FOK!forum / Klaagbaak / Opgefrotte ham in een pakje
deepartdonderdag 4 september 2008 @ 13:28
Net even een tostie ham kaas gemaakt. Dus plakjes kaas derop, en dan ham.. 30 sec magnetron en paar minuutjes in de oven. Lekker met curry..

Maar nu had ik zo'n pakje ham, waar de ham helemaal in opgefrot zat. Echt net als een ofgefrommelde krant. Staat er zo mooi op "flinterdunne ham" Dat kun je niet uit elkaar krijgen man..

Heb uit elende maar het gehele pakje verdeeld over 2 tosties. Welke klapjostie verzint er nu zo iets?
Zuendonderdag 4 september 2008 @ 13:29
Reageer dan niet

[ Bericht 91% gewijzigd door Juup© op 04-09-2008 13:32:14 ]
Kali-Mist1donderdag 4 september 2008 @ 13:30
Gummibeer79donderdag 4 september 2008 @ 13:31
Terechte klacht!

Doe mij maar een goede dikke plak.
De belgen doen het met hun hesp behoorlijk goed!
Juup©donderdag 4 september 2008 @ 13:31
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:31 schreef Gummibeer79 het volgende:
Terechte klacht!

Doe mij maar een goede dikke plak.
De belgen doen het met hun hesp behoorlijk goed!
Meerdere dunne plakjes op/aan elkaar vormen ook een dikke plak.
Roidonderdag 4 september 2008 @ 13:32
AH!

Als je ze uiteindelijk wel uit elkaar krijgt is het wel geniaal lekker
deepartdonderdag 4 september 2008 @ 13:33
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:31 schreef Juup© het volgende:

[..]

Meerdere dunne plakjes op/aan elkaar vormen ook een dikke plak.
Meerdere dunne plakjes vormen een frot in dit geval..


Het grootste stukje ham dat nog heel was was niet groter als een postzegel
afcajosdonderdag 4 september 2008 @ 13:33
Tosti met ketchup
McFearlessdonderdag 4 september 2008 @ 13:35
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:33 schreef afcajos het volgende:
Tosti met ketchup
Ik ga maar ff tosti's maken.
Gummibeer79donderdag 4 september 2008 @ 13:36
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:31 schreef Juup© het volgende:

[..]

Meerdere dunne plakjes op/aan elkaar vormen ook een dikke plak.
Ja, maar waarom zou je dan in de eerste plaats extra dunne plakjes kopen om ze daarna weer op elkaar te stapelen?

Gewoon een goede dikke plak, dat moeten we hebben.

Het valt me trouwens op dat veel ham bij de grotere supermarkten maar waterige zooi is. En bijvoorbeeld de hamvarianten bij de ALdi hartstikke lekker zijn.
Je moet eigenlijk best wel zoeken naar een goeie ham, waar tenminste nog een beetje bite in zit. Dat je echt vlees krijgt ipv met zetmeel aangemaakt troep.
Agiathdonderdag 4 september 2008 @ 13:36
Net nog tosti gemaakt .

Maare magnetron en dan oven? Tosti-ijzer is toch veel makkelijker?
Juup©donderdag 4 september 2008 @ 13:36
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:33 schreef deepart het volgende:

[..]

Meerdere dunne plakjes vormen een frot in dit geval..


Het grootste stukje ham dat nog heel was was niet groter als een postzegel
Dat is dan soms idd een nadeel
deepartdonderdag 4 september 2008 @ 13:36
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:35 schreef McFearless het volgende:

[..]

Ik ga maar ff tosti's maken.
Zo ging het net ook met mij.. Maat belde op en zei net voor die ging ophangen.. "ben me tostie opeten"..
Juup©donderdag 4 september 2008 @ 13:38
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:36 schreef Gummibeer79 het volgende:

[..]

Ja, maar waarom zou je dan in de eerste plaats extra dunne plakjes kopen om ze daarna weer op elkaar te stapelen?

Gewoon een goede dikke plak, dat moeten we hebben.

Het valt me trouwens op dat veel ham bij de grotere supermarkten maar waterige zooi is. En bijvoorbeeld de hamvarianten bij de ALdi hartstikke lekker zijn.
Je moet eigenlijk best wel zoeken naar een goeie ham, waar tenminste nog een beetje bite in zit. Dat je echt vlees krijgt ipv met zetmeel aangemaakt troep.
Dat vind ik ook, al smaakt sommige ham van de LIDL of ALDI ook best waterig. Maar de plakken zijn vaak wel lekker dik net als ik België of Duitsland b.v.
deepartdonderdag 4 september 2008 @ 13:39
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:36 schreef Agiath het volgende:
Net nog tosti gemaakt .

Maare magnetron en dan oven? Tosti-ijzer is toch veel makkelijker?
Vind ik persoonlijk niet. Tostie ijzer pakken, aanzetten en wachten tot hij warm is. Daarna af laten koelen.

Liever even in de magnetron zodat de kaas smelt, en daarna in de oven die ik even dervoor al had aangezet. Dan krijg je niet zo'n plat geduwde tostie.. Of je moet zo'n broodroostertostie apparaat hebben.
Catbertdonderdag 4 september 2008 @ 13:40
Waarom koop je dan ook van die pakjes met 'dunne' ham. Eigenschuld, je bent gewoon een tostie-josti.
BarraCupraCudadonderdag 4 september 2008 @ 13:41
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:35 schreef McFearless het volgende:

[..]

Ik ga maar ff tosti's maken.
vriend hier graag ook 1
TeenWolfdonderdag 4 september 2008 @ 13:42
goede tip, eerst 30 sec magnetron dus..
Agiathdonderdag 4 september 2008 @ 13:42
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:39 schreef deepart het volgende:

[..]

Vind ik persoonlijk niet. Tostie ijzer pakken, aanzetten en wachten tot hij warm is. Daarna af laten koelen.

Liever even in de magnetron zodat de kaas smelt, en daarna in de oven die ik even dervoor al had aangezet. Dan krijg je niet zo'n plat geduwde tostie.. Of je moet zo'n broodroostertostie apparaat hebben.
Je kunt toch ook al je tosti-ijzer van tevoren aanzetten?

Als ik mijn brood in een koude tosti-ijzer stop is hij binnen vier minuten ook al klaar btw.
Demon_Hunterdonderdag 4 september 2008 @ 13:48
Tosties in de magnetron .. episch falen .. een tostie bak je in een tostieapparaat.
Megumidonderdag 4 september 2008 @ 14:25
Terechte klacht TS
deepartdonderdag 4 september 2008 @ 14:51
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:48 schreef Demon_Hunter het volgende:
Tosties in de magnetron .. episch falen .. een tostie bak je in een tostieapparaat.
Kzie het al.. een level 1 tostie nubske..

Een tostie doe je eerst even in de magnetron, dan smelt die kazaa.. derna in de oven, word hij lekker krokant..
Tommekedonderdag 4 september 2008 @ 14:54
Tosti's maak je in een tosti ijzer of in een pan, anders niet...
lennartb.nldonderdag 4 september 2008 @ 14:56
Tosties in de pan

Maar die flinterdunne ham is vreselijk lekker, je moet 't niet uit elkaar halen maar gewoon in stuk op je sandwich doen. Voor tosties zijn ze inderdaad minder geschikt, helemaal als je het brood niet plet met een tostieijzer.
DaFandonderdag 4 september 2008 @ 14:57
quote:
Op donderdag 4 september 2008 13:28 schreef deepart het volgende:

Welke klaptostie verzint er nu zo iets?