FOK!forum / Culinesse à gogo / lasagne
Plasterkdinsdag 21 oktober 2008 @ 17:53
Ik ga lasagne maken met prei, courgette en brocolli. Moet ik deze eerst even voorkoken?

[ Bericht 1% gewijzigd door Plasterk op 21-10-2008 17:59:49 ]
MASDdinsdag 21 oktober 2008 @ 17:55
Let niet op mij ik kom alleen even zeggen dat het "lasagne" is.

Ben alweer weg
Plasterkdinsdag 21 oktober 2008 @ 18:00
Kut, fail van mijn kant
Maarten1dinsdag 21 oktober 2008 @ 18:09
gadverdamme, prei, courgette en brocolli in de lasagna

ontopic: nee niet nodig
MinderMutsigdinsdag 21 oktober 2008 @ 18:11
Nee hoor. Je zou hooguit de broccoli even kunnen blancheren.
roburtdinsdag 21 oktober 2008 @ 18:11
2 min doe ik altijd
Tezzdinsdag 21 oktober 2008 @ 19:52
Courgette en prei is niet nodig. De broccoli zou ik inderdaad even kort voorkoken.

Eerlijk gezegd vraag ik me af wat het recept is???
DroogDokdinsdag 21 oktober 2008 @ 20:10
niet koken, even in de koekenpan.
Plasterkdinsdag 21 oktober 2008 @ 23:32
quote:
Op dinsdag 21 oktober 2008 19:52 schreef Tezz het volgende:
Courgette en prei is niet nodig. De broccoli zou ik inderdaad even kort voorkoken.

Eerlijk gezegd vraag ik me af wat het recept is???
Knorr Lasagnette
Extra Italiaanse kruiden
Champignons
Halve courgette
Kleine prei
Kleine Broccoli (1 persoon)

Belisimo!

Ik gebruik iets minder water omdat deze al in de extra groenten zitten, bovendien hou ik van een stevige saus.
MinderMutsigdinsdag 21 oktober 2008 @ 23:34
Jammer, ik had eigenlijk gehoopt op een origineel pastarecept.
DroogDokwoensdag 22 oktober 2008 @ 08:53
quote:
Op dinsdag 21 oktober 2008 23:34 schreef MinderMutsig het volgende:
Jammer, ik had eigenlijk gehoopt op een origineel pastarecept.
Koken uit pakjes FTW
Dagonetwoensdag 22 oktober 2008 @ 08:59
Lasagna is zo lekker makkelijk, het pakjesspul (niet de opwarmtroep) is uitermate geschikt om er vanalles bij te gooien waar je trek in hebt.

Ik zou er iets met wat bite ingooien trouwens, het moet niet allemaal een waterige pulpzooi worden, je moet wel iets hebben om te knagen.
Innocencewoensdag 22 oktober 2008 @ 10:13
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 08:59 schreef Dagonet het volgende:
Lasagna is zo lekker makkelijk, het pakjesspul (niet de opwarmtroep) is uitermate geschikt om er vanalles bij te gooien waar je trek in hebt.
Als je zelf saus maakt toch net zo makkelijk om er wat bij te gooien?
MinderMutsigwoensdag 22 oktober 2008 @ 11:34
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 10:13 schreef Innocence het volgende:

[..]

Als je zelf saus maakt toch net zo makkelijk om er wat bij te gooien?
En gezonder en lekkerder.

Maar toen ik nog een klein mutsje was gebruikte ik ook wel pakjes e.d. hoor. En die hebben me veel geleerd over hoe je dingen moet bereiden zonder dat ik me zorgen hoefde te maken dat er iets oneetbaars op tafel kwam. Wat dat betreft zijn die pakken gewoon erg handig.
Innocencewoensdag 22 oktober 2008 @ 12:14
Ik heb het ook wel gebruikt, maar dat werkt alleen goed als je je netjes aan de bereidingswijze houdt waar het pakje voor bestemd is.
MinderMutsigwoensdag 22 oktober 2008 @ 12:49
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 12:14 schreef Innocence het volgende:
Ik heb het ook wel gebruikt, maar dat werkt alleen goed als je je netjes aan de bereidingswijze houdt waar het pakje voor bestemd is.
Welnee joh.
Daar kan je nog eindeloos mee variëren door er groente bij te doen (en dan inderdaad wat minder vocht toevoegen) en bij te kruiden.
MASDwoensdag 22 oktober 2008 @ 12:52
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 08:59 schreef Dagonet het volgende:
Lasagna is zo lekker makkelijk, het pakjesspul (niet de opwarmtroep) is uitermate geschikt om er vanalles bij te gooien waar je trek in hebt.

Ik zou er iets met wat bite ingooien trouwens, het moet niet allemaal een waterige pulpzooi worden, je moet wel iets hebben om te knagen.
Gehakt en gekookt ei doen het altijd goed hier.
Mirjamwoensdag 22 oktober 2008 @ 12:53
gekookt ei in de lasagne
Davidwoensdag 22 oktober 2008 @ 14:53
wat een raar lasagne-topic
MASDwoensdag 22 oktober 2008 @ 16:07
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 12:53 schreef MissyMirjaM het volgende:
gekookt ei in de lasagne
Koken en in plakjes erindoen. Heerschend lekker!
Axiawoensdag 22 oktober 2008 @ 16:11
Ik wil een keer echte lasagna maken.

Tips anyone?
honda1990woensdag 22 oktober 2008 @ 17:45
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 16:11 schreef Axia het volgende:
Ik wil een keer echte lasagna maken.

Tips anyone?
Ingrediënten:

400 gram lasagnebladeren
500 gram rode bietjes
300 gram ricotta
100 gram geraspte parmigiano
30 gram pecorino
1 glas droge witte wijn
1/4 liter melk
salie
roosmarijn
olijfolie extravergine
knoflook
zout

Bereidingswijze:
Fruit de fijngesneden knoflook met wat salieblaadjes licht aan in ruim olie. Voeg de aan reepjes gesneden bieten toe samen met de wijn en laat het geheel inkoken. Laat het geheel vervolgens afkoelen. Meng de groenten met de verbrokkelde ricotta en de helft van de melk. Dompel de lasagneblaadjes in heet, gezouten water met wat olie tot ze beetgaar zijn. Laat ze afdruipen en leg ze op een schone handdoek. In een ovenschaal afwisselend een laag pasta en een laag vulling leggen en het geheel bestrooien met geraspte kaas. Eindig met een laag vulling en in plaats van de geraspte kaas de pecorino. Bestrooi het geheel met wat roosmarijn en enkele blaadjes salie. Giet de rest van de melk vermengd met wat olie over de lasagne en doe het geheel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Komt uit Lazio, succes!
Trustenwoensdag 22 oktober 2008 @ 17:52
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 16:11 schreef Axia het volgende:
Ik wil een keer echte lasagna maken.

Tips anyone?
Verse lasagne vellen kopen, verder een bechamelsaus maken en een bolognese saus.

Ik maak bolognesaus volgens dit recept:
http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm

De bechamelsaus: smelt de boter in een steelpan en roer de bloem er door, laat de bloem niet bruin worden.
Roer er, op laag tot matig vuur, beetje bij beetje melk door maar roer het mengsel steeds eerst glad met een garde voordat er nieuwe melk toegevoegd wordt. Breng, als circa 2/3 deel van de melk op is, de saus aan de kook en laat de saus even al roerend zachtjes doorkoken. Breng de saus op dikte met nog zoveel melk als nodig is, kook nog even kort door en breng de saus op smaak met zout. Houd de saus tot gebruik warm, pas op voor aanbranden. roer er vaak in. Heel lekker is om er een Mornay saus van te maken, dit doe je door er 25 gram Parmezaanse kaas door te doen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Vul deze schaal allereerst met een laag Bolognese saus gevolgd door lasagne en bechamel/mornaysaus. Herhaal dit tot drie kwart van de schaal gevuld is. Eindig met Bolognese saus en bechamelsaus. Zet dit zo’n 40 minuten in de oven. Zodra de Lasagne Bolognese klaar is kan je hem nog even 5 minuten laten rusten zodat hij minder heet en vloeibaar wordt en je hem mooier kunt opdienen succes!
MinderMutsigwoensdag 22 oktober 2008 @ 18:24
In het fok! kookboek staan ook nog een aantal pastasauzen die goed te gebruiken zijn voor lasagne. Bechamelsaus vind ik persoonlijk maar viezige drap dus die laat ik altijd weg.
Innocencedonderdag 23 oktober 2008 @ 10:48
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 17:45 schreef honda1990 het volgende:

[..]

Ingrediënten:

400 gram lasagnebladeren
500 gram rode bietjes
300 gram ricotta
100 gram geraspte parmigiano
30 gram pecorino
1 glas droge witte wijn
1/4 liter melk
salie
roosmarijn
olijfolie extravergine
knoflook
zout

Bereidingswijze:
Fruit de fijngesneden knoflook met wat salieblaadjes licht aan in ruim olie. Voeg de aan reepjes gesneden bieten toe samen met de wijn en laat het geheel inkoken. Laat het geheel vervolgens afkoelen. Meng de groenten met de verbrokkelde ricotta en de helft van de melk. Dompel de lasagneblaadjes in heet, gezouten water met wat olie tot ze beetgaar zijn. Laat ze afdruipen en leg ze op een schone handdoek. In een ovenschaal afwisselend een laag pasta en een laag vulling leggen en het geheel bestrooien met geraspte kaas. Eindig met een laag vulling en in plaats van de geraspte kaas de pecorino. Bestrooi het geheel met wat roosmarijn en enkele blaadjes salie. Giet de rest van de melk vermengd met wat olie over de lasagne en doe het geheel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Komt uit Lazio, succes!
Super. Heb toevallig kroten in huis, waar ik eigenlijk geen zin in had.
Is het echt nodig om de lasagnebladen voor te koken?
honda1990donderdag 23 oktober 2008 @ 11:07
quote:
Op donderdag 23 oktober 2008 10:48 schreef Innocence het volgende:

[..]

Super. Heb toevallig kroten in huis, waar ik eigenlijk geen zin in had.
Is het echt nodig om de lasagnebladen voor te koken?
Ik kan me herinneren dat er een topic is waar bietjesrisotto instaat http://www.italie.nl/Italiaanse+recepten/1540/default.html hier vindt je nog veel meer recepten...
Ik zou het wel doen, ik zou alleen wel je bladen niet al te lang laten koken, omdat het waarsch. nog wel door zal garen.

Veel plezier ermee