abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 23 september 2008 @ 11:06:13 #1
40122 anthony68
Elke dag , nieuwe kansen...
pi_61845941
ik heb geexperimenteerd met water maar ik krijg me rijst niet zuiver los
ik gebruik 3 kopjes van 175ml bij 2 kopjes rijst zoals fabrik zegt en het is surinaamse rijst maar toch plakt ie aan een stuk.
wat doe ik verkeerd??? is teveel water of juist te weinig?
pi_61846054
Je doet het goed. Rijst hoort te plakken. Al die debiele nederlanders die denken dat rijst los moet koken
  dinsdag 23 september 2008 @ 11:16:19 #3
40122 anthony68
Elke dag , nieuwe kansen...
pi_61846120
als ik bij me moeder eet is de rijst altijd los is gebruik zelfde rijst als haar. zij gebruikt een vinger kootje maar ik weet niet op hoeveel rijst..
  dinsdag 23 september 2008 @ 11:16:57 #4
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_61846132
Misschien moet je de kooktijd aanpassen, voor de snelkookpan.

Of, wat gemakkelijker is, je rijst in een gewone pan koken.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 23 september 2008 @ 12:22:06 #5
165512 MASD
Music is dead.
pi_61847606
De rijst meteen na het koken in een vergiet doen en afspoelen met koud water. Desondanks hoort rijst te plakken.
Long live music.
  woensdag 24 september 2008 @ 13:56:46 #6
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_61876542
ik doe bij alle soorten rijst 1,5 kopje water op 1 kopje rijst, zelfde verhouding als jij, dus ik gok dat het aan je kooktijd ligt. Bij mij werkt t namelijk altijd.

En niet alle rijst hoort te plakken. Zo is basmati rijst wat 'losser' dan bijv. pandan rijst.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_61876829
En rijst hoort ook nog een tijdje uit te stomen als het gekookt is.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  donderdag 25 september 2008 @ 15:04:21 #8
40122 anthony68
Elke dag , nieuwe kansen...
pi_61905565
quote:
Op woensdag 24 september 2008 14:10 schreef reclamedoos het volgende:
En rijst hoort ook nog een tijdje uit te stomen als het gekookt is.
Ja dat doet die snelkookpan voor me ik laat heb altijd een 15-30 min koken...
pi_61911582
Als de rijst plakt kan het maar twee dingen betekenen. Of te veel water, of verkeerde rijst gekocht. Zelf doe ik altijd twee keer de hoogte van het rijst in de pan. Dus je doet rijst in de pan en meet deze. Is het 1cm hoog, dan doe je 2 cm water in je pan. Nu heb je een snelkookpan, dat is iets lastiger meten. Denk dat er nog minder water in moet. Bij een snelkookpan kan het vocht namelijk niet ontsnappen, bij mijn pan wel.
  donderdag 25 september 2008 @ 20:10:38 #10
40122 anthony68
Elke dag , nieuwe kansen...
pi_61913350
ja er zit een gaatje in de pandeksel dus alle stoom ontsnapt daar.....
maar ik ga proberen met minder water...
  donderdag 25 september 2008 @ 20:38:05 #11
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_61914093
Jouw rijst plakt....
...moet ik hieronder verstaan dat je goede rijst hebt klaargemaakt? Als je de rijstkorrels niet kapot hebt gekookt en ze toch een beetje plakken, dan is het prima.
...of een pan behanglijm?

Als je losse korrels wilt krijgen, dan moet je er maar een liter water extra bijgooien en op tijd afgieten. Maar dan heb je meer van die Uncle Ben's/Lassie rijst. Het mist gewoon die rijstgeur.
Ligt natuurlijk ook aan het vuur waarop je het kookt.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')