quote:
Op maandag 18 augustus 2008 12:23 schreef Rizz0 het volgende:Als je het echt ambieert zou ik misschien beginnen in Holland Casino, en dan misschien voor een tijd richting Vegas gaan ofzo. Dat maak je nog wat mee. Holland Casino is over het algemeen een vrij trieste bedoeling. (Vegas natuurlijk ook, maar op een andere manier).
Daar maak je even een vergelijking.. Als je werken in Holland Casino gewend ben, wil je denk ik niet in Vegas werken daarna.. Dealer in Vegas wordt je als je echt geen ander werk kan vinden, bovendien verdient het een stuk slechter dan hier voor zover ik weet. Gelukkig heeft Holland Casino een erg goede opleiding en kun je daarmee praktisch overal in de wereld als croupier aan de slag, ook op cruiseschepen bijvoorbeeld.
Wat betreft croupier bij Holland Casino.. Ik zou gewoon de selectieprocedure ingaan, je komt er gaandeweg wel achter of het wat voor je is. Je moet natuurlijk wel wat basisvaardigheden hebben; sociaal vaardig zijn, zeker niet op je mondje gevallen, wel op een normale manier problemen op kunnen lossen. Vaktechnisch; je moet behoorlijk kunnen hoofdrekenen, niet kleurenblind zijn en een beetje handig is ook wel een pre. Weet van jezelf; kan ik tegelijkertijd het spel in goede banen leiden, alles in de gaten houden en bovendien gastheer aan tafel zijn?
Voordelen zijn de werktijden, je hoeft nooit vroeg op te staan en maakt zelden lange dagen. Een gewone dienst duurt 7 uur, er zijn ook diensten die langer duren maar die werk je maar af en toe. Vaak is het heel gezellig (zowel met gasten als collega's), maar soms ook niet. Denk aan lege tafels, chagerijnige mensen (die verliezen..). Je moet het met je gasten ook zelf gezellig maken, als jij niet leuk doet wordt het ook niet leuk aan tafel.
Nadelen is dat de werktijden niet zo best zijn voor je sociale leven, als anderen werken ben jij vrij en andersom. Gelukkig hebben je collega's hetzelfde en worden er ook vaak leuke uitstapjes met elkaar georganiseerd. En het kan wel eens saai zijn. De gemiddelde maandagmiddag is niet heel druk en dan kan het best voorkomen dat je een hele tijd niets zit te doen. Bovendien ben je dag in, dag uit, dezelfde spellen aan het dealen. De eerste maanden/jaren is dat niet erg, je bent dan nog aan het leren (je begint met twee spellen en kan laten meer cursussen volgen). Na een tijdje wordt het routine en dan is het dealen zelf nog weinig uitdagend, of je moet toevallig eens grof spel aan tafel hebben. Je moet het dan dus echt hebben van de gezelligheid aan tafel.
De opleiding is inderdaad best pittig, je moet er wel voor gaan, met mensen die niet gemotiveerd zijn of er niks van bakken, gaan ze niet door. Je hebt het wel zelf in de hand, alle vaardigheden zijn aan te leren, de één moet er alleen wat harder voor werken dan de ander. En het begin aan tafel is moeilijk, je hebt nog geen routine in je spel en moet overal bij nadenken, dan kan het best wel eens zweten zijn. Daarna wordt het alleen maar leuker, omdat je wanneer je het spel onder controle hebt, je meer en meer op de gasten kunt concentreren.