abonnement Unibet Coolblue
pi_71311156
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
pi_71311968
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 12:22 schreef Ditje het volgende:
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
Eerst de pizzabodem even 5~7 minuten in de oven doen, zodat hij al wat knapperiger word, doe ik altijd.
pi_71323458
Dat verandert toch niets aan de smaak? Knapperig is de bodem wel, alleen de smaak varieert teveel (vooral het gebrek aan smaak )
pi_71323886
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 20:07 schreef Ditje het volgende:
Dat verandert toch niets aan de smaak? Knapperig is de bodem wel, alleen de smaak varieert teveel (vooral het gebrek aan smaak )
Zelfde recept???
pi_71330236
Nu heb ik zin in pizza door het doorlezen van dit topic.

Morgen ga ik denk ik pizza proberen te maken! We hebben hier een oude gasoven staan die alleen maar aan en uit kan en dus superwarm wordt, dus dat is in ieder geval goed voor de pizza
  zondag 26 juli 2009 @ 11:45:25 #281
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_71335017
Eens in de gaten houden hier
Ik bak ze op een pizzasteen in de combioven; uurtje voorverwarmen op 250 graden en dan pizza een minuut of 7 à 8. Als ik kan overtuigen eten we pizza vanavond ipv frietjes
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_71335159
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 13:02 schreef Flaccid het volgende:

[..]

Eerst de pizzabodem even 5~7 minuten in de oven doen, zodat hij al wat knapperiger word, doe ik altijd.
Maar hoe lang bak je de bodem dan in totaal? Als ik de bodem eerst 7 minuten voorbak, krijg ik de mozzarella niet meer mooi gesmolten voordat de bodem taai en zwart is
  zondag 26 juli 2009 @ 12:28:50 #283
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_71335892
quote:
Op zondag 26 juli 2009 11:45 schreef KrnKje het volgende:
Eens in de gaten houden hier
Ik bak ze op een pizzasteen in de combioven; uurtje voorverwarmen op 250 graden en dan pizza een minuut of 7 à 8. Als ik kan overtuigen eten we pizza vanavond ipv frietjes
die hoef je toch niet te overtuigen? Gewoon maken/voorbereiden en die eet het met liefde op
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 26 juli 2009 @ 17:04:37 #284
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_71342637
quote:
Op zondag 26 juli 2009 12:28 schreef The_Hives het volgende:

[..]

die hoef je toch niet te overtuigen? Gewoon maken/voorbereiden en die eet het met liefde op
Heb je gelijk in
Vanmiddag weer een voorraadje deeg gemaakt; 8 bollen de vriezer in en twee liggen nu in de koelkast te wachten tot ze straks gebakken gaan worden
quote:
Op zondag 26 juli 2009 11:52 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Maar hoe lang bak je de bodem dan in totaal? Als ik de bodem eerst 7 minuten voorbak, krijg ik de mozzarella niet meer mooi gesmolten voordat de bodem taai en zwart is
Je kunt overwegen om de bodem eerst op een iets lagere temperatuur voor te bakken; bijvoorbeeld 7 minuten op 175 graden en daarna nog 8 minuten op 250 graden (of wat je heetste stand is)
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_71342723
quote:
Op maandag 13 juli 2009 19:55 schreef probin het volgende:
Heb nog een Bestron pizza steenoven te koop.... [TK] Bestron Alfredo Pizza steenoven
Beviel hij niet?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Moderator / Miss SHO zondag 26 juli 2009 @ 17:34:43 #286
22592 crew  Ole
pi_71343305
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 12:22 schreef Ditje het volgende:
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
\

Beetje zout erbij?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_71344058
quote:
Op zaterdag 25 juli 2009 12:22 schreef Ditje het volgende:
Wat doe ik verkeerd? Soms krijg ik een pizzabodem die ongeveer net zo smaakloos is als een matze. De andere keer heb ik wel die lekkere pizzabodemsmaak. Waar ligt dat aan? Wat kan ik anders doen?
Hier mijn recept.Simpel maar zeer lekker.

500g bloem (het liefst Italiaans bloem -> Farina typo 00, geen patentbloem nemen, want die is niet geschikt voor gistdeeg)
250cc water
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1 pakje droge gist, volgens mij was het iets van 7g.


En minstens een dag in de koelkast laten rijzen.Beter nog twee.

Succes
  zondag 26 juli 2009 @ 18:25:52 #288
259414 AlchemistOfSorrows
Uh-huh, goodbye!
pi_71344510
quote:
Op zondag 26 juli 2009 18:05 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Hier mijn recept.Simpel maar zeer lekker.

500g bloem (het liefst Italiaans bloem -> Farina typo 00, geen patentbloem nemen, want die is niet geschikt voor gistdeeg)
250cc water
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1 pakje droge gist, volgens mij was het iets van 7g.


En minstens een dag in de koelkast laten rijzen.Beter nog twee.

Succes
Is dit ook te gebruiken zonder pizzasteen? Heb tot nu toe eigenlijk altijd kant en klaar deeg gebruikt omdat eerdere pogingen mislukten, maar wil eigenlijk wel een keer zelf deeg en saus maken.
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
pi_71344690
Ik zou het niet weten.Ik heb zelf de bovengenoemde bestron pizzaoven gekocht en sindsdien mijn combimagnetron niet meer gebruikt.Maar als je een gewone bakoven hebt dan zal het denk ik geen probleem zijn.Ik had ook eerst altijd kant en klare deeg gekocht maar die kan absoluut niet aan het zelfgemaakte deeg tippen.Alleen de keus voor bloem met meer gluten brengt al veel verandering.En het deeg langer laten rijzen is ook belangrijk.

De saus had ik ook eerst zelf gemaakt maar ik was laatst met iemand bij de Makro en heb daar kant en klare pizzasaus gekocht.Daarbij moet ik zeggen dat die veel lekkerder was dan die sausen die ik zelf heb gemaakt.Lekker fruitig en zoals ik het van de restaurants ken.
pi_71345100
Aaaaargh, ik ben zo chagrijnig! Ik had vannochtend deeg gemaakt en de hele dag af en toe de lucht eruit gedrukt, rol ik het zonet uit om er een pizza van te maken, zitten er twee larven in van vieze vliegjes die in huis af en toe rondzwerven. Blijkbaar m'n bloem toch niet zo goed dichtgehad als ik dacht. Ik zag ook nog wat andere rare dingetjes in het deeg, dus heb t maar weggeflikkerd

Superirritant want ik was me de hele dag al op pizza aan het verheugen

Over een paar dagen poging 2.
pi_71347114
quote:
Op zondag 26 juli 2009 18:33 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik zou het niet weten.Ik heb zelf de bovengenoemde bestron pizzaoven gekocht en sindsdien mijn combimagnetron niet meer gebruikt.Maar als je een gewone bakoven hebt dan zal het denk ik geen probleem zijn.Ik had ook eerst altijd kant en klare deeg gekocht maar die kan absoluut niet aan het zelfgemaakte deeg tippen.Alleen de keus voor bloem met meer gluten brengt al veel verandering.En het deeg langer laten rijzen is ook belangrijk.
Maar is zo'n oven nou even goed als een echte steenoven dan? Ik wil namelijk betere pizza's maken dan de pizzeria, door de saus en het beleg.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_71349930
quote:
Op zondag 26 juli 2009 18:05 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Hier mijn recept.Simpel maar zeer lekker.

500g bloem (het liefst Italiaans bloem -> Farina typo 00, geen patentbloem nemen, want die is niet geschikt voor gistdeeg)
250cc water
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel suiker
1 pakje droge gist, volgens mij was het iets van 7g.


En minstens een dag in de koelkast laten rijzen.Beter nog twee.

Succes
Hmm daar gaat het wsl mis
  Moderator maandag 27 juli 2009 @ 00:35:47 #293
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_71354637
Ik heb laatst deeg gemaakt van de pizzamix van een molen (online besteld bij die molen) en dat smaakte dus echt naar pizzeriadeeg! 45 min. rijzen, niet in de koelkast, gewoon warme rijs.
Uiteraard nog lekkerder als je het een dag in de koelkast zet, maar voor de snelle pizza was dit perfect, ook heb ik daar biologische pizzasaus gehaald en die was ook best goed, alleen wat te puree-achtig en te zuur naar mijn smaak, wellicht als ik hem een klein beetje verdun dat 'ie beter is.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_71356028
Vandaag mijn beste pizza ooit gebakken. Receptuur hieronder, bloem en meel is hetzelfde voor mij, gebruik de woorden door elkaar. Camera zat aan t einde onder t meel, maar ik heb genoten!

  • 750 gram bloem (t mag zeker iets meer zijn, tijdens het kneden kom je er achter dat ie mss wat te plakkerig is)
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 400 ml water
  • 4 tl zout
  • 2 pakjes instant gist (2x 7 gram)

    Zet de oven aan op 250 graden (het liefst nog warmer, helaas kan deze oven dat niet), luchtovenstand.


    Het bereiden:
    1. Water + Gist goed door elkaar klutsen in een grote genoege kom om dadelijk alles in te stoppen
    2. Olijfolie en zout toevoegen, weer even goed roeren
    3. Bloem erbij. Dan ga je kneden en kneden en kneden tot je een mooie bal hebt, die mss heel plakkerig is. Ik doe er dan gewoon meel bij.
    4. Vochtige theedoek over de kom en 1,5 uur laten rijzen.
    Ik kreeg deze bal (bierdopje ter aanduiding van grootte):

    5. Deze kneed ik nog eens goed, doe er naar gelang nog wat meel bij en dan rol ik hem uit tot een worst:

    6. Je hebt ongeveer 250 gram deeg per pizza nodig. Ik had zo'n 1250, dus dat zouden 5 bolletjes deeg moeten worden. Met een ikeabakje kan je eenvoudig door deeg heen snijden.

    -

    7. Uitrollen met een deegroller. Duw niet te hard, maar geleidelijk, dan kan je echt mooie ronde krijgen. Tussen het rollen door meel op de aanrecht leggen zodat hij niet gaat plakken. Een beetje meel op de deegroller is ook een slimme truc om hem niet erg te laten plakken aan je roller.

    1e poging
    2e poging
    3e poging, best netjes rond toch?

    8. Deeg klaar. Oven is 250 graden. Doe het deeg voordat je hem met iets bedekt hebt 2 minuten in de oven. Hij zal dan misschien opblazen, maar als je dit doet krijg je dadelijk een lekker krokant bodem

    9. Pizza uit de oven na 2 minuten, even laten leeglopen, zodat hij weer plat is. Beleggen met whatever you want. Ik had een simpele tomatensaus + ham + mozzerella + oregano genomen, erg lekker.


    10. Voordat je je pizza in de oven doet, kan je met een kwastje die je in olijfolie dompelt even de randjes van de pizza met een laagje olijfolie bedekken. Zo wordt het korstje nog net iets lekkerder.


    11. Doe de pizza X minuten in de oven. Gewoon kijken tot hij er goed uitziet, ik denk dat het tussen de 5 en 15 minuten zit, ik weet het echt niet.

    Resultaat (1 der pizza's):
  • pi_71358331
    Ziet er goed uit!
      maandag 27 juli 2009 @ 10:41:09 #296
    62913 Blik
    The one and Only!
    pi_71358699
    Boretti
    pi_71362730
    quote:
    Op maandag 27 juli 2009 10:41 schreef Blik het volgende:
    Boretti
    Bowatti?
      maandag 27 juli 2009 @ 15:14:15 #298
    5036 KrnKje
    kleine typfout
    pi_71366754
    Uiteraard gisteren dus pizza gegeten!
    Voor de verandering heb ik een keer het deeg uitgerold/gerekt terwijl ik de oven voor aan het verwarmen was, daardoor is het deeg nog een uurtje aan het rijzen geweest. Gevolg was een dunne bodem die geen last had van de hoeveelheid vocht die van de mozarella en tomaat af kwamen; onderkant lekker knapperig en het vocht aan de bovenkant had een dun zacht laagje achter gelaten. Zeer geslaagd.

    Nog een uurtje rijzen dus:


    Pizza #1 voor de oven:


    Pizza #2 uit de oven:
    Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
      maandag 27 juli 2009 @ 15:16:34 #299
    62913 Blik
    The one and Only!
    pi_71366845
    quote:
    Op maandag 27 juli 2009 13:11 schreef Flaccid het volgende:

    [..]

    Bowatti?
    Is toch een Boretti waarin de pizza gemaakt is? (zo niet dan is het hendeltje voor de oven wel een enorme kopie)
    pi_71370296
    quote:
    Op maandag 27 juli 2009 15:16 schreef Blik het volgende:

    [..]

    Is toch een Boretti waarin de pizza gemaakt is? (zo niet dan is het hendeltje voor de oven wel een enorme kopie)
    Ow net even gecheckt en inderdaad, het is er een. Nooit op gelet verder.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')