Food is een vak apart.
Wat goed ging.
De styling komt al een heel end in de goeie richting, het voedsel ziet er inderdaad uit als voedsel en dat kun je zelfs van commercieel toegepaste foodfotografie niet altijd zeggen. Mooi neergezet dus en de eerste food-horde kun je daarmee ook als genomen beschouwen

.
Waar nog punten te pakken zijn
De verlichting is te 'behoudend', te voorzichtig, te diffuus. Dat kost je je vormtekening en structuurweergave en ook de sfeer in je opname. Je hebt dan min of meer een soort pasfoto van je onderwerp gemaakt, maar omdat voedsel geen IDplicht kent is het zaak om iets meer te willen.
Bij produktfotografie in het algemeen wordt al wat harder verlicht dan bij portret, bij food is het echt de bedoeling om op het scherp van de snede te verlichten, en dat kost best wel een paar opnamen om het geintje in de vingers te krijgen.
tipje: bekijk zoveel mogelijk foodfotografie en wanneer je bij een foto ineens trek an een happie krijgt is het zaak eens grondig te analyseren hoe die foto precies is verlicht. Probeer zoiets uiteindeiljk eens na te verlichten.
Gebruik voor de verlichting net te snel een softbox, die zet je pas als laatste bij om het verlichtingscontrast te sturen, vorm en structuur worden het fraaist met een redelijk normale reflector, eventueel met een honeycomb erop zodat het licht nog wat meer richting krijgt.
Voor een vroege foodpoging zijn je resultaten trouwens wel