abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 20:07:20 #1
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_62651299
Morgen wil ik dus 'Coq au vin' maken; op internet staan zoveel verschillende recepten, dus als iemand tips/ervaringen heeft: drop ze hier!

Bij de poelier heb ik 4 bouten gehaald en deze laat ik vannacht trekken in rode wijn, wortel, knoflook, laurier, kruiden en een beetje olijf olie!

Morgen dan het vlees aanbraden, bloem eroverheen, sjalotjes en dan 1,5 uur laten sudderen. Ik hoop, dat het dan ergens op gaat lijken. Resultaat zal ik dan zondag posten!

[ Bericht 0% gewijzigd door travelman op 24-10-2008 20:35:48 ]
  vrijdag 24 oktober 2008 @ 20:45:54 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_62652091
Heb je echt hanenbouten? Of kippenbouten?
pi_62652123
Ik gebruik altijd dit recept:
6 kipkarbonades en 6 kippenpoten
3 eetlepels bloem
zout en versgemalen peper
3 flinke uien
500 gram champignons
3 teentjes knoflook
1 dl olijfolie
250 gram ontbijtspek, in reepjes of blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 glas cognac
0.5 liter rode wijn
1/4 liter bouillon van een tablet
2 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde

Voorbereiden: Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen. Roer de bloem met wat zout en peper door elkaar. Haal de stukken kip door de gekruide bloem. Snipper de uien grof. Snijd de schoongenaakte champignons in plakjes. Snipper de knoflook.

Bereiden: Verhit de olie in een pan. Bak de kip omscheppend rondom aan. Doe dat eventueel in twee of drie porties en neem ze uit de pan. Laat de ui, de champignons, de knoflook en het ontbijtspek een paar minuten in het achtergebleven bradvet bakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Doe de kip terug in de pan. Flambeer met de cognac (let op dat de afzuigkap niet aanstaat!). Blus af met de wijn en de bouillon en voeg de tijm toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de kip met het deksel schuin op de pan ca. 40 minuten stoven. Schep in die tijd af en toe om. Voeg zonodig een extra scheutje wijn toe. Breng de saus zonodig op smaak met wat zout en peper. Lekker met aardappelpuree, die met een scheutje olijfolie en een paar eetlepels fijngehakte peterselie op smaak is gebracht.
pi_62654925
Moeten daar geen stukjes appel bij?
  zondag 26 oktober 2008 @ 16:11:47 #5
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_62691391
We hebben gisteravond heerlijk gegeten! Iedereen vond het heerlijk, dus het was de moeite waard! Ik had trouwens 4 grote kippenbouten.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')