Nou... niet helemaal.... Het feit dat Nederland 200 + 20 miljard erin knalt lijkt me duidelijk een alles of niets scenario. Duitsland is ook niet misselijk bezig.quote:Op dinsdag 14 oktober 2008 11:29 schreef Crane het volgende:
Het is nog een beetje te vroeg om daar wat over te zeggen.
Dat ben ik met je eens, maar of het alles of niets wordt, moet nog blijken denk ik.quote:Op dinsdag 14 oktober 2008 11:35 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Nou... niet helemaal.... Het feit dat Nederland 200 + 20 miljard erin knalt lijkt me duidelijk een alles of niets scenario. Duitsland is ook niet misselijk bezig.
Verwacht je dan nog meer steun/geld verslindende operaties vanuit Europa.
Ik verwacht/denk het niet...... dit is 'the raw deal'.
Ikquote:
En de consument/belastingbetaler zou wel graag in armoede willen leven bedoel je? Ik ben geen econoom, maar als ik het kapitalistische systeem bekijk zou het in principe weer aan het draaien moeten kunnen komen, zolang iedereen meewerkt.quote:Op dinsdag 14 oktober 2008 17:54 schreef iamredleader het volgende:
Nee, denk het niet. Deze tijdelijke opleving doet niks af aan het feit dat het systeem van zichzelf gewoon kapot is. Er is teveel vertrouwen verloren gegaan, en de consument / belastingbetaler is tegenwoordig voldoende geinformeerd (Internet+media) dattie het niet meer zal pikken dat er door hem/haar grote multinationals worden gered, waar een paar maanden/jaren geleden nog door topmannen en vrouwen enorme bonussen werden weggeschoffeld...
De staat geeft garanties, en trekt daar tot nu toe 200 mld voor uit. En de staat heeft een fonds van in totaal 20 mld. waar banken aanspraak op zouden kunnen maken (wat volgens mij tot op heden weinig gebeurt). Dus nee, er wordt niet zo even 220 mld euro 'in geknald'. Het ligt behoorlijk genuanceerder.quote:Op dinsdag 14 oktober 2008 11:35 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Nou... niet helemaal.... Het feit dat Nederland 200 + 20 miljard erin knalt lijkt me duidelijk een alles of niets scenario. Duitsland is ook niet misselijk bezig.
Mwoah, ik denk dat in Europa de burgers er toch wel voor open staan nu de regeringen keihard voor onze economie aan het knokken zijn, garanties geven en dan alle aandacht die er nu aan wordt besteed, niemand wil toch dat Europa en Amerika eraan gaan? Je ziet toch nu al dat mensen alweer meer gaan investeren? Zolang de koers op Wall Street omhoog blijft gaan, blijft iedereen toch meer inleggen? Of zie ik dat nou helemaal verkeerd?quote:Op dinsdag 14 oktober 2008 18:15 schreef iamredleader het volgende:
Daar zit hem nou juist het probleem, Crane. Ik denk dat de mensen op straat er voorlopig geen zin in hebben. Die blijven op de centjes zitten, en daardoor blijft het systeem stilstaan. Om in die metafoor te blijven
Nope.. Ze bestrijden die kwaal met de kwaal.quote:De Kredietcrisis is nu bezworen (en alles komt weer goed)
Ach ja, als je het constant blijft rekken kun je over 100 jaar nog steeds het systeem draaiende blijven houden, toch?quote:Op dinsdag 14 oktober 2008 18:40 schreef venomsnake het volgende:
[..]
Nope.. Ze bestrijden die kwaal met de kwaal.
Vroeg of laat stort de boel in. Kan nog wel even duren trouwens.
Nou, zo lang houden ze dat niet vol denk ik. Je lost een krediet probleem niet op door nog meer geld te drukken en nog meer schulden te maken. Het hele banksysteem moet veranderd worden in mijn ogen. Wat ze nu doen is uitstellen van het probleem. (en het zelfs groter maken)quote:Op dinsdag 14 oktober 2008 18:43 schreef Crane het volgende:
[..]
Ach ja, als je het constant blijft rekken kun je over 100 jaar nog steeds het systeem draaiende blijven houden, toch?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |