Plasterk | dinsdag 21 oktober 2008 @ 17:53 |
Ik ga lasagne maken met prei, courgette en brocolli. Moet ik deze eerst even voorkoken? [ Bericht 1% gewijzigd door Plasterk op 21-10-2008 17:59:49 ] | |
MASD | dinsdag 21 oktober 2008 @ 17:55 |
Let niet op mij ![]() Ben alweer weg ![]() | |
Plasterk | dinsdag 21 oktober 2008 @ 18:00 |
Kut, fail van mijn kant ![]() | |
Maarten1 | dinsdag 21 oktober 2008 @ 18:09 |
gadverdamme, prei, courgette en brocolli in de lasagna ![]() ontopic: nee niet nodig | |
MinderMutsig | dinsdag 21 oktober 2008 @ 18:11 |
Nee hoor. ![]() | |
roburt | dinsdag 21 oktober 2008 @ 18:11 |
2 min doe ik altijd ![]() | |
Tezz | dinsdag 21 oktober 2008 @ 19:52 |
Courgette en prei is niet nodig. De broccoli zou ik inderdaad even kort voorkoken. Eerlijk gezegd vraag ik me af wat het recept is??? | |
DroogDok | dinsdag 21 oktober 2008 @ 20:10 |
niet koken, even in de koekenpan. | |
Plasterk | dinsdag 21 oktober 2008 @ 23:32 |
quote:Knorr Lasagnette Extra Italiaanse kruiden Champignons Halve courgette Kleine prei Kleine Broccoli (1 persoon) Belisimo! Ik gebruik iets minder water omdat deze al in de extra groenten zitten, bovendien hou ik van een stevige saus. | |
MinderMutsig | dinsdag 21 oktober 2008 @ 23:34 |
Jammer, ik had eigenlijk gehoopt op een origineel pastarecept. ![]() | |
DroogDok | woensdag 22 oktober 2008 @ 08:53 |
quote:Koken uit pakjes FTW ![]() | |
Dagonet | woensdag 22 oktober 2008 @ 08:59 |
Lasagna is zo lekker makkelijk, het pakjesspul (niet de opwarmtroep) is uitermate geschikt om er vanalles bij te gooien waar je trek in hebt. Ik zou er iets met wat bite ingooien trouwens, het moet niet allemaal een waterige pulpzooi worden, je moet wel iets hebben om te knagen. | |
Innocence | woensdag 22 oktober 2008 @ 10:13 |
quote:Als je zelf saus maakt toch net zo makkelijk om er wat bij te gooien? ![]() | |
MinderMutsig | woensdag 22 oktober 2008 @ 11:34 |
quote:En gezonder en lekkerder. ![]() Maar toen ik nog een klein mutsje was gebruikte ik ook wel pakjes e.d. hoor. En die hebben me veel geleerd over hoe je dingen moet bereiden zonder dat ik me zorgen hoefde te maken dat er iets oneetbaars op tafel kwam. Wat dat betreft zijn die pakken gewoon erg handig. | |
Innocence | woensdag 22 oktober 2008 @ 12:14 |
Ik heb het ook wel gebruikt, maar dat werkt alleen goed als je je netjes aan de bereidingswijze houdt waar het pakje voor bestemd is. | |
MinderMutsig | woensdag 22 oktober 2008 @ 12:49 |
quote:Welnee joh. ![]() Daar kan je nog eindeloos mee variëren door er groente bij te doen (en dan inderdaad wat minder vocht toevoegen) en bij te kruiden. | |
MASD | woensdag 22 oktober 2008 @ 12:52 |
quote:Gehakt en gekookt ei doen het altijd goed hier. | |
Mirjam | woensdag 22 oktober 2008 @ 12:53 |
gekookt ei in de lasagne ![]() | |
David | woensdag 22 oktober 2008 @ 14:53 |
wat een raar lasagne-topic ![]() | |
MASD | woensdag 22 oktober 2008 @ 16:07 |
quote:Koken en in plakjes erindoen. Heerschend lekker! | |
Axia | woensdag 22 oktober 2008 @ 16:11 |
Ik wil een keer echte lasagna maken. Tips anyone? | |
honda1990 | woensdag 22 oktober 2008 @ 17:45 |
quote:Ingrediënten: 400 gram lasagnebladeren 500 gram rode bietjes 300 gram ricotta 100 gram geraspte parmigiano 30 gram pecorino 1 glas droge witte wijn 1/4 liter melk salie roosmarijn olijfolie extravergine knoflook zout Bereidingswijze: Fruit de fijngesneden knoflook met wat salieblaadjes licht aan in ruim olie. Voeg de aan reepjes gesneden bieten toe samen met de wijn en laat het geheel inkoken. Laat het geheel vervolgens afkoelen. Meng de groenten met de verbrokkelde ricotta en de helft van de melk. Dompel de lasagneblaadjes in heet, gezouten water met wat olie tot ze beetgaar zijn. Laat ze afdruipen en leg ze op een schone handdoek. In een ovenschaal afwisselend een laag pasta en een laag vulling leggen en het geheel bestrooien met geraspte kaas. Eindig met een laag vulling en in plaats van de geraspte kaas de pecorino. Bestrooi het geheel met wat roosmarijn en enkele blaadjes salie. Giet de rest van de melk vermengd met wat olie over de lasagne en doe het geheel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Komt uit Lazio, succes! | |
Trusten | woensdag 22 oktober 2008 @ 17:52 |
quote:Verse lasagne vellen kopen, verder een bechamelsaus maken en een bolognese saus. Ik maak bolognesaus volgens dit recept: http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm De bechamelsaus: smelt de boter in een steelpan en roer de bloem er door, laat de bloem niet bruin worden. Roer er, op laag tot matig vuur, beetje bij beetje melk door maar roer het mengsel steeds eerst glad met een garde voordat er nieuwe melk toegevoegd wordt. Breng, als circa 2/3 deel van de melk op is, de saus aan de kook en laat de saus even al roerend zachtjes doorkoken. Breng de saus op dikte met nog zoveel melk als nodig is, kook nog even kort door en breng de saus op smaak met zout. Houd de saus tot gebruik warm, pas op voor aanbranden. roer er vaak in. Heel lekker is om er een Mornay saus van te maken, dit doe je door er 25 gram Parmezaanse kaas door te doen. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. Vul deze schaal allereerst met een laag Bolognese saus gevolgd door lasagne en bechamel/mornaysaus. Herhaal dit tot drie kwart van de schaal gevuld is. Eindig met Bolognese saus en bechamelsaus. Zet dit zo’n 40 minuten in de oven. Zodra de Lasagne Bolognese klaar is kan je hem nog even 5 minuten laten rusten zodat hij minder heet en vloeibaar wordt en je hem mooier kunt opdienen ![]() | |
MinderMutsig | woensdag 22 oktober 2008 @ 18:24 |
In het fok! kookboek staan ook nog een aantal pastasauzen die goed te gebruiken zijn voor lasagne. Bechamelsaus vind ik persoonlijk maar viezige drap dus die laat ik altijd weg. ![]() | |
Innocence | donderdag 23 oktober 2008 @ 10:48 |
quote: ![]() Is het echt nodig om de lasagnebladen voor te koken? | |
honda1990 | donderdag 23 oktober 2008 @ 11:07 |
quote:Ik kan me herinneren dat er een topic is waar bietjesrisotto instaat ![]() Ik zou het wel doen, ik zou alleen wel je bladen niet al te lang laten koken, omdat het waarsch. nog wel door zal garen. Veel plezier ermee ![]() |