anthony68 | maandag 22 september 2008 @ 23:34 |
ik heb nou me kipfilet gebakken in 15 miin en daarna gekruid en omgedraaid is dit zo goed of moet ie nog korter??/ vroeger deed ik 20 min om en om was ie te taai... weten jullie nog lekkere kruiden om de kip te kruiden ik gebruik nu paprika en zwarte peper en als sous kip chicken tonight sate... | |
pfefferkatze | maandag 22 september 2008 @ 23:34 |
Kook een IQ. | |
Deliah | maandag 22 september 2008 @ 23:35 |
Komijn ![]() | |
RoodWitBlauw | maandag 22 september 2008 @ 23:40 |
kip homo blauw is lekker!!!![]() | |
Biancavia | maandag 22 september 2008 @ 23:41 |
Ten eerste: waarom ga je midden in de nacht kipfilet staan te baken? Ten tweede: een baken is een merkteken dat vaarwater aangeeft. Ten derde: sous. ![]() | |
Jordy-B | maandag 22 september 2008 @ 23:48 |
wat dacht je ervan om de kip gewoon te bakken tot hij gaar is? Snijd de filet in kleinere stukjes, die zijn snel gaar (enkele minuten...). Wat kruiden betreft zit het meeste al in de saus... Een klein beetje kipkruiden is voldoende. | |
BreathMe | maandag 22 september 2008 @ 23:59 |
quote:Kun je die niet bakken dan? ![]() | |
cablegunmaster | dinsdag 23 september 2008 @ 00:01 |
kleinere stukjes bakken sneller. daarnaast, half uur minimaal voor kip 20 min is te kort naar mijn weten! ![]() | |
Jordy-B | dinsdag 23 september 2008 @ 00:21 |
quote:hoeveel gaarder dan gaar wil je het hebben? Kip wordt goor als je het te lang bakt. | |
Dlocks | dinsdag 23 september 2008 @ 00:24 |
quote:Probeer de volgende keer eens om de kip eerst te kruiden, de kruiden even laten intrekken en dan pas bakken. | |
YPrue | dinsdag 23 september 2008 @ 00:27 |
Ik verbaas me erover dat je kip na twee keer 15 minuten in de pan niet gillend wegrent ![]() Als je nou niet zeker bent wanneer je kip nou gaar is, kun je eventueel ook eens de kipfilet een stukje insnijden om te zien of die van binnen al gaar is. Als je dan ongeveer de tijd bijhoudt, weet je de volgende keer al wat beter hoe lang het duurt voordat hij gaar is. | |
SHE | dinsdag 23 september 2008 @ 00:28 |
kipfilet 20 min ?? ![]() Die is met elke kant 5 echt meer dan klaar. | |
cablegunmaster | dinsdag 23 september 2008 @ 00:39 |
quote: ![]() | |
Mr.Noodle | dinsdag 23 september 2008 @ 00:45 |
Of je snijdt em in stukjes en bakt alles binnen 5 minuten klaar? | |
Tezz | dinsdag 23 september 2008 @ 07:49 |
quote:Kip is heel snel klaar hoor! Waarschijnlijk het snelste van alle stukjes vlees/gevogelte. Het moet wel gaar zijn natuurlijk, maar de truc is om je stukje filet nog sappig te houden. Bij 20 minuten bakken of langer wordt ie echt gortdroog. Da's nie lekker. Stukje filiet in de marinade zetten (1000 recepten mogelijk) , op kamertemp laten komen en dan in de pan laten zwemmen om en om ongeveer 10 minuutjes. | |
anthony68 | dinsdag 23 september 2008 @ 10:59 |
quote:15min elke kant in oven is voor mij goed hij was lekker sappig alleen willen de kruiden niet intrekken wat doe ik verkeerd? - ik kruid de kip met parika en zwart e peper zet het dan in oli en draai na 15 om en kruid opnieuw of moet ik de kip samen met de chicken tonight 30 minuten laten bakken in de saus?? want ik doe nu eerst kip bakken en daarna saus erover maar smaaakt nog niet optimaal me moeder maakt lekker kruidige kip maar ik snap het niet... | |
Biancavia | dinsdag 23 september 2008 @ 12:08 |
Vraag het mams! | |
vaagsel | dinsdag 23 september 2008 @ 12:41 |
Langer marineren. Eerst de kruiden met de olie mengen en dan pas de kip erbij. Google is je vriend, zoek gewoon op oosterse kip marinade en je krijgt 1000+ hits. | |
Tezz | dinsdag 23 september 2008 @ 14:59 |
quote:Een heel klein scheutje citroensap in de marinade wil nog wel eens helpen om het sneller in te laten trekken (het zuur maakt het vlees malser namelijk). VErder: minimaal een halve dag laten marineren. Eerst vlees bakken en dan saus erbij. Die saus uit zo'n pot is namelijk kant en klaar en moet je dus vooral niet te lang laten koken. Dat komt de smaak van de saus niet ten goede! En inderdaad: vraag je moeder even hoe zij het doet!! |