abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_61426998
Hallo culinaire medefokkers,
Na een enthousiast verhaal in de krant zijn we van plan binnenkort eens een restaurant te proberen waar moleculaire gastronomie wordt bedreven.

Wat is moleculaire gastronomie? Dat is niet traditioneel koken, maar chemisch koken, zoals bijvoorbeeld koken met stikstof, koken met alginaat of garen op een uitermate lage temperatuur. Bij moleculair koken wordt wetenschap toegepast op de bereidingswijze in de keuken.

Dit lijkt ons natuurlijk heel gaaf om eens te proberen. Helaas heb ik niet echt een restaurant met een dergelijke keuken vinden.

Daarom mijn vragen: hebben jullie wel eens moleculair gekookt of gegeten? Hoe was dat? En waar zouden wij het eens kunnen gaan proberen?
Geluk duurt je leven lang.
pi_61427062
O, en een linkje naar een leuk artikel: http://www.wb-online.nl/krant/artikel.php?id=2381
Geluk duurt je leven lang.
  zaterdag 6 september 2008 @ 16:52:36 #3
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
  zaterdag 6 september 2008 @ 17:13:04 #4
158899 GasTurbine
SEE THE PATERN ON MY COCK
pi_61429617
'houd je bek is joh, als je zulke grote kk praatjes heb moet je is naar Tiel komen.'
„Je bent ’n keronje! Je mag zelf ’n zoogdier wezen, jy en je zoon, dat zeg ik je!”
pi_61434184
quote:
Safari can’t open the page “http://www.typvaut-in-de-topictitel.com/” because it can’t find the server “www.typvaut-in-de-topictitel.com”.
pi_61434287
quote:
Dat ziet er best goed uit
pi_61436327
quote:
We zijn er intussen al 2x geweest.
Best lekker en bijzonder.
Zie onze recensie van destijds:
Bluezz' en golfer's Restaurant-recensies, # 3
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_61437517
El Bulli natuurlijk, maar daar moet je wel ff op tijd reserveren.
pi_61480432
Het Brouwerskolkje en El Bulli hadden we ook al gevonden. Bedankt voor de link naar de recensie, dat ziet er echt fantastisch uit. (lekker uitgebreide recensie ook, ik krijg er trek van)

Vanwege alle media-aandacht voor het moleculaire keuken had ik gedacht dat er wel meer dan één restaurant in gespecialiseerd is, maar ik heb verder echt niets kunnen vinden.
Heeft er iemand nog suggesties?
Geluk duurt je leven lang.
pi_61480524
Er zijn natuurlijk wel meer restaurants die iets met moleculair koken doen, maar dan is het een onderdeel van... Bij In de keuken van Floris kregen wij ook wel wat dingetjes die je onder de term 'moleculair koken' kunt scharen.
pi_61480857
Ja, dat soort suggesties bedoelde ik! In de keuken van Floris is niet te vinden als je op moleculair koken googlet, maar ziet er wel heel interessant uit. En als extra pluspunt is het vanuit Delft met het nachtnet nog te bereiken en kan je dus lekker met de trein naar huis. (in tegenstelling tot Overveen).
Geluk duurt je leven lang.
pi_61481012
In De Librije maken ze bepaalde gerechtjes ook klaar met moleculair koken. Heerlijk verrassend
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_61482636
Volgens mij is Oud Sluis meer op die tour dan De Librije....
phuuh
  dinsdag 9 september 2008 @ 01:13:01 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_61489704
quote:
Op maandag 8 september 2008 20:37 schreef exporQ het volgende:
Volgens mij is Oud Sluis meer op die tour dan De Librije....
Nee, Oud Sluis doet daar (nog) niet aan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_61534152
Oud Sluis en De Librije zijn misschien iets boven budget. (een klein beetje maar)
Geluk duurt je leven lang.
pi_61548147
quote:
Op woensdag 10 september 2008 20:57 schreef Geluk het volgende:
Oud Sluis en De Librije zijn misschien iets boven budget. (een klein beetje maar)
Dan zal je toch echt naar het Brouwerskolkje moeten gaan. Ook eigenlijk het enige restaurant in Nederland dat zichzelf moleculair gastronomisch noemt.

Trouwens wel grappig Heston Blumenthal 1 van de grondleggers van het moleculair koken heeft een hekel aan het woord, omdat het zou suggereren dat het geen normaal koken meer is. Hij vindt het zelf gewoon koken maar dan in de 21ste eeuw.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  donderdag 11 september 2008 @ 12:52:10 #17
15967 Frollo
You know I am a righteous man
pi_61548243
Ik dacht dat dat allang weer uit was.
pi_61548580
El Bulli natuurlijk.. was er pas nog. Helaas niet om te eten, we lagen er voor met een jacht. Had een betere foto, maar achter de boten zie je het liggen. Helaas zelf nog niet (kunnen) eten, wel een keer een poging gedaan te reserveren. En heb de chefkok wel eens gesproken op een feestje, wist alleen niet dat het de chefkok was..





Librije en Oud Sluis dus lekker NIET. Brouwers Kolkje ken ik niet.
pi_61548826
quote:
Op donderdag 11 september 2008 13:06 schreef Oksel het volgende:
El Bulli natuurlijk.. was er pas nog. Helaas niet om te eten, we lagen er voor met een jacht. Had een betere foto, maar achter de boten zie je het liggen. Helaas zelf nog niet (kunnen) eten, wel een keer een poging gedaan te reserveren. En heb de chefkok wel eens gesproken op een feestje, wist alleen niet dat het de chefkok was..

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Librije en Oud Sluis dus lekker NIET. Brouwers Kolkje ken ik niet.
De chef van het brouwerskolkje heeft een beetje hetzelfde verhaal als dat van Heston Blumenthal, hij heeft zichzelf ook alles aangeleerd zonder formele opleiding.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_61562400
Ik ben bang dat het dan het brouwerskolkje moet gaan worden. Golfers restaurant recensie zag er in ieder geval goed uit. Mocht het zover komen, dan zal ik in dit topic ene recensie posten. Tenzij iemand nog betere suggesties heeft natuurlijk.

Het verbaast me nog steeds dat een kookstroming waar je best veel over leest in de kranten zo weinig gespecialiseerde restaurants heeft.
Geluk duurt je leven lang.
pi_61562529
Ik kan Floris anders ook zéér warm aanbevelen hoor.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')