FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Kangoeroe- of Struisvogelbiefstuk
vaagselmaandag 10 november 2008 @ 22:50
Ze zullen in Australië wel een overschot hebben want het ligt deze week bij de Super de Boer voor slechts 12 euro per kilo!

Ik heb zelf geen ervaring met dit vlees. Welke van de twee verdient de voorkeur en wat zijn jullie ervaringen/recepten met/voor kangoeroe en struisvogel?
HPoimaandag 10 november 2008 @ 22:51
Lekkerder dan gewone biefstu. (heb struisvogel ooit eens op)
Rosbiefmaandag 10 november 2008 @ 22:53
Mijn kangoeroes krijgen nooit vlees, gewoon kattenbrokjes en veel groente/fruit.
MinderMutsigmaandag 10 november 2008 @ 23:01
Er is sowieso een groot overschot aan kangoeroe, van struisvogel weet ik het zo niet.
Het is inderdaad wel lekker.
Nembrionicmaandag 10 november 2008 @ 23:03
Kangoeroes zijn inderdaad in overvloed. Struisvogels worden er speciaal voor gefokt. Ook hier in Nederland.
golfermaandag 10 november 2008 @ 23:07
In Aussie meer dan genoeg 'road-kill' aan kangoeroes gezien om dat nooit meer te willen eten.
Struisvogel vind ik een te sterke, beetje penetrante, smaak hebben.
Conclusie: beiden komen niet meer mijn bord op.
Knoflookmaandag 10 november 2008 @ 23:19
was beetje taai toch ? Heb t down under wel eens op maar weet het echt niet meer.
LeeHarveyOswalddinsdag 11 november 2008 @ 10:35
quote:
Op maandag 10 november 2008 22:50 schreef vaagsel het volgende:
Ze zullen in Australië wel een overschot hebben want het ligt deze week bij de Super de Boer voor slechts 12 euro per kilo!

Ik heb zelf geen ervaring met dit vlees. Welke van de twee verdient de voorkeur en wat zijn jullie ervaringen/recepten met/voor kangoeroe en struisvogel?
Struis
LeeHarveyOswalddinsdag 11 november 2008 @ 10:36
quote:
Op maandag 10 november 2008 23:19 schreef Knoflook het volgende:
was beetje taai toch ? Heb t down under wel eens op maar weet het echt niet meer.
Nee, heel zacht juist Als ontzettend goed gewoon biefstuk (struis dan).

één keer op maar het was echt heerlijk
Reza-imprezadinsdag 11 november 2008 @ 10:38
quote:
Op maandag 10 november 2008 23:03 schreef Nembrionic het volgende:
Kangoeroes zijn inderdaad in overvloed. Struisvogels worden er speciaal voor gefokt. Ook hier in Nederland.
Tussen gouda en haastrecht zit er 1 , volgens mij kan je zelfs levend kopen ( leuk voor in de tuin )
Innocencedinsdag 11 november 2008 @ 11:37
Ik vond kangoeroebiefstuk wel goed te doen. Ligt hier rond kerst vooral veel in de schappen.
Weet alleen zo snel niet hoe ik de smaak moet beschrijven.
fruityloopdinsdag 11 november 2008 @ 14:04
We hebben laatst struisvogel gegeten met een port-saus, erg lekker kan ik je zeggen.
RobinOokdinsdag 11 november 2008 @ 14:10
Ik vind het ook gewoon naar biefstuk smaken. Misschien iets "donkerder, iets wildachtiger".
Maar ik baal altijd zo van die rare stukken en soms waren het echt ouwe, taaie beesten. Geen peil op te trekken, ene keer stuk malser dan de andere keer. En een van de twee wil ik niet meer eten, maar ik vergeet elke keer welke dat ook alweer was, haha. Ik denk/gok de kangoeroe.

Maar voor dat geld zou ik het zeker niet laten liggen!
MrKawadadinsdag 11 november 2008 @ 15:10
tvp ofzo

Dit lijkt me wel lekker trouwens:

Aussie Kangaroo Pie
500 gm Kangaroo topside, minced
1 x Onion
1 cup Stock, meat
1 cup Peas, frozen
1/2 cup Sauce, tomato
1 pch Nutmeg
Salt
Pepper
2 tbl Flour
Water
375 gm Pastry, shortcrust, thawed.
1 x Pastry, puff, ready-made, thawed.
Sauce, tomato -OR- bush tomato relish

Method :
* Saute the mince and onion in a frying pan until brown. Add the meat stock, frozen peas, tomato sauce and seasonings. Stir and simmer for 10 minutes. Stir in blended flour and thicken mixture. Allow to cool.
* Lightly grease a 23cm deep pie dish and line with shortcrust pastry. Moisten the edges with water and spoon in the cold meat mixture. Top the pie with puff pastry, pressing down gently to seal the edges together.
* Trim and pinch the edges, brush pastry top with lightly beaten egg and make a small slash in the centre of the pastry.
* Bake at 230 degrees C for 10 minutes, then reduce heat to 180 degreesC and bake a further 30 minutes. Garnish with tomato sauce or Bush Tomato Chutney/Relish.
RobinOokdinsdag 11 november 2008 @ 15:58
Dat heb ik nog nooit gezien in NL, kangoeroegehakt.
littledrummergirldinsdag 11 november 2008 @ 17:14
voor degenen die het cheap willen proberen ( ik weet niks over de kwaliteit btw) heeft de lidl deze week ook struisvogelbiefstuk in de folder staan
fietsmiepdinsdag 11 november 2008 @ 21:20
In zuid-afrika worden de struisvogels er speciaal voor gefokt. Zo'n handelaar vertelde ons dat hij eht vlees niet eet omdat ze zoveel hormonen krijgen om snel groot te worden.
Struisvogelvlees is wel erg lekker.
InTrePidIvitydinsdag 23 december 2008 @ 16:14
Met kerst staat er kangoeroebiefstuk op het menu, maar ik vroeg me af wat er nou een lekkere saus bij zou zijn. Pepersaus vind ik wat standaard voor zo'n stukje 'exclusief' vlees, maar wat zou er nog meer lekker bij zijn? Cranberrysaus?
Maria2.0dinsdag 23 december 2008 @ 16:22
Struisjes! We hebben net een pakje meegenomen. 2 Stukjes, dik 150 gram per stuk voor 5,29 (35% korting)
Ik vind struis zálig.
Hoe kan ik het het beste bakken? Goed doorbakken of een beetje rosé? Of is dat gewoon naar voorkeur?
fruityloopdinsdag 23 december 2008 @ 16:25
quote:
Op dinsdag 23 december 2008 16:22 schreef Maria2.0 het volgende:
Struisjes! We hebben net een pakje meegenomen. 2 Stukjes, dik 150 gram per stuk voor 5,29 (35% korting)
Ik vind struis zálig.
Hoe kan ik het het beste bakken? Goed doorbakken of een beetje rosé? Of is dat gewoon naar voorkeur?
Dat is ten eerste natuurlijk voorkeur, maar mijn neef, alias de superslager , vertelde me dat bij rosé net wat meer van de originele smaak bewaart blijft.. Ik weet even niet de beredenering er achter, dus dan val ik maar terug op mijn voorkeur, iets rosé dus..

Overigens is een portsausje met cantharellen oid er erg lekker bij, en om in stijl te blijven, een mooie Australische rode wijn?
XLdinsdag 23 december 2008 @ 16:29
quote:
Op maandag 10 november 2008 23:07 schreef golfer het volgende:
In Aussie meer dan genoeg 'road-kill' aan kangoeroes gezien om dat nooit meer te willen eten.
Struisvogel vind ik een te sterke, beetje penetrante, smaak hebben.
Conclusie: beiden komen niet meer mijn bord op.
Je eet die aangereden kangoeroes niet op hoor?
Die worden gewoon gefokt voor consumptie. Stop je ook met koeien eten als je een paar dode hebt gezien?
Thoricaldinsdag 23 december 2008 @ 17:12
Voor een struisvogel biefstuk hoef je mij niet wakker te maken. Ik vind het helemaal niet speciaal smaken.
Kangoeroe lijkt mij daarentegen wel spannend omdat het niet gekweekt word en dus "wilder" zal smaken.
Maria2.0dinsdag 23 december 2008 @ 17:13
quote:
Op dinsdag 23 december 2008 17:12 schreef Thorical het volgende:
Voor een struisvogel biefstuk hoef je mij niet wakker te maken. Ik vind het helemaal niet speciaal smaken.
Kangoeroe lijkt mij daarentegen wel spannend omdat het niet gekweekt word en dus "wilder" zal smaken.
Dat vind ik dus juist minder lekker dan struis. Ik vind het aan de droge kant en wat oppervlakkiger qua smaak. Struis is erg zoet, vind ik lekker.
Miss_MacPhistowoensdag 24 december 2008 @ 08:55
Vanavond struisvogelbiefstuk op het menu. Heb het al een paar keer gegeten, vind het heerlijk.
fietsmiepwoensdag 24 december 2008 @ 11:06
Ik heb in Zuid Afrika een keer struisvogel biefstuk op; wel erg lekker mals vlees. De struisvogelboer zei daar dat hij het niet meer at, omdat het bomvol hormonen zit om ze harder te laten groeien. Hij leverde aan de duitse markt.
funk_youwoensdag 24 december 2008 @ 17:24
Struisvogelbiefstuk is echt superlekker! Is een keer wat anders dan een gewone biefstuk
Miss_MacPhistomaandag 29 december 2008 @ 16:33
De struisvogelbiefstuk van AH was prima!
NiTiNdinsdag 6 januari 2009 @ 22:07
ja lekker, beiden