abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63116874
Ze zullen in Australië wel een overschot hebben want het ligt deze week bij de Super de Boer voor slechts 12 euro per kilo!

Ik heb zelf geen ervaring met dit vlees. Welke van de twee verdient de voorkeur en wat zijn jullie ervaringen/recepten met/voor kangoeroe en struisvogel?
Life is too short not to have fun
pi_63116940
Lekkerder dan gewone biefstu. (heb struisvogel ooit eens op)
  maandag 10 november 2008 @ 22:53:03 #3
97186 Rosbief
Gezond en mals
pi_63116985
Mijn kangoeroes krijgen nooit vlees, gewoon kattenbrokjes en veel groente/fruit.
Leer werkwoorden vervoegen, vlerk!
pi_63117290
Er is sowieso een groot overschot aan kangoeroe, van struisvogel weet ik het zo niet.
Het is inderdaad wel lekker.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 10 november 2008 @ 23:03:56 #5
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_63117368
Kangoeroes zijn inderdaad in overvloed. Struisvogels worden er speciaal voor gefokt. Ook hier in Nederland.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_63117485
In Aussie meer dan genoeg 'road-kill' aan kangoeroes gezien om dat nooit meer te willen eten.
Struisvogel vind ik een te sterke, beetje penetrante, smaak hebben.
Conclusie: beiden komen niet meer mijn bord op.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 10 november 2008 @ 23:19:08 #7
162268 Knoflook
Lekker bij Döner
pi_63117928
was beetje taai toch ? Heb t down under wel eens op maar weet het echt niet meer.
Klap eens in je handjes.
pi_63123544
quote:
Op maandag 10 november 2008 22:50 schreef vaagsel het volgende:
Ze zullen in Australië wel een overschot hebben want het ligt deze week bij de Super de Boer voor slechts 12 euro per kilo!

Ik heb zelf geen ervaring met dit vlees. Welke van de twee verdient de voorkeur en wat zijn jullie ervaringen/recepten met/voor kangoeroe en struisvogel?
Struis
pi_63123575
quote:
Op maandag 10 november 2008 23:19 schreef Knoflook het volgende:
was beetje taai toch ? Heb t down under wel eens op maar weet het echt niet meer.
Nee, heel zacht juist Als ontzettend goed gewoon biefstuk (struis dan).

één keer op maar het was echt heerlijk
pi_63123613
quote:
Op maandag 10 november 2008 23:03 schreef Nembrionic het volgende:
Kangoeroes zijn inderdaad in overvloed. Struisvogels worden er speciaal voor gefokt. Ook hier in Nederland.
Tussen gouda en haastrecht zit er 1 , volgens mij kan je zelfs levend kopen ( leuk voor in de tuin )
| ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^|
| who gives a fuck-truck | '|""";.., ___.
|_... _ ... _11:11__ = = = | = _|__|..., ]
"(@ )'(@ )" " " " * | (@ )(@ )* * * * * (@ )
pi_63125005
Ik vond kangoeroebiefstuk wel goed te doen. Ligt hier rond kerst vooral veel in de schappen.
Weet alleen zo snel niet hoe ik de smaak moet beschrijven.
Sweet and innocent...
pi_63128501
We hebben laatst struisvogel gegeten met een port-saus, erg lekker kan ik je zeggen.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  dinsdag 11 november 2008 @ 14:10:30 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63128668
Ik vind het ook gewoon naar biefstuk smaken. Misschien iets "donkerder, iets wildachtiger".
Maar ik baal altijd zo van die rare stukken en soms waren het echt ouwe, taaie beesten. Geen peil op te trekken, ene keer stuk malser dan de andere keer. En een van de twee wil ik niet meer eten, maar ik vergeet elke keer welke dat ook alweer was, haha. Ik denk/gok de kangoeroe.

Maar voor dat geld zou ik het zeker niet laten liggen!
pi_63130136
tvp ofzo

Dit lijkt me wel lekker trouwens:

Aussie Kangaroo Pie
500 gm Kangaroo topside, minced
1 x Onion
1 cup Stock, meat
1 cup Peas, frozen
1/2 cup Sauce, tomato
1 pch Nutmeg
Salt
Pepper
2 tbl Flour
Water
375 gm Pastry, shortcrust, thawed.
1 x Pastry, puff, ready-made, thawed.
Sauce, tomato -OR- bush tomato relish

Method :
* Saute the mince and onion in a frying pan until brown. Add the meat stock, frozen peas, tomato sauce and seasonings. Stir and simmer for 10 minutes. Stir in blended flour and thicken mixture. Allow to cool.
* Lightly grease a 23cm deep pie dish and line with shortcrust pastry. Moisten the edges with water and spoon in the cold meat mixture. Top the pie with puff pastry, pressing down gently to seal the edges together.
* Trim and pinch the edges, brush pastry top with lightly beaten egg and make a small slash in the centre of the pastry.
* Bake at 230 degrees C for 10 minutes, then reduce heat to 180 degreesC and bake a further 30 minutes. Garnish with tomato sauce or Bush Tomato Chutney/Relish.
looooooooooooooooool lol
  dinsdag 11 november 2008 @ 15:58:08 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63131567
Dat heb ik nog nooit gezien in NL, kangoeroegehakt.
pi_63133660
voor degenen die het cheap willen proberen ( ik weet niks over de kwaliteit btw) heeft de lidl deze week ook struisvogelbiefstuk in de folder staan
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_63141060
In zuid-afrika worden de struisvogels er speciaal voor gefokt. Zo'n handelaar vertelde ons dat hij eht vlees niet eet omdat ze zoveel hormonen krijgen om snel groot te worden.
Struisvogelvlees is wel erg lekker.
  dinsdag 23 december 2008 @ 16:14:52 #18
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_64288100
Met kerst staat er kangoeroebiefstuk op het menu, maar ik vroeg me af wat er nou een lekkere saus bij zou zijn. Pepersaus vind ik wat standaard voor zo'n stukje 'exclusief' vlees, maar wat zou er nog meer lekker bij zijn? Cranberrysaus?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  dinsdag 23 december 2008 @ 16:22:02 #19
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_64288346
Struisjes! We hebben net een pakje meegenomen. 2 Stukjes, dik 150 gram per stuk voor 5,29 (35% korting)
Ik vind struis zálig.
Hoe kan ik het het beste bakken? Goed doorbakken of een beetje rosé? Of is dat gewoon naar voorkeur?
L'Enfer, c'est les autres.
pi_64288494
quote:
Op dinsdag 23 december 2008 16:22 schreef Maria2.0 het volgende:
Struisjes! We hebben net een pakje meegenomen. 2 Stukjes, dik 150 gram per stuk voor 5,29 (35% korting)
Ik vind struis zálig.
Hoe kan ik het het beste bakken? Goed doorbakken of een beetje rosé? Of is dat gewoon naar voorkeur?
Dat is ten eerste natuurlijk voorkeur, maar mijn neef, alias de superslager , vertelde me dat bij rosé net wat meer van de originele smaak bewaart blijft.. Ik weet even niet de beredenering er achter, dus dan val ik maar terug op mijn voorkeur, iets rosé dus..

Overigens is een portsausje met cantharellen oid er erg lekker bij, en om in stijl te blijven, een mooie Australische rode wijn?
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  dinsdag 23 december 2008 @ 16:29:25 #21
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_64288646
quote:
Op maandag 10 november 2008 23:07 schreef golfer het volgende:
In Aussie meer dan genoeg 'road-kill' aan kangoeroes gezien om dat nooit meer te willen eten.
Struisvogel vind ik een te sterke, beetje penetrante, smaak hebben.
Conclusie: beiden komen niet meer mijn bord op.
Je eet die aangereden kangoeroes niet op hoor?
Die worden gewoon gefokt voor consumptie. Stop je ook met koeien eten als je een paar dode hebt gezien?
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 23 december 2008 @ 17:12:11 #22
97745 Thorical
finding a way
pi_64290377
Voor een struisvogel biefstuk hoef je mij niet wakker te maken. Ik vind het helemaal niet speciaal smaken.
Kangoeroe lijkt mij daarentegen wel spannend omdat het niet gekweekt word en dus "wilder" zal smaken.
  dinsdag 23 december 2008 @ 17:13:50 #23
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_64290435
quote:
Op dinsdag 23 december 2008 17:12 schreef Thorical het volgende:
Voor een struisvogel biefstuk hoef je mij niet wakker te maken. Ik vind het helemaal niet speciaal smaken.
Kangoeroe lijkt mij daarentegen wel spannend omdat het niet gekweekt word en dus "wilder" zal smaken.
Dat vind ik dus juist minder lekker dan struis. Ik vind het aan de droge kant en wat oppervlakkiger qua smaak. Struis is erg zoet, vind ik lekker.
L'Enfer, c'est les autres.
  woensdag 24 december 2008 @ 08:55:19 #24
23158 Miss_MacPhisto
This is not an exit.
pi_64315491
Vanavond struisvogelbiefstuk op het menu. Heb het al een paar keer gegeten, vind het heerlijk.
Smell the flowers while you can....
pi_64318263
Ik heb in Zuid Afrika een keer struisvogel biefstuk op; wel erg lekker mals vlees. De struisvogelboer zei daar dat hij het niet meer at, omdat het bomvol hormonen zit om ze harder te laten groeien. Hij leverde aan de duitse markt.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')