FOK!forum / Culinesse à gogo / Zelf kroketten maken?
sweboyzondag 7 september 2008 @ 21:19
Aangezien ze hier in zweden niet mij geliefde kroketten kennen, weet iemand hoe deze zelf zijn te maken? (bitterballen ook goed)
Kopbalzondag 7 september 2008 @ 21:20
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=Zelf+kroketten+maken&meta=
Trustenzondag 7 september 2008 @ 21:43
Voor de vulling:
300 g. mager rundvlees
1/4 liter water
1 flinke ui
bouillonblokje
peper
foelie
laurierblad
selderij
peterselie
Voor de roux:
75 g. boter
75 g. bloem
6 blaadjes gelatine
Voor de korst:
Paneermeel
Eieren

Doe alles voor de vulling in de (snelkook)pan en laat dit 45 min. onder druk trekken.
Laat vervolgens afkoelen en haal het vlees eruit en zeef de bouillon. Het vlees nu klein snijden.
Roux: Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en laat de bloem garen. Voeg de bouillon toe en breng dit al roerend aan de kook, totdat er een gladde, stevige massa onstaat. Voeg het vlees en de fijngehakte peterselie toe en breng de vulling op smaak met cayennepeper,worcestersauce en eventueel zout. Doe nu de voorgeweekte gelatinelaadjes in de massa en laat ze oplossen.
Voor de korst: Laat de massa afkoelen. Rol met twee eetlepels bolletjes van de massa en rol ze door het paneermeel. Geef ze de goede vorm en rol ze vervolgens door de losgeklopte eieren en nogmaals door het paneermeel. Frituur de kroketten in vet van 180 graden gedurende ong. 3 minuten. Smakelijk eten!
AKnynkezondag 7 september 2008 @ 21:45
quote:
Op zondag 7 september 2008 21:19 schreef sweboy het volgende:
Aangezien ze hier in zweden niet mij geliefde kroketten kennen, weet iemand hoe deze zelf zijn te maken? (bitterballen ook goed)
zodra je ze gemaakt hebt, mag ik ze dan komen eten?? Ik ga dat echt niet maken in het studentenkeukentje hier..maar een goeie kroket..mmm.

Net als echte zoute drop. Daar heb ik ook zin in. En hagelslag, en beerenburg.
Trustenzondag 7 september 2008 @ 21:48
quote:
Op zondag 7 september 2008 21:45 schreef AKnynke het volgende:
Ik ga dat echt niet maken in het studentenkeukentje hier..maar een goeie kroket..mmm.
Valt tegenwoordig toch overal aan te komen?

http://www.hollandwebwinkel.nl/ om maar wat te noemen..
AKnynkezondag 7 september 2008 @ 21:53
quote:
Op zondag 7 september 2008 21:48 schreef Trusten het volgende:

[..]

Valt tegenwoordig toch overal aan te komen?

http://www.hollandwebwinkel.nl/ om maar wat te noemen..
in december ben ik weer in NL, dan kan ik dan net zo goed wat mee terug nemen. Dit is net te duur.
zoalshetiszondag 7 september 2008 @ 21:55
de beste komen hier vandaan. www.coquinaria.nl.
sweboyzondag 7 september 2008 @ 22:30
Die webwinkels ken ik ja. Maar voor vlees niet echt te doen. (koop zelf vaak bij holland-at-home.nl)
zoalshetiszondag 7 september 2008 @ 22:31
quote:
Op zondag 7 september 2008 22:30 schreef sweboy het volgende:
Die webwinkels ken ik ja. Maar voor vlees niet echt te doen. (koop zelf vaak bij holland-at-home.nl)
je hebt nu recepten gekregen, ga maar maken. altijd lekkerder en bovendien leuk om te doen.
katerwaterzondag 7 september 2008 @ 22:36
tvp.

Wat ik in ieder geval weet: aardappelkroketten zijn niet makkelijk
Moozzezondag 7 september 2008 @ 22:37
Kroketten! Wil ik ook nog eens zelfmaken, gewoon om te proeven.
FutureFairytalezondag 7 september 2008 @ 22:43
nu dit topic toch over kroketten gaat... weet iemand een lekker recept voor kaaskroketten? Mag best pittig. Zou ze zo graag zelf willen/kunnen maken!
zoalshetiszondag 7 september 2008 @ 22:47
quote:
Op zondag 7 september 2008 22:43 schreef FutureFairytale het volgende:
nu dit topic toch over kroketten gaat... weet iemand een lekker recept voor kaaskroketten? Mag best pittig. Zou ze zo graag zelf willen/kunnen maken!
ook voor jou...

http://www.coquinaria.nl/recepten/03.1recept.htm#Variaties%20op%20"de%20kroket"