abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 7 november 2008 @ 19:56:57 #276
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_63038472
Ik ben wel blij dat ik daar niet zo veel last van heb. Dat lijkt me echt vreselijk, je eigen lichaam haten. Je wordt er toch elke dag mee geconfronteerd..

Sterkte. En doe geen gekke dingen, ok?
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_63040435
haten is ook weer een groot woord.
opzich zie ik maar 1lichaamsdeel niet graag.
overdag valt het niet zo op en heb ik er dus niet zoveel last van,eigenlijk alleen tijdens naakte toestand.

gekke dingen doen....nee denk het niet
  zondag 9 november 2008 @ 18:18:33 #278
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_63080195
Hmm, ben benieuwd hoe lang ik het nog kan verbergen voor m'n omgeving. Ik sprak net m'n moeder aan de telefoon en m'n zusjes hadden haar gevraagd of er iets met me aan de hand is
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  zondag 9 november 2008 @ 23:53:55 #279
107792 Hexley
the Platypus
pi_63091483
Zag net toevallig iets over Nicole Kidman op een Spaanse site,...
Gelukkig wist Google ook iets in het Nederlands te vinden...
quote:
FilmTotaal.nl

Nicole Kidman in transseksuele rol
Geplaatst op 08-11-2008 om 20:40 door Jeffrey De Keyser

De Amerikaanse actrice Nicole Kidman zal de titelrol vertolken in The Danish Girl, een film die ze ook zelf produceert. Charlize Theron wordt haar tegenspeelster.

The Danish Girl is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Einar Wegener en Gerda Gottlieb, twee Deense kunstenaars uit de jaren twintig. Hun huwelijk nam een drastische wending toen Einar (Kidman) op een dag inviel voor een vrouwelijk model dat normaal door Greta (Theron) zou geschilderd worden. De portretten volgden elkaar op en werden dermate populair, dat Greta haar echtgenoot aanspoorde om van geslacht te veranderen. Wat begon als een onschuldig spelletje, eindigde in een geslachtsoperatie die heel de wereld met verstomming sloeg. Einar Wegener zou voortaan als Lili Elbe door het leven gaan.

Anand Tucker (Hilary and Jackie, Shopgirl) is aangesteld als regisseur. De Britse Lucinda Coxon (Wild Target) zal het scenario schrijven naar David Ebershoffs gelijknamige bestseller uit 2000.
  maandag 10 november 2008 @ 00:01:57 #280
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_63091692
Wow. Dat betekent Kidman als man...
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  maandag 10 november 2008 @ 14:13:58 #281
82895 ikbenik
jij bent jij
pi_63101394
Heeft iemand afgelopen zondag nog Mooi! Weer de Leeuw gezien (the day after)? Er was daar een jonge vrouw, ze was geloof ik 18, die even op nationale televisie verklaarde dat ze dus geboren was als man (was geloof ik niet helemaal de bedoeling van haar om dat te vertellen, maar vond het wel moedig hoor). Ze zag er heel goed uit, leuke lach trouwens

Wat ik met deze reactie wil aanvangen? Ik weet het niet, vond het gewoon leuk om even te melden En voor wie het wilt terugzien, kan op de website van het programma terecht. Zij is degene die dan de puntentelling doet zoals dat bij het songfestival gaat.
MisterTao.com - recommender: DutchJohan
  maandag 10 november 2008 @ 17:04:48 #282
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_63106160
De persoon waar je het over hebt is al meerdere malen in de nationale media geweest mbt haar transseksualiteit/transgender zijn, ik kan me niet voorstellen dat ze het zo erg vond dat het ter sprake kwam . Ik ga het wel nog kijken om te zien hoe Paul er mee om is gegaan en ze zelf op hem reageerde, al kan ik me haar kennende wel een voorstelling van maken .
une vie en rêve est une vie sans scrupule
pi_63107166
quote:
Op zondag 9 november 2008 18:18 schreef Joanne35 het volgende:
Hmm, ben benieuwd hoe lang ik het nog kan verbergen voor m'n omgeving. Ik sprak net m'n moeder aan de telefoon en m'n zusjes hadden haar gevraagd of er iets met me aan de hand is
Hai Joanne,

Wat je zegt is erg herkenbaar... Mensen in mijn omgeving hebben zich ook tijden lang afgevraagd wat er toch met mij was. Nadat ik het ze verteld had heb ik heel vaak de reactie gekregen dat ze nu eindelijk snappen waarom ik ben zoals ik ben. De meesten zeggen ook dat ze het eigenlijk wel vinden kloppen. Ik weet wel dat ik zo'n ontzettende last kwijt ben geraakt nu de meesten in mijn omgeving er van weten. Ik hoef mijn emoties niet meer voor ze te verbergen en kan nu gewoon lekker reageren zoals ik wil. Ik hoef niets meer voor ze te veinzen. En dat voelt echt geweldig. Hoe het straks gaat lopen als ik fulltime ben weet ik natuurlijk nog niet maar het begin is in ieder geval veelbelovend.

Maar nu zit ik dus eigenlijk alweer met hetzelfde probleem bij mijn nieuwe baan. Ik merk gewoon dat sommige mensen mijn houding, manier van doen en mijn vertoning proberen te plaatsen. Dat hun blikken soms net iets langer op mij blijven gericht (bijvoorbeeld als je elkaar tegenkomt op de gang; dat ze dan zelfs in hun ooghoeken nog even naar me kijken als ze al bijna voorbij zijn). Maar goed, ik lach altijd maar vriendelijk en ik krijg dan eigenlijk altijd wel een vriendelijke lach terug. Soms een betrapte blik. Ik ben erg benieuwd hoe lang het duurt voordat er naar gevraagd wordt... Maar goed, ik focus me momenteel maar op mijn werk. Dan kan ik in ieder geval niet op mijn prestaties worden afgerekend.

Nu is mijn situatie niet zomaar te knippen en plakken op jouw situatie. Zo heb ik bijvoorbeeld, in tegenstelling tot wat ik nog wel eens van lotgenoten hoor, erg weinig tegenstand gekregen. Hoe dat in jouw situatie zit weet ik niet maar ik weet wel dat als ik had geweten dat er zo 'gemakkelijk' gereageerd zou worden dat ik het al veel eerder had verteld. Niet hoeven rondlopen met zo'n groot geheim is best fijn.

Ik hoop voor je dat het bij jou allemaal goed verloopt. Succes er mee in ieder geval.

Groetjes
Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen!
  dinsdag 11 november 2008 @ 00:03:30 #284
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_63119015
quote:
Ik ben erg benieuwd hoe lang het duurt voordat er naar gevraagd wordt...
En wat ga je dan zeggen als ze dat doen?
quote:
Zo heb ik bijvoorbeeld, in tegenstelling tot wat ik nog wel eens van lotgenoten hoor, erg weinig tegenstand gekregen.
Nou, ik schat mijn kansen ook redelijk goed in (alhoewel je 't nooit zeker weet natuurlijk). Ik heb nooit echt moeite gedaan om een 'echte man' neer te zetten. Ook heb ik nooit druk ervaren van m'n ouders om dat wel te doen, alleen ooms en tantes vragen nog wel eens waarom ik in godsnaam nog steeds geen relatie heb op m'n 35e. Mijn ouders zijn ook redelijk openminded en ik geloof ook niet dat ze mensen snel laten vallen, dus ik vermoed (hoop) dat de reacties vergelijkbaar met die van jou zullen zijn, in de trant van 'eindelijk begrijpen we je'.

IK heb wel een oom die nogal religieus is. Overigens is die ook zijn leven lang vrijgezel geweest, trekt hij veel met vrouwen op en heeft zelf ook vrouwelijke trekjes in zijn gedrag. Ik heb mijn zusjes zich wel eens horen afvragen of hij misschien homo is maar er niet voor uit durft te komen vanwege zijn geloof, maar nu begin ik me op mijn beurt af te vragen of hij misschien ook last van GIS heeft. Ik had vroeger als kind ook al een aparte band met 'm leek het, hij nam altijd speciaal voor mij kado's mee (en niet voor m'n zusjes). Ben heel benieuwd hoe die oom gaat reageren als ik het hem vertel.

De relatie met mijn vrienden is vrij oppervlakkig, maar ik geloof dat zij me ook wel een beetje een zonderling vinden dus ook voor hen zal het niet als een te grote schok komen. En als ze d'r niet mee om kunnen gaan is dat vanwege die oppervlakkigheid van de relatie ook geen ramp, heeft dat kluizenaarsbestaan van me toch nog z'n voordelen

Waar ik wel bang voor ben is dat mijn ouders en zusjes zichzelf misschien gaan verwijten dat ze 't niet eerder gezien hebben. Maar goed, aangezien ik zelf 35 jaar in denial ben geweest en het niet heb willen zien, dan zijn zij wel de laatste die zichzelf zoiets kunnen verwijten vind ik
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_63137264
Joanne....ouders zien vaak hetgeen ze willen zien,vaak heb je heel wat overtuigingskracht nodig ze te overtuigen.
voor de familie die je minder ziet geld dat mogelijk nog meer omdat ze een vrij eenzijdig beeld hebben.
zou het kluizenaarsbestaan geen schild kunnen zijn?

the day after heb ik niet gezien maar Paul kennende zal hij wel de draak gestoken hebben met zn gasten.
no way om in een programma als dat te vertellen dat je genderdysfoor bent.
het krijgt dan al snel een baladen of een nagatief kantje.

ben vandaag super uitgevallen tegen een collega die mij erg nadrukkelijk als wijfie aansprak....dit terwijl ze van de situatie weet en ik haar al 1x genegeerd had en 1x gewaarschuwd.
mensen bah.....
pi_63137317
ben morgen ook nog eens jarig....mijn telefoon laat ik uit....een dag om te gamen te surfen en te slapen.
savonds wel bij een vriendin eten.
pi_63189361
@ Joanne:
Als iemand expliciet vraagt of ik genderdysfoor ben dan zit er niet veel anders op dan dat te beamen, met alle gevolgen van dien. Ik heb namelijk totaal geen behoefte meer om te liegen over wie ik werkelijk ben maar ik ga het ook niet zomaar iedereen aan de neus hangen natuurlijk. Overigens heb ik gemerkt dat mensen vaak niet zo direct zijn en eerder vragen; "Waarom heb jij eigenlijk zulk lang haar?". Naja in zo'n geval zeg ik altijd dat ik dat heb omdat ik dat mooi vind. En dat is dan niet eens een leugen. Ik heb echt lang haar omdat ik dat mooi vind. Er zit alleen nog meer achter... Maar vaak wordt er daarna niet meer doorgevraagd, wat ik soms wel eens jammer vind maar goed.

Maar even over jou:
Het klinkt op zich wel positief wat je verteld. Ouders die niet snel iemand laten vallen (laat staan hun kind, bedenk ik er zelf maar even bij), nooit van je verlangd een 'echte vent' te zijn en een oom met vrouwelijke trekjes die ook nog eens een aparte band met je had/heeft. Dat lijken me allemaal wel pluspuntjes.

Dat mensen zich bepaalde dingen gaan verwijten kun je denk ik niet zoveel aan doen. Het enige dat je er volgens mij aan kunt doen is ze duidelijk maken dat je de verloren tijd toch niet terugkunt halen en dat je je tijd en energie beter kunt besteden aan hoe het nu moet en hoe het in de toekomst zou moeten. In plaats van je blind te staren op de 'verloren tijd'.

Overigens wil ik wel even mijn visie geven op wat Dropkogel zegt: "...ouders zien vaak hetgeen ze willen zien,vaak heb je heel wat overtuigingskracht nodig ze te overtuigen...

Mijn ervaring is dat als je zeker bent van je zaak en dit kunt uitstralen op de momenten dat het ter sprake komt, dat mensen over het algemeen wel van je aannemen dat je niet zomaar iets zegt maar er juist heel veel aandacht aan hebt besteed. Het enige wat de mensen in mijn omgeving nodig hebben/hadden is/was 'tijd' (uiteraard na een aantal diepgaande en uitvoerige gesprekken). Tijd om het beeld dat ze van me hadden bij te stellen naar wie en hoe is dus werkelijk ben. Om er vervolgens vrede mee te kunnen sluiten.

Maar ja, het zal wel per geval verschillen. Anders waren er natuurlijk ook niet zoveel verschillende visies op dit soort zaken.

[ Bericht 1% gewijzigd door Nina2602 op 13-11-2008 14:07:14 ]
Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen!
pi_63189967
Om trouwens...

Gefeliciteerd Dropkogel!
Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen!
pi_63191687
Dank je Nina.
het bleek weer eens een rare dag te worden.

poeh moet vanavond naar de psygoloog...en ik dacht nog wel te gaan stappen tot 22 uur....niet dus.
eigenlijk vind ik het maar een rare tijd hoor hoop dat ze niet te vaak met dat voorstel komen.
ben trouwens wel benieuwd naar welke genderzaken dit gesprek wel of niet toe lijdt.
er ligt nog een restje vragenlijst te bespreken maar verder????
  donderdag 13 november 2008 @ 16:40:58 #290
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_63194739
Gefeliciteerd en succes bij de psych straks. Rare tijd inderdaad
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 14 november 2008 @ 14:26:33 #291
92409 Twinky
Little star.
pi_63220930
Wat hoor ik nou MuteZukini?
  vrijdag 14 november 2008 @ 14:46:47 #292
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_63221446
Ja ik heb donderdagochtend menig televisiescherm gesierd , en heb tegenover Mirella van Markus gezeten

Maar komt allen vooral morgen naar de Transgender Gedenkdag in Amsterdam, voor ale info kijk op de website van het Transgender Netwerk Nederland
une vie en rêve est une vie sans scrupule
  vrijdag 14 november 2008 @ 15:26:10 #293
14844 TiGG
Giraffe DNA detected
pi_63222525
Jammer, ik kan helaas morgen op de transgender gedenkdag niet komen.
Misschien dat ik mijn afspraak zover kan krijgen mee te gaan maar ik denk dat dat niet gaat lukken.

Verder nog wat goed nieuws vanuit mijn kant!
Inmiddels een twee weekjes aan het werk en afgelopen woensdag even gekletst met het detacheringsbureau en vertelt hoe de vork in de steel zit.
Zij lijken er helemal geen probleem van te maken en willen wel met mij verder maar de klant waar ik zit moet uiteraard ook nog instemmen dat ik mijn transitie bij hun mag/kan doorlopen.
Begin volgende week een gesprek dus, ik ben u al heel hard aan het duimen dat ik daar door mag!
Zou echt zo fijn zijn om eindelijk fullt-time te kunnen gaan, echt en supergrote opluchting.
Don't take everything for granted but question and educate...
  vrijdag 14 november 2008 @ 17:07:10 #294
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_63225119
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 15:26 schreef TiGG het volgende:
....maar de klant waar ik zit moet uiteraard ook nog instemmen dat ik mijn transitie bij hun mag/kan doorlopen.
Begin volgende week een gesprek dus, ik ben u al heel hard aan het duimen dat ik daar door mag!
Zou echt zo fijn zijn om eindelijk fullt-time te kunnen gaan, echt en supergrote opluchting.
je klant moet instemmen?!?!?!
't is toch jou leven, jou transitie, die kunnen niet zeggen we laten je gaan als je daarmee begint, want dan kan jij ze aanklagen voor discriminatie en oneigenlijk(e) ontslag/contractbeëendiging, dat zou ik dan in elk geval doen. Het lijkt me dus ook niet de juiste instelling om zo'n gesprek mee in te gaan om hun toestemming te vragen, maar enkel om hen in te lichten zodat ze er van op hoogte zijn dat je verschijning zal veranderen.
une vie en rêve est une vie sans scrupule
  vrijdag 14 november 2008 @ 17:25:47 #295
92409 Twinky
Little star.
pi_63225462
Ik heb het niet gezien! Heb je er een linkje van ofzo?
  vrijdag 14 november 2008 @ 17:28:12 #296
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_63225537
une vie en rêve est une vie sans scrupule
  vrijdag 14 november 2008 @ 17:36:21 #297
92409 Twinky
Little star.
pi_63225720
o je zachte g

(wat ben je al ver gaat hard!)

goed stukje, netjes gesproken! Jammer dat ik al wat anders heb, anders zou ik gewoon komen
  vrijdag 14 november 2008 @ 17:39:35 #298
92409 Twinky
Little star.
pi_63225800
Ah, nou weet ik waarom ik dat vind ik had een maand geleden (ofzo) op je site dat filmpje gezien... Je stem is echt vooruit gegaan sindsdien
  vrijdag 14 november 2008 @ 17:52:48 #299
214108 MuteZukini
she's a rejector
pi_63226106
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 17:36 schreef Twinky het volgende:
o je zachte g

(wat ben je al ver gaat hard!)

goed stukje, netjes gesproken! Jammer dat ik al wat anders heb, anders zou ik gewoon komen
ja tussen die Hollanders valt m'n zachte G wel lekker op he

(gaat hard? nou ja, zo heel af en toe naar de kapper en beginnen met gezichtsontharen, en gewoon m'n pilletjes nemen, leveren wel wat op ja )

volgend jaar is er weer een kans om er bij te zijn, als ik dan weer in de organisatie zit zal ik vroeg genoeg doorgeven wanneer het is
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 17:39 schreef Twinky het volgende:
Ah, nou weet ik waarom ik dat vind ik had een maand geleden (ofzo) op je site dat filmpje gezien... Je stem is echt vooruit gegaan sindsdien
hihi...ok....ik zal 't doorgeven aan m'n logopediste, al heeft ze zelf ook gekeken als het goed is
une vie en rêve est une vie sans scrupule
  vrijdag 14 november 2008 @ 17:57:36 #300
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_63226215
Ik ben ook weer naar de kapper geweest trouwens Is weer een beetje korter nu
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')