beelz | dinsdag 28 oktober 2008 @ 20:59 |
Ik maak deze soep al jaren en vandaag dacht ik eraan om eens foto's van het bereiden te maken om op da intarwebz te posten. En voor de leuk heb ik ook besloten het recept erbij te zetten ![]() Dus ga er even lekker voor zitten, sta op en schenk jezelf een fijne beker warme thee in, ga weer zitten en blaas voorzichtig om de thee af te koelen en neem een slokje. Hier komt iets machtig moois. Ingrediënten voor 4 personen zout, peper 250 gram eiermie 2 rode pepers verse selderij 3 vleesbouillontabletten (iig voor 1,25 liter bouillon) 3 plakken verse gemberwortel (ongeveer 0,5 cm dik) 1 theelepel koekkruiden 300 gram dode koe in reepjes (roerbakreepjes werken zeer goed want scheelt snijden) 3 bosuitjes 100 gram taugé Bereiding Voor de bereiding gebruiken we foto's want ik heb van elke stap foto's gemaakt. ![]() Zet alles mooi neer voor de foto. ![]() Maak de mie klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vergeet niet zout toe te voegen bij het water. ![]() Haal de zaadjes uit de pepers en halveer ze. ![]() Snijd dunne reepjes van de pepers. ![]() Snijd de selderij fijn. Erg fijnsnijden. ![]() Verse gemberwortel. Even ontdoen van schil want das vies. Dan in 3 plakken snijden van 0,5 cm dik. ![]() 1,25 liter water in een pan mikken en daar de bouillonblokjes bij doen. ![]() De in reepjes gesneden pepertjes in de pan gooien. ![]() De gember erbij gooien. ![]() 1 theelepel koekkruiden erbij... ![]() De helft van de fijngesneden selderij erbij. ![]() Vlees erbij. ![]() Aan de kook brengen en op smaak brengen met zout en peper, veel peper want moet pittig worden. Als het kookt ongeveer 5 minuutjes zachtjes laten pruttelen. Dan hebben we nu mooi de tijd om aan de presentatie te werken. ![]() Pak een mooie bamboe snijplank en leg daar de rest van de selderij op, daarnaast de taugé en daarnaast de in ringetjes gesneden bosui (van het in ringen snijden van de bosui heb ik geen foto nee). Opdienen ![]() Doe de mie in een schaaltje, leg daar selderij bovenop en taugé en bosui. ![]() Doe dan de bouillon met vlees erop scheppen. Vergeet niet de gember uit de bouillon te halen! Smakelijk eten! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door beelz op 28-10-2008 21:58:48 ] | |
Deliah | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:02 |
Het ziet er smakelijk uit en helemaal niet moeilijk. | |
dWc_RuffRyder | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:03 |
![]() ![]() | |
beelz | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:04 |
quote:En het is ook nog eens erg gezond ![]() | |
Christiaan | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:06 |
Dat ziet er zeer goed uit, ga ik eens maken. | |
dubidub | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:08 |
quote: | |
BasEnAad | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:10 |
Lekker en gezond ja. Maare, is dat vlees niet taai dan? | |
Sunnythesun | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:11 |
![]() ![]() ![]() | |
Svyatagor | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:14 |
Een ferme tvp voor dit lovenswaardige topic. ![]() | |
Vuile | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:15 |
Deze moet ik tvp'en. | |
Rijpie | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:18 |
tvp ![]() | |
doeka | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:18 |
Lekker! | |
beelz | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:21 |
quote:Nee, vlees is lekker zacht. | |
Biogarde | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:28 |
![]() | |
Snakey | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:32 |
Lekker soepje, ga ik ook eens maken. ![]() | |
NDAsilenced | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:35 |
Chinese eiermie van conimex ![]() maar verder een ok gerecht ![]() | |
henkSX | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:44 |
Ziet er lekker uit! Maarre, laat je de gember erin zitten of haal je die er uit? | |
beelz | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:52 |
quote:Die haal je er weer uit. Was ik vergeten te melden ![]() | |
Marijkezwolle | dinsdag 28 oktober 2008 @ 21:56 |
Ziet er lekker uit, dus even een schaamteloze Terug Vind soepPot ![]() | |
J.A.N.A. | dinsdag 28 oktober 2008 @ 22:06 |
Lekker! direct door gestuurd naar m'n vrouw! | |
Wooldoor | woensdag 29 oktober 2008 @ 00:15 |
Ziet er zeer goed uit! Ik heb afgelopen zaterdag Souto soep op bij een maat en ik kan dat spul echt blijven eten zo lekker. Heb je daar mischien ook een recept van zoiets als wat je hierboven ook geweldig heb gemaakt? ![]() | |
zhe-devilll | woensdag 29 oktober 2008 @ 00:16 |
tvp jummmmm | |
beelz | woensdag 29 oktober 2008 @ 00:29 |
quote:Bedoel je de Surinaamse of Indonesische versie? | |
LastRequest | woensdag 29 oktober 2008 @ 01:18 |
Ziet er lekker uit! Lijkt op de "biefstuksoep" die ik altijd maak, die komt uit het IKEA brunch-kookboek ![]() | |
Tha-CheF | woensdag 29 oktober 2008 @ 01:37 |
Barbaar ! Maak je je eigen bouillon niet? | |
Tezz | woensdag 29 oktober 2008 @ 07:30 |
Ik ga het eens proberen met een pepertje minder (tja, dochter van zes) en zonder gember (daar gruwel ik van). Het lijkt me een fijn recept voor de zaterdag (dan heb ik nooit heul veul zin om te koken): voedzaam maar wel snel klaar en niet te moeilijk! Super! | |
Fratz | woensdag 29 oktober 2008 @ 08:25 |
dat ziet er echt heel lekker uit! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Fratz op 29-10-2008 19:06:38 ] | |
Nembrionic | woensdag 29 oktober 2008 @ 08:31 |
tvp | |
Strolie75 | woensdag 29 oktober 2008 @ 08:34 |
Ziet er goed uit. Ga ik een keer proberen. ![]() | |
beelz | woensdag 29 oktober 2008 @ 09:19 |
quote:In het weekend wel maar ik had niets meer staan dus dan neem je bouillonblokjes. | |
Jay_Bee | woensdag 29 oktober 2008 @ 09:31 |
Dat ziet er lekker uit! Ik ga het zeker een keertje proberen. | |
Steven184 | woensdag 29 oktober 2008 @ 09:33 |
quote: | |
Svyatagor | woensdag 29 oktober 2008 @ 09:43 |
quote:Ik stelde de vraag niet, maar ik zou ook graag willen weten hoe je Surinaamse sautosoep maakt. ![]() | |
Windigo | woensdag 29 oktober 2008 @ 10:28 |
Jummie! Ga ik ook eens maken ![]() | |
Mirjam | woensdag 29 oktober 2008 @ 10:30 |
zonder gember lijkt het me nog wel wat, gember is vies ![]() | |
Tezz | woensdag 29 oktober 2008 @ 15:29 |
quote:Helemaal mee eens. Ik gruwel er ook van (en ik heb echt verder nergens een afkeer tegen, ik eet echt alles hihi). Gember is not done hoor! | |
DarkElf | woensdag 29 oktober 2008 @ 15:34 |
lijkt me heerlijk, mét gember want gember is zo lekker ![]() | |
Snakey | woensdag 29 oktober 2008 @ 15:38 |
quote:Zeker verse gember. Bovendien zal je niet erg veel van de gember proeven denk ik. Het geeft in een gerecht als dit net effe dat extra's. In het meeste eten wat je bij de chinees haalt zit meer gember. | |
DarkElf | woensdag 29 oktober 2008 @ 15:40 |
quote:verse gember is erg lekker, alleen de geur al als je hem aan t snijden bent ![]() | |
beelz | woensdag 29 oktober 2008 @ 15:43 |
quote:Ik heb altijd wel een pot met gemberballetjes in huis. Lekker om af en toe een bolletje te snoepen ![]() Gember is zwaar lekker ![]() | |
_Arual_ | woensdag 29 oktober 2008 @ 15:48 |
quote:Zou het ook te doen zijn zónder gember? Heb al op allerlei manieren gember proberen te eten, maar ik krijg het echt niet weg. ![]() Misschien iets ter vervanging van de gember? | |
David | woensdag 29 oktober 2008 @ 16:05 |
quote:knoflook ![]() | |
littledrummergirl | woensdag 29 oktober 2008 @ 16:08 |
noodlesoup ![]() ik haal altijd prefab pakjes van de toko ![]() meer fotoverslagen en recepten beelz ![]() | |
soapie | woensdag 29 oktober 2008 @ 20:40 |
Dit kan zelfs ik nog wel maken denk ik.... Ziet er lekker uit!!!! | |
Keiichi | woensdag 29 oktober 2008 @ 20:42 |
Terugvindsoep ![]() | |
ColdFeet | donderdag 30 oktober 2008 @ 15:48 |
quote:Laos/galangal?? | |
Captain_Fabulous | donderdag 30 oktober 2008 @ 16:32 |
Stukjes koe vervangen door paddestoelen ook lekker? | |
Innocence | donderdag 30 oktober 2008 @ 17:01 |
Lekker, maar je kookt dat vlees gewoon 5 minuutjes? Nooit geprobeerd eigenlijk. En wat zit er in koekkruiden? | |
beelz | zaterdag 1 november 2008 @ 11:58 |
quote: Ja dat vlees kookt 5 minuten heel zacht en daar wordt het heel fijn van ![]() Koekkruiden is kaneel, kruidnagelen, kardamom, gemberwortel, nootmuskaat en peper. | |
beelz | zaterdag 1 november 2008 @ 11:59 |
quote:Die staat dan bij deze in de planning ![]() Eerst komt er vanavond nog een fototopic over Irish Stew ![]() | |
Cutebutpsycho | zaterdag 1 november 2008 @ 20:44 |
tvp | |
RobinOok | zaterdag 1 november 2008 @ 21:48 |
quote:Lust je bij de chinees dan ook niks? Lijkt me lastig zeg. | |
renzell | zaterdag 1 november 2008 @ 22:32 |
tvp Die ga ik zéker deze week eens proberen. Ziet er goed uit! Is het een complete maaltijd, of meer een voorgerechtsoepie? | |
beelz | zaterdag 1 november 2008 @ 22:46 |
quote:Het is echt een maaltijdsoep, vult erg goed ![]() | |
MinderMutsig | zaterdag 1 november 2008 @ 22:48 |
quote:Citroengras lijkt me er ook wel lekker in. Zorgt ook voor een fris tintje maar net even een ander smaakje. ![]() Citroengras flink kneuzen (lees: ram er een paar keer op het een soeplepel/hamer/koekenpan) in stukken snijden en mee laten koken. Ik heb vanavond iets soortgelijks gemaakt maar dan met kip. ![]() | |
renzell | woensdag 5 november 2008 @ 20:11 |
Vanavond geprobeerd ik slobber net het laatste beetje uit de kom ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Wooldoor | woensdag 5 november 2008 @ 20:32 |
quote:Beetje late reactie maar ik bedoelde de surinaamse variant met frietsticks erin ![]() | |
Christiaan | woensdag 5 november 2008 @ 20:57 |
Was erg lekker, alleen vond ik de soep zelf weinig smaak hebben. | |
RobinOok | woensdag 5 november 2008 @ 22:38 |
Ik heb even gewacht met reageren, maar vind het een beetje een raar receppie. Met die koekkruiden enzo. En biefstuk. Zonde! Ik gebruik liever suddervlees, okay, kost meer tijd, maar niet echt meer moeite. En je kunt het mooi invriezen in porties (suddervlees wordt alleen maar beter als je het invriest en/of later opnieuw opwarmt) Het originele recept voor mijn versie ging ook uit van water, geloof ik, maar ik flikker er lekker een pot wild of runderfond bij. Heerlijk, krachtige bouillon krijg je dan. Voor het recept, klik hier. (daar onderaan staat het ook in het nederlands) ![]() | |
Strolie75 | dinsdag 18 november 2008 @ 17:50 |
Klinkt ook goed. Ik ben nu bezig met een variant met kippenvlees/kippenbouillon. ![]() | |
Blues | dinsdag 18 november 2008 @ 18:16 |
RobinOok is de nieuwe pietverdriet ![]() Maarrrr lekker lijkt me, ik ga het zeker binnenkort maken! TVPittigsoepie dus ![]() | |
RobinOok | dinsdag 18 november 2008 @ 23:19 |
Pietverdriet? Hm, dat is vast niet goed..... | |
kabouter.muts | woensdag 19 november 2008 @ 11:10 |
quote:Hij was geweldig!! We missen hem enorm... | |
RobinOok | woensdag 19 november 2008 @ 12:46 |
Is ie dood? | |
kabouter.muts | woensdag 19 november 2008 @ 16:44 |
nee weg! spoorloos verdwenen van fok. | |
RobinOok | woensdag 19 november 2008 @ 19:05 |
En niemand die 'm irl kent en weet waar ie gebleven is? Jeetje. | |
Steven184 | woensdag 19 november 2008 @ 19:08 |
quote:Ik heb nog een keer met hem gemaild over een recept. Volgens mij was het ruzie met wat mods of iets dergelijks. | |
RobinOok | donderdag 20 november 2008 @ 01:09 |
Oh, dat is altijd jammer. ![]() | |
starla | donderdag 20 november 2008 @ 01:19 |
MAg het ook voor 2 personen? Lijkt me beteje weinig voor 4. | |
beelz | donderdag 20 november 2008 @ 11:44 |
quote:Wij eten het ook altijd met zijn tweeen inderdaad ![]() |