1 |
Kan gebeurenquote:Op zaterdag 25 oktober 2008 14:43 schreef Twisted_Logic het volgende:
Sorry de query was toch goed, de datum invoer gaat nog niet helemaal goed, hij pakt opeens de lokale datum en tijd ipv de ingevoerde![]()
Had ik niet eerder gezien
Maar goed het werkt, en ik had dus in de query niks fout gedaan
1 |
Niet op deze manier, omdat je variabelen binnen de "" staan.quote:Op zondag 26 oktober 2008 00:28 schreef Irix het volgende:
Even een korte vraag:
[ code verwijderd ]
Gaat dit werken? Het gaat mij om het gedeelte goals=goals+$goals. Ik weet dat games=games+1 werkt, maar of het ook op deze manier kan weet ik niet. Zo nee, hoe zou ik de query moeten veranderen?
Juist omdat de variabelen binnen "" staan, gaat het wel werken.quote:Op zondag 26 oktober 2008 00:46 schreef ursel het volgende:
[..]
Niet op deze manier, omdat je variabelen binnen de "" staan.
Heb je een ander voorstel voor "verhoog de huidige waarde met x"?quote:Maar waarom zou je de berekening zelf binnen je query willen doen?
Ik ben eigenlijk zelf nooit echt een voorstander van geweest om in de UPDATE/INSERT query zelf al te veel "functionaliteit" te zetten.
Voor zover ik kan zien, werkt het gewoon. Je moet uiteraard wel zorgen dat je variabelen vooraf worden gecontroleerd zodat ze geldige data bevatten.quote:Op zondag 26 oktober 2008 00:28 schreef Irix het volgende:
Even een korte vraag:
[ code verwijderd ]
Gaat dit werken? Het gaat mij om het gedeelte goals=goals+$goals. Ik weet dat games=games+1 werkt, maar of het ook op deze manier kan weet ik niet. Zo nee, hoe zou ik de query moeten veranderen?
Mja, zoals ik eigenlijk zei :quote:Op zondag 26 oktober 2008 08:27 schreef Light het volgende:
[..]
Voor zover ik kan zien, werkt het gewoon. Je moet uiteraard wel zorgen dat je variabelen vooraf worden gecontroleerd zodat ze geldige data bevatten.
Doormiddel van een kleine functie welke voor je de berekeningen doet. Hierin verwerk je gelijk een validatie op je variabele en return je de uitgerekende waarde welke je in je query kan zetten. Met vaste "verhoogwaarde" zou ik het nog wel doen, maar met een variabele eigenlijk niet.quote:Ik ben eigenlijk zelf nooit echt een voorstander van geweest om in de UPDATE/INSERT query zelf al te veel "functionaliteit" te zetten.
Dan moet je dus eerst alles uitlezen, vervolgens de nieuwe waardes berekenen en dan alles terugzetten. Het kan, maar je doet een onnodige query en je maakt een atomaire actie niet meer atomair. Dus kans op fouten.quote:Op zondag 26 oktober 2008 12:15 schreef ursel het volgende:
[..]
Mja, zoals ik eigenlijk zei :
[..]
Doormiddel van een kleine functioe welke voor je de berekeningen doet. Hierin verwerk je gelijk een validatie op je variabele en return je de uitgerekende waarde welke je in je query kan zetten.
Ik gebruik het zelf niet, geef de voorkeur aan ''. En bij '' werkt het niet om variabelen in de string te zetten, die worden dan niet geparsed. Iets als een \n voor een newline werkt ook alleen tussen "", als je dat tussen '' zet krijg je gewoon \n te zien.quote:Zal vast wel persoonlijke voorkeur zijn anders..
Dat van die variabele tusse "" gebruik ik eigenlijk nooit en dacht dat het niet werkte / dan wel not done was.
Maar blijkbaar heb ik dat dus mis.
Mja, 9 van de 10 keer heb ik nagenoeg alle waarde welke ik wil inserten/updaten al ter beschikking dus valt die extra query in het niets.quote:Op zondag 26 oktober 2008 12:21 schreef Light het volgende:
[..]
Dan moet je dus eerst alles uitlezen, vervolgens de nieuwe waardes berekenen en dan alles terugzetten. Het kan, maar je doet een onnodige query en je maakt een atomaire actie niet meer atomair. Dus kans op fouten.
[..]
quote:Ik gebruik het zelf niet, geef de voorkeur aan ''. En bij '' werkt het niet om variabelen in de string te zetten, die worden dan niet geparsed. Iets als een \n voor een newline werkt ook alleen tussen "", als je dat tussen '' zet krijg je gewoon \n te zien.
Ik ook. Daarbij zijn single quotes makkelijker om te typen :)quote:Op zondag 26 oktober 2008 13:08 schreef Xcalibur het volgende:
Strings tussen enkele quotes worden niet geparsed op variabelen / andere meuk die erin staan... Dat zou dus een snelheidswinstje op moeten leveren, omdat PHP er niet over na hoeft te denken :)
Ik zet altijd alles tussen single quotes, tenzij ik echt een linebreak moet hebben oid
1 2 3 | echo 'string voor line break'."\n"; ?> |
quote:Op zondag 26 oktober 2008 13:17 schreef Light het volgende:
[..]
Ik ook. Daarbij zijn single quotes makkelijker om te typen
Als ik een linebreak aan het eind wil hebben doe ik ook nog wel eens
[ code verwijderd ]
1 2 3 4 5 | return <<<TEMPLATE <title> {$news['title']}</title> TEMPLATE; ?> |
Parse snelheid. PHP gaat geen moeite doen om vars te parsen binnen enkele quotes, terwijl dat wel geprobeerd gaat worden binnen dubbele quotes. Het netste is imo om het gebruik hierop af te stemmen, dus echo('bla'); binnen enkele quotes en echo("$var"); binnen dubbele quotes (of echo("{$object->var}"); met accolades erbij).quote:Op zondag 26 oktober 2008 12:32 schreef ursel het volgende:Dat heb ik zelf eigenlijk ook nooit begrepen. Gebruik zelf namelijk ook altijd de enkele quote.
Weet je misschien ook waarom dat zo is eigenlijk?![]()
Een non-breaking-space in een <title>?quote:Op zondag 26 oktober 2008 17:13 schreef Chandler het volgende:
Klein vraagje,
Stel ik heb het volgende:
[ code verwijderd ]
Hoe is het mogelijk om binnen de template een functie aan te roepen? bv {strtolower($news['title']);} dit werkt namelijk niet
Nee, in een heredoc-notatie kun je geen functies aanroepen.quote:Op zondag 26 oktober 2008 17:13 schreef Chandler het volgende:
Klein vraagje,
Stel ik heb het volgende:
[ code verwijderd ]
Hoe is het mogelijk om binnen de template een functie aan te roepen? bv {strtolower($news['title']);} dit werkt namelijk niet
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |