muisje-eliza | maandag 29 september 2008 @ 14:45 |
ik was van t weekend bij mn ouders, en toen ik de diepvries opentrok zag ik een verpakt stuk jonge kaas in de diepvries...kan dat wel? (ja het kan in de diepvries) maar als het eruit komt en ontdooid is, smaakt het dan nog wel oke? ![]() | |
Naamah | maandag 29 september 2008 @ 14:49 |
Vraag het me af.. lijkt me dat het een beetje drabberig wordt als je het ontdooid. Maar als het wel kan zou het wel heel handig zijn! Ik eet niet zo gek veel kaas, dus meestal moet ik een stuk beschimmeld weggooien.. | |
buitenbeentje | maandag 29 september 2008 @ 15:19 |
Heb ik wel vaker gedaan en ik proef geen verschil. | |
Flurry | maandag 29 september 2008 @ 15:35 |
Heb ik me ook wel eens afgevraagd inderdaad... kan je Franse kaas (flink inslaan als 't in de aanbieding is) zo langer bewaren en ontdooien als je toastjes wilt maken ofzo? | |
littledrummergirl | maandag 29 september 2008 @ 16:07 |
een beetje boerendenkwijze misschien, maar als het in de vriezer zou kunnen, zou je het waarschijnlijk toch ook diepgevroren kunnen kopen? | |
Flurry | maandag 29 september 2008 @ 16:45 |
quote:scherp ![]() | |
buitenbeentje | maandag 29 september 2008 @ 16:56 |
Ik vond hier een handis lijstje hoe lang je etenswaren in de koelkast of diepvries kan bewaren. ![]() [edit] En dit is een uitgebreidere lijst. | |
Underdoggy | maandag 29 september 2008 @ 17:01 |
quote:Wat een onzinnige lijst. Ik wist dat we in Nederland panisch doen over de houdbaarheid van voedingsmiddelen maar deze lijst slaat alles. | |
Weltschmerz | maandag 29 september 2008 @ 17:31 |
quote:Ik denk veel Franse kaas niet, omdat de schimmels wel dood zullen vriezen. Ik zou het niet doen in ieder geval, het is best een teer product waarbij bacterie, schimmel en melk elkaar in evenwicht houden. Kaas is zelf natuurlijk al een bewaarmethode van zuivel. Het kan al lang mee, langer dan ik ervan af kan blijven in ieder geval en het ontwikkelt zich in die tijd. De koelkast gaat menig liefhebber al te ver, een koele kelder is ideaal voor het bewaren van kaas. | |
Hyperdude | maandag 29 september 2008 @ 17:38 |
Diepvriezen werkt door het bevriezen van het water gedeelte van het voedsel. Hoe meer water een product bevat, hoe beter je het kan invriezen/in een diepvriezer kan bewaren; groente bv. werkt vaak prima. Kaas bevat relatief veel vet en weinig water en dus relatief ongeschikt om in te vriezen; cq. de veroudering/het bederf gaat gewoon door in de diepvries. Smaak en structuur zal ook wel niet echt beter worden van zo'n diepvries avontuur. ![]() | |
muisje-eliza | maandag 29 september 2008 @ 18:22 |
ik heb mn moeder al ingelicht, als mn pa niet kijkt, gaat ze de kaas weggooien ![]() | |
Nembrionic | maandag 29 september 2008 @ 18:27 |
quote:Ik heb anders nog nooit een diepvriesbrood in het schap gezien. Faal. | |
Flurry | maandag 29 september 2008 @ 18:41 |
quote:Wel afbakstokbroodjes met kruidenboter... da's toch ook zoiets ![]() | |
robber57 | woensdag 1 oktober 2008 @ 02:40 |
Ik vries zeer regelmatig kaas in maar dan wel oude en oude komijn in 48+. maar ook soms wel gewone plakjes jong belegen 48+ van ah (zo'n groen/rood plastic zakje). De plakjes invriezen is een gevolg van alleen maar kaas nodig hebben voor je 4 croissantjes en tja; wat doe je met de rest?, nou invriezen dus, de oude en oude komijn is alleen op de markt te krijgen en ik koop dan maar meteen een kilo ofzo die dan in drie stukken gaat waarvan twee in de vriezer. De smaak blijft echt wel hetzelfde , er verandert miz niet veel aan maar de kaas wordt wel wat harder/droger en brokkelt wat sneller. Vooral bij de plakjes jong belegen merk je dat doordat de plakjes breken terwijl een verse verpakking dat niet heeft. | |
GGMM | woensdag 1 oktober 2008 @ 02:40 |
Jordeeeh moet terug! Belachelijk dat hij gebanned is! ![]() | |
ABombali | woensdag 1 oktober 2008 @ 02:56 |
quote:kaassouffle? | |
kokkiemo | woensdag 1 oktober 2008 @ 08:32 |
Geraspte kaas kun je geweldig invriezen. Ik houd altijd over en gebruik de restjes zo vanuit de vriezer in bv de kaassaus of op een pizza. | |
sigme | woensdag 1 oktober 2008 @ 20:28 |
Stukken goudse kaas kan je prima invriezen. En daarna ontdooien en opeten. Smaak en substantie blijft goed, het enige is dat de kaas er brokkeliger van wordt. Kaasschaven wil vaak niet echt heel goed meer. Schimmelkaasjes kunnen ook prima ingevroren worden. Geen speciale bijeffecten. | |
muisje-eliza | woensdag 1 oktober 2008 @ 21:24 |
dus een groot stuk jonge kaas niet | |
sigme | woensdag 1 oktober 2008 @ 21:33 |
Een groot stuk jonge kaas kan prima ingevroren worden en daarna, ontdooid, worden opgegeten. Waarschijnlijk wil plakjes schaven niet best meer, maar het kan meevallen. In blokjes snijden en opeten kan in elk geval, net als raspen voor over ovenschotels of salade of fondue of op pizza of .. Geen reden om een prima stuk kaas weg te gooien in elk geval ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 19 januari 2010 @ 14:27 |
Schop, kun je geitenkaas invriezen? Had net een pak gesneden gekocht en nu is het 50% korting bij de AH ![]() | |
liessa | dinsdag 19 januari 2010 @ 16:16 |
Ik neem even aan dat je harde bedoelt? Zachte gaat namelijk prima, alleen zoals eerder gezegd wordt eht brokkeliger. HArde heb ikzelf geen ervaring mee, maar ik neem aan gezien de reacties hiervoor dat dat niet zo erg zal zijn. | |
#ANONIEM | dinsdag 19 januari 2010 @ 17:23 |
Het is belegen geitenkaas, vrij harde kaas volgens mij? ![]() | |
juliana | woensdag 20 januari 2010 @ 07:37 |
Parmezaan rasp ik en doe in een diepvriesbak, blijft maanden goed en plakt niet aan elkaar. | |
GasTurbine | woensdag 20 januari 2010 @ 07:42 |
quote:DOM. Ik ben elke week in aanraking met kaas en ik kan je verzekeren dat beschimmelde kaas gewoon te eten is, mits je het laagje schimmel erafhaalt. Kaas = schimmel. Je zal je wsl verbazen hoe miniem de schimmelplek binnenin de kaas is doorgeworteld. Denk je dat de talloze kazen op de plank bij de AH schimmelvrij blijven? Elke ochtend gaat daar een kaasschaafje overheen. | |
The_Hives | woensdag 20 januari 2010 @ 09:26 |
quote:kijk dan maar eens goed in het vriesvak | |
Dwersdriever | woensdag 20 januari 2010 @ 11:57 |
quote:Vooral bij de groothandel ligt er relatief veel brood in de diepvries. Zowel afbak als gewoon kant-en-klare hamburgerbroodjes en zo. | |
Pannenkoeken | woensdag 20 januari 2010 @ 16:17 |
quote:Schimmels zijn niet altijd duidelijk zichtbaar en dat er geen schimmelplek zit zegt niet dat er geen schimmel zit daar. | |
travelman | woensdag 20 januari 2010 @ 17:18 |
Heb altijd een stuk parmezaanse kaas (of iets wat erop lijkt) in de vriezer liggen;altijd lekker (en handig) om een beetje op de pasta schaven |