abonnement Unibet Coolblue
pi_69466249
Ik moet helaas nog wachten op een overheerlijk pizza.De kut hoeren klote onlineshop is super traag met het verwerken van de bestelling.Bom erop.
  Moderator woensdag 27 mei 2009 @ 20:51:00 #227
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_69467608
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:18 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik moet helaas nog wachten op een overheerlijk pizza.De kut hoeren klote onlineshop is super traag met het verwerken van de bestelling.Bom erop.
Had je hem bij een andere shop moeten kopen, die ik aandroeg bijvoorbeeld
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_69467686
quote:
Op woensdag 27 mei 2009 20:51 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Had je hem bij een andere shop moeten kopen, die ik aandroeg bijvoorbeeld
Welke dan?
  donderdag 28 mei 2009 @ 12:56:28 #229
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69487911
vanavond weer

Vorige keer niet echt geslaagd omdat er van het beleg te veel sappen vrijgekomen waren. Dus vanavond bij de plakjes tomaat het sap/zaadjes eruit halen en geen paprika oid. Gewoon met champignons, vlees, rode uien, tomatenpuree, kaas en plakjes tomaat zonder de pitten/vocht

Heb nu ook een ronde pizzavorm dus hoeft het ook niet meer in en rechthoekig bakblik
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 28 mei 2009 @ 17:56:33 #230
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_69498313
Ik ook vanavond weer. Ik ben toch ook op zoek naar een zo makkelijk/snel mogelijke manier. Mijn huidige recept:

Oven (heb helaas combi) + pizzasteen aanzetten op 250 graden en minstens half uur laten opwarmen.

150 gram bloem
3 gram gist
1 eetlepel olie
8 cc lauw water
klein beetje zout

...kneden tot een bal, half uurtje laten liggen onder een vochtige doek, dan:

deegbal platdrukken tot een rondje
1/3e pot pasta-saus (el cheapo, 1 euro per pot ofzo) erover kieperen
1/2e salami in plakjes eroverheen
klein beetje strooikaas

10 minuten in de oven.

En dan krijg je... (foto volgt straks, nu staat het deeg nog te gisten) :-)
Als er iemand tips heeft om het merkbaar/proefbaar te verbeteren hoor ik het graag. Meestal ligt de nadruk voor mij toch wel op snel. Is het zelf maken van die pasta-saus bijvoorbeeld echt zoveel lekkerder?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:33:07 #231
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_69499392

Tadaaaa! Hij is weer ouwerwets lekker.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:33:34 #232
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_69499407
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 12:56 schreef The_Hives het volgende:
Vorige keer niet echt geslaagd omdat er van het beleg te veel sappen vrijgekomen waren. Dus vanavond bij de plakjes tomaat het sap/zaadjes eruit halen en geen paprika oid. Gewoon met champignons, vlees, rode uien, tomatenpuree, kaas en plakjes tomaat zonder de pitten/vocht
Daar helpt ook het volgende tegen; ik bak de bodem eerst een minuutje of 10 en beleg deze daarna pas; heerlijke niet natte bodem met welke beleg dan ook als de pizza voor de tweede keer uit de oven komt
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:44:38 #233
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69499734
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:33 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Daar helpt ook het volgende tegen; ik bak de bodem eerst een minuutje of 10 en beleg deze daarna pas; heerlijke niet natte bodem met welke beleg dan ook als de pizza voor de tweede keer uit de oven komt
thnx voor de tip . Deze keer heb ik dat niet gedaan, vorige keer wel (door dit topic) maar toen had ik evengoed héél veel vocht wat er vanaf liep. Nu ik minder vochtige ingrediënten er op heb gedaan viel het mee. De bodem was redelijk kon alleen iets steviger. Dus volgende keer inderdaad eerst al even in mn combi-magnetronnetje, daarna pas de ingrediënten erop en dat laten garen

3x is scheepsrecht

Hij was trouwens erg lekker. Alleen jammer dat de raden er niet erg bruin uitzagen (je ogen bepalen ook voor een groot deel de smaak natuurlijk) maar mijn oven kan niet warmer dan 230 graden . Ik kon nu in ieder geval wel mijn pizzasnijder gebruiken terwijl ik de vorige keer alleen alles maar vooruit duwde ipv snijden
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:45:20 #234
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69499758
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:33 schreef JeOma het volgende:
[ afbeelding ]
Tadaaaa! Hij is weer ouwerwets lekker.
dat je de vorm zo groot krijgt met 200 gram deeg, of vertekent het bord?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 28 mei 2009 @ 18:51:13 #235
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_69499911
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:45 schreef The_Hives het volgende:

[..]

dat je de vorm zo groot krijgt met 200 gram deeg, of vertekent het bord?
Nee joh, makkelijk! Het is zelfs een echt pizzabord (30cm diagonaal), de pizza had zeker nog een stuk groter gekund, die bodem kan (wat mij betreft, maar smaken verschillen) bijna zo dun dat je er doorheen kunt kijken!
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
  donderdag 28 mei 2009 @ 19:09:53 #236
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69500513
Ik had een bakvorm van 26cm maar ik kreeg het niet volledig uitgedrukt. Ik had mijn deeg wel uit de vriezer (200 gram) wat ik van de vorige keer over had. Misschien volgende keer mn deegroller maar gebruiken

Maar een dikkere bodem vind ik inderdaad niet verkeerd
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69707657
Hmm.. Mijn pizza (hele bakplaat) zit nu in de oven ben benieuwd! Zal straks wel een foto maken als hij klaar is
pi_69707723
quote:
Op donderdag 28 mei 2009 18:51 schreef JeOma het volgende:

[..]

Nee joh, makkelijk! Het is zelfs een echt pizzabord (30cm diagonaal), de pizza had zeker nog een stuk groter gekund, die bodem kan (wat mij betreft, maar smaken verschillen) bijna zo dun dat je er doorheen kunt kijken!
Dat vind ik ook lekker, ja. Dat ie dan zo superdun en crispy wordt
pi_69709806
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!


pi_69726443
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 18:20 schreef GuitarJJ het volgende:
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
  zondag 7 juni 2009 @ 08:16:30 #241
165237 Leef
Sunny side up!
pi_69787365
tvp
  zondag 7 juni 2009 @ 10:33:34 #242
150897 ebeaydojraes
Gek Zijn Is Gezond (.nl)
pi_69788287
tvp
wrom? ja weet ik ook nie ..
- "Was Ik Maar Een Dichter, Dan Kon Ik Dichter Bij Jou Zijn!"
- 'ye cannae change the laws of physics'
Licentie:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/
  Moderator maandag 8 juni 2009 @ 10:14:37 #243
5428 crew  miss_sly
pi_69818734
Wij hebben gisteren een zakje verse buffelmozzarella rechtstreeks uit Napels gekregen
Ik denk dat we een lekkere pizza gaan maken een deze dagen, wan thet is maar een paar dagen goed natuurlijk. Straks thuis het topic nog even goed doorkijken of er iets tussen zit.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 8 juni 2009 @ 10:23:40 #244
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_69818962
quote:
Op donderdag 4 juni 2009 18:20 schreef GuitarJJ het volgende:
Zoh! Pizza was super lekker Bodem was precies goed en lekker saus. (had Wyko Pizzasaus van de bakkerij meegenomen, lekker pittig). Verder zat er op: ham, salami, kaas, mais, rode paprika, ui, champignon en ananas. Nog wat basilicum kruiden en wat pizza kruiden erop. En knoflookkruiden op de rand, erg lekker!
Ziet er lekker uit, maar vind het wel wat veel ingredienten op 1 piza...teveel herrie op het bord, om een gevulde Rotterdamse kok te quoten. Maar mijn oven zuigt ook nogal qua temperatuur, dus ik moet de bodem dun houden en niet teveel erop gooien om het niet zompig te laten worden, en ben dat lekkerder gaan vinden. Met een betere oven zou ik mischine ook wat uitbundiger gaan beleggen.

Trouwens zondag piza staan bakken als ontbijt, had vrijdag een portie deeg gemaakt voor in de vriezer voor de Mrs. maar toen die zaterdag dat wilde gebruiken, bleek het nogal stijfbevroren dus had ze het maar in de koelkast gelegd. Het rook een beetje zuur die zondagochtend, maar bakte nog best aardig.
was wel zo slaperig dat ik zowat de mozarella vergat, zowat een piza met alleen maar saus gemaakt als eerste
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_69822422
quote:
Op maandag 8 juni 2009 10:23 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit, maar vind het wel wat veel ingredienten op 1 piza...teveel herrie op het bord, om een gevulde Rotterdamse kok te quoten. Maar mijn oven zuigt ook nogal qua temperatuur, dus ik moet de bodem dun houden en niet teveel erop gooien om het niet zompig te laten worden, en ben dat lekkerder gaan vinden. Met een betere oven zou ik mischine ook wat uitbundiger gaan beleggen.

Trouwens zondag piza staan bakken als ontbijt, had vrijdag een portie deeg gemaakt voor in de vriezer voor de Mrs. maar toen die zaterdag dat wilde gebruiken, bleek het nogal stijfbevroren dus had ze het maar in de koelkast gelegd. Het rook een beetje zuur die zondagochtend, maar bakte nog best aardig.
was wel zo slaperig dat ik zowat de mozarella vergat, zowat een piza met alleen maar saus gemaakt als eerste
Mja ik had er best veel ingredienten op (pizza was bijna 2 cm) Maar toen die uit de oven kwam was hij zo dun als een ristorante pizza
pi_69838220
@Captain_Fabulous : Die zure lucht aan je pizzadeeg is precies wat je wil, dat is op conto van de gisten.
Meeste mensen ontdekken dit per ongeluk, maar vinden hun pizza lekkerder als ooit tevoren. Dus vergeet die snelle warme rijs, liever de lange koude van 24h of een veelvoud daarvan, afhankelijk van de gebruikte gist. Wat ik ook wel doe is een snelle warme rijs, en daarna nog 1 of 2 dagen in de koelkast. Ik heb ook begrepen dat de experts graag biergist gebruiken ipv bakkersgist. Elke gist geeft weer een heel andere smaak- en geurontwikkeling, sommige gisten kun je 3 dagen hun werk laten gaan, andere weer 1 dag. Zelf nog niet mee geexperimenteerd, maar ga dit wel binnenkort doen. Die bierbrouwgisten kun je halen in een drogisterij die hobbybierbrouwspullen verkoopt, of anders een gedroogde variant via een webwinkel zoals deze: http://www.dezonvanitalie.nl/product_info.php?products_id=105&osCsid=e606e1debdd7cee7654bf58f121f9f92
  donderdag 11 juni 2009 @ 19:57:37 #247
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_69948859
we verkopen wel biergist pillen, maar of we ook gewone gist verkopen weet ik eigenlijk niet eens

Maar misschien een keer proberen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_69969658
Mijn kitchen aid is eindelijk binnen, een vraagje voor de kenners: het lijkt wel of mijn pizza-deeg zich gewoon om de haak vastgrijpt en ipv kneden gewoon met de haak meedraait. Is dat normaal?
pi_69971707
Wij hebben een Ferrari pizzaoven en die is echt geweldig!



En in dit boek staan leuke recepten en een prima pizzadeegrecept:



Meestal maak ik veel deeg tegelijk en vries ik het in.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_69980865
quote:
Op vrijdag 12 juni 2009 12:58 schreef NutKees het volgende:
Mijn kitchen aid is eindelijk binnen, een vraagje voor de kenners: het lijkt wel of mijn pizza-deeg zich gewoon om de haak vastgrijpt en ipv kneden gewoon met de haak meedraait. Is dat normaal?
Ja, dat probleem ken ik. Ik heb ook niet zo'n dure kitchenaid met maar 1 deeghaak. Op een gegeven moment vormt zich een bal rond de haak die in zijn geheel maar een beetje meedraait en waarbij het binnenste wordt doorgedraaid. Het liefst haal ik de bal dan van de haak, en kneed met de handen verder. Heb je verder geen plank bij nodig. Gewoon een paar minuten boetseren, net als een stuk klei. Het is wel handig voor deze excercitie als je deeg niet te plakkerig is, dan is het net of je met verwarmde kauwgum in je handen staat. Wat mijn keukenmachine ook niet kan, is het kneden van wat natter deeg ivm met diezelfde plakkerigheid. Dan blijft het deegmengsel gewoon onderin de schaal zitten, terwijl die haak er wat kansloos in ronddraait. Een paar posts terug schreef ik dat nat deeg goed is, dit zal ook best zo zijn, maar een iets minder sticky variant werkt voor de hobbypizzaman wel veel prettiger. Denk ook aan het uitrollen van de bodem, en dat hij dan op een plaats vast blijft zitten. Gat in de bodem, kun je de deeglap eigenlijk wel weggooien. Maar over het algemeen gaat het me redlijk goed af.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')