en onderste helft van het deeg op te eten.

Lijkt me niet een optie uit de OP
Fly-or-Diedinsdag 21 september 2004 @ 17:54
ik vind gebak en dergelijk het smerigste wat er is. ik ben zelfs een keer van een slagroomgebakje over mijn nek gegaan. ik kots het dus meteen uit.
hanskampdinsdag 21 september 2004 @ 18:06
Ik doe het zo:

- Ik trek eerst de bovenste bladerdeeg (met slagroom en glazuur) van de puddig af. Dat eet ik op.
- Dan eet ik de onderste bladerdeeg met puddig op.
- Dan zit ik daar met mijn vette handen, en die worden natuurlijk gewassen.
meamidinsdag 21 september 2004 @ 18:08
Een combi van 1 en 2
205_Lacostedinsdag 21 september 2004 @ 18:17
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 18:06 schreef hanskamp het volgende:
Ik doe het zo:

- Ik trek eerst de bovenste bladerdeeg (met slagroom en glazuur) van de puddig af. Dat eet ik op.
- Dan eet ik de onderste bladerdeeg met puddig op.
- Dan zit ik daar met mijn vette handen, en die worden natuurlijk gewassen.
Jeee, ik dacht dat ik de enige was met dit eetprobleem
texeloniadinsdag 21 september 2004 @ 18:23
Ik gebruik geen vork en bordje. Hou de tom puce ondersteboven in m'n handen, haal voorzichtig de bodem (die nu dus bovenop zit) van het room af en eet die kaal op. Daarna eet ik hap voor hap de "bovenkant" (die dus onderop zit) samen met het room op
Peregrijndinsdag 21 september 2004 @ 18:23
4, maar niet netjes laagjes opeenvolgend. Eerst de pudding/room, dan de slagroom dan het glazuur en dan het bladerdeeg
lovegrrldinsdag 21 september 2004 @ 18:26
een beetje 2
eerst haal ik de bovenkant eraf.. dat leg ik dan weg.. dan eet ik room uit het midden, dan de onderkant waar ik wat room op had laten zitten, en dan pas de bovenkant
ik bewaar het lekkerste voor het laatst
Emmertjedinsdag 21 september 2004 @ 18:45
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 18:26 schreef lovegrrl het volgende:
een beetje 2
eerst haal ik de bovenkant eraf.. dat leg ik dan weg.. dan eet ik room uit het midden, dan de onderkant waar ik wat room op had laten zitten, en dan pas de bovenkant
ik bewaar het lekkerste voor het laatst
ik doe t precies zo
The_Sdinsdag 21 september 2004 @ 18:49
4, kan hier een poll van gemaakt worden
Beregddinsdag 21 september 2004 @ 18:52
quote:
Op maandag 25 maart 2002 22:31 schreef Witchfynder het volgende:
Is het trouwens niet "tompouce"? Tom Poes is die tekenfilmkat...
Ik denk tomb- pousse

Ik neem er meestal een mes bij.

[ Bericht 10% gewijzigd door Beregd op 21-09-2004 18:58:35 ]
Mylenedinsdag 21 september 2004 @ 19:57
Topic verhuist naar Culinesse .

>>>
p-etr-adinsdag 21 september 2004 @ 20:04
't Is dus wel duidelijk dat er meer dan 6 opties zijn .
Serindedinsdag 21 september 2004 @ 20:13
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 16:22 schreef littledrummergirl het volgende:
eerst het roze bovenkantje eraf halen en ernaast leggen dies voor het laatst. dan de room opeten
en daarna de onderkant an dan komt het allertofste .. de bovenknat
Hier hetzelfde. Alleen room & onderkant gaat hier tegelijk naar binnen
coolbabedinsdag 21 september 2004 @ 20:13
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 18:26 schreef lovegrrl het volgende:
een beetje 2
eerst haal ik de bovenkant eraf.. dat leg ik dan weg.. dan eet ik room uit het midden, dan de onderkant waar ik wat room op had laten zitten, en dan pas de bovenkant
ik bewaar het lekkerste voor het laatst
Zo doe ik het ook
Lucilledinsdag 21 september 2004 @ 20:34
Fantastisch topic trouwens
Mr-Zdinsdag 21 september 2004 @ 21:41
Tsja ik vind de makkelijkste manier: tompouce overdwars leggen, met een mesje/vork in stukjes snijden en gewoon met je handen op eten... Ik ben bakker en zo eten ze bij ons over het al gemeen toumpoucen in de bakkerij
Mitä_kuuluudinsdag 21 september 2004 @ 21:47
Ik eet die tompouce via een aantal van eerder genoemde opties:

Met het vorkje het midden van het slagroom in tweeën delen (in de lengte). Eerst eet ik dan de helft met het glazuur op (jaja, inclusief slagroom) en vervolgens de onderste helft. Maar natuurlijk wel met de handjes... Hele operatie, whehe
Sjeendinsdag 21 september 2004 @ 21:51
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 20:13 schreef coolbabe het volgende:

[..]

Zo doe ik het ook
Ik ook

En wat een Bossche Bol betreft, daar lepel ik eerst de slagroom uit en daarna eet ik de bol zelf op
Martijn_77dinsdag 21 september 2004 @ 22:00
4 Als ik mes en vork heb.

6 Als ik niks heb (bijvoorbeeld op mijn werk)
SunChaserdinsdag 21 september 2004 @ 22:01
Ik eet eerst de onderkant en dan de rest

[ Bericht 65% gewijzigd door SunChaser op 21-09-2004 22:41:59 ]
SunChaserdinsdag 21 september 2004 @ 22:01
Dubbel

[ Bericht 63% gewijzigd door SunChaser op 21-09-2004 22:41:10 ]
Martijn_77dinsdag 21 september 2004 @ 22:02
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 21:51 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Ik ook

En wat een Bossche Bol betreft, daar lepel ik eerst de slagroom uit en daarna eet ik de bol zelf op
Bossche Bol?

Gewoon met mes en vork.

Maar dan wel van bakkerij de Groot uit Den Bosch
Varrdinsdag 21 september 2004 @ 22:04
Deze dingen vallen gewoon niet fatsoenlijk te eten....


nr2
karperdinsdag 21 september 2004 @ 22:07
op visite eerst boven kant er af die door snijden met zij kant van vork en dan de rest ook zo op eten

in de keuken (Eerst rellen om er een te krijgen) daarna gewoon naar binnen propper meestal helpen we elkaar er ook mee
Rewimodinsdag 21 september 2004 @ 22:08
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 18:26 schreef lovegrrl het volgende:
een beetje 2
eerst haal ik de bovenkant eraf.. dat leg ik dan weg.. dan eet ik room uit het midden, dan de onderkant waar ik wat room op had laten zitten, en dan pas de bovenkant
ik bewaar het lekkerste voor het laatst
Dat is absoluut de lekkerste methode
krakkemiekedinsdag 21 september 2004 @ 22:10
Dat zeg ik Martijn77........ Daar zit echte slagroom in, niet van die koolzuurzooi!
QTPiwoensdag 22 september 2004 @ 19:46
* QTPi is een type 4 eter
botterflywoensdag 22 september 2004 @ 19:54
Eerst de bovenkant, met of zonder slagroom maakt niet uit (slagroom geen spuitroom dat is )met mijn handen.
Dan de room met het vorkje en daarna de bodem. Weer met mijn handen. Hmmm heerlijk
Evil-Cherrywoensdag 22 september 2004 @ 20:00
Met een vorkje dwars door de roomlaag heen en dan eerst het bovenste deel (dus slagroom, glazuur, bladerdeeg en room) met de hand en het onderste deel (room en bladerdeeg) met vorkje.
Rickster1981woensdag 22 september 2004 @ 20:12
Geen van allen! lol

Top draf, pudding opeten, bodem opeten en dan de top , naja misschien valt dat onder laagje voor laagje, maar toch anders
#ANONIEMwoensdag 22 september 2004 @ 20:28
Eerst het glazuur, dan die koek, dan de room er milimeter voor milimeter aflebberen En als er een stukje kleffe koek achterblijft een laagje suiker eroverheen zodat dat laatste kleffe koekje ook lekker is
#ANONIEMwoensdag 22 september 2004 @ 20:29
Al met al ben ik rustig een half uur zoet (leuke woordspeling)

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 22-09-2004 20:29:53 ]
da_micha_manwoensdag 22 september 2004 @ 21:06
Eerst een stuk van die koek, dan haal ik de meut wat daaronder zit weg(opeten natuurlijk) en dan de onderste laag. zo ga je door totdat het op is. De volgende stap is terug naar de bakker gaan en nog zo'n tompouce halen
kissadonderdag 23 september 2004 @ 00:17
Oh jeetje, ik heb net de spruitjes afgekraakt en nu de tompouce (of hoe je het schrijft )
Ik lust ze niet
Lucilledonderdag 23 september 2004 @ 00:23
quote:
Op donderdag 23 september 2004 00:17 schreef kissa het volgende:
Oh jeetje, ik heb net de spruitjes afgekraakt en nu de tompouce (of hoe je het schrijft )
Ik lust ze niet
Dat zijn toevallig wel allebei 2 CUL classics, en toevallig allebei van mijn hand.
kissadonderdag 23 september 2004 @ 00:26
Sorry
Maar ik hou echt niet van spruitjes en tompouces
rooierooiedonderdag 23 september 2004 @ 22:52
Met het vorkje snijd ik midden door de roomlaag heen. Vorkje kan daarna weg. Met de hand eet ik dan eerst de bodem met één helft van de room en daarna eet ik de bovenste helft (room + bladerdeeg + glazuur + slagroom).
robbedoeseos300dvrijdag 24 september 2004 @ 19:31
normaal een 4

maar bij de kennis making met mijn schoonouders kreeg ik ook zo'n ding toen toch maar de eerste variant geprobeert
Jominrovrijdag 24 september 2004 @ 20:57
4..............en dan die van de Hema
#ANONIEMzaterdag 25 september 2004 @ 19:24
Eerst het room!!
Als het room geen room is maar slagroom
weg pleuren!!
dan de onderkant, en dan de bovenkant.
Van de Hema zijn
rooierooiezaterdag 25 september 2004 @ 23:45
Ik vind die goedkope diepvries het lekkerst...
SevenWonderszondag 26 september 2004 @ 12:35
Ik vind Tompouce het smerigste gebak dat ik kan bedenken
Faithyzondag 26 september 2004 @ 13:18
nou, ik haal het bovenste laagje bladerdeed MET glazuur eraf, dat leg ik aan de zijkant.

vervolgens eet ik de HELFT van de pudding op (in de lente) zodat er nog een beetje pudding op het onderste bladerdeeg zit.
Dit eet ik vervolgens op, en daarna de bladerdeeg met glazuur
Archeodudezondag 26 september 2004 @ 13:22
Ik begin eerst langzaam aan de zijkanten van dat ding te bewerken *vulling is mijn favoriete gedeelte *, eet dat op totdat het "dakje" instort. Dan doe ik een serieuze poging dat ding met zo min mogelijk rotzooi op te eten, waarna ik verder de vulling wegwerk. En dan, als laatste het bodempje...maar da's echt t ranzigste van de hele tompoes...
rooierooiezondag 26 september 2004 @ 13:49
quote:
Op zondag 26 september 2004 13:18 schreef Faithy het volgende:

vervolgens eet ik de HELFT van de pudding op (in de lente)
En wat als het nou zomer is?
Faithyzondag 26 september 2004 @ 15:04
dan eet ik de andere helft op

in de lengte duh
ondeugendzondag 26 september 2004 @ 15:05
Ik vind tompoezen niet te vreten zeg !
Faithyzondag 26 september 2004 @ 17:37
tompoucen van de HEMA

zo geniaal lekker
MartinusMagnusmaandag 27 september 2004 @ 16:59
Afhankelijk van de gelegenheid 2 of 6, hoewel ik ook wel eens een stukje laagje voor laagje doe, maar nooit de hele tompouce.....

Zo lekker vind ik tompoucen niet eigenlijk trwns
Lestatdinsdag 28 september 2004 @ 07:12
3
The_strangerdinsdag 28 september 2004 @ 07:45
een viertje....

als graaf ik weleens eerst de vulling vanaf de zijkant een beetje weg, waarna ik methode 4 begin....
Ripleydinsdag 28 september 2004 @ 10:45
Ik ben een nummer 7

Ik eet eerst de slagroom. Dan leg ik het bovenkantje met de glazuur er nog op op zij, eet dan de vulling, daarna de onderkant en eindig met de bovenkant

Maar dat is al jaren geleden, want ik heb tegenwoordig een soort aversie tegen zoetigheid.
Ingridh007dinsdag 28 september 2004 @ 12:07
Ik ontleed al mn eten een 4 dus
Radjeshdinsdag 28 september 2004 @ 12:11
4
Logitikdonderdag 30 september 2004 @ 01:13
6, daarom heb ik altijd moeite om zo'n ding te eten als het via de nette manier moet
Adfundumdonderdag 30 september 2004 @ 01:22
Thuis: met de hand, proppen, dan aan de zijkant de uitgelopen vulling eraf likken, weer proppen enz.
Op visite: net zolang klooien met een vorkje tot de helft op de grond gevallen is. Dan krijg ik de volgende keer tenminste geen tompouce meer.
Lucille, 2,5 jaar later nog steeds methode 4?
Shirleydonderdag 30 september 2004 @ 01:24
Eerst de slagroom op het schoteltje mikken want die is vies. Dan bovenste korst met de hand, room met het vorkje en onderste laag met de hand.
Zo ongeveer dus.
Koningindonderdag 30 september 2004 @ 15:36
Ik heb eigenlijk geen strategie voor het eten van een tompoes......
Ik prik er gewoon wat met een vorkje in enzo, wat ik mee kan pikken eet ik op. Meestal is het dus ook helemaal ingezakt en een beetje rotzooitje, maar dat maakt het juist lekker!!