abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_61445371
briljant, die pizzamaker
Ja doei.
pi_61449115
In de NRC las ik laatst een stukje over deze:
http://www.italiepunt.nl/shop/product_info.php?products_id=247
Dat is ook waarom ik zelf niet zo met pizzamaken ben bezig gegaan. Mijn oven gaat niet verder dan 300 graden en korte tijd en grote hitte is wel wat bij een Pizza tot een goede Pizza maakt lijkt me. Als je dan wel steen hebt, maar een te lage temperatuur, wat wordt het dan? Ik woon ook praktisch naast een aardige pizzeria dus het moet wel echt heel erg lekkere pizza worden.

Dit schijnt dus een superding te zijn omdat hij zo heet wordt. Een vriend van me heeft er meteen eentje besteld, dus ik ben benieuwd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 7 september 2008 @ 16:26:46 #103
3869 David
Drum the drums
pi_61450603
quote:
Op zondag 7 september 2008 15:31 schreef Weltschmerz het volgende:
In de NRC las ik laatst een stukje over deze:
http://www.italiepunt.nl/shop/product_info.php?products_id=247
Dat is ook waarom ik zelf niet zo met pizzamaken ben bezig gegaan. Mijn oven gaat niet verder dan 300 graden en korte tijd en grote hitte is wel wat bij een Pizza tot een goede Pizza maakt lijkt me. Als je dan wel steen hebt, maar een te lage temperatuur, wat wordt het dan? Ik woon ook praktisch naast een aardige pizzeria dus het moet wel echt heel erg lekkere pizza worden.

Dit schijnt dus een superding te zijn omdat hij zo heet wordt. Een vriend van me heeft er meteen eentje besteld, dus ik ben benieuwd.
Mijn oven gaat ook maar tot zo'n 250 graden, maar de pizza's die er uit komen zijn wel degelijk heel lekker - totaal anders dan die van een pizzeria, dat wel, maar toch heel lekker. De variatie tussen de twee maakt het ook net interessant vind ik.
pi_61450945
Maakt zo'n pizzaoventje nou alleen kleine pizza's of lijkt dat maar zo?
quote:
Op zondag 7 september 2008 16:26 schreef David het volgende:

[..]

Mijn oven gaat ook maar tot zo'n 250 graden, maar de pizza's die er uit komen zijn wel degelijk heel lekker - totaal anders dan die van een pizzeria, dat wel, maar toch heel lekker. De variatie tussen de twee maakt het ook net interessant vind ik.
Anders is niet per definitie minder inderdaad. Maar ik wil ze eigenlijk beter maken dan die van de pizzeria, met verse inktvis van de markt enzo. Dan denk ik dat de temperatuur er wel toe doet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_61452226
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 20:00 schreef ColdFeet het volgende:
Nee, lang rijzen is wel een pre. Maar ik denk dat 4 uur ook meer dan zat is (tussendoor even de lucht eruit drukken).

Ik ga altijd uit van 500 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist, een afgestreken eetlepel zout. Dat meng je en je doet er 4 eetlepels olie bij, die je door de bloem wrijft. Vervolgens voeg je lauw water of melk toe tot je een kneedbaar, niet te plakkerig deeg hebt.

Als je het lekker vindt, kun je wat kruiden door het deeg doen.

Vervolgens doe je het deeg in een schaal, die je afdekt met een vochtige theedoek, en laat je het deeg op een warme plaats rijzen.
Je mist nog een theelepel zout.

Je kan die hele zooi ook in de broodmachine gooien en dan op deeg zetten, werkt prima.
pi_61452842
Zit hier nu in afwachting van m'n eerste zelfgemaakte pizza. Vond vooral het vormen van de pizzas erg lastig, maar ik heb gewoon besloten dat ze niet perfect rond moeten zijn.

Heb zelf ook de tomatensaus gemaakt, van tomaten die m'n opa verbouwd had in z'n gemeentetuintje. Olijfolie en paar flinke plakken buffelmozerella erop, kan niet mis gaan.

Nu op 250 in de oven op een 'crust'plaat.
Sweet and innocent...
pi_61453120
Zo'n pizzasteen lijkt mij wel wat. Onze heteluchtoven gaat tot 250 graden, maar de pizza word nooit echt goed knapperig, altijd heel slap.
  zondag 7 september 2008 @ 21:45:08 #108
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61459745
Ik heb een combi-magnetron die ook maar tot 250 graden kan. Maar zeker met die steen wordt de bodem echt zeker prima. De eerste pizza was wel beetje te dik (en dus niet helemaal gaar). De tweede had ik een stuk dunner gemaakt en die was echt heel goed te eten. Inderdaad niet zoals een pizzeria, maar 200x beter dan zo'n diepgevroren ding uit de supermarkt.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61460113
quote:
Op zondag 7 september 2008 21:45 schreef JeOma het volgende:
Ik heb een combi-magnetron die ook maar tot 250 graden kan. Maar zeker met die steen wordt de bodem echt zeker prima. De eerste pizza was wel beetje te dik (en dus niet helemaal gaar). De tweede had ik een stuk dunner gemaakt en die was echt heel goed te eten. Inderdaad niet zoals een pizzeria, maar 200x beter dan zo'n diepgevroren ding uit de supermarkt.
Had jij vroeger eerst ook met zelfgemaakte pizza dat hij zo slap was?
  zondag 7 september 2008 @ 22:01:40 #110
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61460300
quote:
Op zondag 7 september 2008 21:56 schreef Flaccid het volgende:

[..]

Had jij vroeger eerst ook met zelfgemaakte pizza dat hij zo slap was?
Nou, zo lang ben ik nog niet bezig, maar ik heb maar 1 pizza gebakken op een bakplaat. Die was niet echt slap. Is je tomaten/basis saus niet te dun ofzo? En verwarm je 'm wel helemaal voor? Geen idee, er zitten hier vast wel "goeie koks" die weten wat je misschien fout doet. Ik klooi maar wat.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61460858
quote:
Op zondag 7 september 2008 22:01 schreef JeOma het volgende:

[..]

Nou, zo lang ben ik nog niet bezig, maar ik heb maar 1 pizza gebakken op een bakplaat. Die was niet echt slap. Is je tomaten/basis saus niet te dun of zo? En verwarm je 'm wel helemaal voor? Geen idee, er zitten hier vast wel "goeie koks" die weten wat je misschien fout doet. Ik klooi maar wat.
We gebruiken hier altijd zon pakje. Misschien dat dat het is?
pi_61467381
Heb ook geen steen gebruikt, maar als je 'm lang genoeg erin doet, is de bodem niet zacht meer. Wel uitkijken dat je bovenkant niet verbrand in de tussentijd.
Sweet and innocent...
pi_61472027
quote:
Op maandag 8 september 2008 09:16 schreef Innocence het volgende:
Heb ook geen steen gebruikt, maar als je 'm lang genoeg erin doet, is de bodem niet zacht meer. Wel uitkijken dat je bovenkant niet verbrand in de tussentijd.
Na 25 minuten is hij nog niet echt lekker.
  maandag 8 september 2008 @ 13:34:38 #114
3869 David
Drum the drums
pi_61472405
hmm dan doe je toch iets fout hoor.

Het deeg even met alleen tomatensaus voorbakken (10 min of zo) en dan pas de rest van het beleg erop leggen wil wel helpen denk ik.
pi_61478551
Voorbakken mag niet nodig zijn. Je houdt een te slappe bodem als het deeg te nat is, niet gerezen, maar vooral als het veel te veel deeg is. Hoeveel deeg voor een hoe grote pizza gebruikt je?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61481829
quote:
Op maandag 8 september 2008 18:18 schreef sigme het volgende:
Voorbakken mag niet nodig zijn. Je houdt een te slappe bodem als het deeg te nat is, niet gerezen, maar vooral als het veel te veel deeg is. Hoeveel deeg voor een hoe grote pizza gebruikt je?
We hebben 500 gram bloem met wat dingetjes. ik denk zon 150~200 gram deeg per pizza, Het zijn hele dunne bodems hoor
  maandag 8 september 2008 @ 20:14:00 #117
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61481962
Ik heb vanavond weer een nieuwe poging gedaan. Dit keer 2 pizza's voor 3 personen. Was helemaal goed qua hoeveelheid. Had net geen 500 gram bloem. Dan heb je 2 prima formaat pizza's. Niet belachelijk groot, maar zeker niet klein.

Heb nu naar de tips hier geluisterd: zo weinig mogelijk. Had nog "teveel" denk ik. Heb wel zo'n Remia potje met QUICK PIZZA ofzo gebruikt als basis-saus (da's wel lekker makkelijk en die is lekker gekruid). En als "topping":

- stuk met chorizo (erg lekker!)
- stuk met salami (blijft goed)
- stuk met gehakt/ui/knoflook
- stuk met tomaatplakjes en plakjes mozarella

Meer hoeft ook niet inderdaad. Hoe simpelere hoe lekkerder. Had het idee dat dat stuk met tomaat/mozarella minder knapperig was (maar da's wel logisch met het vocht van de tomaten). Iemand daar een tip voor?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61482417
Tomaten in elk geval ontdoen van hun natte zaadjeszooi. Of had je dat al gedaan?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_61482506
quote:
Op maandag 8 september 2008 20:14 schreef JeOma het volgende:
Ik heb vanavond weer een nieuwe poging gedaan. Dit keer 2 pizza's voor 3 personen. Was helemaal goed qua hoeveelheid. Had net geen 500 gram bloem. Dan heb je 2 prima formaat pizza's. Niet belachelijk groot, maar zeker niet klein.

Heb nu naar de tips hier geluisterd: zo weinig mogelijk. Had nog "teveel" denk ik. Heb wel zo'n Remia potje met QUICK PIZZA ofzo gebruikt als basis-saus (da's wel lekker makkelijk en die is lekker gekruid). En als "topping":

- stuk met chorizo (erg lekker!)
- stuk met salami (blijft goed)
- stuk met gehakt/ui/knoflook
- stuk met tomaatplakjes en plakjes mozarella

Meer hoeft ook niet inderdaad. Hoe simpelere hoe lekkerder. Had het idee dat dat stuk met tomaat/mozarella minder knapperig was (maar da's wel logisch met het vocht van de tomaten). Iemand daar een tip voor?
Met 500 gram bloem maak ik 4 pizza's.
  maandag 26 januari 2009 @ 13:11:29 #120
8372 Bastard
Persona non grata
pi_65416896
Tvp, water loopt me in de mond van de recepten hier!

Zijn er naast een te koude over nog andere valkuilen of kan het niet misgaan?
Ik wil alles zelf doen, ook deeg rollen met een lege fles wijn
The truth was in here.
  maandag 26 januari 2009 @ 13:57:19 #121
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_65418413
quote:
Op maandag 26 januari 2009 13:11 schreef Bastard het volgende:
Tvp, water loopt me in de mond van de recepten hier!

Zijn er naast een te koude over nog andere valkuilen of kan het niet misgaan?
Ik wil alles zelf doen, ook deeg rollen met een lege fles wijn
Het zelf maken van pizza is inderdaad zwaar onderschat. Het is leuk om te doen, vrij origineel en erg lekker. Ik heb ondertussen een paar maanden ervaring (met ovensteen) en het gaat steeds beter. Mijn tips/punten van aandacht:

1. Oven zo heet mogelijk (250 graden is mijn max, ik verwarm de oven een uur voor).
2. Ik maak de bodem (ik vind 'm zelf zo dun mogelijk het lekkers, dat je er bijna doorheen kunt kijken, maar smaken verschillen hierin, mijn vriendin wil 'm dikker... misschien ter compensatie) vooraf en doe die zonder vulling een minuutje of 5 in de oven. Dat maakt 'm wat knapperiger, anders trekt de basissaus er sneller in. Om het mezelf makkelijk te maken doe ik die eerste 5 minuten met een (herbruikbaar) stuk bakpapier eronder. Dat schuift heel makkelijk in en uit de oven.
3. Qua basissaus pak ik de goedkoopste pikante tomatensaus. Kost bijna niets en is erg lekker. Ik ga ooit nog wel zelf zo'n basissaus maken, maar ik heb het idee dat het een half uur werk is voor bijna geen smaakverschil.
4. Zoals je in dit topic ook ziet: overdaad schaadt. Niet teveel erop. Alleen basissaus met salami en een beetje strooikaas zijn eigenlijk gewoon het beste. De combinatie tomaat/mozarella doet 't ook altijd goed. Maar niet gaan klooien met 6 ingredienten over elkaar heen, simplicity is the key!

Succes. Ik heb nu alweer zin in pizza. Grappige is dat iedereen 't eigenlijk lekker vindt...
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  maandag 26 januari 2009 @ 14:53:18 #122
8372 Bastard
Persona non grata
pi_65420342
Thanks voor je tip!
Wat wij 'vroeger' thuis wel eens deden was mini pizzatjes maken.. dan deden we casino wit (brood) sneetjes besmeren met tomatensaus (uit die blikjes) en deden we er topping op wat lekker was. Stukjes, mozarella, ham, sardientje, uitje, champignon, enfin wat dan ook maar lekker smaakt.
En dan wat pizzakruiden er op als finishing touch, hop in de over op de bakplaat en voila.. een heerlijk klein pizzatje.
Leuk is dat ook om te doen met kinderen natuurlijk, ze mogen zelf alles doen en uiteindelijk hun eigen creaties opknabbelen.
The truth was in here.
  Moderator maandag 26 januari 2009 @ 15:00:45 #123
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_65420585
Als je simpel en snel wil:

140g bloem
theeleel zout
theelepel gist
theelepel olijfolie
kleiiiin beetje suiker
125ml handwarm water

mengen in de broodbakker op "deeg" stand, 15 minuten is zat of zelf 15 minuten kneden (dit is lang hoor!)
10 minuten laten rusten, uitrollen, op de bakplaat nog 10 minuten laten rusten.

Ondertussen 1 blik tomatenblokjes pakken, halve theelepel zout er in en pizzakruiden, dit even koken in een pannetje, daarna in de keukenmachine of blender om er een goeie saus van te maken.
Kaas raspen, beetje parmazaanse kaas er door mengen.

Pizzasaus die je hebt gemaakt op de bodem, kaas er over en als je wil nog extra ingredinten. Op de bakplaat (met bakpapier) helemaal onder in de voorverwarmde oven (let op: niet op hete lucht maar op de normale stand als dat kan, hoogste stand). 10 minuten later: eet smakelijk!

Dit is een simpele versie van pizza en ik vind deze vorm echt het lekkerste als je niet veel tijd hebt of er aan wil besteden. Tomatenpuree is te zuur, gezeefde tomaten zijn te slap, daarom tomatenblokjes en die dan pureren. Smaak is uitstekend, doch niet zoals bij de italiaan maar zooooo veel beter dan de allerbeste afbakpizza.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 26 januari 2009 @ 15:13:41 #124
8372 Bastard
Persona non grata
pi_65421005
geld dat overigs voor alle homemade pizzas, geen hete lucht maar gewone stand?
The truth was in here.
pi_65422070
quote:
Op maandag 26 januari 2009 13:57 schreef JeOma het volgende:

2. Ik maak de bodem (ik vind 'm zelf zo dun mogelijk het lekkers, dat je er bijna doorheen kunt kijken, maar smaken verschillen hierin, mijn vriendin wil 'm dikker... misschien ter compensatie) vooraf en doe die zonder vulling een minuutje of 5 in de oven. Dat maakt 'm wat knapperiger, anders trekt de basissaus er sneller in. Om het mezelf makkelijk te maken doe ik die eerste 5 minuten met een (herbruikbaar) stuk bakpapier eronder. Dat schuift heel makkelijk in en uit de oven.
Hebben we het nu over de dame uit de OP?

Ik wil ook een pizzasteen
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')