| vaagsel | maandag 10 november 2008 @ 22:50 |
| Ze zullen in Australië wel een overschot hebben want het ligt deze week bij de Super de Boer voor slechts 12 euro per kilo! Ik heb zelf geen ervaring met dit vlees. Welke van de twee verdient de voorkeur en wat zijn jullie ervaringen/recepten met/voor kangoeroe en struisvogel? | |
| HPoi | maandag 10 november 2008 @ 22:51 |
| Lekkerder dan gewone biefstu. (heb struisvogel ooit eens op) | |
| Rosbief | maandag 10 november 2008 @ 22:53 |
| Mijn kangoeroes krijgen nooit vlees, gewoon kattenbrokjes en veel groente/fruit. | |
| MinderMutsig | maandag 10 november 2008 @ 23:01 |
| Er is sowieso een groot overschot aan kangoeroe, van struisvogel weet ik het zo niet. Het is inderdaad wel lekker. | |
| Nembrionic | maandag 10 november 2008 @ 23:03 |
| Kangoeroes zijn inderdaad in overvloed. Struisvogels worden er speciaal voor gefokt. Ook hier in Nederland. | |
| golfer | maandag 10 november 2008 @ 23:07 |
| In Aussie meer dan genoeg 'road-kill' aan kangoeroes gezien om dat nooit meer te willen eten. Struisvogel vind ik een te sterke, beetje penetrante, smaak hebben. Conclusie: beiden komen niet meer mijn bord op. | |
| Knoflook | maandag 10 november 2008 @ 23:19 |
| was beetje taai toch ? Heb t down under wel eens op maar weet het echt niet meer. | |
| LeeHarveyOswald | dinsdag 11 november 2008 @ 10:35 |
quote:Struis | |
| LeeHarveyOswald | dinsdag 11 november 2008 @ 10:36 |
quote:Nee, heel zacht juist één keer op maar het was echt heerlijk | |
| Reza-impreza | dinsdag 11 november 2008 @ 10:38 |
quote:Tussen gouda en haastrecht zit er 1 , volgens mij kan je zelfs levend kopen ( leuk voor in de tuin ) | |
| Innocence | dinsdag 11 november 2008 @ 11:37 |
| Ik vond kangoeroebiefstuk wel goed te doen. Ligt hier rond kerst vooral veel in de schappen. Weet alleen zo snel niet hoe ik de smaak moet beschrijven. | |
| fruityloop | dinsdag 11 november 2008 @ 14:04 |
| We hebben laatst struisvogel gegeten met een port-saus, erg lekker kan ik je zeggen. | |
| RobinOok | dinsdag 11 november 2008 @ 14:10 |
| Ik vind het ook gewoon naar biefstuk smaken. Misschien iets "donkerder, iets wildachtiger". Maar ik baal altijd zo van die rare stukken en soms waren het echt ouwe, taaie beesten. Geen peil op te trekken, ene keer stuk malser dan de andere keer. En een van de twee wil ik niet meer eten, maar ik vergeet elke keer welke dat ook alweer was, haha. Ik denk/gok de kangoeroe. Maar voor dat geld zou ik het zeker niet laten liggen! | |
| MrKawada | dinsdag 11 november 2008 @ 15:10 |
| tvp ofzo Dit lijkt me wel lekker trouwens: Aussie Kangaroo Pie 500 gm Kangaroo topside, minced 1 x Onion 1 cup Stock, meat 1 cup Peas, frozen 1/2 cup Sauce, tomato 1 pch Nutmeg Salt Pepper 2 tbl Flour Water 375 gm Pastry, shortcrust, thawed. 1 x Pastry, puff, ready-made, thawed. Sauce, tomato -OR- bush tomato relish Method : * Saute the mince and onion in a frying pan until brown. Add the meat stock, frozen peas, tomato sauce and seasonings. Stir and simmer for 10 minutes. Stir in blended flour and thicken mixture. Allow to cool. * Lightly grease a 23cm deep pie dish and line with shortcrust pastry. Moisten the edges with water and spoon in the cold meat mixture. Top the pie with puff pastry, pressing down gently to seal the edges together. * Trim and pinch the edges, brush pastry top with lightly beaten egg and make a small slash in the centre of the pastry. * Bake at 230 degrees C for 10 minutes, then reduce heat to 180 degreesC and bake a further 30 minutes. Garnish with tomato sauce or Bush Tomato Chutney/Relish. | |
| RobinOok | dinsdag 11 november 2008 @ 15:58 |
| Dat heb ik nog nooit gezien in NL, kangoeroegehakt. | |
| littledrummergirl | dinsdag 11 november 2008 @ 17:14 |
| voor degenen die het cheap willen proberen ( ik weet niks over de kwaliteit btw) heeft de lidl deze week ook struisvogelbiefstuk in de folder staan | |
| fietsmiep | dinsdag 11 november 2008 @ 21:20 |
| In zuid-afrika worden de struisvogels er speciaal voor gefokt. Zo'n handelaar vertelde ons dat hij eht vlees niet eet omdat ze zoveel hormonen krijgen om snel groot te worden. Struisvogelvlees is wel erg lekker. | |
| InTrePidIvity | dinsdag 23 december 2008 @ 16:14 |
| Met kerst staat er kangoeroebiefstuk op het menu, maar ik vroeg me af wat er nou een lekkere saus bij zou zijn. Pepersaus vind ik wat standaard voor zo'n stukje 'exclusief' vlees, maar wat zou er nog meer lekker bij zijn? Cranberrysaus? | |
| Maria2.0 | dinsdag 23 december 2008 @ 16:22 |
| Struisjes! We hebben net een pakje meegenomen. 2 Stukjes, dik 150 gram per stuk voor 5,29 (35% korting) Ik vind struis zálig. Hoe kan ik het het beste bakken? Goed doorbakken of een beetje rosé? Of is dat gewoon naar voorkeur? | |
| fruityloop | dinsdag 23 december 2008 @ 16:25 |
quote:Dat is ten eerste natuurlijk voorkeur, maar mijn neef, alias de superslager Overigens is een portsausje met cantharellen oid er erg lekker bij, en om in stijl te blijven, een mooie Australische rode wijn? | |
| XL | dinsdag 23 december 2008 @ 16:29 |
quote:Je eet die aangereden kangoeroes niet op hoor? Die worden gewoon gefokt voor consumptie. Stop je ook met koeien eten als je een paar dode hebt gezien? | |
| Thorical | dinsdag 23 december 2008 @ 17:12 |
| Voor een struisvogel biefstuk hoef je mij niet wakker te maken. Ik vind het helemaal niet speciaal smaken. Kangoeroe lijkt mij daarentegen wel spannend omdat het niet gekweekt word en dus "wilder" zal smaken. | |
| Maria2.0 | dinsdag 23 december 2008 @ 17:13 |
quote:Dat vind ik dus juist minder lekker dan struis. Ik vind het aan de droge kant en wat oppervlakkiger qua smaak. Struis is erg zoet, vind ik lekker. | |
| Miss_MacPhisto | woensdag 24 december 2008 @ 08:55 |
| Vanavond struisvogelbiefstuk op het menu. | |
| fietsmiep | woensdag 24 december 2008 @ 11:06 |
| Ik heb in Zuid Afrika een keer struisvogel biefstuk op; wel erg lekker mals vlees. De struisvogelboer zei daar dat hij het niet meer at, omdat het bomvol hormonen zit om ze harder te laten groeien. Hij leverde aan de duitse markt. | |
| funk_you | woensdag 24 december 2008 @ 17:24 |
| Struisvogelbiefstuk is echt superlekker! Is een keer wat anders dan een gewone biefstuk | |
| Miss_MacPhisto | maandag 29 december 2008 @ 16:33 |
| De struisvogelbiefstuk van AH was prima! | |
| NiTiN | dinsdag 6 januari 2009 @ 22:07 |
| ja lekker, beiden |