Geluk | zaterdag 6 september 2008 @ 15:08 |
Hallo culinaire medefokkers, Na een enthousiast verhaal in de krant zijn we van plan binnenkort eens een restaurant te proberen waar moleculaire gastronomie wordt bedreven. Wat is moleculaire gastronomie? Dat is niet traditioneel koken, maar chemisch koken, zoals bijvoorbeeld koken met stikstof, koken met alginaat of garen op een uitermate lage temperatuur. Bij moleculair koken wordt wetenschap toegepast op de bereidingswijze in de keuken. Dit lijkt ons natuurlijk heel gaaf om eens te proberen. Helaas heb ik niet echt een restaurant met een dergelijke keuken vinden. Daarom mijn vragen: hebben jullie wel eens moleculair gekookt of gegeten? Hoe was dat? En waar zouden wij het eens kunnen gaan proberen? ![]() | |
Geluk | zaterdag 6 september 2008 @ 15:12 |
O, en een linkje naar een leuk artikel: http://www.wb-online.nl/krant/artikel.php?id=2381 | |
tonja | zaterdag 6 september 2008 @ 16:52 |
www.brouwerskolkje.nl | |
GasTurbine | zaterdag 6 september 2008 @ 17:13 |
www.typvaut-in-de-topictitel.com | |
Tahiti | zaterdag 6 september 2008 @ 20:20 |
quote:Safari can’t open the page “http://www.typvaut-in-de-topictitel.com/” because it can’t find the server “www.typvaut-in-de-topictitel.com”. ![]() | |
Tahiti | zaterdag 6 september 2008 @ 20:23 |
quote:Dat ziet er best goed uit ![]() | |
golfer | zaterdag 6 september 2008 @ 21:46 |
quote:We zijn er intussen al 2x geweest. Best lekker en bijzonder. Zie onze recensie van destijds: Bluezz' en golfer's Restaurant-recensies, # 3 | |
Isegrim | zaterdag 6 september 2008 @ 22:31 |
El Bulli natuurlijk, maar daar moet je wel ff op tijd reserveren. ![]() | |
Geluk | maandag 8 september 2008 @ 19:23 |
Het Brouwerskolkje en El Bulli hadden we ook al gevonden. Bedankt voor de link naar de recensie, dat ziet er echt fantastisch uit. (lekker uitgebreide recensie ook, ik krijg er trek van) Vanwege alle media-aandacht voor het moleculaire keuken had ik gedacht dat er wel meer dan één restaurant in gespecialiseerd is, maar ik heb verder echt niets kunnen vinden. Heeft er iemand nog suggesties? | |
Isegrim | maandag 8 september 2008 @ 19:25 |
Er zijn natuurlijk wel meer restaurants die iets met moleculair koken doen, maar dan is het een onderdeel van... Bij In de keuken van Floris kregen wij ook wel wat dingetjes die je onder de term 'moleculair koken' kunt scharen. | |
Geluk | maandag 8 september 2008 @ 19:36 |
Ja, dat soort suggesties bedoelde ik! In de keuken van Floris is niet te vinden als je op moleculair koken googlet, maar ziet er wel heel interessant uit. En als extra pluspunt is het vanuit Delft met het nachtnet nog te bereiken en kan je dus lekker met de trein naar huis. (in tegenstelling tot Overveen). | |
Isabeau | maandag 8 september 2008 @ 19:41 |
In De Librije maken ze bepaalde gerechtjes ook klaar met moleculair koken. Heerlijk verrassend ![]() | |
exporQ | maandag 8 september 2008 @ 20:37 |
Volgens mij is Oud Sluis meer op die tour dan De Librije.... | |
golfer | dinsdag 9 september 2008 @ 01:13 |
quote:Nee, Oud Sluis doet daar (nog) niet aan. | |
Geluk | woensdag 10 september 2008 @ 20:57 |
Oud Sluis en De Librije zijn misschien iets boven budget. (een klein beetje maar) | |
Dauthi | donderdag 11 september 2008 @ 12:47 |
quote:Dan zal je toch echt naar het Brouwerskolkje moeten gaan. Ook eigenlijk het enige restaurant in Nederland dat zichzelf moleculair gastronomisch noemt. Trouwens wel grappig Heston Blumenthal 1 van de grondleggers van het moleculair koken heeft een hekel aan het woord, omdat het zou suggereren dat het geen normaal koken meer is. Hij vindt het zelf gewoon koken maar dan in de 21ste eeuw. | |
Frollo | donderdag 11 september 2008 @ 12:52 |
Ik dacht dat dat allang weer uit was. | |
Oksel | donderdag 11 september 2008 @ 13:06 |
El Bulli natuurlijk.. was er pas nog. Helaas niet om te eten, we lagen er voor met een jacht. Had een betere foto, maar achter de boten zie je het liggen. Helaas zelf nog niet (kunnen) eten, wel een keer een poging gedaan te reserveren. En heb de chefkok wel eens gesproken op een feestje, wist alleen niet dat het de chefkok was.. ![]() ![]() ![]() Librije en Oud Sluis dus lekker NIET. Brouwers Kolkje ken ik niet. | |
Dauthi | donderdag 11 september 2008 @ 13:17 |
quote:De chef van het brouwerskolkje heeft een beetje hetzelfde verhaal als dat van Heston Blumenthal, hij heeft zichzelf ook alles aangeleerd zonder formele opleiding. | |
Geluk | donderdag 11 september 2008 @ 21:53 |
Ik ben bang dat het dan het brouwerskolkje moet gaan worden. Golfers restaurant recensie zag er in ieder geval goed uit. Mocht het zover komen, dan zal ik in dit topic ene recensie posten. Tenzij iemand nog betere suggesties heeft natuurlijk. Het verbaast me nog steeds dat een kookstroming waar je best veel over leest in de kranten zo weinig gespecialiseerde restaurants heeft. | |
Isegrim | donderdag 11 september 2008 @ 21:57 |
Ik kan Floris anders ook zéér warm aanbevelen hoor. ![]() |