abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 16 oktober 2008 @ 19:15:26 #1
163094 Ladidadida
En zo is het. En niet anders.
pi_62441624


Inleiding/Spelregels
Om even kort uit te leggen hoe het spel in elkaar zit: we bevinden ons in een dorp waarin een maffiagroep actief is en dorpelingen vermoordt. Deze maffialeden wonen echter ook gewoon in het dorp, het kan dus iedereen van je medespelers zijn. De dorpelingen moeten erachter zien te komen wie er tot de maffia behoren, door hints op te lossen en elke dag iemand (hopelijk een maffialid) te lynchen. Intussen vermoordt de maffia ook door. Het is de bedoeling om alle maffialeden te vermoorden voordat ze er in grotere getale zijn dan de dorpsmensen.

In principe zijn er dus 2 soorten rollen:
- of je bent maffia
- of je bent dorpsbewoner (eventueel met een speciale rol, zie hieronder)

Eerst zal iedereen een rol toegewezen krijgen via PM. Deze rol heb je voor de rest van het spel. Het is verboden om printscreens van je rol te versturen aan medespelers (indien dit wel gebeurt, aub melden bij mij). Na de rollenverdeling zal er een burgemeester gekozen worden via een democratische verkiezing. Iedereen die wil mag zich hiervoor verkiesbaar stellen. De burgemeester zal een aantal bodyguards (speciale rol) hebben, die zullen voorkomen dat de burgemeester ‘s nachts sterft aan de hand van de maffia. De burgemeester kan wel gelynched worden door het dorp.

Elke dag zullen er aanwijzingen zijn, die leiden naar de maffia, die de dorpsleden kunnen analyseren. Hiermee moeten ze proberen de maffialeden te vinden en lynchen.
's Nachts kunnen de maffialeden en mensen met speciale rollen mij een PM sturen met hun kills of andere abilities. Let er hierbij goed op wanneer de tijd is: de lynch door het dorp gebeurt elke dag om 19:00. Tussen 19:00 en 22:00 sturen de maffialeden en speciale rollen hun PM’s. Om 22:00 zullen deze ook bekend worden in het topic.

In de nacht (19:00 tot 22:00) zullen er dorpsleden sterven door toedoen van de maffia, waarna er aanwijzingen achtergelaten zullen worden. Aan de hand van deze aanwijzingen moet het dorp uitzoeken wie er tot de maffia behoren. Aanwijzingen kunnen overal uit genomen worden; postcount, signature, avatar, etc. Deze teksten/plaatjes/whatever mag je dus ook niet veranderen zolang het spel duurt.

Overdag zal er iemand gelynched worden door het dorp, n.a.v. de kills van ’s nachts. Hierbij mag iedereen stemmen, in het topic! Om er achter te komen hoe je precies moet stemmen, lees dan even verder bij stemregels.

De burgemeester mag in één dag naar zijn keuze een dubbele lynch instellen. Dit houdt in dat er die dag twee mensen gelynched worden door het dorp. Iedereen mag dan op twee mensen stemmen, en de twee mensen met de meeste stemmen worden gelynched. Dit moet van te voren aangekondigd worden door de burgemeester.

Als de maffia de overhand krijgt (het dorp heeft niet genoeg stemkracht meer om maffia te lynchen waardoor de maffia gewoon de stad kan uitmoorden), verliest de stad. Het dorp wint als alle maffia dood is.

Stemregels:

1. Je moet duidelijk aangeven voor wie je stemt. Bijvoorbeeld: ”##Ik stem voor Piet.” Doe aub de ## ervoor zodat voor mij gemakkelijk te vinden is wie waarop stemt.
2. Je mag niet stemmen a lá "Ik stem nu voor Piet, maar als het helpt om Jan te redden stem ik op Henk". Je kunt wel je stem veranderen door gewoon dit te posten: ”##unvote Jan, ##vote Piet”
3. Je mag niet op jezelf of iemand stemmen die dood is.
4. In het geval van twee man met evenveel stemmen zal degene die als eerste dit stemaantal heeft bereikt gelynched worden.

Algemene gameregels:
1. Zodra je dood bent mag je niets zeggen dat het spel kan beïnvloeden. Je mag gerust posten, maar let op wat je zegt.
2. Probeer aub de posts gerelateerd te houden aan het spel.
3. Zorg dat je betrokken blijft bij het spel; dit hoeft niet door 24/7 je aanwezigheid te melden in het topic, maar zorg wel dat je stemt. Vooral als je een speciale rol hebt, is je aanwezigheid eigenlijk elke dag even nodig.
4. En ruzies zijn uit den boze, die vecht je maar via PM uit. Let’s keep it gezellig

Deadlines
De dag -> nacht-overgang zal elke dag om 19:00 plaatsvinden. (Tot die tijd mag iedereen stemmen wie er dood gaat)
De nacht -> dag-overgang zal elke dag om 22:00 plaatsvinden. (Tot die tijd mag iedereen met een speciale rol PMen)

Rollen:
Zoals al eerder benoemd, er zijn dus verschillende rollen in het spel. Aan het begin krijgt iedereen een PM met daarin zijn/haar rol. Lees hieronder wat je rol inhoudt:

Dorpsbewoner - Je hebt geen speciale krachten. Je kunt slechts meedoen en stemmen. Je wint als alle maffia dood is gegaan, dit kun je bereiken door de hints van de nachtkills zo goed mogelijk op te lossen.

Maffia - Jouw doel is om de stad uit te moorden! Je zult te weten krijgen wie je medemaffialeden zijn. Samen zullen jullie elke dag mij een aantal kills kunnen sturen, waarbij het aantal kills gelijk is aan het aantal maffia gedeeld door twee (naar boven afgerond).

Rechercheur - Elke dag/nachtcyclus mag je me één van de volgende vragen stellen: of een bepaalde aanwijzing naar een bepaald persoon leidt, of hoeveel maffia er op een bepaald persoon gestemd hebben.

Nachtwaker - Je neemt het recht in eigen hand. Je kunt elke avond, behalve de eerste avond, iemand naar eigen keus vermoorden. Let op! Er zal wel een aanwijzing over jou aanwezig zijn bij de nachtkills zodra je iemand vermoordt. Je wint als alle maffia dood is.

Dorpsoudste - Als dorpsoudste geniet je veel respect in het dorp. Bij elke lynch mag je een tweede stem naar mij PM-en. Dit mag ook op een andere persoon zijn dan waarop je in het topic gestemd hebt. De dorpsoudste wint als alle maffia dood zijn.

Velddoctor - Je hebt de mogelijkheid elke avond één iemand te beschermen. Dit zal hem of haar, indien er slechts één maffialid hem/haar als kill heeft opgegeven, beschermen. Indien de maffia twee man stuurt, zullen jullie allebei sterven. Je wint als alle maffia dood is.

Bodyguard - Je bewaakt de burgemeester. Alleen de burgemeester kent je identiteit. Zo lang je leeft kan de burgemeester niet 's nachts vermoord worden. Als bodyguard kun je jezelf niet beschikbaar stellen om verkozen te worden als burgemeester. Je wint als alle maffia dood zijn. Er zullen 2 bodyguards zijn.

Zombie - Je wraakgevoelens zijn altijd al hoog geweest, maar het blijkt dat ze zó hoog zijn dat je zelfs na je dood nog wraak wilt nemen. Wanneer je gekilled wordt, mag je de dag erna één iemand naar keuze doodmaken als je dat zou willen. De doodsoorzaak van jezelf maakt niet uit.

Bom[i] – Als bom ben je schadelijk voor een ieder die jou vermoordt. Je ontploft en je moordenaar gaat met je mee het graf in. Als de bom bij een lynch sterft, gaat degene die als laatst op deze persoon stemde, ook dood.

[i]Seriemoordenaar
– Je hoort niet bij de maffia, maar je ambieert een positie bij hun groep. Daarom ga je zelf maar op pad en vermoord je iedereen; dorpelingen, maffialeden, het maakt niet uit. Jouw doel is om alleen over te blijven.

Tweeling – Twee mensen die op de hoogte zijn van elkaars rol en daardoor samen kunnen overleggen. Ze zijn allebei dorpsbewoner en hebben verder geen bijzondere krachten, maar kunnen wel samen op onderzoek uit.

Spion – Je hebt sympathie voor de maffia, al hoor je zelf niet tot deze bende. Jij weet wie de maffialeden zijn, maar zij weten niet wie jij bent. Je helpt de maffia door niet op ze te stemmen bij de dorpslynch. Als je het 3 dagen volhoudt, wordt je toegelaten tot de maffia!

Voorbeeld
Voor men die wilt weten hoe het spel gaat, hier is een voorbeeld -> http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=66251

Hoe je rol-PM er uit zal zien:
Enkele voorbeelden van de PM’s die je kunt krijgen:

- Jouw rol in FOK! Mafia spel is dorpsbewoner.
Stuur mij een PM indien je een vraag hebt over hoe het spel gaat of over wat je rol is.


- Jouw rol in FOK! Mafia spel is dorpsoudste.
Stuur mij een PM indien je een vraag hebt over hoe het spel gaat of over wat je rol is.


- Jouw rol in FOK! Maffia spel is maffia.
Jouw medemaffialeden zijn:
Mafialid1
Mafialid2
Mafialid3
Stuur mij een PM indien je een vraag hebt over hoe het spel gaat of over wat je rol is.


Voorlopig deelnemerslijst.
1. Lekiamh (dorpsbewoner)
2. Susi (dorpsbewoner)
3. krul76
4. Harajuku. (dorpsbewoner)
5. Silentalarm (nachtwaker)
6. yosander (velddoctor)
7. Trevland
8. Rimas (maffia)
9. Thieske
10. wendytje (zombie)
11. de_boswachter
12. Clesar03
13. timmmmm (seriemoordenaar)
14. Robier
15. lynda (bom)
16. Sheepcidus (spion)
17. PrincePolly (dorpsoudste)
18. Puntenslijpsel (tweeling)
19. Wouser (maffia)
20. SiestaGuru
21. Hawaii_Tim
22. MaJo
23. DuTank (bodyguard)
24. bloodysunday (maffia)
25. The_BoezelaaR

Belangrijke posts:
Dag 1
Nacht 1
Dag 2
Nacht 2
Dag 3
Nacht 3

[ Bericht 0% gewijzigd door Ladidadida op 17-10-2008 22:19:28 ]
Op vrijdag 6 februari 2009 08:48 schreef ajf het volgende:
Cada día te quiero más que ayer y menos que mañana O+
  donderdag 16 oktober 2008 @ 19:16:44 #2
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_62441646
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:14 schreef Wouser het volgende:
Ik vind dit maar niks trouwens en waarom zegt -SG- geen ene meuk :/
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_62441650
@TT
  donderdag 16 oktober 2008 @ 19:16:58 #4
163094 Ladidadida
En zo is het. En niet anders.
pi_62441657
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:15 schreef Ladidadida het volgende:
Even ter duidelijkheid: in de dagpost, dus over de dorpslynch, zitten geen hints. Het is dus zinloos om te proberen er wat van te maken
Dat dus.
Op vrijdag 6 februari 2009 08:48 schreef ajf het volgende:
Cada día te quiero más que ayer y menos que mañana O+
pi_62441669
tvp

Mijn hoofdverdachte is nu MaJo...

Kijken of er nog leuke dingen bekend worden bij de moorden van vanavond
  donderdag 16 oktober 2008 @ 19:17:25 #6
163094 Ladidadida
En zo is het. En niet anders.
pi_62441675
OP: Sheepcidus. Spoin
Op vrijdag 6 februari 2009 08:48 schreef ajf het volgende:
Cada día te quiero más que ayer y menos que mañana O+
pi_62441680
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:16 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ja nvm zie het al hij doet deze ronde niet mee...
pi_62441683
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:03 schreef MaJo het volgende:

[..]

Mooi he

ik heb het overleefd ik ga er alles aan doen om te laten zien dat ik echt geen maffia ben
Heeeeel mooi


technisch gezien heeft het dorp al verloren zo'n beetje. 12 dorpsbewoners over, 6 mafia, vanavond 3 doprsbewoners dood = 9 dorpsbewoners 6 mafia.

morgen 1 mafia dood, 3 dorpsbewoners dood = 5 mafia, 6 dorpsbewoners. dan 1 mafia dood, 2 dorpsbewoners dood = 4tegen4. Alleen bom kan dorp nog redden.
  donderdag 16 oktober 2008 @ 19:17:37 #9
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_62441684
Hoe zit het dan met de spion, die mág toch wel op dorp stemmen?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_62441689
Tvp!
  donderdag 16 oktober 2008 @ 19:18:43 #11
163094 Ladidadida
En zo is het. En niet anders.
pi_62441720
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:17 schreef Harajuku. het volgende:
Hoe zit het dan met de spion, die mág toch wel op dorp stemmen?
Jahoor, dat mag.
Op vrijdag 6 februari 2009 08:48 schreef ajf het volgende:
Cada día te quiero más que ayer y menos que mañana O+
  donderdag 16 oktober 2008 @ 19:19:16 #12
163094 Ladidadida
En zo is het. En niet anders.
pi_62441731
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:17 schreef Silentalarm het volgende:

[..]

Heeeeel mooi


technisch gezien heeft het dorp al verloren zo'n beetje. 12 dorpsbewoners over, 6 mafia, vanavond 3 doprsbewoners dood = 9 dorpsbewoners 6 mafia.

morgen 1 mafia dood, 3 dorpsbewoners dood = 5 mafia, 6 dorpsbewoners. dan 1 mafia dood, 2 dorpsbewoners dood = 4tegen4. Alleen bom kan dorp nog redden.
We hebben ook nog een zombie
Op vrijdag 6 februari 2009 08:48 schreef ajf het volgende:
Cada día te quiero más que ayer y menos que mañana O+
pi_62441794
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:19 schreef Ladidadida het volgende:

[..]

We hebben ook nog een zombie
ohja, idd. Er is nog hoop.
pi_62441807
Nou maffia, vermoord eens even die bom, en snel een beetje, dan hebben we nog kans (zombie heeft misschien niet genoeg kennis om een goede keuze te kunnen maken)
  Moderator donderdag 16 oktober 2008 @ 19:22:39 #15
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_62441824
Oeps zit even niet op te letten wat betreft hints

ik denk trouwens dat Wouser nu ook vrijgepleit is omdat de spion geen maffia zal prijsgeven. Tenzij het kinnesinne is van sheep.

Damn het gaat wel erg slecht, 7 dorp dood en nog alle maffia levend
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_62441855
Ik vind het maar verdacht dat er een aantal personen zijn die maar heel weinig posten hier
pi_62441877
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:22 schreef MaJo het volgende:
Oeps zit even niet op te letten wat betreft hints
Joh
"Ow, en betreffende PP: Iedereen weet toch dat dat een verbitterde piemel is, die alleen maar op anderen kan kankeren? Daarom is hij ook zo leuk. Zonder PP zou het leven maar saai zijn "
pi_62441892
en ps. majo jij bent ook nog niet van mijn lijstje af hoor als je dat dacht
  donderdag 16 oktober 2008 @ 19:25:46 #19
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_62441895
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:24 schreef Wouser het volgende:
Ik vind het maar verdacht dat er een aantal personen zijn die maar heel weinig posten hier
Mensen zoals SG die niet eens meedoen bedoel je?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  donderdag 16 oktober 2008 @ 19:26:05 #20
23344 Sheepcidus
Is it an excuse?
pi_62441903
tvp
Were making, were making!
Radio Soulwax!
pi_62441934
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:25 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Mensen zoals SG die niet eens meedoen bedoel je?
Grappig
pi_62441947
Die eerdere hint over jezelf bekijken in de spiegel ..... Wouser heeft zn onderschrift in spiegelbeeld staan natuurlijk
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
  Moderator donderdag 16 oktober 2008 @ 19:31:37 #23
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_62442044
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:25 schreef Wouser het volgende:
en ps. majo jij bent ook nog niet van mijn lijstje af hoor als je dat dacht
Dat is dan dom van je...
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_62442060
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:27 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Die eerdere hint over jezelf bekijken in de spiegel ..... Wouser heeft zn onderschrift in spiegelbeeld staan natuurlijk
is trouwens wel 2x spiegelbeeld he onderste-boven en achter-voor
Als je nou ook even zegt wat er staat maak je me dag helemaal goed
  Moderator donderdag 16 oktober 2008 @ 19:33:10 #25
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_62442096
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 19:27 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Die eerdere hint over jezelf bekijken in de spiegel ..... Wouser heeft zn onderschrift in spiegelbeeld staan natuurlijk
Oeh
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')