FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe taart bewaren?
josvrvrijdag 31 oktober 2008 @ 13:07
Hoi,

Ik ga een taart (appeltaart) bakken, maar hoe kan ik die het best bewaren?

Moet deze b.v. luchtdicht worden verpakt tegen taai worden / uitdrogen of is een beetje afdekken met b.v. alluminiumfolie of plastic folie voldoende?

Het probleem is namelijk dat ik nergens (Hema, blokker) een taartschaal met goed afsluitbare deksel kan vinden.

Alvast bedankt
zoalshetisvrijdag 31 oktober 2008 @ 13:20
ik zou hem niet in plastic folie doen want dan kan de taart niet ademen. inpakken in zilverfolie en dan in de oven lijkt me prima. hoe lang wil je het bewaren?
Jarnovrijdag 31 oktober 2008 @ 13:21
Ik kan me van "vroeger" toch wel iets als taartdozen herinneren dacht ik... van die ronde tupperware-achtige dingen ofzo?
zout-droppievrijdag 31 oktober 2008 @ 13:26
Ik heb begrepen dat een kartonnen doos het beste is. Dit omdat de taart vocht bevat. Doe je deze in een plastic (folie) dan kan de taart niet ademen en zal deze vochtig worden.
Het vocht dat uit de taart komt word door het karton juist opgenomen. En zo in de koelkast bewaren.
Als ik zelf een taart maak dan laat ik hem gewoon in de taartvorm en zet ik hem zo in de koelkast zonder af te dekken. Je kan hem ook wel buiten de koelkast bewaren maar dan is hij minder lang houdbaar.
Beelzebub85vrijdag 31 oktober 2008 @ 13:33
Wil je die taart tentoonstellen? Opeten die handel. Bewaren is voor oude mensen.
RobinOokvrijdag 31 oktober 2008 @ 13:51
Invriezen wat je voorlopig niet opeet?
josvrvrijdag 31 oktober 2008 @ 14:01
Dus de taart compleet afsluiten met plastic/alufolie of in zo'n luchtdichte Tupperware schaal is GEEN goed idee?

Dus in springvorm laten staan afgedekt met handdoek of b.v. bakpapier?

Het gaat om de tijd tussen bakken en consumptie (b.v. avond ervoor bakken). Ook gaat de taart niet in 1 keer op. Dus al die lollige reacties hier ten spijt
zoalshetisvrijdag 31 oktober 2008 @ 14:06
quote:
Op vrijdag 31 oktober 2008 14:01 schreef josvr het volgende:
Dus de taart compleet afsluiten met plastic/alufolie of in zo'n luchtdichte Tupperware schaal is GEEN goed idee?

Dus in springvorm laten staan afgedekt met handdoek of b.v. bakpapier?

Het gaat om de tijd tussen bakken en consumptie (b.v. avond ervoor bakken). Ook gaat de taart niet in 1 keer op. Dus al die lollige reacties hier ten spijt
aluminiumfolie is prima. zorg voor wat openingen.
Mirjamvrijdag 31 oktober 2008 @ 14:51
gewoon in de springvorm laten zitten, die afdekken met alufolie en de koelkast in
zoalshetisvrijdag 31 oktober 2008 @ 14:53
enige nadeel met koelkast is dat de taart wat vocht verliest. of juist vocht aantrekt.

gebakken spul kan je makkelijk buiten de koelkast bewaren voor een dag of twee.