abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_61321196
Ik heb zo'n zin om zelf pizza te maken.
Gaat dit ook niet zonder oven? Heb de mijne in brand gestoken
Sweet and innocent...
pi_61340706
quote:
Op dinsdag 2 september 2008 11:26 schreef verita het volgende:
Nou, ik vind dat niet lachwekkend maar bijzonder onprofessioneel en onbeleefd. Maar dat ligt aan mij hoor. Ik zal er in ieder geval niet bestellen.
Inderdaad. Erg onbeleefd en ze zijn ook nog eens veel te duur. Waarom is het teveel moeite om even naar de kachel-winkel te gaan? Dan was je voor 12,50 klaar geweest.
quote:
Op dinsdag 2 september 2008 14:54 schreef Innocence het volgende:
Ik heb zo'n zin om zelf pizza te maken.
Gaat dit ook niet zonder oven? Heb de mijne in brand gestoken
Als je de goede steen hebt kan het schijnbaar ook op een BBQ met deksel (Weber bijvoorbeeld).

Ik heb gisteren overigens voor de eerste keer zelf pasta gemaakt. Het is wel even klooien met zo'n apparaat maar de pasta was erg lekker!
  donderdag 4 september 2008 @ 06:22:12 #78
150152 Queen_Bee
See ya in another life, brotha
pi_61367062
tvp
I'm super sonic man
Do you wanna buy a rocket
  donderdag 4 september 2008 @ 10:08:29 #79
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61369516
quote:
Geachte heer / mevrouw,

nogmaals hartelijk dank voor uw aanschaf
en voor uw snelle betaling, die wij gisteren hebben ontvangen !

De door u bestelde artikelen zijn gisteren verstuurd.

Met vriendelijke groeten
YEAH!
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  donderdag 4 september 2008 @ 10:22:28 #80
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_61369871
quote:
Op woensdag 3 september 2008 09:41 schreef NutKees het volgende:

Waarom is het teveel moeite om even naar de kachel-winkel te gaan? Dan was je voor 12,50 klaar geweest.
Een kachelwinkel? Waar moet ik dan aan denken?
pi_61371772
quote:
Op donderdag 4 september 2008 10:22 schreef JaZekerZ het volgende:
Een kachelwinkel? Waar moet ik dan aan denken?
Een winkel waar ze kachels verkopen misschien?
http://www.goudengids.nl/(...)F8FD0A02308D2315AFE5
  donderdag 4 september 2008 @ 13:26:02 #82
51443 JaZekerZ
..prepare to flash
pi_61374002
quote:
Op donderdag 4 september 2008 11:42 schreef NutKees het volgende:

[..]

Een winkel waar ze kachels verkopen misschien?
http://www.goudengids.nl/(...)F8FD0A02308D2315AFE5
Mja dat snap ik
Ik dacht je kent een specifieke kachelwinkel waar ze die pizzastenen en zulks verkopen.
pi_61374507
Niks specifieks nodig. Gewoon vuurvaste stenen vragen en eventueel zeggen dat je er pizza's op wil bakken. Dan krijg je als het goed is een geel achtige platte baksteen van ongeveer 2,50 euro. Je hebt er een stuk of 6 nodig.
  donderdag 4 september 2008 @ 20:50:56 #84
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61384795
Nou. Ik heb 'm binnen. Mooie steen. Mooie pizza-schep erbij. Gelijk geprobeerd vandaag. Maar was een DRAMA... :S Erop schuiven ging wel (ik had natuurlijk de steen 45 minuten verwarmd op 250 graden) en vervolgens de pizza op de (met mail bestoven) pizzaschep gelegd. Het erin schuiven ging dus wel. Maar dan. De schep kreeg ik onder de halve pizza. Toen scheurde hij af en duwde ik de achterste helft eraf. Grrrrmbl. Wat is de werkwijze om zo'n pizza eruit te scheppen??

Hij was wel erg lekker trouwens. Bodem was zeker beter dan van een bakblik.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61385421
Volgens mij moet je met een schuddende, snelle beweging in en uit scheppen, zie hieronder

Gefeli met je steen, ik hoop dat je enorm lekkere pizza's er mee kunt bakken
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
  donderdag 4 september 2008 @ 21:19:14 #86
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61385596
quote:
Op donderdag 4 september 2008 21:13 schreef verita het volgende:
Volgens mij moet je met een schuddende, snelle beweging in en uit scheppen, zie hieronder
[ link | afbeelding ]
Gefeli met je steen, ik hoop dat je enorm lekkere pizza's er mee kunt bakken
Thanks. Dat ziet er duidelijk uit. Die schep die ik heb is wel iets dikker (van hout), maar oefening baart kunst denk ik. Ik had de pizza sowieso veel te vol gedaan (again), da's wel een nadeel. Heb je allemaal dingen bedacht (gehakt/ui/knoflook, geitenkaas, paprika, kaas, tomaat, mozarella, salami) voor allemaal verschillende stukjes. Met als gevolg dat je een torenhoge pizza hebt. :-)

Maar goed, ondanks dat het er niet uitzag was hij erg goed te eten. Nu nog proberen die steen een beetje schoon te krijgen.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61385678
Volgens mij moet je hem niet wassen met zeep, gaat je pizza daarna naar zeep smaken bij het volgende baksel...
Ik smijt ook standaard teveel op een pizza, hihi
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
pi_61387810
quote:
Op donderdag 4 september 2008 20:50 schreef JeOma het volgende:
Nou. Ik heb 'm binnen. Mooie steen. Mooie pizza-schep erbij. Gelijk geprobeerd vandaag. Maar was een DRAMA... :S Erop schuiven ging wel (ik had natuurlijk de steen 45 minuten verwarmd op 250 graden) en vervolgens de pizza op de (met mail bestoven) pizzaschep gelegd. Het erin schuiven ging dus wel. Maar dan. De schep kreeg ik onder de halve pizza. Toen scheurde hij af en duwde ik de achterste helft eraf. Grrrrmbl. Wat is de werkwijze om zo'n pizza eruit te scheppen??

Hij was wel erg lekker trouwens. Bodem was zeker beter dan van een bakblik.
Je werkblad goed bestuiven met meel... heel veel meel. Je pizza niet zo vol maken en er vooral voor zorgen dat er niets aan de zijkant vanaf loopt tijdens het beleggen. Als de hele onderkant en randen van je pizza goed 'droog' blijven en flink bestoven zijn met meel, dan schep je die pizza er makkelijk op. Het is inderdaad even oefenen, mijn eerste pizza was ook een drama.
pi_61392183
Tip van mijn favopizzabakker

-strooi wat zout en peper op je uitrolplaat.
-Gebruik als kaas: Jong belegen met ook weer wat zout en peper erdoor.

I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_61392228
Door dit topic krijg ik weer ontzettend trek in pizza. Zelf maken is nog steeds het leukste en vooral de pizzasteen lijkt me erg gaaf.
  vrijdag 5 september 2008 @ 09:37:26 #91
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61394228
Hehe, leuk dat om kwart voor vijf 's nachts mensen honger krijgen van dit topic. :-)
Ik heb die steen niet heel goed schoon gekregen, maar volgens de site mochten er ook rustig van die donkere vlekken op achterblijven, toch? Als deze steen echt een keer verrot is ga ik de truck van NutKees van die losse stenen wel doen.
Maar bedankt voor die tips. Ik ga de volgende keer OVERAL meel strooien. En niet van die dikke pizza's maken.

Blijft erg leuk dit. NutKees: bak jij ook wel 's brood op deze manier? Stond bij de "handleiding" van die steen, dat je er ook brood op kunt bakken, maar dat klinkt mij te moeilijk eigenlijk.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61396653
Zelf brood bakken? Nog nooit geprobeerd eigenlijk, ik weet ook niet of ik me daar ooit aan ga wagen. Ik ben zowiezo niet zo'n brood-eter.
  vrijdag 5 september 2008 @ 11:48:27 #93
3869 David
Drum the drums
pi_61397593
De beste pizza's zijn eigenlijk de simpelste.

bodem, tomaat, (buffel)mozzarella, evt. wat basilicum, wat olijfolie en dan eventueel nog n extra ingredint. Vanaf het moment dat je die extra dingen bij elkaar gaat gooien heb ik het idee dat er een beetje een overdaad komt, plus het feit dat je pizza dan inderdaad wat te hoog wordt, en dus minder handelbaar.
pi_61403379
Het begint allemaal bij de bodem, qua recept voor de bodem experimenteer met soorten meel, soorten gist en soorten water en gebruik gewoon wat je het lekkerste vind. Ik zelf gebruik 400 gram Doppio 0 en 200 gram Semolina met ong. 350 ml evian, broodgist, 10 gram zout, 10 gram suiker.

Denk echter niet dat je je huisgemaakte pizza in 15 min klaar hebt, aangezien het kneden van het deeg al 20 min dient te duren, het is een chemisch proces niet te versnellen en niet te vermijden. Je hebt die glutenvorming gewoon nodig voor een goed deeg. Daarna minstens een uur laten rijzen op een plekje met een temperatuur van rond de 38 graden iets kouder mag, maar zeker niet warmer, want dan gaat je gist dood.

En voor de tomatensaus gebruik goede rijpe tomaten in het seizoen als je ze kan krijgen (nu kan het nog net), en anders goede tomaten uit blik die zijn tenminste rijp.

En dan idd zo simpel mogelijk houden als het de oven in gaat buffel mozzarella en basilicum en wat oregano.

En wat ik zelf dan doe als ie klaar is een lading rucola en goede olijfolie er overheen.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_61403948
Waar heb je in godsnaam een plek in je keuken waarbij je een temperatuur van 38 graden hebt?
  vrijdag 5 september 2008 @ 15:58:00 #96
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61404695
quote:
Op vrijdag 5 september 2008 15:31 schreef Haijo het volgende:
Waar heb je in godsnaam een plek in je keuken waarbij je een temperatuur van 38 graden hebt?
Heb je gezien hoe die ober die omelet of wentelteefje (of wat was het) in Road Trip opwarmde? Lijkt me precies 38 graden.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61406525
quote:
Op vrijdag 5 september 2008 15:31 schreef Haijo het volgende:
Waar heb je in godsnaam een plek in je keuken waarbij je een temperatuur van 38 graden hebt?
Een goede oven, ergens in de buurt van een kachel of droger, of je computerkast bij de tv. etc etc. Der is zoveel.
Desnoods pak je een grotere bak met water en zet je daar de kom in daarin.
pak een thermometer en ga zoeken.

De mogelijkheden zijn eindeloos
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  vrijdag 5 september 2008 @ 19:54:23 #98
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61411077
quote:
Op vrijdag 5 september 2008 15:58 schreef JeOma het volgende:

[..]

Heb je gezien hoe die ober die omelet of wentelteefje (of wat was het) in Road Trip opwarmde? Lijkt me precies 38 graden.
Inclusief of exclusief remsporen?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 5 september 2008 @ 19:54:58 #99
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61411099
Pizza's moet je zo simpel mogelijk maken, da's echt veel lekkerder, pizza hmmmmm
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_61445239
Wat ik persoonlijk een goede deegverhouding vind voor 2 mooie pizza's is:

- 350g bloem (Tipo 00)
- 2,5dl lauw water
- 1 theelepel zout
- 7g instant gist

Gooi de droge dingen op een hoopje (in een grote bak of op aanrecht) maak een een kuil in het midden en giet langzaam steeds een beetje water op de hoop en kneed dit tot een deeg. In het begin lijkt het of je te veel water hebt gebuikt, wordt erg nat en kleverig. Maar als je lang blijf kneden (10min.) wordt het vanzelf een erg mooi soepel deeg. Het deeg verdeel ik vervolgens in tween en laat dit 2 tot 4 uur rijzen in 2 bakjes met folie afgedekt op een warme plaats. Je kunt de deeg na het rijzen ook in de koelkast 24 uur bewaren of invriezen voor langere periode.

Mijn pizza's bak ik zelf af in een Bestron pizzamaker, dit is een soort (hete) oven met een pizzasteen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')