FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Pittige Noedelsoep (met foto's!)
beelzdinsdag 28 oktober 2008 @ 20:59
Ik maak deze soep al jaren en vandaag dacht ik eraan om eens foto's van het bereiden te maken om op da intarwebz te posten. En voor de leuk heb ik ook besloten het recept erbij te zetten

Dus ga er even lekker voor zitten, sta op en schenk jezelf een fijne beker warme thee in, ga weer zitten en blaas voorzichtig om de thee af te koelen en neem een slokje. Hier komt iets machtig moois.

Ingrediënten voor 4 personen
zout, peper
250 gram eiermie
2 rode pepers
verse selderij
3 vleesbouillontabletten (iig voor 1,25 liter bouillon)
3 plakken verse gemberwortel (ongeveer 0,5 cm dik)
1 theelepel koekkruiden
300 gram dode koe in reepjes (roerbakreepjes werken zeer goed want scheelt snijden)
3 bosuitjes
100 gram taugé

Bereiding
Voor de bereiding gebruiken we foto's want ik heb van elke stap foto's gemaakt.


Zet alles mooi neer voor de foto.


Maak de mie klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vergeet niet zout toe te voegen bij het water.


Haal de zaadjes uit de pepers en halveer ze.


Snijd dunne reepjes van de pepers.


Snijd de selderij fijn. Erg fijnsnijden.


Verse gemberwortel. Even ontdoen van schil want das vies. Dan in 3 plakken snijden van 0,5 cm dik.


1,25 liter water in een pan mikken en daar de bouillonblokjes bij doen.


De in reepjes gesneden pepertjes in de pan gooien.


De gember erbij gooien.


1 theelepel koekkruiden erbij...


De helft van de fijngesneden selderij erbij.


Vlees erbij.


Aan de kook brengen en op smaak brengen met zout en peper, veel peper want moet pittig worden.
Als het kookt ongeveer 5 minuutjes zachtjes laten pruttelen.


Dan hebben we nu mooi de tijd om aan de presentatie te werken.



Pak een mooie bamboe snijplank en leg daar de rest van de selderij op, daarnaast de taugé en daarnaast de in ringetjes gesneden bosui (van het in ringen snijden van de bosui heb ik geen foto nee).

Opdienen


Doe de mie in een schaaltje, leg daar selderij bovenop en taugé en bosui.


Doe dan de bouillon met vlees erop scheppen.
Vergeet niet de gember uit de bouillon te halen!

Smakelijk eten!

[ Bericht 0% gewijzigd door beelz op 28-10-2008 21:58:48 ]
Deliahdinsdag 28 oktober 2008 @ 21:02
Het ziet er smakelijk uit en helemaal niet moeilijk.
dWc_RuffRyderdinsdag 28 oktober 2008 @ 21:03
Ziet er goed, lekker en pittig uit .
beelzdinsdag 28 oktober 2008 @ 21:04
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 21:02 schreef Deliah het volgende:
Het ziet er smakelijk uit en helemaal niet moeilijk.
En het is ook nog eens erg gezond
Christiaandinsdag 28 oktober 2008 @ 21:06
Dat ziet er zeer goed uit, ga ik eens maken.
dubidubdinsdag 28 oktober 2008 @ 21:08
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 21:06 schreef --Christiaan-- het volgende:
Dat ziet er zeer goed uit, ga ik eens maken.
BasEnAaddinsdag 28 oktober 2008 @ 21:10
Lekker en gezond ja.
Maare, is dat vlees niet taai dan?
Sunnythesundinsdag 28 oktober 2008 @ 21:11
Svyatagordinsdag 28 oktober 2008 @ 21:14
Een ferme tvp voor dit lovenswaardige topic.
Vuiledinsdag 28 oktober 2008 @ 21:15
Deze moet ik tvp'en.
Rijpiedinsdag 28 oktober 2008 @ 21:18
tvp
doekadinsdag 28 oktober 2008 @ 21:18
Lekker!
beelzdinsdag 28 oktober 2008 @ 21:21
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 21:10 schreef BasEnAad het volgende:
Lekker en gezond ja.
Maare, is dat vlees niet taai dan?
Nee, vlees is lekker zacht.
Biogardedinsdag 28 oktober 2008 @ 21:28
Snakeydinsdag 28 oktober 2008 @ 21:32
Lekker soepje, ga ik ook eens maken.
NDAsilenceddinsdag 28 oktober 2008 @ 21:35
Chinese eiermie van conimex
maar verder een ok gerecht
henkSXdinsdag 28 oktober 2008 @ 21:44
Ziet er lekker uit! Maarre, laat je de gember erin zitten of haal je die er uit?
beelzdinsdag 28 oktober 2008 @ 21:52
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 21:44 schreef henkSX het volgende:
Ziet er lekker uit! Maarre, laat je de gember erin zitten of haal je die er uit?
Die haal je er weer uit. Was ik vergeten te melden
Marijkezwolledinsdag 28 oktober 2008 @ 21:56
Ziet er lekker uit, dus even een schaamteloze Terug Vind soepPot
J.A.N.A.dinsdag 28 oktober 2008 @ 22:06
Lekker! direct door gestuurd naar m'n vrouw!
Wooldoorwoensdag 29 oktober 2008 @ 00:15
Ziet er zeer goed uit! Ik heb afgelopen zaterdag Souto soep op bij een maat en ik kan dat spul echt blijven eten zo lekker. Heb je daar mischien ook een recept van zoiets als wat je hierboven ook geweldig heb gemaakt?
zhe-devilllwoensdag 29 oktober 2008 @ 00:16
tvp jummmmm
beelzwoensdag 29 oktober 2008 @ 00:29
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 00:15 schreef Wooldoor het volgende:
Ziet er zeer goed uit! Ik heb afgelopen zaterdag Souto soep op bij een maat en ik kan dat spul echt blijven eten zo lekker. Heb je daar mischien ook een recept van zoiets als wat je hierboven ook geweldig heb gemaakt?
Bedoel je de Surinaamse of Indonesische versie?
LastRequestwoensdag 29 oktober 2008 @ 01:18
Ziet er lekker uit!
Lijkt op de "biefstuksoep" die ik altijd maak, die komt uit het IKEA brunch-kookboek
Tha-CheFwoensdag 29 oktober 2008 @ 01:37
Barbaar !

Maak je je eigen bouillon niet?
Tezzwoensdag 29 oktober 2008 @ 07:30
Ik ga het eens proberen met een pepertje minder (tja, dochter van zes) en zonder gember (daar gruwel ik van). Het lijkt me een fijn recept voor de zaterdag (dan heb ik nooit heul veul zin om te koken): voedzaam maar wel snel klaar en niet te moeilijk!

Super!
Fratzwoensdag 29 oktober 2008 @ 08:25
dat ziet er echt heel lekker uit!

[ Bericht 0% gewijzigd door Fratz op 29-10-2008 19:06:38 ]
Nembrionicwoensdag 29 oktober 2008 @ 08:31
tvp
Strolie75woensdag 29 oktober 2008 @ 08:34
Ziet er goed uit. Ga ik een keer proberen.
beelzwoensdag 29 oktober 2008 @ 09:19
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 01:37 schreef Tha-CheF het volgende:
Barbaar !

Maak je je eigen bouillon niet?
In het weekend wel maar ik had niets meer staan dus dan neem je bouillonblokjes.
Jay_Beewoensdag 29 oktober 2008 @ 09:31
Dat ziet er lekker uit!
Ik ga het zeker een keertje proberen.
Steven184woensdag 29 oktober 2008 @ 09:33
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 09:31 schreef Jay_Bee het volgende:
Dat ziet er lekker uit!
Ik ga het zeker een keertje proberen.
Svyatagorwoensdag 29 oktober 2008 @ 09:43
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 00:29 schreef beelz het volgende:

[..]

Bedoel je de Surinaamse of Indonesische versie?
Ik stelde de vraag niet, maar ik zou ook graag willen weten hoe je Surinaamse sautosoep maakt.
Windigowoensdag 29 oktober 2008 @ 10:28
Jummie! Ga ik ook eens maken
Mirjamwoensdag 29 oktober 2008 @ 10:30
zonder gember lijkt het me nog wel wat, gember is vies
Tezzwoensdag 29 oktober 2008 @ 15:29
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 10:30 schreef MissyMirjaM het volgende:
zonder gember lijkt het me nog wel wat, gember is vies
Helemaal mee eens. Ik gruwel er ook van (en ik heb echt verder nergens een afkeer tegen, ik eet echt alles hihi). Gember is not done hoor!
DarkElfwoensdag 29 oktober 2008 @ 15:34
lijkt me heerlijk, mét gember want gember is zo lekker
Snakeywoensdag 29 oktober 2008 @ 15:38
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 15:34 schreef DarkElf het volgende:
lijkt me heerlijk, mét gember want gember is zo lekker
Zeker verse gember. Bovendien zal je niet erg veel van de gember proeven denk ik. Het geeft in een gerecht als dit net effe dat extra's. In het meeste eten wat je bij de chinees haalt zit meer gember.
DarkElfwoensdag 29 oktober 2008 @ 15:40
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 15:38 schreef Snakey het volgende:

[..]

Zeker verse gember. Bovendien zal je niet erg veel van de gember proeven denk ik. Het geeft in een gerecht als dit net effe dat extra's. In het meeste eten wat je bij de chinees haalt zit meer gember.
verse gember is erg lekker, alleen de geur al als je hem aan t snijden bent
beelzwoensdag 29 oktober 2008 @ 15:43
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 15:40 schreef DarkElf het volgende:

[..]

verse gember is erg lekker, alleen de geur al als je hem aan t snijden bent
Ik heb altijd wel een pot met gemberballetjes in huis. Lekker om af en toe een bolletje te snoepen

Gember is zwaar lekker
_Arual_woensdag 29 oktober 2008 @ 15:48
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 10:30 schreef MissyMirjaM het volgende:
zonder gember lijkt het me nog wel wat, gember is vies
Zou het ook te doen zijn zónder gember? Heb al op allerlei manieren gember proberen te eten, maar ik krijg het echt niet weg.

Misschien iets ter vervanging van de gember?
Davidwoensdag 29 oktober 2008 @ 16:05
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 15:48 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Zou het ook te doen zijn zónder gember? Heb al op allerlei manieren gember proberen te eten, maar ik krijg het echt niet weg.

Misschien iets ter vervanging van de gember?
knoflook
littledrummergirlwoensdag 29 oktober 2008 @ 16:08
noodlesoup

ik haal altijd prefab pakjes van de toko maar dit is ook wel weer een keer leuk!

meer fotoverslagen en recepten beelz
soapiewoensdag 29 oktober 2008 @ 20:40
Dit kan zelfs ik nog wel maken denk ik.... Ziet er lekker uit!!!!
Keiichiwoensdag 29 oktober 2008 @ 20:42
Terugvindsoep
ColdFeetdonderdag 30 oktober 2008 @ 15:48
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 15:48 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Zou het ook te doen zijn zónder gember? Heb al op allerlei manieren gember proberen te eten, maar ik krijg het echt niet weg.

Misschien iets ter vervanging van de gember?
Laos/galangal??
Captain_Fabulousdonderdag 30 oktober 2008 @ 16:32
Stukjes koe vervangen door paddestoelen ook lekker?
Innocencedonderdag 30 oktober 2008 @ 17:01
Lekker, maar je kookt dat vlees gewoon 5 minuutjes?

Nooit geprobeerd eigenlijk.

En wat zit er in koekkruiden?
beelzzaterdag 1 november 2008 @ 11:58
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 17:01 schreef Innocence het volgende:
Lekker, maar je kookt dat vlees gewoon 5 minuutjes?

Nooit geprobeerd eigenlijk.

En wat zit er in koekkruiden?

Ja dat vlees kookt 5 minuten heel zacht en daar wordt het heel fijn van

Koekkruiden is kaneel, kruidnagelen, kardamom, gemberwortel, nootmuskaat en peper.
beelzzaterdag 1 november 2008 @ 11:59
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 09:43 schreef Svyatagor het volgende:

[..]

Ik stelde de vraag niet, maar ik zou ook graag willen weten hoe je Surinaamse sautosoep maakt.
Die staat dan bij deze in de planning
Eerst komt er vanavond nog een fototopic over Irish Stew
Cutebutpsychozaterdag 1 november 2008 @ 20:44
tvp
RobinOokzaterdag 1 november 2008 @ 21:48
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 15:48 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Zou het ook te doen zijn zónder gember? Heb al op allerlei manieren gember proberen te eten, maar ik krijg het echt niet weg.

Misschien iets ter vervanging van de gember?
Lust je bij de chinees dan ook niks? Lijkt me lastig zeg.
renzellzaterdag 1 november 2008 @ 22:32
tvp


Die ga ik zéker deze week eens proberen. Ziet er goed uit! Is het een complete maaltijd, of meer een voorgerechtsoepie?
beelzzaterdag 1 november 2008 @ 22:46
quote:
Op zaterdag 1 november 2008 22:32 schreef renzell het volgende:
tvp


Die ga ik zéker deze week eens proberen. Ziet er goed uit! Is het een complete maaltijd, of meer een voorgerechtsoepie?
Het is echt een maaltijdsoep, vult erg goed
MinderMutsigzaterdag 1 november 2008 @ 22:48
quote:
Op woensdag 29 oktober 2008 15:48 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Zou het ook te doen zijn zónder gember? Heb al op allerlei manieren gember proberen te eten, maar ik krijg het echt niet weg.

Misschien iets ter vervanging van de gember?
Citroengras lijkt me er ook wel lekker in. Zorgt ook voor een fris tintje maar net even een ander smaakje.
Citroengras flink kneuzen (lees: ram er een paar keer op het een soeplepel/hamer/koekenpan) in stukken snijden en mee laten koken.

Ik heb vanavond iets soortgelijks gemaakt maar dan met kip.
renzellwoensdag 5 november 2008 @ 20:11
Vanavond geprobeerd ik slobber net het laatste beetje uit de kom . Lekker hoor! Alleen werd de biefstuk wél een beetje taai. Ik zou hem er een volgende keer iets korter in doen denk ik. En inderdaad supermachtig zeg! Ik zit tjokvol.
Wooldoorwoensdag 5 november 2008 @ 20:32
quote:
Op zaterdag 1 november 2008 11:59 schreef beelz het volgende:

[..]

Die staat dan bij deze in de planning
Eerst komt er vanavond nog een fototopic over Irish Stew
Beetje late reactie maar ik bedoelde de surinaamse variant met frietsticks erin
Christiaanwoensdag 5 november 2008 @ 20:57
Was erg lekker, alleen vond ik de soep zelf weinig smaak hebben.
RobinOokwoensdag 5 november 2008 @ 22:38
Ik heb even gewacht met reageren, maar vind het een beetje een raar receppie. Met die koekkruiden enzo. En biefstuk. Zonde! Ik gebruik liever suddervlees, okay, kost meer tijd, maar niet echt meer moeite. En je kunt het mooi invriezen in porties (suddervlees wordt alleen maar beter als je het invriest en/of later opnieuw opwarmt)
Het originele recept voor mijn versie ging ook uit van water, geloof ik, maar ik flikker er lekker een pot wild of runderfond bij. Heerlijk, krachtige bouillon krijg je dan.

Voor het recept, klik hier.
(daar onderaan staat het ook in het nederlands)

Strolie75dinsdag 18 november 2008 @ 17:50
Klinkt ook goed.
Ik ben nu bezig met een variant met kippenvlees/kippenbouillon.
Bluesdinsdag 18 november 2008 @ 18:16
RobinOok is de nieuwe pietverdriet

Maarrrr lekker lijkt me, ik ga het zeker binnenkort maken!
TVPittigsoepie dus
RobinOokdinsdag 18 november 2008 @ 23:19
Pietverdriet? Hm, dat is vast niet goed.....
kabouter.mutswoensdag 19 november 2008 @ 11:10
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 23:19 schreef RobinOok het volgende:
Pietverdriet? Hm, dat is vast niet goed.....
Hij was geweldig!!
We missen hem enorm...
RobinOokwoensdag 19 november 2008 @ 12:46
Is ie dood?
kabouter.mutswoensdag 19 november 2008 @ 16:44
nee weg!
spoorloos verdwenen van fok.
RobinOokwoensdag 19 november 2008 @ 19:05
En niemand die 'm irl kent en weet waar ie gebleven is?
Jeetje.
Steven184woensdag 19 november 2008 @ 19:08
quote:
Op woensdag 19 november 2008 19:05 schreef RobinOok het volgende:
En niemand die 'm irl kent en weet waar ie gebleven is?
Jeetje.
Ik heb nog een keer met hem gemaild over een recept. Volgens mij was het ruzie met wat mods of iets dergelijks.
RobinOokdonderdag 20 november 2008 @ 01:09
Oh, dat is altijd jammer.
starladonderdag 20 november 2008 @ 01:19
MAg het ook voor 2 personen? Lijkt me beteje weinig voor 4.
beelzdonderdag 20 november 2008 @ 11:44
quote:
Op donderdag 20 november 2008 01:19 schreef starla het volgende:
MAg het ook voor 2 personen? Lijkt me beteje weinig voor 4.
Wij eten het ook altijd met zijn tweeen inderdaad