abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_63155910
quote:
Op dinsdag 11 november 2008 20:15 schreef DJMomo het volgende:
dank zo-is-dat. ik heb het pakket met feest feitelijk zien liggen bij de bruna. toen ik ging internetten, om te zien of bol hem ook zou hebben (ivm nog stapel bol bonnen), zag ik ze ook op de bruna site staan, ook een combinatie met godd. huisvrouw. bij bol kon ik het toen niet vinden, en nu ook niet meer bij bruna. vaag he? maar ik zou zeggen, hou het goed in de gaten! of ga zelf even langs bij bruna!...
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
pi_63155967
quote:
Op woensdag 12 november 2008 12:15 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Staat dat pakket ook op de site van de bruna?
Geen idee, ik heb de bruna maar gewoon even gebeld en toen riep ze meteen dat ze ze nog kon bestellen
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63188657
Gisteren eens gekeken in "hoe te eten". Het is echt een huge boek! eel veel tekst, heel heel erg veel recepten en weinig foto's zoals we van de andere boeken van Nigella gewend zijn dus het oogt zeker anders maar als je eenmaal gaat lezen valt dat eigenlijk al niet eens meer op. Er staan ontiegelijk veel info in, bijvoorbeeld bij de basisdingen al.. erg veel info, duidelijke uitleg en bovenal leuk geschreven want dat doet ze sowieso..

ik vind het zeker een leuk boek
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 13 november 2008 @ 13:32:18 #154
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63188877
Ik heb een gruwelijke hekel aan dat mens. Maar misschien dat de irritatiefactor lager ligt bij een boek?
Nah, nee, ik zou het nog steeds niet kopen.
pi_63188934
Jamie Oliver irriteert mij op die manier , ik zou dus ook nooit zomaar een boek van hem kopen met zijn "gooi een hand ... erin" "doe maar wat het komt wel goed enzo" stijl
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63200867
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 11:40 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Een paar van mijn favorieten:

1. Heston Blumenthal - op zoek naar de perfectie
4. Le Cordon Bleu Handboek kooktechnieken
5. Over eten en koken - Harold McGee
Deze ook, alleen is de laatste natuurlijk niet echt een kookboek. Maar vooral Le Cordon Blue kan ik iedereen aanraden: je hebt er meteen een naslagwerk bij.
Zelf kijk ik ook regelmatig in 'de keuken van de Franse provincies' van Elisabeth David: en van de beroemdste kookboeken. Ik heb ook de Italiaanse variant ooit bij De Slegte gekocht, maar die heb ik nog niet ingekeken.
Heel veel authentiek Italiaans vind je in "recepten van Italiaanse osterias", uitgegeven door Slow Food: de recepten van de plaatselijke restaurants die local food voor local people serveren. Er is een algemeen boek, eentje over groente (die twee heb ik), een over vis en een over nagerechten, voor zover ik weet. Een aanrader maar wel erg overvloedig in niet heel toegankelijk misschien.
Ik heb die drie Homarus boeken ook, vooral voor de heb: ze zijn erg mooi, en zeker in 'de basis' en 'het product' staat veel moois, maar het is niet echt een basiskookboek: ze zijn meer voor erbij.
anonieme razernist
pi_63204429
quote:
Op donderdag 13 november 2008 20:47 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Heel veel authentiek Italiaans vind je in "recepten van Italiaanse osterias", uitgegeven door Slow Food: de recepten van de plaatselijke restaurants die local food voor local people serveren. Er is een algemeen boek, eentje over groente (die twee heb ik), een over vis en een over nagerechten, voor zover ik weet. Een aanrader maar wel erg overvloedig in niet heel toegankelijk misschien.
Die bedoel ik!

Zou je me wat meer kunnen vertellen over wat je er precies mee doet/aan hebt?
Sweet and innocent...
  donderdag 13 november 2008 @ 23:17:56 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63207218
quote:
Op donderdag 13 november 2008 13:34 schreef DarkElf het volgende:
Jamie Oliver irriteert mij op die manier , ik zou dus ook nooit zomaar een boek van hem kopen met zijn "gooi een hand ... erin" "doe maar wat het komt wel goed enzo" stijl
Ben ik ook geen fan van, maar die loopt in ieder geval niet zo idioot te hoereren voor de camera. En die snijdt gewoon zijn lente-ui. Dat iemand werkelijk waar na al die jaren koken nog steeds denkt dat lente-uitjes knippen makkelijker is dan snijden kan ik niet serieus nemen.
pi_63211812
Vandaag maar even een stapeltje kookboeken besteld...alhoewel ik er al iets van 100 heb ofzo... :p

Duizend-en-één smaken - C. Roden
Omdat er een paar hier op het forum heel erg enthousiast over zijn...

Indonesische keuken - S. Owen
Ik heb nog geen kookboek over deze keuken

Het Bali kookboek - L. Gerungan
Tja...dan nog maar eentje...

China modern - C. Huang
De reviewers op Amazon zijn erg enthousiast over dit boek.

Meer recepten uit de moleculaire keuken van Cook & Chemist - E. Marien
Cook & Chemist - E. Marien
En deze twee omdat ik denk dat ik ze wel interessant vindt!

Ik ga geen lijst typen van alle boeken die ik al heb, want dat wordt wel een erg lange lijst...
pi_63231492
nou moe. was helemaal overtuigd dat ik dat pakket van nigella moest gaan halen, dan wel de versie met godd huisvrouw. kan ik het nergens vinden!!
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
pi_63800462
Ik heb "Over eten en koken" van Harold McGee van Sinterklaas gehad. Gaaf boek!
pi_66793900
Onlangs is er een nieuw boek uitgekomen van gods culinaire plaatsvervanger op aard, Ferran Adria. "Een dag bij elbulli". Ik heb het vandaag in handen gehad en doorgebladerd. Het is een zeer waar en lijvig tuk drukwerk. Terwijl het echt maar één dag beschrijft in het meest gewilde restaurant.

Van zo ongeveer iedere stap die Ferran en zijn medewerkers doen is een foto gemaakt. Dan krijg je natuurlijk al snel ruim 600 pagina's vol. Bij de foto's steeds een korte beschrijving wat er te zien is. Regelmatig ook een soort inleg katern van dun krantenpapier met diepgaandere informatie. Het boek is vooral een achter de schermen blik in het restaurant van begin tot eind. Vanaf binnenkomst met het kopje koffie van de brigades tot het schrobben van de vloer. Er staat zelfs een foto in van de lichtknopjes die worden ingeschakeld.

Ik vind het een interresant boek, zowel inhoudelijk als de vormgeving. Het leest alsof je naar een documentaire kijkt op Discovery Channel.

Opvallend detail: de gemiddelde gast betaalt zo ongeveer 230 euro voor 30 gangen. Vind ik best meevallen eigenlijk. Ik denk dat je bij Michel Bras, Gordon Ramsey, en anderen uit de top 10 makkelijk meer betaald voor een diner.

Boek is o.a. hier te krijgen: http://www.bol.com/nl/p/b(...)006502912/index.html

copyright Fixers
pi_66794353
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 08:11 schreef Yinny het volgende:
Vandaag maar even een stapeltje kookboeken besteld...alhoewel ik er al iets van 100 heb ofzo... :p

Duizend-en-één smaken - C. Roden
Ik heb hem voor kerst gekregen van
Zo'n mooi boek
pi_66796180
Ik heb de volgende boeken:
Kook Ook
De Zilveren Lepel
Le Cordon Bleu Handboek kooktechnieken
Le Cordon Bleu Handboek wijn
Michel Roux Sauzen
Nigella Express
Lonnie Gerungan Indonesisch koken
Rick Bayless De Mexicaanse Keuken
Specerijen dumonts kleine lexicon

Nog op de verlanglijst:
Mcgee Over eten en koken
Bijzonder brood
365 sappen & smoothies

En weet iemand soms een goed chinees kookboek?

[ Bericht 4% gewijzigd door Guido81 op 07-03-2009 13:26:49 ]
  zaterdag 7 maart 2009 @ 23:00:30 #165
9058 Tha_Butcha
Unstoppable
pi_66812697
mmm, om ze allemaal op te noemen gaat me wat te ver.

Maar een paar van mijn favorieten:

- Larousse Gastronomica (mijn bijbel)
- Escoffier (mijn 2e bijbel)
- "De Kunst van het Koken", Julia Child
- Le Cordon Bleu handboek kooktechnieken

Verder wat "bekendere" koks:

- Heston Blumenthal
- Gordon Ramsey
- Nigella Lawson
- El Bulli 2003/2004
- Sergio Herman

Op de verlanglijst staan nog, die ik nog steeds niet heb *schaam*

- Beb Vuyk, Indonesisch kookboek
- Wannee

Voor mijn verjaardag laatst nog Harold McGee gehad, moet er es goed voor zitten, maar zag
er goed uit bij het doorbladeren.

Ik kook eigenlijk zelden uit kookboeken, gebruik ze meer als naslagwerk/inspiratie. Ben veel te eigenwijs
daarvoor. De enige keren dat ik recepturen precies heb gevolgd, is voor school of pattiserie. Overigens
zijn mijn schoolboeken echt fucking slecht, maar ze zijn te cheap ass om een nieuwe druk uit te brengen.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  zondag 8 maart 2009 @ 11:18:45 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_66819768
Ik verzamel kookboeken, heb er errug veel, maar je hebt twee soorten.
Boeken over eten, en boeken met recepten.
De laatste is een enorme hoeveelheid troep op de markt, vreselijk dure boeken, met grote fotos en een paar, vaak belabberde, recepten.
Deze poog ik te vermijden.
Goede kookboeken voor de beginnende thuis koker is bv het Wannee kookboek, erg goed geschreven, geen kijk/koffietafel boek maar gewoon degelijk nederlands kookboek, van de amsterdamse huishoudschool, eerste druk is van 1910.
Voor de franse keuken, een tandje hoger, een stuk vakliteratuur:
Kunst van het koken, door Jullia Child, Simone Beck en Louisette Bertholle. en natuurlijk La bonne cuisine francaise, door Marie Claude Besson
De duits/oostenrijkse keuken:
Wir Kochen uitgegeven door Waldheim Erbele in Wenen
Amerikaanse Keuken (een zeer onbekende maar prachtige keuken)
New Yorkers American heritage cookbook.
voor de restaurantkok is natuurlijk Eugen Paulis complete leerboek voor de keuken een onmisbaar stukje basis.
De italiaanse keuken;
Anna Del Conte; Classic foods of northern italy
"De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten" van Artusi
Het oudere werk van Antonio Carlucie, toen het nog over recepten ging en niet over kijk eens wat een mooi boek. Eten in Italie bijvoorbeeld.
Verder, naslagwerken, de Larouse Gastronomique, concise encyclopedia of gastronomie, Alan Davidson Oxford companion to food (nu in betaalbare paperback bij pinguin onder een andere titel)
Dan voor vakidioten:
The Cambridge world historie of food, La bon Table door meneer bemelmans, Kochkunst des Mittelalters door Serventie, 6000 jahre brot door Jacob, alles van Jeffrey Steingarten.

Oh en gewoon leuk om te lezen
de boekjes van Johannis van Dam.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 maart 2009 @ 11:21:14 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_66819826
IK heb dit 5 jaar geleden ook al eens gevraagd
quote:
zo ben ik nog steeds op zoek naar de lezingen en speaches die Yukio Mishima (een van de beste schrijvers van de vorige eeuw) over eten heeft gehouden. Ik weet alleen dat ie ze gehouden heeft, maar volgens mij zijn ze nooit gepubliceert. Hem kennende zal het over de klassieke japanse keuken gaan, van vreemde smetten vrij.
Iemand een idee?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_66819846
Ik heb vorige week de Artusi gkocht. Wat is dat een leuk boek Ontzettend grappig geschreven (en die man was zijn tijd vooruit! Eten moet altijd lekker zijn, maar ook gezond, niet te vet, etc).
  zondag 8 maart 2009 @ 11:56:59 #169
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66820530
ik moet er echt weer eens induiken. De laatste maanden is het vooral snel en simpel. Weer even inspiratie opdoen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66820677
He frut. Ik lees dit topic net nu ik al jarig ben geweest. Ik had Artusi eigenlijk wel willen vragen als cadeau. Misschien dat ik m'nverjaardagsgeld erop stuksla.

[ Bericht 0% gewijzigd door piepster op 09-03-2009 11:19:20 ]
  zondag 8 maart 2009 @ 14:51:49 #171
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_66826392
Ik heb laatst een complete dvd reeks van Julia Child binnen gehaald, The French Chef. Erg leuk om te kijken.



Later dit jaar komt er trouwens een film over haar uit Julie & Julia
pi_66845090
quote:
Op zondag 8 maart 2009 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik verzamel kookboeken, heb er errug veel, maar je hebt twee soorten.
Boeken over eten, en boeken met recepten.
De laatste is een enorme hoeveelheid troep op de markt, vreselijk dure boeken, met grote fotos en een paar, vaak belabberde, recepten.
Deze poog ik te vermijden.
Goede kookboeken voor de beginnende thuis koker is bv het Wannee kookboek, erg goed geschreven, geen kijk/koffietafel boek maar gewoon degelijk nederlands kookboek, van de amsterdamse huishoudschool, eerste druk is van 1910.
Voor de franse keuken, een tandje hoger, een stuk vakliteratuur:
Kunst van het koken, door Jullia Child, Simone Beck en Louisette Bertholle. en natuurlijk La bonne cuisine francaise, door Marie Claude Besson
De duits/oostenrijkse keuken:
Wir Kochen uitgegeven door Waldheim Erbele in Wenen
Amerikaanse Keuken (een zeer onbekende maar prachtige keuken)
New Yorkers American heritage cookbook.
voor de restaurantkok is natuurlijk Eugen Paulis complete leerboek voor de keuken een onmisbaar stukje basis.
De italiaanse keuken;
Anna Del Conte; Classic foods of northern italy
"De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten" van Artusi
Het oudere werk van Antonio Carlucie, toen het nog over recepten ging en niet over kijk eens wat een mooi boek. Eten in Italie bijvoorbeeld.
Verder, naslagwerken, de Larouse Gastronomique, concise encyclopedia of gastronomie, Alan Davidson Oxford companion to food (nu in betaalbare paperback bij pinguin onder een andere titel)
Dan voor vakidioten:
The Cambridge world historie of food, La bon Table door meneer bemelmans, Kochkunst des Mittelalters door Serventie, 6000 jahre brot door Jacob, alles van Jeffrey Steingarten.

Oh en gewoon leuk om te lezen
de boekjes van Johannis van Dam.
Heb je el bulli al?

deze dus
https://www.webshopboekha(...)es/9789079967001.jpg
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_66856097
-subtiele spam, niet subtiel genoeg-

[ Bericht 91% gewijzigd door Vork op 09-03-2009 15:10:34 ]
pi_66856612
Subtiele spam.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 9 maart 2009 @ 16:59:25 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_66865086
quote:
Op zondag 8 maart 2009 23:28 schreef prupke het volgende:

[..]

Heb je el bulli al?

deze dus
https://www.webshopboekha(...)es/9789079967001.jpg
Nee, en denk ook niet dat ik die ga kopen. Plaatjesboeken is niet mijn eerste intresse, als het nu zijn biografie was, zoals Kitchen Confidential er eentje is, dan was het wat anders.

Dit is echt een prachtig boek over hoe het is kok te zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')