Aldi heeft veel erg goede producten en is zeer betaalbaar.quote:Op zondag 13 september 2015 20:29 schreef _Newman_ het volgende:
Ik had rond de kerst wel eens een blikje krab gehaald bij de Aldi volgens mij. Is echt een winkel waar ik echt bijna nooit kom en het zit echt letterlijk 150 meter bij me vandaan dus de reisafstand is het problem niet, kruipend lukt het ook nog..., volgens mij ging ik erheen voor een harde schijf ofzoiets.
Toen ik er was zag ik een blikje krab in de afprijsbak en het was echt heel goede kwaliteit bleek achteraf toen ik het had opgegeten.
Nou dat betaalbare valt wel mee. Snoep en koekjes enzo zijn teevast bijna overal goedkoper (AH basic gevulde koeken of appelkoeken ofzo 50 cent, bij aldi 1,50 euro). Je moet eigenlijk niet naar alleen de prijs kijken maar naar prijs en kwaliteit verhouding . Ik ben niet zo onder de indruk van de Aldi maar bij toeval kocht ik die krab. Dit is voor mij wel een reden om er eens terug te gaan maar zeker niet voor de wekelijkse boodschappen.quote:Op zondag 13 september 2015 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Aldi heeft veel erg goede producten en is zeer betaalbaar.
Newman was/ben jij nou Tokofreak van smulweb of niet?quote:Op dinsdag 15 september 2015 19:08 schreef _Newman_ het volgende:
Een lbs is een pond. Maar dan niet de nederlandse pond maar de engelse pond waarschijnlijk.
En dat is 1 pond=453 gram.
Ik reageer even zo op de DM want (vermoedelijk door de nieuwe layout) kan ik er niet op reageren.quote:Op dinsdag 15 september 2015 19:08 schreef _Newman_ het volgende:
Een lbs is een pond. Maar dan niet de nederlandse pond maar de engelse pond waarschijnlijk.
En dat is 1 pond=453 gram.
Laat ik het er dan maar ophouden dat dit recept 25 jaar oud is en toen was er bijna geen internet anders ga ik me eigen genept voelen.quote:Op dinsdag 15 september 2015 08:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Alleen vind ik dat recept op nog heel veel andere plekken op het internet
In principe zijn er niet echt officiele recepten voor nasi goreng (gebakken rijst).quote:Op donderdag 22 oktober 2015 00:57 schreef Kalebatz het volgende:
Wel gezocht, nog niet in het kookboek gevonden, dus bij deze:
Nasi zonder "pakje" voor noobs voor 4 personen, wat gooien we erin:
500/600 gram pandanrijst
½ tl. Chilipoeder
2 tl. Zout
¼ tl. Kaneel
1 tl. Knoflookpoeder of een dikke teen verse knoflook
1 tl. Laos
½ tl. Djahe (gemberpoeder)
½ tl. Ketoembar (korianderpoeder)
½ tl. Sereh (citroengraspoeder)
½ tl. Koenjit (kurkumapoeder)
1 tl. Djinten (komijnpoeder)
Olijfolie (of iets in die richting)
Ketjap of sojasaus
500/600 gram kipfilet of varkensfilet
1 Wortel of een paar kleintjes
1 Prei
1 Ui of 2 kleintjes
1 Paprika
1 Paksoi Zorg dat je bij elkaar ook zo’n 500/600 gram groente hebt.
Half bosje lente-ui
3 eieren
Scheutje melk
125 gram spekjes
-Snijd het vlees in blokjes en marineer even met een beetje sojasaus of ketjap
-Meng alle kruiden (zeker geen te kleine theelepel gebruiken, anders de hoeveelheden royaal aanhouden) in een kommetje en maak er met een scheutje olie en een flinke scheut sojasaus/ketjap een papje van.
-Snijd alle groenten in blokjes zo fijn mogelijk, gebruik van de paksoi het blad.
-Bak de spekjes aan (niet te hard)
-Maak van de 3 eieren en een scheut melk een omelet, op een zacht vuur met een deksel op de pan en laat deze daarna afkoelen.
-Kook de rijst volgens verpakking in ruim! water en doe er een theelepel kurkuma bij, krijg je mooie gele rijst van.
-Bak het vlees in wat olie op hoog vuur aan.
-Als het vlees bruin is voeg je de groenten toe (goed mengen) en zet je het vuur wat lager, na een paar minuten kun je het kruidenpapje toevoegen. Goed mengen en even door laten garen.
-Op het laatst voeg je de spekjes en de omelet in dunne reepjes/blokjes toe
-Meng het geheel met de rijst en roer er vlak voor het serveren naar smaak dunne ringetjes lente-ui door.
Lekker met een beetje kroepoek, atjar tjampoer en een spiegelei. Wat over is een tweede keer lekker opbakken in de pan met een beetje olie!
Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de groenten, ingrediënten weglaten of juist toevoegen, evt. spek vervangen door hamreepjes etc.
Ik heb het zo een beetje bij elkaar gescharreld en het beviel super goed. Ik heb alleen redelijk exact de hoeveelheden van het kruidenmengsel aangehouden, voor mijn smaak mocht het wel ietsje meer zijn. Of iets meer knoflook en chilipoeder voor een beetje pit.
Ik wijk in ieder geval nooit meer af van deze basis
4 keer 24quote:Op woensdag 24 februari 2016 22:10 schreef annes2 het volgende:
Vraagje over bewaren: als er staat dat je iets 4 dagen in de koeling kunt bewaren, bedoelt men dan echt 4 dagen = 4 x 24 uur, of bijv van ma tot do = 3 x 24 uur?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |