abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 18 januari 2009 @ 13:55:06 #151
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65169309
quote:
Op zondag 18 januari 2009 13:05 schreef Isegrim het volgende:
Als je de ingrediënten al in huis hebt, is het makkelijker om jezelf tot koken te zetten.

En als je dan een bloemkool koopt, moet je dus proberen om in die week tweemaal iets met bloemkool te maken. Óf je blancheert de helft en vriest deze in voor later gebruik.

Een halve pompoen kun je trouwens wel een poosje bewaren hoor.
Ja, dat is dus het plan, om een handig menu samen te stellen waar dingen wel 2x in voorkomen, zonder dat ik 2x hetzelfde gerecht moet eten.

Dat van die pompoen weet ik, er ligt momenteel zelfs een halve in mijn groentela . Pompoen is echt zo'n geweldige (en ondergewaardeerde!) groente .
Nulla verba sed acta
pi_65192464
Wij hebben vrijdag ook weer boodschappen gedaan voor een week. Nouja, voor 5 dagen want gisteren en vandaag aten we bij familie. We waren zo'n 45 euro kwijt, best netjes want we hadden ook nog wat extra dingen zoals een taartje en een bus slagroom.

De gerechten voor deze week:
- Hamburgers op ciabatta met tomaat, ui, kaas en saus
- Wraps met groenteprutje en sla
- Verse pasta met rode saus (zelfde groente als in de wraps)
- Taco's van Knorr, met bio-gehakt en ook weer sla
- Ovenfrietjes met Toscaanse carré en boontjes
Are you pondering what I'm pondering?
pi_65226158
quote:
Op zaterdag 17 januari 2009 10:44 schreef Isegrim het volgende:
maandag
- kip met gele paprika en sesam uit de wok ( http://kokenmetkarin.nl/hoofd/kippaprikasesam.html )
Dit recept is een absolute aanrader!
pi_65227497
quote:
Op maandag 19 januari 2009 22:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dit recept is een absolute aanrader!
Kip met sesam!!
Ik denk gelijk met heimwee terug naar de vakantie in Florida waar ze bij de Chinees daar Sesame Chicken hadden (zonder paprika), waarom hier niet op de menukaart?

Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 19 januari 2009 @ 22:44:48 #155
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65227935
quote:
Op maandag 19 januari 2009 22:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dit recept is een absolute aanrader!
Als paprika-hater (jaja, sla me maar ), nog suggesties voor paprika-alternatieven? Kip en sesam zijn fijn!

Ik ben voorzichtig begonnen met puzzelen voor volgende week, lang leven Koken met Karin en de AH-site .
Nulla verba sed acta
pi_65234350
quote:
Op maandag 19 januari 2009 22:44 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Als paprika-hater (jaja, sla me maar ), nog suggesties voor paprika-alternatieven? Kip en sesam zijn fijn!
Hoe kan iemand nou paprika haten?

Chinese kool moet ook lukken Of broccoli.
pi_65234355
quote:
Op maandag 19 januari 2009 22:34 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Kip met sesam!!
Ik denk gelijk met heimwee terug naar de vakantie in Florida waar ze bij de Chinees daar Sesame Chicken hadden (zonder paprika), waarom hier niet op de menukaart?

[ afbeelding ]
Zo zag het er ongeveer uit. Maar dan nog met paprikareepjes erbij.
pi_65235673
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 08:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hoe kan iemand nou paprika haten?

Chinese kool moet ook lukken Of broccoli.
Das niet zo moeilijk hoor. Vieze halfzoete weeige smaak die nooit meer je mond uit gaat. Net als komkommer en meloen, ook van die verschrikkelijke vruchten.
pi_65236264
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 09:41 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Das niet zo moeilijk hoor. Vieze halfzoete weeige smaak die nooit meer je mond uit gaat. Net als komkommer en meloen, ook van die verschrikkelijke vruchten.
Jij bent een culi-neppert, je lust te veel dingen niet.
pi_65236755
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 10:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Jij bent een culi-neppert, je lust te veel dingen niet.
Bonen met een andere kleur dan groen, vlees met bot er in (generaliserend, hammetje is wel lekker, kippepoot niet), paprika, meloen en zn directe familie de komkommer, ananas, pasta (viezige kleffe smakeloze smurrie, en vaak nog met paprika en droog gehakt (gehakt lust ik wel overigens) ), dingen uit de zee anders dan vis en zeewier, en principieel geen paard/konijn
pi_65236759
Valt best mee dus
pi_65236841
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 10:27 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
en principieel geen paard/konijn
Dat slaat echt nergens op, dat weet je zelf ook wel hè?
pi_65236887
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 10:31 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat slaat echt nergens op, dat weet je zelf ook wel hè?
Konijntjes zijn lief en paard komt uit landen waar we vanwege dierenwelzijn geen rundvlees vandaan mogen importeren. Wmb. is een paard toch iets hoger in de voedselketen geplaatst dan een koe, dus ik vraag mij af waarom zuid amerikaans paard hier wel massaal geconsumeerd mag worden.
pi_65236891
Hond zou ik ook niet eten trouwens > zie konijn
pi_65240128
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 08:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hoe kan iemand nou paprika haten?

Chinese kool moet ook lukken Of broccoli.
En chinese kool én paprika?

Kan me zo snel niets bij de combinatie voorstellen, maar heb van beide een beetje in huis. Anders maak ik twee porties, ik houd toch niet van paprika en vriend wel.
Sweet and innocent...
pi_65240229
Chinese kool en paprika kunnen prima samen vind ik.
  dinsdag 20 januari 2009 @ 12:26:24 #167
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65240250
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 10:32 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Konijntjes zijn lief en paard komt uit landen waar we vanwege dierenwelzijn geen rundvlees vandaan mogen importeren. Wmb. is een paard toch iets hoger in de voedselketen geplaatst dan een koe, dus ik vraag mij af waarom zuid amerikaans paard hier wel massaal geconsumeerd mag worden.
Vorige week stond nog een heel artikel in de krant (ik weet niet meer of het mijn eigen NRC of het Dagblad van het Noorden ( ) van mijn ouders was) over paardenvlees dat je kunt kopen van paarden die hier in Nederland in van die leuke kuddes in natuurparken hebben geleefd. Schijnt goddelijk te smaken, en ze hebben nog een mooi leven gehad ook.

En paprika is ongeveer het enige dat ik niet lust, samen met mais (ik zie een patroon: wee-zoet!), verder ben ik een alleseter hoor .
Nulla verba sed acta
pi_65240419
Paprika en mais inderdaad, pizza-opvulling, brrr...
Zal het ook nooit echt lekker gaan vinden.
Sweet and innocent...
pi_65241295
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 12:26 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Vorige week stond nog een heel artikel in de krant (ik weet niet meer of het mijn eigen NRC of het Dagblad van het Noorden ( ) van mijn ouders was) over paardenvlees dat je kunt kopen van paarden die hier in Nederland in van die leuke kuddes in natuurparken hebben geleefd. Schijnt goddelijk te smaken, en ze hebben nog een mooi leven gehad ook.
Weet je ook wáár je dat kunt kopen? Ik vind paardenvlees lekker namelijk (ondanks hardcore paardenliefhebster ) maar het is nauwelijks te krijgen en niet altijd even diervriendelijk.
pi_65241353
Overigens, LHO, is wel errug offtopic maar er zijn weinig gebieden waar een rund (of paard) zo'n goed leven heeft als in Z-Amerika (waar wij wel degelijk véél rundvlees vandaan halen) of Afrika (Botswana o.a.). Ongeveer een voetbalveld per rund en een leven zoals runderen in de natuur ook leven. Wat wil je nog meer?

En een paard hoger in de voedselketen dan een rund? Da's natuurlijk bullshit. Ik heb nog nooit een paard een rund zien verorberen en verder zie ik niet in wat positie in de voedselketen te maken heeft met wel of niet eten. Koeien en paarden zijn even intelligent. Varkens zijn een stuk intelligenter dan paarden, koeien en honden. Die eet je wel gewoon.
pi_65241483
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 12:26 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Vorige week stond nog een heel artikel in de krant (ik weet niet meer of het mijn eigen NRC of het Dagblad van het Noorden ( ) van mijn ouders was) over paardenvlees dat je kunt kopen van paarden die hier in Nederland in van die leuke kuddes in natuurparken hebben geleefd. Schijnt goddelijk te smaken, en ze hebben nog een mooi leven gehad ook.

En paprika is ongeveer het enige dat ik niet lust, samen met mais (ik zie een patroon: wee-zoet!), verder ben ik een alleseter hoor .
Sterker nog, manege paard is vrijwel oneetbaar Dus als je Nederlands paardevlees hebt, komt het of uit z-Amerika, of het is gehouden voor het vlees
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 13:06 schreef Isegrim het volgende:
Overigens, LHO, is wel errug offtopic maar er zijn weinig gebieden waar een rund (of paard) zo'n goed leven heeft als in Z-Amerika (waar wij wel degelijk véél rundvlees vandaan halen) of Afrika (Botswana o.a.). Ongeveer een voetbalveld per rund en een leven zoals runderen in de natuur ook leven. Wat wil je nog meer?
Wat drinkwater, fysieke aanpak van de dieren, schaduw, manier van vervoer, ... dat zijn gewoon dingen die daar niet of slecht geregeld zijn. Enige wat dan beter is dan hier, is de M2 per beest
pi_65241631
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 13:10 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Wat drinkwater, fysieke aanpak van de dieren, schaduw, manier van vervoer, ... dat zijn gewoon dingen die daar niet of slecht geregeld zijn. Enige wat dan beter is dan hier, is de M2 per beest
Dat ben ik niet met je eens. Ze zijn daar 99% van hun leven volkomen vrij en leven zoals in het wild (de natuur heeft ook geen schuilhutten uitgevonden, wel bomen). Dat vind ik altijd verkiesbaar boven een stal / opsluiting, hoe luxe ook.
pi_65255606
Paprika, ui en knoflook zijn de basis van elke goede maaltijd.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_65255890
Nou, ik doe echt niet overál paprika in. Wel ui en knoflook.
pi_65277289
Ik ga deze week voor:

Koolvis/garnalen curry met witlof en rijst
Kroten met slavinkje
Chinese kool/paprika/kip met sesam
Pasta met savooiekool
Zuurkoolstampot met saucijs

Ik moet hiervoor alleen slavinkje, saucijs, kip, spaghetti, knoflook, pepertje, gember en ketjap manis halen. En wat zuivel, brood en fruit, maar dan ben ik toch weer goedkoop uit deze week.
Sweet and innocent...
  woensdag 21 januari 2009 @ 13:26:15 #176
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_65281018
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 13:04 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Weet je ook wáár je dat kunt kopen? Ik vind paardenvlees lekker namelijk (ondanks hardcore paardenliefhebster ) maar het is nauwelijks te krijgen en niet altijd even diervriendelijk.
Gevonden! Het stond in de zaterdag&cetera bij NRC van 10 januari:
quote:
Overtollige paarden en runderen in natuurgebieden kun je eten. „De entrecote van het Konik-paard is schitterend mager.”
Menno Steketee

Het is een wel heel vreemde plek voor een slagerij: een caravan op een modderig parkeerterrein bij Halfweg, ingeklemd tussen een spoorlijn, een snelweg en de uitrit van een benzinepomp. Het lijkt wel een plaats delict, kruisje op de plek waar het deerlijk verminkte lichaam is aangetroffen. Dit is geen gewone slagerij. En dit is ook geen gewoon vlees. Het is ‘wildernisvlees’ dat hier van eigenaar wisselt, van ‘grote grazers’ uit natuurgebieden.
En daarna nog een heel artikel dat ik je best wil toesturen via pm.
Nulla verba sed acta
pi_65281510
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 13:26 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Gevonden! Het stond in de zaterdag&cetera bij NRC van 10 januari:
[..]

En daarna nog een heel artikel dat ik je best wil toesturen via pm.
Graag!
pi_65350260
quote:
Op zaterdag 17 januari 2009 10:44 schreef Isegrim het volgende:
donderdag
- spinaziequiche met gehakt

vrijdag
- stoofpotje van lamsvlees met rozemarijn ( http://kokenmetkarin.nl/hoofd/rozemarijnstoof.html )
- knoflookbrood
Donderdag werd het pasta met gehaktsaus in plaats van quiche. Ik had een kutdag gehad en wilde iets makkelijks, maar wel het gehakt gebruiken want dat was al ontdooid.

Zometeen het lamsvlees opzetten, maar ga het recept wel aanpassen want brood heb ik niet in huis dus ik maak er een stoofpotje van lamsvlees en kikkererwten van.
pi_65354742
Menu voor de komende week:
quote:
zaterdag 24-1
broodje hamburger
ovenpatatjes

zondag 25-1
rucolasalade met uitgebakken spekjes, ui, paprika, zongedroogde tomaatjes
biefstuk
stokbrood met kruidenboter

maandag 26-1
spinazie met knoflook en pijnboompitjes
slavinken

dinsdag 27-1
kip-mango-roerbak ( http://www.ah.nl/recepten/recept/?id=406476&cuisine=Oosters )

woensdag 28-1
Isegrim niet thuis te eten

donderdag 29-1
gegrilde groenten
hamburger

vrijdag 30-1
spinaziequiche met gehakt
Vlees heb ik grotendeels al; ik had het een en ander bij de Lidl gehaald. En ik heb natuurlijk nog die slavinken die ik laatst vergeten was te ontdooien.
pi_65355637
quote:
Op woensdag 21 januari 2009 13:26 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Gevonden! Het stond in de zaterdag&cetera bij NRC van 10 januari:
[..]

En daarna nog een heel artikel dat ik je best wil toesturen via pm.
Ik zag laatst ook ergens een artikeltje over rundvlees van - naar ik meen - de Oostvaardersplassen. Want ze schieten de overschotten daar gewoon af. Mooi toch? Schijnt erg lekker te zijn. En het was niet zo duur, als je veel afnam.

Dat gebabbel over hoger in de voedselketen is onzin; koeien en paarden nemen precies dezelfde positie in in de voedselketen. Ze eten hetzelfde en zijn allebei eetbaar.

Maar dat alles natuurlijk geheel offtopic
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')