FOK!forum / Culinesse à gogo / Shoarma / gyros .. ik vraag me af (risico?)
dgbwwoensdag 13 augustus 2008 @ 17:57
Als je zo'n bak shoarma/gyros bij de lokale supermarkt koopt, zit daar dan vlees in van 1, 5 , of 20varkens?

Ik krijg het idee altijd als ik dat zit te eten dat het van een heleboel varkens komt.. doordat ieder stukje echt anders smaakt

Kleeft er aan dit soort vlees een groter risico..? > kan ik zelf ook shoarma maken van 1 stuk vlees?
(met wat voor kruiden?)
Innisdemonwoensdag 13 augustus 2008 @ 18:06
Heb niet de illusie dat je vlees proeft van zo'n bak shoarma. Je proeft alleen kruiden en zout.
mrSPLIFFYwoensdag 13 augustus 2008 @ 18:08
ieder stukje smaakt écht anders

damn you've got issue's
TNAwoensdag 13 augustus 2008 @ 18:12
Mag ik vragen hoe je er bij shoarmareepjes achter komt dat ieder stukje anders zou smaken? Eet je je Snickers ook in acht stukjes met mes en vork?
Isdatzowoensdag 13 augustus 2008 @ 18:18
it's all in your head.
simmuwoensdag 13 augustus 2008 @ 18:23
ik maak altijd zelf van kipfilet en shoarma/giros kruiden. da's veel lekkerder. (vlees in kleine stukjes: beetje olijfolie in bakje, flink kruiden erbij, ff roeren, vlees erbij, wellicht een paprika en een uitje, ff roeren en in laten trekken, en dan bakken maar)
OldJellerwoensdag 13 augustus 2008 @ 18:32
De vraag is of je iets als shoarma en gyros van gewoon normaal vlees kan maken, één soort, en niet iets wat niet na te trekken is en volgegooid is met kruiden.
simmuwoensdag 13 augustus 2008 @ 18:42
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 18:32 schreef OldJeller het volgende:
De vraag is of je iets als shoarma en gyros van gewoon normaal vlees kan maken, één soort, en niet iets wat niet na te trekken is en volgegooid is met kruiden.
da's geen vraag, want dat lukt je idd niet
maar als alternatief is zelf maken *veel* lekkerder dan voorgedingest in de supermarkt.
dgbwwoensdag 13 augustus 2008 @ 19:12
ja precies, als het een beetje mee zit.... proberen we van de week jouw recept

aankomende 20jaar eet ik geen shoarma meer van de supermarkt, jezus wat is dat spul ranzig

volgens mij zou je op zich van gekruide 'runderreepjes' ook wel een soort shoarma kunnen maken
(alleen is dat dan iets taaier niet?)
OldJellerwoensdag 13 augustus 2008 @ 19:59
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 18:42 schreef simmu het volgende:

[..]

da's geen vraag, want dat lukt je idd niet
maar als alternatief is zelf maken *veel* lekkerder dan voorgedingest in de supermarkt.
Klopt, maar kip zelf gaan kruiden proeft toch veel anders dan wat je in zo'n shoarmatent krijgt.
Maar dat ligt hoogstwaarschijnlijk aan het feit dat je nu wel écht kip eet, en in zo'n tent je waarschijnlijk meerdere soorten verschillend vlees eet.
Charmianwoensdag 13 augustus 2008 @ 21:19
Als ik de stukjes vet in die bakken van de supermarkt zie ga ik al rillen, en dan heb ik het nog niet eens over de vreemdsoortige enge harde stukjes die je nog kan tegenkomen tijdens het eten (ik heb het dus wel geprobeerd). Ik maak het dus ook zelf van kipfilet of een varkenshaasje of zo.
Morwendonderdag 14 augustus 2008 @ 02:53
Gyros is onmogelijk zelf te maken. De Grieken krijgen dat aan geleverd en grillen het al lang voordat jij het besteld. Het vlees wordt dichtgeschroeid uren lang. Ze kruiden het tussendoor en grillen het.

Shaorma ook maar die schroeien ze dicht op het moment dat je het besteld onder een gloeiend hete oven. Een goeie "bakker" weet de verhouding tussen kruiden en afbakken.
cindy10donderdag 14 augustus 2008 @ 04:54
Bij een echte shoarma ~boer~
Krijg je niet die zenige in stukken gehakte lappen vol zeen en pees.
Je krijgt malse lam,of tegenwoordig kip of zelfs varkens shoarma!
Shoarma hoort lamsvlees te zijn,maar uiteraard is het commerciele oogpunt ook belangrijk dus hup kip,varken en wat je nog meer kan verzinnen er ook bij.
Mijn perfecte broodje is een pitah met een goede vulling van gaar,sappig en toch hier en daar krokant vlees..dan wat knoflook of rode shoarma saus erover.
UIteraard wat groenvoer,dus andijvie,sla of wat je maar kan verzinnen,
hoewel de naturel shoarma bij mij het hoogste inzet met hooguit wat amper bestaand groenvoer.
de supermarkt aftreksels raken daarbij totaal in het vergetelhoekje!
F4T4L_3RR0Rdonderdag 14 augustus 2008 @ 05:27
De kipshoarma van Albert Heijn is anders goed te eten, wel duur. Gisteren nog gegeten omdat de poelier van de markt op vakantie is.
mrSPLIFFYvrijdag 15 augustus 2008 @ 20:41
zieke mensen hier zeg... andijvie bij je shoarma
en ook pita pitah noemen...
jullie hebben zeker ook een macro biologische groentetuin thuis
Isegrimzondag 17 augustus 2008 @ 20:52
Shoarma hoort van lamsvlees te zijn gemaakt. Die ranzige reepjes bij de supermarkt verdienen de naam shoarma niet.
dgbwmaandag 18 augustus 2008 @ 00:08
pffffft, jij met je lamsvlees....
LeeHarveyOswaldmaandag 18 augustus 2008 @ 01:27
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 17:57 schreef dgbw het volgende:
Als je zo'n bak shoarma/gyros bij de lokale supermarkt koopt, zit daar dan vlees in van 1, 5 , of 20varkens?

Ik krijg het idee altijd als ik dat zit te eten dat het van een heleboel varkens komt.. doordat ieder stukje echt anders smaakt

Kleeft er aan dit soort vlees een groter risico..? > kan ik zelf ook shoarma maken van 1 stuk vlees?
(met wat voor kruiden?)
Varkensshoarma, Hollandser kan het echt niet. En dan verbaast zijn in alanya op breezervakantie dat ze het niet hebben