FOK!forum / Culinesse à gogo / Krabgerecht vanuit de krab opserveren op indiaanse wijze.
#ANONIEMdonderdag 14 augustus 2008 @ 12:13
Recent zag ik een recept op de Belgische televisie bereid op Indiaanse wijze. De presentator was in India en op het strand werd hem getoont hoe hij dit gerecht kon maken.

Maar het ging nogal snel en ik vergat 50%.

Weet iemand van dit gerecht af?

De ingredienten die ik kon herinneren zijn:

Cocosmelk
Uitjes
Kruiden (iig kerie heel licht maar de rest vergeten)
Knoflook.

Het vlees lepelde hij uit de krab, bakte het geheel met de overige ingredienten in een wok. De krab had hij intussen in de oven gelegd om daarna het geheel weer terug te scheppen en zo op te serveren...

Iemand het recept?
daftmedonderdag 14 augustus 2008 @ 12:31
Bij die kookprogramma's zit vaak een site aanvast waar alle recepten op staan. Als je de zender nog weet kan je het wel uitzoeken.
nerd4saledonderdag 14 augustus 2008 @ 12:56
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 12:13 schreef Aneurism het volgende:
Recent zag ik een recept op de Belgische televisie bereid op Indiaanse wijze.
Iemand het recept?
Ik heb het recept niet, maar weet je zeker dat je Indiaans bedoelt en niet Indiaas?
#ANONIEMdonderdag 14 augustus 2008 @ 13:04
ja dat ja.
Ik weet echt niet meer waar ik het gezien heb en wanneer...
Trustendonderdag 14 augustus 2008 @ 14:41
Ik denk dat je dit recept zoekt:

http://www.een.be/televis(...)a_recept/index.shtml

(de onderste)

Al zit er geen kokosmelk en kerrie in, ben er toch redelijk van overtuigd dat dit het is of toch niet?

[ Bericht 51% gewijzigd door Trusten op 14-08-2008 14:51:52 ]
Obliviondonderdag 14 augustus 2008 @ 14:50
quote:
Ingredients:
• 6-8 Live blue crabs or 2 Dungeness crabs or Mud crabs, about 1-1/2 lb each
• 1 Can coconut milk
• 1 Lime, juiced
• 3-1/2 tbsp Malaysian fish curry powder
• 1-1/2 tbsp Chili powder
• 2 tsp Turmeric powder
• 8-10 Curry leaves
• 2 Red onions, sliced
• 4-6 Cloves garlic
• 1 Inch fresh ginger, sliced
• 4 tbsp Vegetable oil
• 3 Cups water
• Salt to taste
How to make Coconut Crab Curry:
• Wash the Blue crabs and cut it into halves and Dungeness or Mud crabs can be cut into 4.
• Crack the shells and claws gently with a mallet.
• Grind onions, garlic and ginger to make a fine paste.
• Add vegetable oil to a hot pot and stir-fry paste for 2-3 minutes.
• Take a small bowl, combine chili powder, fish curry powder and turmeric powder, few tbsp water and mix into a thick paste.
• Add this paste to the pot, stir-fry till quite toasted and oil starts to ooze from paste.
• Now add coconut milk, curry leaves, water, and season with salt.
• When the mixture starts to boil, decrease the heat to a simmer, stirring occasionally till the sauce thickens slightly for about 15-18 minutes.
• Add lime juice and crabs, stir to coat with sauce.
• Cover and simmer till crabs turn red.
• Take out crabs from the pot and keep warm, let stand for about 15 minutes.


Zoiets?
#ANONIEMdonderdag 14 augustus 2008 @ 15:23
Ja zoiets alleen dan werd er vanuit de krab opgedient en werd niet al het vlees eruit gehaald en later pas het vlees weer er terug erin geschept. Dat was eigenlijk hetgene wat ik het opmerkelijke vond.
#ANONIEMdonderdag 14 augustus 2008 @ 15:24
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 14:41 schreef Trusten het volgende:
Ik denk dat je dit recept zoekt:

http://www.een.be/televis(...)a_recept/index.shtml

(de onderste)

Al zit er geen kokosmelk en kerrie in, ben er toch redelijk van overtuigd dat dit het is of toch niet?
DAT IS HEM!

Hoe kom ik dan aan die cocosmelk?
Obliviondonderdag 14 augustus 2008 @ 15:25
Mutsje!
Trustendonderdag 14 augustus 2008 @ 15:30
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 15:24 schreef Aneurism het volgende:
DAT IS HEM!