Rook aanvankelijk wat raar in de fles, maar nu hij even open staat is er niets mis mee. Stevige rode wijn met een licht zoetje, lekker fruitig (wel donker fruit) en niet log of plat. Ik zou het denk ik het liefst bij saucijzen drinken, maar hij past ook goed bij kaas. Voor de prijs (E6,49) was de kwaliteit goed, niet boven verwachting, maar hij viel ook zeker niet tegen.quote:Refo¨k Rex Fuscus - de koning onder de rode wijnen. Deze wijn heeft zijn naam verdiend dankzij de inspanningen door Istrische wijnbouwers door de afgelopen eeuwen heen. Pavel Naldini, een beroemde Istrische Bisschop uit Koper, noemde de wijn 300 jaar geleden al ‘royal’. De wijn wordt gemaakt van de best geselecteerde druiven en wordt op een traditionele manier geproduceerd middels de opslag in houten vaten. Het is een volle rode wijn met een aangename en complexe smaak. Een wijn die heerlijk is in combinatie met roodvleesgerechten, pasta’s en diverse kazen.
Ik ben dan ook absoluut geen kenner.quote:Op donderdag 18 september 2008 01:31 schreef Maeghan het volgende:
MLI: Rosé d'Anjou heb ik nog nooit geprobeerd, maar het heeft geen al te beste reputatie.
Vaag... ik bedoelde natuurlijk rioja, maar met een dubbele typefout in een woord van 5 letters wordt het wel erg lastig achterhalenquote:
Ja daarom schreef ik ook dat ik het laatst wel had geprobeerd, en het zowaar best beviel! Maar ik heb sowieso echt een voorliefde voor rode wijn met een stevig karakter. Ook witte wijn drink ik niet vaak.quote:Verder vind ik het wel een beetje jammer als iemand geen rosé wil drinken vanwege een imago. Een echte wijnliefhebber probeert alles hoor!
Ja, ik dacht eerst al dat je rioja bedoelde, maar die Tiroler druivensoort kende ik ook niet, dus ik dacht, misschien heb ik nog iets gemist (alhoewel google ook niet wist wat een rijo was ghehe).quote:Op donderdag 18 september 2008 13:56 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Vaag... ik bedoelde natuurlijk rioja, maar met een dubbele typefout in een woord van 5 letters wordt het wel erg lastig achterhalen
De enige champagne die ik tot nu toe op heb was Piper-Heidsick en zowel brut, demi-sec als rosé vind ik niet lekker. De rosé vond ik echt een ranzige metalige nasmaak hebben en verder vidn ik het net flauw appelsap. Brut en ds vond ik gewoon niet bijzonder smaakvol. Ik houd het wel bij de Crémant van de C1000 en ik heb pas ook Jacob's Creek sparkling op, zowel de witte als de rosé vond ik erg lekker, de rosé iets lekkerder dan de witte. Bij de Crémant de Bourgogne vind ik de witte dan weer iets lekkerder. Deze crémant is ooit meegetest in een champagnetest en kwam toen ook boven de Piper Heidsieck uit.quote:Op donderdag 18 september 2008 15:04 schreef fruityloop het volgende:
De muller wijnen zijn erg lekker, gekocht via een proeverij bij een wijnhandel. Overigens hebben ze ook een heerlijke Siciliaanse wijn, en ook erg goede Duitse wijnen.. En daar bleek ook dat duurder niet altijd ook beter is, een grand cru van 50+ euro legde het volgens velen af tegen die Siciliaanse van 12.. Qua champagne is de Moët brut imperial uit 2003 tot nu toe de beste, maar die zijn niet meer te vinden.. Die fles had ik wat lang laten staan in de kast, die van '06 en '07 waren lang niet zo lekker. Ook lekker, de Mumm rosé..Net zo lekker als een fles Moët, en kost slechts de helft..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |