Roi | maandag 27 oktober 2008 @ 17:51 |
Je kent het wel, je bent een ui* aan het sneden in ringetjes. Dan kom je bij het kontje uit, dit is te dun om zijn zijkant te laten balanceren en te snijden.. Hoe snij je dat laatste stukje zonder jezelf ernstig te verwonden ![]() ![]() ![]() *kan ook vervangen worden door een tomaat o.i.d. | |
Buitendam | maandag 27 oktober 2008 @ 17:54 |
Eerst de ui doormidden snijden. De platte kant naar beneden leggen en halve ringen maken. Hele ringen zijn 2007. | |
OldJeller | maandag 27 oktober 2008 @ 17:54 |
Tussen twee vingers pakken? | |
Erosjuhhh | maandag 27 oktober 2008 @ 17:54 |
mandoline gebruiken | |
Fronsertje | maandag 27 oktober 2008 @ 17:56 |
Het antwoord staat al op de foto, platleggen en snipperen. Of je gooit de kontjes gewoon weg. | |
H_T | maandag 27 oktober 2008 @ 17:56 |
quote: | |
H_T | maandag 27 oktober 2008 @ 17:57 |
Of je doet heel lui en koopt pre-fab uienringen. Super de Boer verkocht die meuk, misschien nog steeds wel | |
-SG- | maandag 27 oktober 2008 @ 17:58 |
quote:Dat dus. | |
borbit | maandag 27 oktober 2008 @ 18:00 |
quote:echt een super uitvinding dat, jammer dat niet maar super markten voor gesneden ui'en hebben. ![]() | |
Roi | maandag 27 oktober 2008 @ 18:06 |
quote:Dit is een handige tip. Wel jammer dat je dan geen hele ringen hebt (hamburger stijl)! | |
wieringer | maandag 27 oktober 2008 @ 18:16 |
Hamburger/decoratie ringen zijn over het algemeen niet afkomstig van de kont/kop van een ui. Daarvoor is het middendeel vele malen geschikter. De rest is over het algemeen versnippert ook wel in een gerecht te gebruiken. | |
RobinOok | maandag 27 oktober 2008 @ 18:53 |
quote:Ja, dat laten ze nooit zien he, die chefs die het huphuphup zo makkelijk snijden! Ik denk dat ze het weggooien, dat laatste stukje. Het is ook het stukje waar de worteltjes nog aanzitten, dus dan kan het ook wel. Ik snij de worteltjes er evengoed altijd af en dan is het even opletten met snijden, maar ik hou dan niks over en in mijn vingers snijdt ik me ook vrijwel nooit. | |
Trusten | maandag 27 oktober 2008 @ 19:04 |
DarkerThanBlack | maandag 27 oktober 2008 @ 19:20 |
quote:Laatste stukje moet je plat leggen en verder snijden. | |
littledrummergirl | maandag 27 oktober 2008 @ 19:38 |
quote:wat een uitkomst ![]() ik sneed ze altijd door de helft en ging toen horizontaal plakken snijden ( vrij onlogisch denk ik ![]() | |
Filiassi_Jane | maandag 27 oktober 2008 @ 20:06 |
Wat ik altijd met bijvoorbeeld tomaten doe, is gewoon beginnen te snijden (dus niet eerst door de helft) en als je op de helft bent, omdraaien, zodat je weer bij het 'begin' bent. Dan heb je net even wat meer ruimte om vast te houden. Heb je over het algemeen wel een wat dikker plakje, maar goed, ook lekker ![]() | |
RobinOok | maandag 27 oktober 2008 @ 22:49 |
quote:Zie je wel, het laatste stukje gooien ze weg! ![]() | |
conleche | maandag 27 oktober 2008 @ 23:26 |
Ik snij sws altijd een schilfertje af van de kant die ik op de plank leg. Dan is je ui of tomaat veel stabieler! En heb je toch hele ringen. | |
.Lotte. | dinsdag 28 oktober 2008 @ 00:08 |
[quote:Die handen ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 28 oktober 2008 @ 09:41 |
Als je per se ringen wilt kun je ook de ui pellen en de schil er aan de wortelkant aan laten zitten. Zo kun je de uibij zijn schilletje vastpakken en kun je snijden tot aan de wortelaanzet. | |
RobinOok | dinsdag 28 oktober 2008 @ 10:33 |
Ja, zo doet Johannes van Dam dat ook ja. Als bij een ijsje stroopt ie de vellen eraf en houdt het dan bij die half afgestroopte vellen beet. Zag er best handig uit. Nadeel van al die manieren vind ik dat er zand in dat wortelstukje zit, dus dat wil ik niet meer op mijn snijplank hebben als ik begin met hakken. | |
Charlie_Brown | dinsdag 28 oktober 2008 @ 16:06 |
Ik prik gewoon in vork in de ui, net voor het kontje. Dan heb ik grip om de ui tot de vork te snijden. | |
SevenWonders | woensdag 5 november 2008 @ 23:36 |
quote:Laatst de Keuringsdienst van Waarde nog gezien? http://player.omroep.nl/?aflID=8175114 | |
Adelante | woensdag 5 november 2008 @ 23:38 |
Ik mik het kontje gewoon weg, heb dan wel genoeg ringen gesneden ![]() | |
Bob-B | woensdag 5 november 2008 @ 23:44 |
IPV snijden kan je natuurlijk zo'n rasp gebruiken waar ook een opening in zit om plakjes te maken, kom je een stuk verder schat ik. | |
H_T | donderdag 6 november 2008 @ 00:05 |
quote:Net gekeken en wat een geweldige reactie van die laatste telefoniste over de bosuien ![]() | |
H_T | donderdag 6 november 2008 @ 00:06 |
quote:Wel die houder gebruiken, voor je een stuk van je vinger er af snijdt (zoals ik heb gedaan toen ik dat ding voor het eerst gebruikte met een komkommer ![]() | |
MinderMutsig | donderdag 6 november 2008 @ 00:31 |
quote:Dat is een mandoline. ![]() En anders snijd ik hem door de helft en maak halve ringen of snijd hem zoals op het filmpje als het fijner moet. | |
RobinOok | donderdag 6 november 2008 @ 00:43 |
Mandoline, is een van mijn miskopen. Lang tegenaan lopen hikken, uiteindelijk in een opwelling bij de Bijenkorf gekocht voor teveel geld. Ik vind het een onding. Zie wel eens betere versies, maar ja, dat ding van mij koste volgens mij iets van 40 euro of zo, dus dan "mag ik" niet zomaar een ander kopen. En dus dan maar gewoon snijden. Werkt ook. ![]() Maar pijn blijft het doen, zo'n miskoop.... | |
botterfly | donderdag 6 november 2008 @ 00:43 |
Als ik een ui in ringen wil begin ik te snijden en zodra ik mijn vingers denk te gaan raken, pak ik er een paar plakjes bij als houvast! snaps ![]() | |
H_T | donderdag 6 november 2008 @ 12:18 |
quote:Die van mij was een tientje bij de Lidl ![]() | |
motorbloempje | donderdag 6 november 2008 @ 14:23 |
gewoon zoals in het filmpje ![]() insnijden, fijnsnijden en kontje weggooien, werkt perfect ![]() | |
KrnKje | donderdag 6 november 2008 @ 14:42 |
Kontje is toch niet lekker/bitter, dus gewoon weggooien ![]() | |
_Ophelia_ | vrijdag 7 november 2008 @ 16:49 |
quote:Doe ik ook, en ik zorg dat het mes dat ik gebruik zo scherp is dat ik er in één keer doorheensnij (dat er niets weg kan glijden door de druk van het mes zeg maar) En meestal vind ik halve ringen ook goed genoeg, evenveel ui minder geklooi... | |
_Arual_ | vrijdag 7 november 2008 @ 18:06 |
![]() Ook geen traanogen meer. | |
hierissieweer | zaterdag 8 november 2008 @ 00:43 |
quote:Snijd mooie ringen ![]() SPOILER | |
H_T | zaterdag 8 november 2008 @ 00:53 |
quote:Woohoo! Een Rocket Chef die er nog crappier uit ziet dan het origineel! | |
NoeKy | zaterdag 8 november 2008 @ 00:56 |
Ik heb er een soort prikker voor, net een grove kam met allemaal pinnen die je in de ui steekt, en dan tussen die pinnen door snijden. Zo kun je je niet in de vingers snijden en krijg je allemaal mooie ringen. Gekocht bij de blokker geloof ik?? | |
RobinOok | zaterdag 8 november 2008 @ 02:09 |
Heb ik ook ooit gekocht. Onding. | |
_Arual_ | zaterdag 8 november 2008 @ 09:53 |
quote:Maar hij werkt fan-tás-tisch ![]() Nee, echt, kan niet meer zonder dat ding. Wordt zeker een keer of vier gebruikt. | |
H_T | zaterdag 8 november 2008 @ 11:59 |
quote:Zou kunnen quote:Een keer of vier per wat? Week? Jaar? Decennium? | |
_Arual_ | zaterdag 8 november 2008 @ 12:15 |
Per week, woordje vergeten. ![]() | |
_Hestia_ | zaterdag 8 november 2008 @ 15:42 |
ik snij dat kontje gewoon niet. |