anthony68 | dinsdag 23 september 2008 @ 11:06 |
ik heb geexperimenteerd met water maar ik krijg me rijst niet zuiver los ik gebruik 3 kopjes van 175ml bij 2 kopjes rijst zoals fabrik zegt en het is surinaamse rijst maar toch plakt ie aan een stuk. wat doe ik verkeerd??? is teveel water of juist te weinig? | |
WeerWachtwoordVergeten | dinsdag 23 september 2008 @ 11:12 |
Je doet het goed. Rijst hoort te plakken. Al die debiele nederlanders die denken dat rijst los moet koken | |
anthony68 | dinsdag 23 september 2008 @ 11:16 |
als ik bij me moeder eet is de rijst altijd los is gebruik zelfde rijst als haar. zij gebruikt een vinger kootje maar ik weet niet op hoeveel rijst.. | |
Lienekien | dinsdag 23 september 2008 @ 11:16 |
Misschien moet je de kooktijd aanpassen, voor de snelkookpan. Of, wat gemakkelijker is, je rijst in een gewone pan koken. | |
MASD | dinsdag 23 september 2008 @ 12:22 |
De rijst meteen na het koken in een vergiet doen en afspoelen met koud water. Desondanks hoort rijst te plakken. | |
-Mellow- | woensdag 24 september 2008 @ 13:56 |
ik doe bij alle soorten rijst 1,5 kopje water op 1 kopje rijst, zelfde verhouding als jij, dus ik gok dat het aan je kooktijd ligt. Bij mij werkt t namelijk altijd. En niet alle rijst hoort te plakken. Zo is basmati rijst wat 'losser' dan bijv. pandan rijst. | |
reclamedoos | woensdag 24 september 2008 @ 14:10 |
En rijst hoort ook nog een tijdje uit te stomen als het gekookt is. | |
anthony68 | donderdag 25 september 2008 @ 15:04 |
quote:Ja dat doet die snelkookpan voor me ik laat heb altijd een 15-30 min koken... | |
DarkerThanBlack | donderdag 25 september 2008 @ 18:59 |
Als de rijst plakt kan het maar twee dingen betekenen. Of te veel water, of verkeerde rijst gekocht. Zelf doe ik altijd twee keer de hoogte van het rijst in de pan. Dus je doet rijst in de pan en meet deze. Is het 1cm hoog, dan doe je 2 cm water in je pan. Nu heb je een snelkookpan, dat is iets lastiger meten. Denk dat er nog minder water in moet. Bij een snelkookpan kan het vocht namelijk niet ontsnappen, bij mijn pan wel. | |
anthony68 | donderdag 25 september 2008 @ 20:10 |
ja er zit een gaatje in de pandeksel dus alle stoom ontsnapt daar..... maar ik ga proberen met minder water... | |
Ashram | donderdag 25 september 2008 @ 20:38 |
Jouw rijst plakt.... ...moet ik hieronder verstaan dat je goede rijst hebt klaargemaakt? Als je de rijstkorrels niet kapot hebt gekookt en ze toch een beetje plakken, dan is het prima. ...of een pan behanglijm? Als je losse korrels wilt krijgen, dan moet je er maar een liter water extra bijgooien en op tijd afgieten. Maar dan heb je meer van die Uncle Ben's/Lassie rijst. Het mist gewoon die rijstgeur. Ligt natuurlijk ook aan het vuur waarop je het kookt. |