abonnement Unibet Coolblue
pi_194572281
Pinchos :P

Ingrediënten:
- 400 gr. varkensvlees, in blokjes
- 1 theelepel oregano
- snufje chilipoeder
- snufje komijn
- snufje zoete paprikapoeder
- snufje gemalen koriander
- citroensap
- 2 gehakte teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak

Bereiding:
Meng alle kruiden, de olijfolie, het citroensap en de knoflook. Marineer daar het vlees in (ongeveer 1uur). Rijg het gemarineerde vlees aan stokjes en grill het. Serveer met stokbrood.

[ Bericht 8% gewijzigd door Azul op 15-08-2020 21:22:12 ]
  maandag 17 augustus 2020 @ 15:06:46 #202
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_194602560
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2020 17:47 schreef DutchMaria het volgende:
Hier een recept voor een vergeten oud-hollands drankje: Dropzopie!
CUL / [Fok!-kookboek] Drankjes

quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2020 16:24 schreef Azul het volgende:
Pinchos :P
CUL / [FOK!-kookboek] Vleesgerechten

Bedankt voor jullie bijdrage! :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 maart 2021 @ 11:59:58 #203
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_198475745


[ Bericht 52% gewijzigd door Muck op 16-03-2021 23:34:14 (Onzin zit op #49) ]
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 7 april 2022 @ 19:10:19 #204
414785 sirdanilot
pi_204362392
Keto bloemkool " nasi " goreng

Ingrediënten :
1 bloemkool gerapst in de keukenmachine. Je kan het ook gewoon rapsen maar dan vliegt de bloemkool alle kanten op !
Klein stukje trassie
1 Eetlepel ketoembar
2 theelepel koenjit
1 theelepel djinten
1 theelepel djahee
3 teentjes gehakte knoflook
Vlees b.v. spek blokjes maar je zou ook kip blokjes of varkenshaas kunnen doen. Gehakt lijkt me minder maar kan. Of tahoe blokjes voor vega en dan geen trassie. Zoveel je wil b.v. 300 gram spek of zo.
Alle groenten die keto zijn maar heb ik niet gedaan, is optioneel . Als je niet keto bent kan je roerbak mix voor nasi doen. Paprika is een goede keto groente zeker groene paprika . B.v. 1 paprika
1 of 2 eetlepel Sojasaus. Ketjap is helaas niet keto, zou wel lekker zijn.
1 Ei

- bak het vlees tot gaar
- doe dan knoflook en de kruiden tot gaar
- doe dan de bloemkool korrels erbij en bakken
- als dit klaar is doe dan sojasaus erbij

- bak een spiegelei en doe dit erboven op

Echt een succes en kan ook als je niet keto doet



[ Bericht 3% gewijzigd door sirdanilot op 07-04-2022 19:16:45 ]
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 16 juli 2022 @ 17:06:30 #205
277627 Seven.
We are Borg.
pi_205360777
Gazpacho!

Ingrediënten:

75 ml olijfolie
2 tenen knoflook
500 gr tomaten (van goede kwaliteit)
3 eetlepels rode wijnazijn
1 rode ui
1 komkommer
snuf peper en zout
1 geroosterde paprika (uit pot)
0.5 rode peper (naar smaak)
1 snee brood

Garnering/voor erbij - optioneel
1 sneetje (geroosterd) brood
croutons
Verse basilium voor garnering

Bereiding:
Snij de tomaat en rode ui in grove stukken en doe ze in de blender. Snij de komkommer in stukken en voeg toe aan de blender, maar hou een kwart achter. Voeg de knoflook, rode peper en rode wijn azijn toe. Daarna voeg je de geroosterde paprika en het brood toe. Mix alles goed door. Als de gazpacho toch te dik is kun je een beetje water toe voegen, is hij te dun dan voeg je wat extra brood toe.

Zet de gazpacho minimaal 1 uur in de koelkast. Serveer met croutons en basilicum, eventueel een sneetje geroosterd brood.
Resistance is futile.
pi_207575310
Ja kick maar even. Mogen YT's ook (kookboeken zijn wat achterhaald) ik weet er wel een paar. Ik zag de sc TT (babi pangang) of het echt babi pangang is weet ik niet maar het zooooooo lekker !!! En redelijk simpel (wel tijd nodig)



[ Bericht 2% gewijzigd door Soury op 15-01-2023 18:54:54 ]
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_207683576
Ik heb hem al een paar keer gespamd en een paar keer via PM gedeeld.
Ik kreeg er goede reacties op.
Nu dan maar officieel in het fok! Kookboek.

Recept Currysaus



5 eetlepels ketchup,
Theelepel suiker,
Afgestreken theelepel gemberpoeder, Djahè.
Halve theelepel citroengras, Sereh.
Halve theelepel uienpoeder,
Een paar draaien knoflook uit de molen. Of een halve theelepel poeder.
Een keer stuiven met kaneel,
2 keer schudden met cayennepeper,
en één keer met kruidnagel.

Simpel alles mengen en klaar.

Als je begint vanuit tomatenpuree, een half, klein blikje, dubbel geconcentreerd, doe dan wat extra suiker, zout, azijn en extra kruidnagel.
Water totdat je de gewenste dikte hebt.

Zeggen ze Hela?
Na deze curry zeg jij :{w hola :N

[ Bericht 5% gewijzigd door marc0871 op 23-01-2023 14:31:09 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_207683592
Dubbel :(
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_207887851
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  woensdag 19 juli 2023 @ 18:50:12 #210
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_209959762
Homemade whiskysaus:

Scheut cognac
Scheut whisky
Scheutje droge sherry (fino, amontillado of manzanilla)
Mayonaise of creme fraiche (mocht je niet zo van de mayo zijn)
Kloddertje ketchup (vooral voor de kleur)
Kloddertje zoete chilisaus
Gemberpoeder
Witte peper
Suiker

Verhoudingen zelf een beetje uitdokteren, op gevoel én smaak gaat alles het beste… :P
pi_209960491
Kweenie wie het kookboek bijhoudt, maar Muck doet het al een poosje niet meer.

Maar nou ik hem toch bij de hand heb;

Nasi Goreng.

Zoals ik het maak,

Voor het koken van de rijst, ben ik van de afgietmethode (sorry Uncle Roger).
Zet ruim water op in een middelgrote pan en breng dat aan de kook, met zout.
Ik lust het wel, dus ik pak rond de 100 gram per portie. 200/250 gram, als ik voor 2 dagen kook.
Ik was het ook verder niet (bite me). Het zetmeel spoelt wel mee uit bij het afgieten.

De rijst gaat in het kokende water en het vuur laag, als het weer kookt.
Deksel op de pan en een minuut of 8/9 wachten.
Je kan dan een paar korrels proeven.
Zit er nog een harde kern in, laat je het nog een minuutje staan.
Is het zacht maar zit er nog een beetje beet aan, beetje chewy, gauw afgieten.
Kanaaltjes in de rijst zijn een visueel hulpmiddel.

Afgieten in een zeef, terug in de pan, met het deksel er nog even op.
Na een paar minuten de rijst met een vork een beetje losmaken. Dan kan je het deksel ook van de pan laten.

Als je het de volgende dag pas gaat gebruiken, kan je het in de pan laten zitten.
Misschien nog een keer omwoelen en als de rijst koud is, de deksel erop en eventueel in de koelkast.

Wil je het dezelfde dag gebruiken, stort het dan op een plat bord of een plaat, om snel af te koelen.
Ik heb zo wel goede resultaten behaald, met rijst die ik een uur van tevoren heb gekookt.

Heel verhaal, maar de rijst is eigenlijk het belangrijkst.

Dan de rest van de ingrediënten,
1 of 2 eieren, losgeklopt,
Een stukje ui, in kwart ringen,
Teentje knoflook, fijngehakt,
Stuk prei, in grove, halve ringen, of bos/lenteuitjes.
Pepertje,fijngehakt, (halve) ringen, whatever, of sambal. Naar smaak,
Stukje gember, fijngehakt, of een afgestreken theelepel poeder (djahé),
Eventueel wat kurkuma voor de kleur,
Klein blokje trassi (1cm³ of zo), of een eetlepel oestersaus,
Eetlepel ketjap manis,
Witte peper,
Eventueel nog wat zout.

Bereidingswijze,
Zorg dat alles klaar staat om in de pan te doen.
Als je eenmaal begint, gaat het nog best snel.

Verhit (liefst) een wok of een koekenpan.
Scheut zonnebloemolie, of een andere neutrale olie, in de pan. Mag best iets meer zijn dan dat de bodem vettig is.
Doe het ei erbij en roer totdat het net samenkomt.
Haal uit de pan en zet opzij.

Weer olie in de pan.
Doe daar de ui, knoflook, peper/sambal, gember, eventueel kurkuma en het blokje trassi in.
Gebruik je ipv trassi oestersaus, wacht daar nog even mee. Die voeg je later pas toe.
Beweeg alles door de olie, totdat alles geurig wordt. Het zijn tenslotte aromaten ;)

(Als je er proteïnen in wil, kan je die nu toevoegen. Reepjes kip (filet/dij), varkensvlees, tofu, ham, paddestoelen, wat jij wil)

(Met de groente kan je ook alle kanten op. Kool, wortel, erwtjes, boontjes, ik vind paprika lekker, leef je uit.)

Dan de prei erbij en nog even omscheppen, voordat de rijst erbij gaat.
Schep de rijst goed door de groente en eventueel vlees/proteinen.
Als het wat droog wordt, schroom dan niet om nog wat olie toe te voegen. Helpt ook met de donkere puntjes op de rijst, die het juist zijn smaak geeft.

Als alle rijst los is, doe je er de witte peper en de oestersaus bij (LET OP!! ipv de trassi.) . De ketjap voeg je langs de rand toe.
Eventueel nog wat zout.
Doe ook het ei er weer bij.
Een paar druppels sesamolie is ook lekker.
Daarna alles nog een keer goed omscheppen.

Hier met wat saté zonder stokjes en pindasaus. Uiteraard ook eigen maaksel ;)

In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_211604318
Kipnuggets

Snack, bijgerecht.
Tot 4 personen.

Nou ben ik uitgegaan van een dubbele kipfilet, ipv kippengehakt/separatorvlees, waar veel nuggets van gemaakt zijn.
Die heb ik in blokjes gesneden.
Ik zag laatst plakjes. Ook een idee.
Die heb ik bestoven met een eetlepel bloem met wat specerijen;
Zout,
Witte peper,
Gember,
Knoflookpoeder,
Uienpoeder,
Mosterdzaad. Of een eetlepel mosterd door de kip mengen, vóórdat je het bestuift met het bloemmengsel,
Cayennepeper.
Begin maar met een vlakke theelepel van elk.
Zout 2x, cajenne 1/2x
In delen over de kip strooien en doorwerken, totdat de bloem onderin de schaal blijft liggen.

Paneerstationnetje geklutst eitje > panko.
Door het ei halen tot alles nat > door de panko tot alle nat weer is bedekt.

Daarna per 6 tot 8 tegelijk frituren op 180 graden, tot goudbruin.
Een minuut of 3 á 4 heeft het wel nodig.
Of zogenaamd shallow fryen, in een laag olie in een koekenpan. 2 minuten per kant of zo.

In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_211604375
Bbq saus;

8 eetlepels ketchup,
Eetlepel;
Bruine suiker,
worcestershiresaus,
Azijn.
Vlakke theelepel;
Gemberpoeder,
Uienpoeder,
Knoflookpoeder,
Gerookte paprikapoeder.
Halve theelepel cayennepeper.
Even verwarmen om de suiker op te lossen.
Proeven of je er nog zout bij wil. Ik vergeet het meestal en mis het niet.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  maandag 1 april 2024 @ 12:29:39 #214
505599 Speklap3000
#AllSpekIsBeautiful
pi_213047072
Vegan gyros:

Ingredienten

8pitabroodjes
550 g young jackfruit in blik
2 el olijfolie
3 el kruidenmix gyros
2 rode uien
250 g cherrytomaten
1 teen knoflook
1 komkommer
100 g sojayoghurt

Bereidingswijze
Stap 1

Verwarm de oven voor op 220C°. Bak de pitabroodjes volgens aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Spoel het jackfruit af onder stromend water. Scheur de stukken jackfruit in grove stukken, dep goed droog en meng met de helft van de olie, kruidenmix, peper en eventueel zout.

Stap 3

Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de helft van de ui en jackfruit 5 min. op hoog vuur.

Stap 4

Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en de knoflook fijn. Snijd ⅓ van de komkommer in halve plakjes. Rasp de rest van de komkommer met een grove rasp, doe in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. Meng de sojayoghurt met de geraspte komkommer en knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 5

Snijd de broodjes open en vul met de vegan gyros, tomaten, komkommer, de rest van de rode ui en de komkommer-yoghurtsaus.

En dan kan je de kruidenmix of zelf maken: https://www.lekkerensimpel.com/gyros-kruidenmix/
Of gewoon kopen natuurlijk: https://www.ah.nl/product(...)ruidenmix-voor-gyros
met je houding en je gedrag laat je zien dat je elkaar mag
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')