Hehe, misschien los ik een van de twee wel af, ik kom er in november bij, nadat ik stop met economiequote:Op woensdag 1 oktober 2008 17:33 schreef Gamer_V het volgende:
[..]
Ik had een 7nogwat voor het eerste deeltentamen, het lijkt niet zo moeilijk, maar twee man uit mijn 'mentorgroepje' willen geloof ik nu al gaan stoppen met IK. Tja.
Engelse Taal & Cultuur - begin dit jaar afgestudeerd in de Master Vertalenquote:Op vrijdag 24 oktober 2008 11:59 schreef Naamah het volgende:
Even een tussendoor-lijstje.. Scheelt straks weer terugzoeken bij en nieuwe OP! CherryLips, Smart_ass, als jullie er bij willen moet je ff posten wat je link is met UU, geldt ook voor de rest die ik eventueel gemist heb
Studenten die meeposten naam - studie - fase of bij medewerkers e.d. functie
Bioman_1 - Biomedical Image Science - master
Credence - Natuurwetenschap & Innovatiemanagement - bachelor 3e jaar
Dikkedoelie - Aardwetenschappen - bachelor 2e jaar
Gamer_V - Informatiekunde
Houtspeer - Farmacie
HuHu - Biomedical Image Sciences - master laatste jaar
MoneyTalks - Informatiekunde - bachelor 1e jaar
Naamah - Nederlands - premaster voor educatieve master
Speknek - AiO Informatiekunde
Waar kan je dit regelen? Zit op Osiris beetje te kutten maar vind niks.quote:Op dinsdag 21 oktober 2008 15:43 schreef MoneyTalks het volgende:
Hoi, ik wil graag in de fipo
MoneyTalks - Faculteit Bètawetenschappen - Informatiekunde - Eerste jaars
Ik ga per november beginnen met Informatiekunde, nu ben ik nog even bezig met Economie, maar daar stop ik na deze periode mee.
Als je een andere studie wilt gaan doen kan je het beste zsm contact met de betreffende studieadviseur opnemen. Een beller is sneller.quote:Op maandag 3 november 2008 11:40 schreef petrelli het volgende:
[..]
Waar kan je dit regelen? Zit op Osiris beetje te kutten maar vind niks.
Dit soort vragen raad ik je toch aan contact op te nemen met een studieadviseur, die kan je beter vertellen wat je mogelijkheden zijn dan een paar studenten op een forumquote:Op maandag 3 november 2008 19:26 schreef petrelli het volgende:
Stel, je krijgt een positief bindend studieadvies voor de ene studie, maar na je eerste jaar wil je toch wat anders doen aan de UU. Moet je opnieuw een positief advies binnen halen? Ik ben er 99% zeker van dat je dat wederom moet, maar is er nergens een loophole?
Ja dat moet opnieuw. Ik deed een tweede studie en daar moest ik ook gewoon voldoen aan het bindend studie advies ondanks het feit dat ik al een universitaire diploma heb.quote:Op maandag 3 november 2008 19:26 schreef petrelli het volgende:
Stel, je krijgt een positief bindend studieadvies voor de ene studie, maar na je eerste jaar wil je toch wat anders doen aan de UU. Moet je opnieuw een positief advies binnen halen? Ik ben er 99% zeker van dat je dat wederom moet, maar is er nergens een loophole?
Er zijn hier een paar mensen die happen: Onzin studies / masters Die doen LAaS denk ik zo.quote:Op zaterdag 29 november 2008 09:51 schreef Bad_eendje het volgende:
Hoi!
Ik zit nu in vwo 5 en moest van m'n mentor en ouders er maar eens over na gaan denken, wat ik na mijn vwo zou willen doen. En nou vroeg ik mij af, is er ook een Fok!ker die Liberal Arts and Science doet en mij daar iets meer over kan vertellen? Want deze studie vind ik wel interessant klinken.
Je kunt met Engels wel veel kanten op qua masters, maar negen van de tien studenten eindigen of in het onderwijs, of hebben uiteindelijk een baan die absoluut niets met de opleiding te maken heeftquote:Op maandag 24 november 2008 13:53 schreef Vasilevski het volgende:
Ik doe nu nog HBO Journalistiek in Zwolle, maar ik ben er een beetje uitgegroeid, heb binnenkort ook m'n P. Ik zat eraan te denken om in Utrecht Engelse taal & cultuur te doen. Is het wat? Kun je er wat mee? Wil het kamers vinden in Utreg een beetje?
Shitquote:Op zaterdag 29 november 2008 10:29 schreef HuHu het volgende:
[..]
Er zijn hier een paar mensen die happen: Onzin studies / masters Die doen LAaS denk ik zo.
Sorry,
.
Ik heb eens bij wat vakken mensen van LAaS erbij gehad en ik vond het altijd maar een vage studie. Je leert heel veel, maar eigenlijk ook helemaal niets. Je krijgt van alles wat, maar eigenlijk heb je er geen zak aan omdat het niet diep genoeg gaat. Die hele studie komt op mij over als "je hoort de klok luiden, maar leert niet waar de klepel hangt".quote:Op zaterdag 29 november 2008 13:42 schreef Bad_eendje het volgende:
[..]
Shit. Het leek me wel leuk om dan Bèta-vakken te doen, maar dan ook met filosofie-dingen ed. Maar als ik er later niks aan heb.. Want dat is ook nog wel belangrijk
.
Oke, bedankt voor de info. Een studie moet wel een beetje leuk zijn, en de mensen ook, dus dat is een plus. Maar ik zit ook niet echt te wachten op een toekomst waarin ik dagelijks voor 30 irritante scholiertjes sta. :p Ook wat je zegt over de organisatie (ivm bezuinigingen) is wel een minpunt.quote:Op zaterdag 29 november 2008 12:17 schreef CherryLips het volgende:
[..]
Je kunt met Engels wel veel kanten op qua masters, maar negen van de tien studenten eindigen of in het onderwijs, of hebben uiteindelijk een baan die absoluut niets met de opleiding te maken heeft. Ik vond het zelf een heel leuke studie, alleen ligt het een beetje op z'n gat aangezien ze enorm aan het bezuinigen zijn, en dan resulteerde bij mij in het uitvallen van cursussen en overvolle collegezalen ipv goede werkcolleges. Maar de mensen zijn leuk, de cursussen vaak ook, alleen soms een beetje nutteloos
.
Ik denk dat dat misschien wel een beter idee is. Want ik wil liever wel dat het dieper gaat, anders kan ik net zo goed zelf wat gaan lezen.quote:Op zaterdag 29 november 2008 14:00 schreef HuHu het volgende:
[..]
Ik heb eens bij wat vakken mensen van LAaS erbij gehad en ik vond het altijd maar een vage studie. Je leert heel veel, maar eigenlijk ook helemaal niets. Je krijgt van alles wat, maar eigenlijk heb je er geen zak aan omdat het niet diep genoeg gaat. Die hele studie komt op mij over als "je hoort de klok luiden, maar leert niet waar de klepel hangt".
Een beetje een verzameling van alle makkelijke vakken van elke studie bij elkaar op één hoop gegooid, om het vooral niet te moeilijk te maken. Want daarvoor is het veel te divers, je kunt nergens op in gaan.
Maar laat je niet tegenhouden door mijn mening hoor, iemand die LAaS doet zal er vast anders over denken. Doe anders gewoon bij meerdere studies wat meeloopdagen om uit te vinden wat je echt leuk vindt.
Hmm, wat voor masters zou je dan bijvoorbeeld daarna kunnen doen? Maar moet je echt zoveel plannen dan? Want dat kan ik totaal nietquote:Op zaterdag 29 november 2008 17:54 schreef Naamah het volgende:
Ik ben het niet helemaal eens met wat er gezegd wordt over LAS hier. Het is een brede studie, maar je moet zeker ook de diepte in. Het is namelijk wel de bedoeling dat je uiteindelijk toewerkt naar toegang krijgen tot een of meerdere masters en daarvoor moet je sowieso de diepte in.
Daarnaast merk ik wel dat LAS-studenten een hoog 'academisch' niveau hebben, om het zo maar even te noemen. Ze kunnen over de grenzen van een bepaald gebied kijken en vergelijken, kunnen zich makkelijk aanpassen aan de verschillende disciplines, zijn goed in discussiëren, betogen, presenteren etc. Misschien hebben ze na hun bachelor wat minder vakkennis van hun vakgebied, maar ze hebben waarschijnlijk meer vaardigheden dan de gemiddelde student (al kan dit ook liggen aan dat het natuurlijk al een bepaald type is dat deze studie gaat doen). Die vaardigheiden lijken me met name in een latere baan heel handig, een baan sluit toch zelden naadloos aan op een studie. En het vakkennis gedeelte komt wel weer goed als je een master gaat doen.
Nadeel van LAS lijkt me wel dat je constant bezig bent met plannen, wanneer welk soort vak, wanneer wordt wat aangeboden, wat kan qua rooster tegelijkertijd, hoe zorg ik dat ik binnen 3 jaar m'n bachelor afheb, hoe zorg ik dat ik ook nog toegang heb tot een bepaalde master etc. Dat plannen had ik al heel erg tijdens mijn bachelor Taal- en Cultuurstudies en bij LAS heb je volgens mij nóg meer vrijheid.
Oh, en LAS is (juist door al dat kiezen en plannen) géén handige studie voor als je niet goed weet wat je wil.. Je moet juist heel erg goed weten wat je wilt..
Nah, ik bedoel plannen als in plannen wanneer je welk vak gaat volgen, dus het plannen van je studieprogramma per jaar. Daar moet je echt voor gaan zitten omdat je soms zit met ingangseisen voor vakken (dus een vak dat je gevolgd moet hebben om dat vak te mogen doen, al krijg je daar als LAS student ook weer regelmatig vrijstelling van, hoewel dat óók irritant is, want dan zit je dus zonder de goede voorkennis...) en verder moet je wel aan bepaalde eisen voldoen (ik geloof een alfa, een beta en een gamme vak en dan natuurlijk ook weer bepaalde aantallen op bepaalde niveau's enzo).quote:Op zaterdag 29 november 2008 19:53 schreef Bad_eendje het volgende:
[..]
Hmm, wat voor masters zou je dan bijvoorbeeld daarna kunnen doen? Maar moet je echt zoveel plannen dan? Want dat kan ik totaal niet. Of me aan m'n planning houden dan.
Dat dat nou net vandaag en gister moest zijnquote:Op zaterdag 29 november 2008 21:05 schreef Naamah het volgende:
Je had trouwens naar de voorlichtingsdagen gister en vandaag moeten gaan :p
Nog mensen die daar geweest zijn trouwens? Of medestudenten die net als ik lekker de hele dag in een rode jas mensen de weg hebben gewezen enzo?
Ach.. het voordeel is dat ik nu nog in mijn studievoorlichtende bui benquote:Op zaterdag 29 november 2008 21:48 schreef Bad_eendje het volgende:
[..]
Dat dat nou net vandaag en gister moest zijn..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |