abonnement Unibet Coolblue
pi_62704280
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 22:32 schreef Prosac het volgende:
Misschien wil Sankoh nog iets goedmaken voor afgelopen seizoen, maar misschien loopt het ze direct al
Valt me trouwens op dat Sankoh helemaal geen Sankoh'tjes meer maakt.. Hij straat echt geweldig te verdedigen de laatste weken. Hij zoekt geen ingewikkelde oplossingen meer als hij in de problemen zit, maar hij ramt dan gewoon de bal over de zijlijn.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  zondag 26 oktober 2008 @ 22:37:31 #177
73274 Prosac
Bedankt Ray
pi_62704328
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 22:36 schreef venomsnake het volgende:

[..]

Valt me trouwens op dat Sankoh helemaal geen Sankoh'tjes meer maakt.. Hij straat echt geweldig te verdedigen de laatste weken. Hij zoekt geen ingewikkelde oplossingen meer als hij in de problemen zit, maar hij ramt dan gewoon de bal over de zijlijn.
true, gisteren ook een paar keer. 3-0 voor, maar gewoon die bal over de zijlijn rossen omdat je geen mogelijkheid ziet tot snel doorzetten.
  zondag 26 oktober 2008 @ 22:52:02 #178
176521 Grulez
rasgroninger
pi_62704851
Jeetje wat gaat dit ineens hard. Een beetje boven dat nodeloze gejengel staan. Dat geprikkelde gereageer komt soms wat kinderachtig over. Andersson is gewoon een harde en Van Gessel niet. Een Zweedse schouderduw (tegen idd Timmer kan je zien hoe sterk hij is) waar VG niet tegen bestand was. Dat zijn arm daarna ook zwaait werkt niet in zijn voordeel, maar heeft niks met het incident te maken (zijn arm zit nota bene boven de schouder).

pi_62706279
Geen elleboog volgens Jol maar een hevige bodycheck.
En Jol, die kan het weten

[ Bericht 14% gewijzigd door Kerol op 26-10-2008 23:41:05 ]
Bodybuilding #1
Hardlopen #2
pi_62707742
De enige aan tafel die het op een elleboog vond lijken was Youri, maar die is voor Twente dus dat telt niet.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  maandag 27 oktober 2008 @ 08:20:53 #181
231801 Sef
Karnemelk
pi_62709356
3,4 spelers hebben een clausule in hun contract. Eén daarvan is Goran Lovre. Een tijdje geleden had Hans Nijland het nog over 1 speler met een clausule. Zullen de nieuwelingen Femi, Garcia, Granqvist, Andersson dan een clausule hebben?

bron: Lovre in de papieren DVHN

[ Bericht 2% gewijzigd door Sef op 27-10-2008 08:31:03 ]
pi_62709420
Ik geloof dat Sankoh er nog één heeft, en het zou me niets verbazen als Granqvist een clausule in zijn contract heeft staan, komt uit de premier league en de onderhandelingen duurden best lang.

Dus ik gok op Lovre, Sankoh en Granqvist.
En als Gracia er één in heeft staan is dat geen grote ramp.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_62709629
quote:
De mentor sart zijn leerling in Euroborg

GRONINGEN - Ze groeiden samen op in Lagos en wonnen olympisch zilver met Nigeria. Zaterdag stonden Ajilore en Adeleye voor het eerst tegenover elkaar.

Voor even is de speler die hem zo goed mogelijk probeert te helpen in de rol van sarrende collega gekropen. Ach, Ayodele Adeleye kan het best hebben. Met Sparta heeft hij zojuist kansloos verloren (3-0) van het FC Groningen van zijn mentor Oluwafemi Ajilore. Die herinnert hem er fijntjes aan dat hij dat natuurlijk al lang had voorspeld.

‘I told him we would kick Sparta’s ass’, zegt Ajilore met vrolijk dansende pretoogjes. Adeleye laat de pesterijen gelaten over zich heenkomen. ‘Oluwafemi is nog altijd mijn aanvoerder, ook al speelt hij bij een andere ploeg. En hij heeft gelijk, Groningen was vanavond veel beter. Hij mag dat zeggen.’

Zo lang hij zich kan heugen luistert Adeleye (19) al naar de adviezen van zijn vier jaar oudere landgenoot Ajilore, die zaterdag voor het eerst van zijn leven zijn tegenstander was op het voetbalveld.

Beiden zijn geboren in Lagos, de commerciële hoofdstad van Nigeria met het explosief stijgende inwonertal. Als voetballer werden ze opgeleid door de Taribo West Academy, vernoemd naar de verdediger met de in groene strikjes verpakte dreadlocks. In de eredivisie trachten ze hun grenzen te verleggen.

Ajilore: ‘In Lagos gingen we samen joggen. Dat noemden we roadwork. Ik wist dat we die extra arbeid moesten verrichten om beter te worden. Daar heb ik Dele vaak aan herinnerd.’

Adeleye: ‘In Lagos keek iedereen al tegen Oluwafemi op. Hij motiveerde ons, zei dat we moesten luisteren naar de coach en hij had als aanvoerder een natuurlijk gezag. Ik beschouw hem nu nog altijd meer als broer dan als vriend of collega.’

Adeleye maakte in februari 2007 zijn debuut voor Sparta. Hij is een stoere, uit de kluiten gewassen centrumverdediger die goede ingrepen iets te vaak afwisselt met momenten van gemakzucht.

‘Ik merk wel dat ik vooruitgang boek’, zegt hij. Om met een lach te vervolgen: ‘Vroeger schopte ik alleen tegenstanders, nu denk ik wat meer na over het spel.’

Ajilore kwam deze zomer over van het Deense FC Mydtjylland. Als controlerende middenvelder is hij in de ploeg van coach Ron Jans de speler die gaten dicht en een hoofdzakelijk controlerende rol heeft. Tegen Sparta was zijn spel ronduit sober. ‘Over een tijdje hoop ik iets dominanter aanwezig te zijn’, zegt hij.

Met een transferbedrag van 3,3 miljoen euro was Ajilore deze zomer de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. Enerzijds vervulde dat hem met trots, anderzijds met de druk om nog beter te presteren dan al van hem werd verwacht.

Hij is soms verbaasd als mensen in de binnenstad hem al herkennen. Dan wordt hij aangeklampt en herinnerd aan zijn rode kaart tegen Heracles, eerder dit seizoen. Maar als blijkt dat de fans dan geruststellend laten weten dat ze die straf overdreven vonden, is hij blij en opgelucht.

‘Vrienden van mij vertelden dat ik de duurste clubaankoop was, dat wist ik zelf niet. Ik kende Groningen eerst niet, dus ben ik op het internet naar informatie gaan zoeken. Ajax kende ik natuurlijk wel van mijn landgenoten Kanu, Finidi, Oliseh en Babangida.

‘Ik heb voor Groningen gekozen, omdat zij zo’n enorm geloof in mij hadden. Ze hadden me al vaak bekeken, zonder dat ik het wist, en gaven me het gevoel dat ze er speciaal voor mij waren. Toen dacht ik: ik moet daar naartoe om te presteren, prijzen te winnen en FC Groningen gelukkig te maken.’

Dan met een lach, terwijl hij wijst naar de vele groen en de witte tinten in het stadion: ‘En ze spelen natuurlijk in de kleuren van de Super Eagles.’

Bij de Super Eagles, de bijnaam van de Nigeriaanse voetbalploeg, zullen Ajilore en Adeleye elkaar binnenkort opnieuw ontmoeten voor een vriendschappelijk duel met Colombia.

Beiden koesteren de wens straks tijdens het WK van 2010 te excelleren voor de nationale ploeg. Ze zagen afgelopen zomer in Peking al een droom in vervulling gaan, toen ze met de olympische selectie van Nigeria tot de finale van het voetbaltoernooi reikten.

Ajilore: ‘In de hallen van de Taribo West Academy hingen foto’s van West en de andere spelers die in 1996 in Atlanta olympisch kampioen werden. Als jochie had ik het verlangen eens zo goed te worden als zij.

‘Dat toernooi in Atlanta had een enorme impact in Nigeria omdat we in de halve finale Brazilië versloegen, en in de finale Argentinië. Iedereen was vervuld van geluk, mensen renden juichend over straat. Ik denk dat ieder jongetje dat die taferelen zag de wens koesterde ooit zo te worden bejubeld.’

Nu wilde het toeval dat Nigeria en Argentinië elkaar een aantal maanden geleden opnieuw troffen in de olympische voetbalfinale in Peking. Deze keer bleef succes echter uit, al koesteren Adeleye en Ajilore hun zilveren plak.

Adeleye: ‘Misschien waren we wat vermoeid in Peking omdat we een lange voorbereiding hadden met een trainingskamp in Portugal en oefenwedstrijden in Zuid-Korea. Maar ik denk met veel vreugde terug aan die hele reis, het grapjes maken met elkaar en de winst van het zilver. Dat goud uitbleef, maakt de droom niet minder mooi.’

Ajilore: ‘Mijn medaille staat ingelijst in mijn woonkamer. Als ik thuiskom en die medaille zie, dan beleef ik die wedstrijd opnieuw. Dan ben ik trots, ga ik lachen en kijk ik vooruit naar iets anders dat mooi kan zijn, misschien wel iets met FC Groningen.’

Volkskrant
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_62711606
Zul je zien dat Granqvist en Andersson beide een clausule van 5 mil hebben en in de winter al weg zijn...

Pfff.. ik moet er niet aan denken
Bodybuilding #1
Hardlopen #2
  maandag 27 oktober 2008 @ 10:48:48 #185
73274 Prosac
Bedankt Ray
pi_62712227
wel mooi dat lovre in hetzelfde interview aangeeft dat de club maar met ze om tafel moet en dat wat hem betreft -bij juiste beloning waarschijnlijk- die clausule eruit kan. Volgens hem gaat er namelijk iets unieks gebeuren dit seizoen in groningen. Wat een vertrouwen.
  maandag 27 oktober 2008 @ 11:38:48 #186
176916 Karrs
2007-2017
pi_62713640
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 10:48 schreef Prosac het volgende:
wel mooi dat lovre in hetzelfde interview aangeeft dat de club maar met ze om tafel moet en dat wat hem betreft -bij juiste beloning waarschijnlijk- die clausule eruit kan. Volgens hem gaat er namelijk iets unieks gebeuren dit seizoen in groningen. Wat een vertrouwen.
Mooi he.

En als hij dat zegt, dan kan het goed zijn dat anderen ook een soortgelijk idee hebben - wat weer zijn invloed kan hebben over of ze weg gaan of willen blijven.
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
pi_62714099
Wel goed dat Berg altijd meeloopt en hoopt een een foutje of een afvallende bal. Hij blijft op zijn kansjes loeren. Ook hier was hij er weer als de kippen bij. En dan zie je weer dat hij ook gewoon behoorlijk snel is.



Geen mooi doelpunt, maar hij telt wel..
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_62714193
Vooral goed van de scheids dat hij niet voor een pingel floot maar eerst het voordeel afwachtte.
pi_62714380
Dat ook inderdaad.
Alleen heeft Adeleye wel de "mazzel" dat hij er nu niet met rood vanaf moet.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_62714430
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 12:05 schreef venomsnake het volgende:
Dat ook inderdaad.
Alleen heeft Adeleye wel de "mazzel" dat hij er nu niet met rood vanaf moet.
Jol vond het een gele kaart geen rode
En dat is een kenner
  maandag 27 oktober 2008 @ 12:09:00 #191
73274 Prosac
Bedankt Ray
pi_62714467
ik was er in het stadion nog over eens dat sparta daar best nog rood had mogen hebben. Maar vond de uitleg van Jol ook wel plausibel gisteravond. De doelkans was immers niet ontnomen.
pi_62714476
Zelfs Jol ziet het wel eens verkeerd.
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 12:09 schreef Prosac het volgende:
ik was er in het stadion nog over eens dat sparta daar best nog rood had mogen hebben. Maar vond de uitleg van Jol ook wel plausibel gisteravond. De doelkans was immers niet ontnomen.
Ik bedoelde meer meer dat als Berg daar niet heen was gelopen had Adeleye rood gekregen en was de bal op de stip gegaan.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_62714521
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 12:09 schreef Prosac het volgende:
ik was er in het stadion nog over eens dat sparta daar best nog rood had mogen hebben. Maar vond de uitleg van Jol ook wel plausibel gisteravond. De doelkans was immers niet ontnomen.
Ik vond zijn uitleg tot op zekere hoogte plausibel.
Als hij een pingel had gegeven had hij ook rood moeten geven want op dat moment wordt wel de scoringskans ontnomen.
Nu hij doorlaat spelen komt er inderdaad de situatie dat er nog een scoringskans is en had hij hem geel kunnen geven.
Dus in mijn optiek : Pingel + rood of Doorspelen + eventueel geel.
  maandag 27 oktober 2008 @ 12:11:42 #194
73274 Prosac
Bedankt Ray
pi_62714543
dat klopt. Maar inderdaad goed het voordeel afgewacht.
pi_62716403
pompidom..


voetbal is stom!
pi_62717503
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 11:55 schreef venomsnake het volgende:
Wel goed dat Berg altijd meeloopt en hoopt een een foutje of een afvallende bal. Hij blijft op zijn kansjes loeren. Ook hier was hij er weer als de kippen bij. En dan zie je weer dat hij ook gewoon behoorlijk snel is.

[ afbeelding ]

Geen mooi doelpunt, maar hij telt wel..

hahah die keeper ook!
2 keer uitglijden in 1 seconde!
pi_62717750
Ah, Dolle .

De Sport tot Twee
Hele uitzending over de FC
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  maandag 27 oktober 2008 @ 14:20:11 #198
231801 Sef
Karnemelk
pi_62718303
Hopen dat Babos niet speelt tegen ons. Laat die Baart maar keepen.
pi_62718448
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 13:53 schreef achterop23 het volgende:

[..]

hahah die keeper ook!
2 keer uitglijden in 1 seconde!
Hij steekt ook nog zijn hand omhoog richting de scheids.. Waarvoor is mij een raadsel.
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
  maandag 27 oktober 2008 @ 14:30:36 #200
73274 Prosac
Bedankt Ray
pi_62718661
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 14:25 schreef venomsnake het volgende:

[..]

Hij steekt ook nog zijn hand omhoog richting de scheids.. Waarvoor is mij een raadsel.
Spelbederf van het veld.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')