Hier zit natuurlijk wel een belangrijk punt in. Doordat jullie deze dingen van jouw salaris hebben betaald, kon hij sparen. Dat spaargeld is dus niet van hem alleen. Als jullie elk de helft van de kosten hadden betaald, had jij de helft van dat spaargeld zèlf kunnen sparen. Het zou in mijn ogen niet eerlijk zijn als hij dat geld alleen als het zijne beschouwt.quote:Mijn vriend verdient veel meer dan ik. Hij regelt ook de financiën. Hij (wij) heeft inmiddels een aardig spaarbedrag. We wonen nu goedkoop, dus hij kon altijd veel sparen. Van mijn salaris betaalden we de huur etc.
Kortom, ze is zijn gratis werkster, ze heeft de afgelopen tijd zíjn huur betaalt. Hij heeft het inderdaad goed voor elkaar. Ik had persoonlijk niet toegestaan dat hij gratis (op mijn kosten) woonde. En als ie dan ook zou zeggen dat ie al het geld 'helemaal zelf' verdient heeft, zou ik toch lichtelijk uit mn dak gaan...quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 15:31 schreef vogeltjesdans het volgende:
Heel simpel, huwelijkse voorwaarden. Hoe je het ook draait of keert, jij kiest er voor om na het trouwen te stoppen met werken. Dan draai je je eigen toekomst de nek om. Hoe je vriend erin staat weet ik niet, maar ik zou het van mijn kant niet prettig vinden als ik krom heb gelegen om een huis te kunnen betalen, jij daar het woongenot van hebt en na de scheiding met de helft van alles ervan door gaat. En dan zeker nog alimentatie eisen ook. Ik zie je komen
Kortom ze is er alleen voor het huishouden en de sex, verder moet ze niet zeuren? Die vriend heeft wel zo'n vette spaarrekening omdat zij dat mogelijk gemaakt heeft.quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 15:31 schreef vogeltjesdans het volgende:
Heel simpel, huwelijkse voorwaarden. Hoe je het ook draait of keert, jij kiest er voor om na het trouwen te stoppen met werken. Dan draai je je eigen toekomst de nek om. Hoe je vriend erin staat weet ik niet, maar ik zou het van mijn kant niet prettig vinden als ik krom heb gelegen om een huis te kunnen betalen, jij daar het woongenot van hebt en na de scheiding met de helft van alles ervan door gaat. En dan zeker nog alimentatie eisen ook. Ik zie je komen
En daarmee waren alle kosten betaald? Maw je vriend heeft niet de kosten voor verzekeringen, energie, water, allerlei gemeentelijke heffingen betaald, om van het eten, kleding en allemaal leuke dingen doen betaald?quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 14:55 schreef Shaienne het volgende:
Van mijn salaris betaalden we de huur etc.
Nogal een standpunt, nog voordat je wil gaan trouwen denk je al over scheiden. Hoewel het niet verkeerd is om je zaken goed geregeld te hebben, lijkt jouw vraag meer op "hoe kan ik ervoor zorgen dat ik er later warmpjes bij zit" dan "hoe kunnen we het netjes regelen".quote:Ik ben bang dat als wij willen scheiden, ik met lege handen sta en hij mooi heeft kunnen sparen en een huis heeft kunnen kopen.
Dat wil iedere vrouw wel, verzekerd zijn van de helft van een huis voor haar en haar kindje. Mischien zit ik verkeerd, maar het klinkt mij een beetje in de oren als "als ik het later maar goed heb".quote:Hoe kunnen wij hier afspraken over maken? Ik zou graag willen dat het huis bijvoorbeeld ook voor de helft van mij is, of is dit teveel gevraagd?
En van die spaarrekening profiteert TS ook lustig mee, die is echt niet alleen maar voor hem hoor. Vriend heeft kennelijk een goed lopend bedrijf en verdient daarom zo goed. Je kunt het ook omdraaien: TS kan altijd rustig aan doen en meegenieten van het geld dat haar vriend binnenhaalt. Mag dan alsjeblieft ook van TS verwacht worden dat het huis aan de kant is en het eten klaar staat als haar vriend thuiskomt na een dag werken? Is dat echt teveel gevraagd? Sorry hoor, maar ik doe het huishouden ook nog eens na mijn drukke baan erbij als het moet. Zo'n dagtaak is het niet, dus ik vind het geen enkel argument om daarmee aanspraak te maken op de helft van iemands vermogen.quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 15:43 schreef karr-1 het volgende:
[..]
Kortom ze is er alleen voor het huishouden en de sex, verder moet ze niet zeuren? Die vriend heeft wel zo'n vette spaarrekening omdat zij dat mogelijk gemaakt heeft.
Wat een onzin, het is meer dan verstandig daarover na te denken. Híj wil niet in gemeenschap van goederen trouwen ivm een mogelijke scheiding, terwijl jij haar daarvan beschuldigt. Logisch redeneren is moeilijk hè.quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 15:47 schreef vogeltjesdans het volgende:
Nogal een standpunt, nog voordat je wil gaan trouwen denk je al over scheiden. Hoewel het niet verkeerd is om je zaken goed geregeld te hebben, lijkt jouw vraag meer op "hoe kan ik ervoor zorgen dat ik er later warmpjes bij zit" dan "hoe kunnen we het netjes regelen".
[..]
Wel lopen zeuren over het nu al denken aan een scheiding, maar je toekomstige eega niets gunnen. Beetje vreemde gedachtengang. Het lijkt me dat je graag wilt dat de moeder van je kind voorzien is van alle basisbehoeften, ook al loopt het uit op een scheiding. Ik snap dat: 'jij hoort niet meer bij mij, dus zak maar in de stront en zoek het lekker uit, trut'-redeneren niet helemaal... Je kunt toch voor elkaar blijven zorgen, ondanks dat de liefde er niet meer is?quote:Dat wil iedere vrouw wel, verzekerd zijn van de helft van een huis voor haar en haar kindje. Mischien zit ik verkeerd, maar het klinkt mij een beetje in de oren als "als ik het later maar goed heb".
En als je vriend een huis op zijn eigen naam kan kopen, dan lijkt het me dat jij daar vrij weinig over te vertellen hebt. Het is namelijk zijn geld en zijn huis. Dat jij er gratis in kan wonen zonder er ook maar een cent aan mee te hoeven betalen, vind ik al heel wat. En dan wil je het na een evt. scheiding ook je ook nog toe-eigenen?
Hoe zou jij het vinden als het omgekeerd was? Als jouw vriend er na de scheiding met de helft van al jouw spullen vandoor ging, terwijl jij overal hard voor hebt gewerkt en alles hebt betaald?
Niet alles, ik begrijp uit het verhaal van TS dat het alleen om de huur ging van een goedkope woning. De rest zou dan logischerwijs door haar vriend zijn betaald. Denk aan verzekeringen, energie, water, telefoon en internet, gemeenteheffingen, waterschap, gebruikersdeel OZB, eten, kleren, leuke dingen doen enz.quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 15:55 schreef Aventura het volgende:
Ik zou je vriend confronteren met het feit dat hij zoveel heeft kunnen sparen doordat alles van jouw salaris werd betaald.
Dat dus, maar niet door een handtekening te zetten onder "ik krijg de helft van jou". Ga er maar zelf voor werken, dat moet iedereen.quote:Als jij niet met lege handen wilt komen te staan na een eventuele scheiding, moet jij daar zelf iets aan doen; je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen inkomen.
Er staat duidelijk etc. achter huur, dus dan gaat het om meer dan alleen de huur van een goedkope woning.quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 16:00 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Niet alles, ik begrijp uit het verhaal van TS dat het alleen om de huur ging van een goedkope woning. De rest zou dan logischerwijs door haar vriend zijn betaald. Denk aan verzekeringen, energie, water, telefoon en internet, gemeenteheffingen, waterschap, gebruikersdeel OZB, eten, kleren, leuke dingen doen enz.
[..]
Dat dus, maar niet door een handtekening te zetten onder "ik krijg de helft van jou". Ga er maar zelf voor werken, dat moet iedereen.
Gunnen? Mij dunkt dat haar nu al een gratis leven wordt gegund. Dus waarom dat TS er na de scheiding een half huis kado moet krijgen, is me onduidelijk. Omdat ze de huur heeft betaald?quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 15:55 schreef Alleslijm het volgende:
Wel lopen zeuren over het nu al denken aan een scheiding, maar je toekomstige eega niets gunnen.
Zeker, maar daar valt het inpikken van de helft van alle bezittingen van haar vriend niet onder. Dat is iets anders dan basisbehoeften, en tenzij TS polio ofzo heeft, kan ze best gaan werken. Dat heeft haar vriend ook gedaan waarvan TS ongetwijfeld ook de vruchten heeft geplukt (mooi huis, geen kosten enz)quote:Beetje vreemde gedachtengang. Het lijkt me dat je graag wilt dat de moeder van je kind voorzien is van alle basisbehoeften, ook al loopt het uit op een scheiding.
Ik waak juist voor de andere kant van het verhaal. Namelijk dat van "Ik moet je niet meer, maar de helft van alles wat je hebt wil ik wel hebben! En de alimentatie natuurlijk ook, terwijl ikzelf lekker de hele dag op mijn reet blijf zitten".quote:Ik snap dat: 'jij hoort niet meer bij mij, dus zak maar in de stront en zoek het lekker uit, trut'-redeneren niet helemaal... Je kunt toch voor elkaar blijven zorgen, ondanks dat de liefde er niet meer is?
Per slot van rekening heb je al die jaren van de ander kunnen genieten, en dr daarna dumpen als een zak vuilnis getuigt m.i. van een slecht ontwikkeld karakter (om het maar even netjes uit te drukken).
Zoals ik het lees is van het samen opbouwen van kapitaal geen sprake. De vriend van TS bouwt het kapitaal op, niet TS. Dan kan je wel zeggen dat TS heeft gestofzuigd en het eten op tafel heeft gezet, maar dat was haar vriend zonder haar ook wel gelukt hoor. Zo te horen is het namelijk geen mongool en hoewel mischien niet leuk na werktijd, het is goed mogelijk om daarna het huishouden te doen. Het is leuk dat ze het huishouden heeft gedaan, maar in plaats daarvan had ze mischien ook een studie kunnen doen of aan haar carriere kunnen werken of...? Nee, kies er maar voor om afhankelijk van hem te zijn, en er snel voor te zorgen dat je er bij een evt scheiding warmpjes bij zit.quote:Nogmaals, ik ben wel voor het afsluiten van huwelijkse voorwaarden, maar ook voor het samen opbouwen van kapitaal...
Dan is het nog zo dat TS weliswaar de huur en dergelijke heeft betaald, maar vanaf het moment dat haar vriend een woning koopt ze gratis kan gaan wonen. Dus dat betaalt zich dubbel en dwars terug. Van het geld dat ze uitspaart kan ze een studie gaan doen of wat dan ook om later op haar eigen benen te staan, maar ik vind dat ze hoe dan ook niet uit moet gaan van wat ze eruit kan slepen bij een eventuele scheiding.quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 16:05 schreef Paris_Texas het volgende:
[..]
Er staat duidelijk ect. achter huur, dus dan gaat het om meer dan alleen de huur van een goedkope woning.
Een "ik krijg de helft van jou" handtekening is idd van een andere orde, maar dat is IMHO ook niet de vraag van TS.
Een 2% per jaar oplossing in de HV zou in het geval van TS (ze zal immers voor hun kind zorgen) dan ook een mooie gulden middenweg zijn.
Het is de vraag nog maar of TS vanaf dat moment gratis woont, of dat haar vriend dan ook verwacht dat ze nog een deel van de kosten op zich neemt.quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 16:15 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Dan is het nog zo dat TS weliswaar de huur en dergelijke heeft betaald, maar vanaf het moment dat haar vriend een woning koopt ze gratis kan gaan wonen. Dus dat betaalt zich dubbel en dwars terug. Van het geld dat ze uitspaart kan ze een studie gaan doen of wat dan ook om later op haar eigen benen te staan, maar ik vind dat ze hoe dan ook niet uit moet gaan van wat ze eruit kan slepen bij een eventuele scheiding.
Ja dat weten we niet, maar het lijkt me niet logisch dat als haar vriend een huis koopt, dat verzekert, er belasting over betaalt en alles omdat dat huis nu eenmaal zijn eigendom is, TS daar de beurs voor moet trekken.quote:Op vrijdag 22 augustus 2008 16:19 schreef Paris_Texas het volgende:
Het is de vraag nog maar of TS vanaf dat moment gratis woont, of dat haar vriend dan ook verwacht dat ze nog een deel van de kosten op zich neemt.
Ongetwijfeld, maar laat dat geen beletsel zijn om later op je eigen benen te kunnen staan. Ook in het belang van dat kind.quote:Daarbij zal ze de komende tijd ook nog druk zijn met het opvoeden van hun kind.
Nou ja, ze heeft er dan wel al die jaren woongenot voor gehad tegen een zeer lage zoniet gratis prijs. Ik hoor eigenlijk niemand in dit topic erover dat ze zomaar gratis in een huis kan wonen. Me dunkt dat dat haar honderden euro's per maand uitspaart, die kan ze ook op haar bankrekening zetten om later veilig te zitten.quote:Je afvragen wat je "eruit kunt slepen bij een echtscheiding" is volgens mij niet wat TS beoogt, ze vraagt zich alleen af of het eerlijk is dat alles maar van hem blijft, ook na een huwelijk van een x periode, waarbij zij de zorgtaken op zich neemt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |