abonnement Unibet Coolblue
pi_61869297
quote:
Op woensdag 24 september 2008 01:20 schreef Lambiekje het volgende:

[..]

Ritalin is Speed
Kijk maar even naar het plaatje, dat is niet zo.. Hij heeft spijtig genoeg de verkeerde medicatie gehad, aangezien er zo te lezen een verkeerde diagnose was gesteld. Stel je voor dat jij wat verstopt zit, en de huisarts schrijft je de morning after pil voor, ipv een laxeermiddel, dan heb je iets vergelijkbaars..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 12:31:16 #52
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_62481442
quote:
ADHD-middel erger dan kwaal
bron
Medicijnfabrikant Eli Lilly ziet een rapport over het ADHD-medicijn Strattera liever niet openbaar. Volgens al uitgelekte pagina's zou het middel echter erger zijn dan de kwaal en leiden tot suicidale neigingen, meldt SP!TS.

Medicijnfabrikant Eli Lilly wil voorkomen dat een rapport met mogelijk schadelijke informatie over adhd-medicijn Strattera naar buiten komt. Daartoe heeft het bedrijf deze week een voorlopige voorziening aangevraagd bij de Utrechtse rechtbank. PvdA-Tweede Kamerlid Eelke van der Veen wil dat het rapport wordt vrijgegeven en heeft Minister Klink van Volksgezondheid hierover vragen gesteld.

In al uitgelekte pagina's van het rapport valt te lezen dat meerdere Stratteragebruikers zich tussen 2002 en 2005 bij Lilly meldden met klachten over suïcidaal gedrag. Enkele pogingen resulteerden in zelfmoord. De fabrikant liet zelf onderzoek doen naar het middel, dat op dit moment door 11000 kinderen in Nederland wordt gebruikt.

Een lid van de Nederlandse Scientology Kerk, die zeer sceptisch tegenover medicijngebruik voor psychische aandoeningen staat, deed een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur om het rapport in handen te krijgen. De Amsterdamse bestuursrechter bepaalde dat het College ter Beoordeling Geneesmiddelen het rapport vrij moest geven. Lilly heeft nu de rechtbank om uitstel van deze maatregel gevraagd.

Volgens Corina Ramers van Eli Lilly Nederland gaat het de fabrikant om de vertrouwelijkheid van de gegevens in het rapport. "Informatie over patiënten en over ons bedrijf mogen niet zomaar openbaar worden gemaakt."

Ramers zegt dat er nooit een verband is aangetoond tussen het gebruik van Strattera en suïcideneigingen. "De gegevens moeten wel in de juiste context beoordeeld worden." Ze kan nog niet zeggen of er dan ten minste delen van het rapport kunnen worden vrijgegeven, omdat het 400 pagina's telt.

Kamerlid Van der Veen maakt zich zorgen omdat het rapport al zo lang onder de pet wordt gehouden. "We hebben het recht om te weten wat de bijverschijnselen van Strattera zijn. Als er niets aan de hand is, kan het rapport toch gewoon worden vrijgegeven?"

Eli Lilly spande ook een bodemprocedure aan tegen de Nederlandse Staat om Strattera volledig vergoed te krijgen voor adhd-patiënten. De rechter zou gisteren uitspraak doen in deze zaak, maar liet weten meer tijd nodig te hebben voor een beslissing.
Het is toch van de zotte dat er geen openheid wordt gegeven. Waarom mag dat rapport niet uitlekken. Heel goed dat onze staat eens wordt gedaagd. Raar gedoe dit.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 12:37:59 #53
262 Re
Kiss & Swallow
pi_62481534
quote:
Eli Lilly spande ook een bodemprocedure aan tegen de Nederlandse Staat om Strattera volledig vergoed te krijgen voor adhd-patiënten.
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 12:31 schreef Lambiekje het volgende:

Heel goed dat onze staat eens wordt gedaagd. Raar gedoe dit.

vind ik nou ook ja
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_62483503
Mensen met ADHD zijn ook verslavingsgevoelig. Is oud nieuws en staat los van eventueel Ritalin gebruik.
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
pi_62483806
Kun je echt niets mee met zo'n bericht:
quote:
U stelt vast dat kinderen met ADHD meer kans maken om verslaafd te raken dan anderen. Waarop baseert u dat? Uit onderzoek in de Verenigde Staten komt naar voren dat een vijfde van het aantal verslaafden verschijnselen van ADHD vertoont. In Nederland heeft 18 procent van de patiënten in de verslavingszorg de symptomen van die ontwikkelingsstoornis. Op basis daarvan kun je stellen dat kinderen met ADHD een groter gevaar lopen om een verslaving op te lopen dan anderen.
1) 18% van de patienten in de verslavingszorg hebben symptomen/verschijnselen van ADHD, let wel: ze hebben NIET ADHD, maar alleen enkele symptomen. Als ik hoofdpijn heb, koorts en ik moet overgeven heb ik óók symptomen van een hersenvliesontsteking, terwijl een griepje o.i.d. meer voor de hand ligt.

2) Drogreden eerste klas: omdat zoveel patienten verschijnselen hebben, hebben ze een grotere kans op
verslaving. Hoeveel procent van de 'normale' bevolking heeft deze verschijnselen en is er een significant verschil? Die cijfers wil ik ook zien.
Daarbij komt ook nog kijken dat misschien hééél weinig mensen met verschijnselen van ADHD c.q. ADHD uiteindelijk in de verlavingszorg komen. Dat 18% van de patienten ADHD heeft wil niet zeggen dat 18% van
de mensen met ADHD uiteindelijk daadwerkelijk patient wordt. Dit kan net zo goed 0.01% zijn. En is dit dan weer significant hoger dan onder de normale bevolking? Het antwoord weet ik al: nee. Want 82% van de patienten in de verslavingszorg heeft géén ADHD. Ze zoeken dus verbanden die er misschien wel helemaal niet zijn. Waarschijnlijk heeft 90% van alle patienten een penis. Kijk zie je wel, het hebben van een penis leidt tot een hogere kans op verslaving. Quatsch dus.

3) En het allerslechtse: 'op basis daarvan'....op basis van één lullig onderzoekje onder 8000 patienten meteen
conclusies trekken waarmee je de hele ADHD-groep stigmatiseert.

Wat een échec zeg
I feel kinda Locrian today
  maandag 20 oktober 2008 @ 22:09:36 #56
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_62540771
quote:
Op maandag 22 september 2008 10:17 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Dat zijn we allemaal. Niks nieuws. .

Als je ADHD hebt, dan heb je schijnbaar enkel een iets grotere kans dan gemiddeld om verslaafd aan iets te raken. En dan kan neem ik aan ook eten zijn, of speelgoedsoldaatjes verzamelen.
Het is inderdaad geen nieuws dat mensen met ADHD vatbaarder zijn voor een alcohol- of drugsverslaving. Maar sinds wanneer is een verzamelwoede van speelgoedsoldaatjes drugs?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')