abonnement Unibet Coolblue
pi_156060803
Hier graag vooral recepten plaatsen en een eventuele discussie over de Aldi hier voortzetten: CUL / Aldi, wat kopen jullie er meestal? #4 Daar kan je direct ook zien wat mensen de goede producten van de Aldi vinden.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_156060908
oke sorry.
pi_156095661
The real lasagna
ingredients u need :
------------------------
1⁄2 lb lean ground beef
1⁄4 lb Italian sausage
1⁄3 large onion, chopped
2⁄3-1 garlic cloves, minced
1⁄2-2⁄3 teaspoon salt (or to taste)
1⁄3 teaspoon fresh coarse ground black pepper (or to taste)
1⁄3 tablespoon dried parsley flakes
1⁄3 tablespoon dried oregano
1⁄3 tablespoon dried basil
2 (4 7/8 ounce) cans whole tomatoes, undrained and chopped (or canned chopped tomatoes)
2 (2 ounce) cans tomato paste = 50 gr
8 ounces cottage cheese or 8 ounces ricotta cheese = 225 gr
2⁄3eggs, beaten
1⁄4 teaspoon pepper
2⁄3 tablespoon parsley
1⁄4 cup grated parmesan cheese
1⁄3 lb mozzarella cheese, divided (ik heb 1 bolletje gebruikt)
4 -5 lasagna noodles

-------------------------------------------------------------------
Now how to cook it :)
-------------------------
-Brown ground beef, Italian sausage, onion and garlic.

-Add salt, pepper, parsley, oregano, basil, chopped tomatoes with juice, and tomato paste; stirring until well mixed.

-Cover and simmer 1 hour (or longer,but watch for getting too dry).

-Cook lasagna noodles according to package directions; drain and set aside.
Spray a 13 x 9" baking pan with cooking spray. Of maak ze zelf 

-Combine cottage cheese, eggs, pepper, 2 tablespoons parsley, Parmesan cheese and 1/2 1lb of mozzarella cheese; In a lasagna pan, layer noodles, meat sauce, and cheese mixture; repeat.

-Top off with layer of noodles; sprinkle evenly with remaining mozzarella cheese; make sure to cover noodles completely.

-Bake at 375F for 40-60 minutes, or until cheese mixture is thoroughly melted. (I cover with foil for about 40 minutes, then uncover for 15-20 minutes.

-Let sit for 15-20 minutes before cutting and serving.

Dit is een recept wat ik gekregen heb van de vader van een egyptische jongeman die 20 jaar in italie een restaurant gehad heeft en in egypte verder is gegaan.
Ik ben er nog niet achter wat lb voor gewicht is dus ik heb 250 gr aan gehouden voor 1 lb. Voor de Italiaanse worstjes heb ik die van appie gebruikt (toscaans ofzo) en 15 minuten laten rusten heb ik ook niet gedaan want dan is het koud geworden. In een restaurant is het wel makkelijk lijkt mij want dan hoef je het alleen maar op te warmen.
In ieder geval de het vleesprutje was erg lekker de saus niet echt mijn ding, ik prefereer bechamel saus. het was anders :)
  dinsdag 15 september 2015 @ 08:25:36 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156099297
Alleen vind ik dat recept op nog heel veel andere plekken op het internet

https://www.google.de/sea(...)22&safe=off&filter=0
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156115855
Een lbs is een pond. Maar dan niet de nederlandse pond maar de engelse pond waarschijnlijk.
En dat is 1 pond=453 gram.
pi_156151070
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 19:08 schreef _Newman_ het volgende:
Een lbs is een pond. Maar dan niet de nederlandse pond maar de engelse pond waarschijnlijk.
En dat is 1 pond=453 gram.
Newman was/ben jij nou Tokofreak van smulweb of niet?
Dat is nog niet opgehelderd dacht ik en ik slaap er slecht van. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156151374
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 19:08 schreef _Newman_ het volgende:
Een lbs is een pond. Maar dan niet de nederlandse pond maar de engelse pond waarschijnlijk.
En dat is 1 pond=453 gram.
Ik reageer even zo op de DM want (vermoedelijk door de nieuwe layout) kan ik er niet op reageren.
Ik krijg alleen een miniscuul balkje met een kruisje waar ik niets in kan typen.
Maar bedankt voor je antwoord.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156194403
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 08:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Alleen vind ik dat recept op nog heel veel andere plekken op het internet

Laat ik het er dan maar ophouden dat dit recept 25 jaar oud is en toen was er bijna geen internet anders ga ik me eigen genept voelen.

Dank je newman
pi_156339612
Mijn recept voor Chao Mian stond ineens op de voorpagina van smulweb gelinkt.
En 70 mensen hebben het inmiddels bewaard binnen een paar uur.

Als je ook trek hebt in Chao Mian kijk dan hier:
http://www.smulweb.nl/recepten/1422007/Chao-mian-chinese-bami

De foto bij het recept is overigens niet van mij maar van smulweb. Iedereen kan schijnbaar fotos erbij pleuren bij je recept of je het nou wel of niet mooi vind..

Als je het niets vind ga je lekker wat anders eten toch.
  zondag 11 oktober 2015 @ 15:49:13 #163
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_156760462
Hete kip II

400 gram kipfilet
5 el zonnebloemolie
3 grote gesnipperde uien
2 teentjes knoflook
1/4 liter bouillon (blokje of poeder)
2 el (keuken)azijn
9 el ketjap manis
4 el ketchup
6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker
2 el sambal (oelek)
4 el pindakaas
300 gram taugé gewassen

Bereiding:

Snijd de kipfilet in stukjes.Was de tauge.Verhit de olie in een wok en braad de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep de kip met een schuimspaan weer uit de wok en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn.

Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.

Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door.

Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe evenals de aangebraden kip en breng het alles weer aan de kook.

Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen.

Voeg als laatste de tauge toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. De tauge moet wel knapperig blijven.

Ik heb van 1 tablet kippenboullion gemaakt, (500 ml) ik heb hoogstens 200 ml toegevoegd, ik vind anders de saus te dun. Dus niet direct 250 ml toevoegen, beetje op gevoel doen.

lekker met rijst.
Ook erg lekker op een (knapperig) broodje

= geschikt voor kookn00bs
= genoeg voor 2 volwassenen en 2 kinderen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_157008835
Wel gezocht, nog niet in het kookboek gevonden, dus bij deze:

Nasi zonder "pakje" voor noobs voor 4 personen, wat gooien we erin:

500/600 gram pandanrijst
½ tl. Chilipoeder
2 tl. Zout
¼ tl. Kaneel
1 tl. Knoflookpoeder of een dikke teen verse knoflook
1 tl. Laos
½ tl. Djahe (gemberpoeder)
½ tl. Ketoembar (korianderpoeder)
½ tl. Sereh (citroengraspoeder)
½ tl. Koenjit (kurkumapoeder)
1 tl. Djinten (komijnpoeder)
Olijfolie (of iets in die richting)
Ketjap of sojasaus
500/600 gram kipfilet of varkensfilet
1 Wortel of een paar kleintjes
1 Prei
1 Ui of 2 kleintjes
1 Paprika
1 Paksoi Zorg dat je bij elkaar ook zo’n 500/600 gram groente hebt.
Half bosje lente-ui
3 eieren
Scheutje melk
125 gram spekjes

-Snijd het vlees in blokjes en marineer even met een beetje sojasaus of ketjap
-Meng alle kruiden (zeker geen te kleine theelepel gebruiken, anders de hoeveelheden royaal aanhouden) in een kommetje en maak er met een scheutje olie en een flinke scheut sojasaus/ketjap een papje van.
-Snijd alle groenten in blokjes zo fijn mogelijk, gebruik van de paksoi het blad.
-Bak de spekjes aan (niet te hard)
-Maak van de 3 eieren en een scheut melk een omelet, op een zacht vuur met een deksel op de pan en laat deze daarna afkoelen.

-Kook de rijst volgens verpakking in ruim! water en doe er een theelepel kurkuma bij, krijg je mooie gele rijst van.

-Bak het vlees in wat olie op hoog vuur aan.
-Als het vlees bruin is voeg je de groenten toe (goed mengen) en zet je het vuur wat lager, na een paar minuten kun je het kruidenpapje toevoegen. Goed mengen en even door laten garen.
-Op het laatst voeg je de spekjes en de omelet in dunne reepjes/blokjes toe

-Meng het geheel met de rijst en roer er vlak voor het serveren naar smaak dunne ringetjes lente-ui door.

Lekker met een beetje kroepoek, atjar tjampoer en een spiegelei. Wat over is een tweede keer lekker opbakken in de pan met een beetje olie!

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de groenten, ingrediënten weglaten of juist toevoegen, evt. spek vervangen door hamreepjes etc.
Ik heb het zo een beetje bij elkaar gescharreld en het beviel super goed. Ik heb alleen redelijk exact de hoeveelheden van het kruidenmengsel aangehouden, voor mijn smaak mocht het wel ietsje meer zijn. Of iets meer knoflook en chilipoeder voor een beetje pit.
Ik wijk in ieder geval nooit meer af van deze basis ;)
Feel the fuzz!
pi_157627501
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 00:57 schreef Kalebatz het volgende:
Wel gezocht, nog niet in het kookboek gevonden, dus bij deze:

Nasi zonder "pakje" voor noobs voor 4 personen, wat gooien we erin:

500/600 gram pandanrijst
½ tl. Chilipoeder
2 tl. Zout
¼ tl. Kaneel
1 tl. Knoflookpoeder of een dikke teen verse knoflook
1 tl. Laos
½ tl. Djahe (gemberpoeder)
½ tl. Ketoembar (korianderpoeder)
½ tl. Sereh (citroengraspoeder)
½ tl. Koenjit (kurkumapoeder)
1 tl. Djinten (komijnpoeder)
Olijfolie (of iets in die richting)
Ketjap of sojasaus
500/600 gram kipfilet of varkensfilet
1 Wortel of een paar kleintjes
1 Prei
1 Ui of 2 kleintjes
1 Paprika
1 Paksoi Zorg dat je bij elkaar ook zo’n 500/600 gram groente hebt.
Half bosje lente-ui
3 eieren
Scheutje melk
125 gram spekjes

-Snijd het vlees in blokjes en marineer even met een beetje sojasaus of ketjap
-Meng alle kruiden (zeker geen te kleine theelepel gebruiken, anders de hoeveelheden royaal aanhouden) in een kommetje en maak er met een scheutje olie en een flinke scheut sojasaus/ketjap een papje van.
-Snijd alle groenten in blokjes zo fijn mogelijk, gebruik van de paksoi het blad.
-Bak de spekjes aan (niet te hard)
-Maak van de 3 eieren en een scheut melk een omelet, op een zacht vuur met een deksel op de pan en laat deze daarna afkoelen.

-Kook de rijst volgens verpakking in ruim! water en doe er een theelepel kurkuma bij, krijg je mooie gele rijst van.

-Bak het vlees in wat olie op hoog vuur aan.
-Als het vlees bruin is voeg je de groenten toe (goed mengen) en zet je het vuur wat lager, na een paar minuten kun je het kruidenpapje toevoegen. Goed mengen en even door laten garen.
-Op het laatst voeg je de spekjes en de omelet in dunne reepjes/blokjes toe

-Meng het geheel met de rijst en roer er vlak voor het serveren naar smaak dunne ringetjes lente-ui door.

Lekker met een beetje kroepoek, atjar tjampoer en een spiegelei. Wat over is een tweede keer lekker opbakken in de pan met een beetje olie!

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de groenten, ingrediënten weglaten of juist toevoegen, evt. spek vervangen door hamreepjes etc.
Ik heb het zo een beetje bij elkaar gescharreld en het beviel super goed. Ik heb alleen redelijk exact de hoeveelheden van het kruidenmengsel aangehouden, voor mijn smaak mocht het wel ietsje meer zijn. Of iets meer knoflook en chilipoeder voor een beetje pit.
Ik wijk in ieder geval nooit meer af van deze basis ;)
In principe zijn er niet echt officiele recepten voor nasi goreng (gebakken rijst).
In feite gebruikt men mestal rijst van de vorige dag en dan wat vlees en/of groente er in. Ik doe er meestal enkel wat ketoembar, knoflook en lichte soja saus in met wat vlees en prei of lenteui. het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Het mag wel maar het moet niet.
pi_158130776
Recept voor Arretjescake (erg lekker met de feestdagen) (tevens melkvrij)
Geschikt voor kookn00bs

Benodigheden:
- 2 eieren
- pak mariakoekjes
- pakje wajang boter
- cacao poeder 5-7 eetlepels
- bruine basterdsuiker 200-250 gr
- 1 pakje vanille suiker
- confetti
- 1 pakje chocolade glazuur

Cakeblik
Snijplank
Aluminiumfolie

Aluminiumfolie in blik doen
koekjes klein maken
Boter laten smelten (niet koken)
Boter klein beetje laten afkoelen
Eieren mengen met vanillesuiker, en basterdsuiker
Cacao erbij, goed verdelen
Boter onder de massa doen
Koekjes erbij en alles in cakeblik doen
In de koelkast zetten voor 2 uur
Aluminiumfolie op snijplank doen en cake daarop leggen
Pannetje glazuur warm maken
Wanneer glazuur vloeibaar is erover heen strijken
Versieren met confetti

pi_158130835
Geschikt voor kookn00bs, en melkvrij, genoeg voor 4 personen

Kip met kerriesaus en tagliatelle,

Diepvries sperziebonen
Tagliatelle
Kip 500 gr
Kerriepoeder
Alpro soya cuisine 2 x
Knoflook
Kippenboullion (1 blokje)

Kip marineren in kerriepoeder
Kip bakken
Knoflook erbij
Sperziebonen 5 minuten koken
Soya cuisine 2 pakjes bij de kip
Kippen boullion erbij 1 blokje (verkruimelen)
Kerrie poeder erbij
Tagliatelle koken
Sperziebonen bij soya en kip
Daarna alles mengen

Smakelijk :)
pi_159278584
Gezond ontbijt! Ruikt en smaakt naar goddelijke koekjes en muffins :) Daarbij is het heel erg gezond, lekker warm en is het 10x zo lekker als een boterham.

Voor 1 persoon, ook kookn00bs.

Ingrediënten:
- halve banaan
- halve peer
- 50 gram havervlokken/rolled oats
- 100 ml melk (ik gebruik lactosevrij)
- 50 ml water
- snufje kaneel
- brinta (zie recept)
- 10 halve walnoten
- honing naar smaak

Bereiding:
Snijd de banaan en de peer klein, gooi het in een grote soepkom. Doe de melk, het water, de oatmeal en de kaneel erbij. Zet dit geheel 2,5 minuut in de magnetron, let op dat het niet overkookt (hierom heb je een grote kom gebruikt). Het is nu waarschijnlijk te waterig, doe er brinta bij tot je de gewenste pap consistentie hebt bereikt. breek wat walnoten in kleine stukjes en strooi erover heen. Proef het en voeg naar smaak honing toe (het is al redelijk zoet van de banaan die door het koken in de pap is opgelost).
pi_159684755
Spinazietaart met fetakaas.
Ik denk dat deze geschikt is voor de kooknoobs, aangezien ik zelf ook een kooknoob ben en deze redelijk kan maken.

(Recept van mijn schoonmoeder. Overigens staat er al een van Twinky in, maar deze is toch net anders.)

Nodig voor 2 personen.

- 450 gram gehakte spinazie (ik gebruik zelf het liefste diepvries spinazie)
- 100 gram geraspte kaas (maakt niet uit welke, ik vind jonge kaas het lekkerste. Kan ook vervangen worden door Parmezaanse strooikaas.)
- 4 plakken ontbijtspek. (Kan ook weggelaten worden als je dit niet lekker vindt.)
- 2 blokken fetakaas (of een als je het een beetje te veel vindt. Wij zien hier in huis gewoon gek op fetakaas)
- Bladerdeeg (ik heb zelf 7 vellen nodig, maar dit ligt aan je ovenschaal. De bladerdeeg moet in ieder geval alles bedekken en liever niet overlappen.

Bereiding.

- Verwarm de oven voor op 220 graden (Gasoven stand 7)
- Vet de ovenschaal in en bedek deze met bladerdeeg. Als je geen held bent met bladerdeeg, kun je van te voren de taart ook blind bakken.(zie onderaan) Zo gaar je het voor en loop je geen risico dat je bladerdeeg niet gaar is.
- Bak het spek tot dat deze bijna knapperig is.
- Snijd de fetakaas in kleine blokjes.
- Bak de spinazie in een wok. (Je kunt de spinazie ontdooien in de magnetron, buiten de koelkast of gewoon in de wok.)
- De spinazie is klaar als er geen vocht meer in de pan zit. Roer dan de fetakaas erdoor. Zorg er voor dat de fetakaas niet smelt, dus alleen kort opwarmen.
- Doe het mengsel in het bladerdeeg en bedek het met spek en kaas.
- Bak het 25 minuten in het midden van de oven.
- Laat naderhand nog even staan alvorens het op te dienen.

Blind bakken van het deeg:

- Verwarm de oven voor op 200 graden (gasstand 6)
- Vet de bakvorm in met boter, olie of speciale bakspray.
- Leg het deeg in de ingevette bakvorm.
- Leg over het deeg een el bakpapier, dat iets groter is dan de bakvorm en vul deze met bakkiezels, gedroogde peulvruchten of rijst. (Let op: De peulvruchten of de rijst zijn hierna niet meer te consumeren, wel kun je ze meerdere keren gebruiken om te bakken.)
- Bak de bodem 15 minuten in de oven. De bodem is na het bakken geschikt voor verdere verwerking.
pi_160188889
Vraagje over bewaren: als er staat dat je iets 4 dagen in de koeling kunt bewaren, bedoelt men dan echt 4 dagen = 4 x 24 uur, of bijv van ma tot do = 3 x 24 uur?
  vrijdag 13 januari 2017 @ 18:26:56 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168108373
Oeh, de kibbesoeb is erg lekker geworden
Vier kippenpoten
Twee preien aan stukjes
Vier penen aan stukjes
Drie tenen knoflook
Plukje saffraan
Bosje peterselie
Twee uien
Vier blaadjes (ja daar zijn ze weer) foelie
Zes peperkorrels
Half theelepeltje komijn
Theelepel venkelzaad
Twee liter water
Vier stengels bleekselder
Drie uur laten trekken
Zeven
Vlees van de botten halen, en in de bouillon doen
Liefhebbers kunnen er vermicelli ofzo in doen, ik hou het bij wat verse peterselie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 januari 2017 @ 18:28:23 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168108406
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 22:10 schreef annes2 het volgende:
Vraagje over bewaren: als er staat dat je iets 4 dagen in de koeling kunt bewaren, bedoelt men dan echt 4 dagen = 4 x 24 uur, of bijv van ma tot do = 3 x 24 uur?
4 keer 24
Ligt er ook een beetje aan hoe koud je koelkast staat, bij mij is het tussen de 2 en 4 graden minimaal, dan blijven zaken echt langer goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 januari 2017 @ 20:16:02 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168352116
Bretzen Serviettenknoedel waren geniaal lekker, dit ga ik vaker maken!


250 gram Bretzel aan cm stukjes gesneden, denk eraan het hagelzout er vanaf te halen. Ik bedoel niet van die pretzeldingen, dat knabbelspul, maar van die Beierse Bretzen
250 cc hete melk
1 ei
Zout, peper, foelie (ja, in Beieren gebruiken ze ook veel foelie)
Gesneden peterselie
Doe de hete melk en het ei bij de bretzelbrokjes, en roer het met de kruiden en het zout om terwijl je het laat wellen. Roer het af en toe om.
Het wellen duurt 30-60 minuten, als alle vocht is opgenomen is het klaar.
Leg een ca 50-60 cm lang stuk plasticfolie op een theedoek op de werkbank. Schep het deeg hierop in een lange reep, ca vijf cm breed en 4 hoog.
Sla de folie om zodat je een tube krijgt en het plastic overlapt. Draai het aan één kant dicht en leg er een knoop in verwijde langs de worst die je nu hebt de lucht die er wellicht inzit naar het open einde, draai dan dat aan zodat je een redelijk strakke worst krijgt, en leg er een knoop in.
Wikkel hier nu alufolie om voor extra stevigheid. Kook dit in zacht kokend water ca 30 minuten, beter wat langer dan korter.
Hierna kan je het uit het water nemen, het uitpakken en er plakken van snijden. Is een mooie bijlage bij gebraden varkensvlees met saus of bij een stoofgerecht.

Als je geen bretzel hebt kan je ook oud witbrood gebruiken, dan worden het gewone serviettenknoedel.
Is héél Beierse/Oostenrijkse keuken, oude school, manier om van oud brood nog wat smakelijks te maken. Je kan er ook gekookte aardappel restjes doorheen toevoegen.
Je kan de plakken ook af laten koelen en in wat boter braden voor het serveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 22 januari 2017 @ 23:17:29 #174
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_168358781
Zijn het knoedel in het Nederlands of schrijf je het Duits en bedoel je knödel? :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_171161876
hoi ik kook ook vaak!
pi_171161877
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 23:17 schreef derLudolf het volgende:
Zijn het knoedel in het Nederlands of schrijf je het Duits en bedoel je knödel? :)
of bami?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 8 juni 2017 @ 17:38:23 #177
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_171553107
Geen idee hoe anderen dit noemen, maar we eten het zo echt al járen en noemen het hier 'macaroni uit de oven' of 'spinazie uit de oven' en het leek me wel geinig om het als mijn eerste post in CUL eens te delen :+

Ingrediënten:
- 400 gram macaroni
- 750 gram spinazie (Iglo, fijn gehakt)
- Kaas
- Hamblokjes
- Ovenschaal (geen ingrediënt uiteraard, maar wel nodig)

Bereidingswijze:
1a. Spinazie in de magnetron ontdooien
1b. Macaroni koken (minuut of 10, staat wel op het pak neem ik aan)
2. Grofweg de helft van de macaroni in de ovenschaal verspreiden
3. Eén laagje kaas erover, drie van die plakken in zo'n pakje komt hier altijd goed uit
4. Eén laagje hamblokjes erover
5. Alle spinazie over de hele boel verdelen
6. Eén laagje hamblokjes over de spinazie
7. Eén laagje kaas over de hamblokjes
8. De rest van de macaroni over de kaas gooien (kaas smelt beter bij de hete macaroni, vandaar)
9. Gemalen kaas over de macaroni strooien, zodat je er een goede laag van hebt als 'bovenkant'
10. Wat paneermeel over de gemalen kaas gooien, zodat de boel een goede 'korst' wordt

Eten :B (met een goede klodder tomatenketchup erdoor)

Geen idee of het goed omschreven is overigens, maar als iemand het wil proberen en het lukt niet, laat het vooral weten. We doen het ook al járen in dezelfde ovenschaal en daar past alles echt precies in (met een kop erop), dus misschien dat je iets minder macaroni/spinazie moet gebruiken als je een kleinere schaal hebt, 750gr komt altijd zo goed uit omdat het precies één pak is :+

[ Bericht 2% gewijzigd door heywoodu op 08-06-2017 17:53:02 ]
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  donderdag 8 juni 2017 @ 18:25:27 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_171553963
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 23:17 schreef derLudolf het volgende:
Zijn het knoedel in het Nederlands of schrijf je het Duits en bedoel je knödel? :)
Knoedels is een keurig oud Nederlands woord, maar Knödel mag je ook als Knoedel schrijven, net zoals je Straße als Strasse kan en mag schrijven. De ß wordt trouwens in modern Duits nauwelijks nog gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 8 juni 2017 @ 19:36:46 #179
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_171555446
quote:
1s.gif Op donderdag 8 juni 2017 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Knoedels is een keurig oud Nederlands woord, maar Knödel mag je ook als Knoedel schrijven, net zoals je Straße als Strasse kan en mag schrijven. De ß wordt trouwens in modern Duits nauwelijks nog gebruikt.
Ik wist dat je de umlaut door een e achrer de klinker mag vervangen, niet dat knoedel de Nederlandse vertaling is. Vandaar mijn vraag ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 6 juli 2018 @ 19:25:17 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180287968
quote:
1s.gif Op donderdag 8 juni 2017 17:38 schreef heywoodu het volgende:
Geen idee hoe anderen dit noemen, maar we eten het zo echt al járen en noemen het hier 'macaroni uit de oven' of 'spinazie uit de oven' en het leek me wel geinig om het als mijn eerste post in CUL eens te delen :+

Ingrediënten:
- 400 gram macaroni
- 750 gram spinazie (Iglo, fijn gehakt)
- Kaas
- Hamblokjes
- Ovenschaal (geen ingrediënt uiteraard, maar wel nodig)

Bereidingswijze:
1a. Spinazie in de magnetron ontdooien
1b. Macaroni koken (minuut of 10, staat wel op het pak neem ik aan)
2. Grofweg de helft van de macaroni in de ovenschaal verspreiden
3. Eén laagje kaas erover, drie van die plakken in zo'n pakje komt hier altijd goed uit
4. Eén laagje hamblokjes erover
5. Alle spinazie over de hele boel verdelen
6. Eén laagje hamblokjes over de spinazie
7. Eén laagje kaas over de hamblokjes
8. De rest van de macaroni over de kaas gooien (kaas smelt beter bij de hete macaroni, vandaar)
9. Gemalen kaas over de macaroni strooien, zodat je er een goede laag van hebt als 'bovenkant'
10. Wat paneermeel over de gemalen kaas gooien, zodat de boel een goede 'korst' wordt

Eten :B (met een goede klodder tomatenketchup erdoor)

Geen idee of het goed omschreven is overigens, maar als iemand het wil proberen en het lukt niet, laat het vooral weten. We doen het ook al járen in dezelfde ovenschaal en daar past alles echt precies in (met een kop erop), dus misschien dat je iets minder macaroni/spinazie moet gebruiken als je een kleinere schaal hebt, 750gr komt altijd zo goed uit omdat het precies één pak is :+
Zwemt dat niet in een laag water als het klaar is? Die volgende keer eens een foto, als je wilt.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 6 juli 2018 @ 19:26:46 #181
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180288010
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 19:25 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zwemt dat niet in een laag water als het klaar is?
Dat is een oude quote :D

Maar water, waarvan? De ingevroren spinazie? Daar gooi ik altijd wat paneermeel door als het uit de magnetron komt en als er echt veel water in de schaal ligt schep ik dat eruit voor ik het in de ovenschaal gooi :)

Edit: ik heb wel ergens foto's, zal eens kijken
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 6 juli 2018 @ 19:28:56 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180288072
Ooh, ben echt gaar. 8)7
Doe maar delete. :')
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 6 juli 2018 @ 19:39:54 #183
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180288338
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 19:28 schreef RobinOok het volgende:
Ooh, ben echt gaar. 8)7
Doe maar delete. :')
Nou ja, jaar oud of niet, als je er daadwerkelijk nieuwsgierig naar bent boeit dat toch niet? Recepten vergaan niet echt lijkt me :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  dinsdag 11 december 2018 @ 21:26:07 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183669963
Standmixer
Springvorm
Bakpapier

Beslag:
200 gram boter (geen margarine) op kamertemperatuur
4 grote eieren
100 gram bloem
100 gram amandelmeel (gemalen amandelen)
200 gram witte basterdsuiker
100 gram geschaafde amandelen
100 gram bittere chocolade
Rasp van 1 onbehandelde biocitroen
Snuf zout
Beetje bakpoeder (Sodium Bicarbonaat)
Icing
Poedersuiker en citroensap, water

Rooster de geschaafde amandelen, hak de reep chocolade aan grove stukken
Verwarm de oven voor op 150 Graden

Roer de boter met de basterdsuiker tot een crème, duurt ff, Standmixer doet het werk. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en let er op pas een ei toe te voegen als het vorige geheel is opgenomen tot een emulsie.
Meng de bloem, het bakpoeder en het amandelmeel en voeg deze lepel voor lepel toe, citroenrasp en zout erbij.
Als dit goed gemengd is dan de geroosterde amandelschaafsel erdoor samen met de chocolade
Leg bakpapier in de springvorm en stort het beslag erin. Strijk het gelijkmatig in de vorm.
Bak de taart in een klein uurtje.
Laat hem afkoelen.
Doe een 150 gram (ongeveer) poedersuiker in een bakje en doe er 1 theelepel water bij, roer het, doe er druppelsgewijs de citroensap bij tot je een consistentie krijgt van Yoghurt. Als het te dik is, wat citroensap erbij, als het te dun is, suiker erbij.


Haal de rand van de springvorm en leg een bord op de taart, draai deze om en haal de bodem eraf. Nu kan je de bodem met de icing insmeren. Na ongeveer een 3 kwartier is deze dan uitgehard.

Lekker met een kop koffie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 december 2018 @ 21:29:24 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_183670042
Eendenborst met sinaasappelsaus
De Saus
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en bouillon (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje

Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.

Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets

De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, laten rusten en plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_183670256
Mooi recept weer. In het nieuwe jaar gaan we het Kookboek weer eens echt actualiseren.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 11-12-2018 22:32:57 ]
Spoilers!
  woensdag 19 december 2018 @ 20:19:30 #187
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_183838207
Courgette soep van een recept van de bbc good food app (5 steren uit 5 en 165x gewaardeerd). De waardering vind ik iets te hoog, ik geef het 4 uit 5. Courgettesoup vind ik niet speciaal genoeg voor 5 uit 5 sterren. Ik maak normaal courgettesoep door er levend gefileerde brie aan toe te voegen en geen melk wat ongeveer dezelfde uitgangspunten heeft als dit recept, maar iets dunner is qua substantie omdat ik er minder aardappels in doe. Maar opzich met cheddarkaas niet gek, het specerij nootmuskaat maakt de soep uniek in nuance.

recept

When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  donderdag 20 december 2018 @ 18:16:53 #188
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_183859337
Meatballs Nirvana (recept met video, 2000 reviews 4,5 sterren uit 5). Tot nu toe een van de betere gehaktballen, past overal bij.



Ik eet ze met Krioyosaus, gezonde eigengemaakte paprikasaus, erg lekker en gezond, past bij alle soorten vlees. Ik eet krioyosaus graag bij kipfilet, snitzels, karbonades, steaks en gehaktprodukten.

When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_183859792
Dat ziet er goed uit Govie. Ik heb alle drie de recepten opgeslagen. Maar het FOK! Kookboek is bedoeld voor zelfbedachte recepten van users ;)
Spoilers!
pi_183860090
Test
Spoilers!
  donderdag 20 december 2018 @ 19:12:16 #191
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_183860170
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 18:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dat ziet er goed uit Govie. Ik heb alle drie de recepten opgeslagen. Maar het FOK! Kookboek is bedoeld voor zelfbedachte recepten van users ;)
excuses. ik weet het nu.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  donderdag 24 januari 2019 @ 19:00:24 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184597892
Ik heb brownies gebakken volgens dit recept
230 g Bittere chocolade
130 g Boter
140 g Meel
210 g Donkerbruine basterdsuiker
1/2 TL Bakpoeder
1/4 TL zout
Vanille extract of het merg van 1 stokje
3 Eieren
100 gram gebroken bittere choclade

Boter en Chocolade au bain marie zachtjes smelten, onderwijl de andere ingredienten mengen zonder het meel en de gebroken chocolade. Gesmolten chocolade toevoegen, dan voorzichtig het meel erdoor zeven. Hiena de gebroken chocolade erdoor.
Lage bakvorm met bakpapier beleggen en het mengsel erin gieten.
20-25 minuten bakken bij 180 graden,
Jum Jum Jum
plakkerige chocoladige goedheid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 januari 2019 @ 19:17:27 #193
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_184598422
Klinkt goed Piet, precies zoals ik ze lekker vind :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_186834884
Het is hoog tijd dat het FOK!-kookboek nieuw leven wordt ingeblazen, te beginnen met het invoeren van recepten die jullie sinds mei 2011 hebben gepost!

Het kan dus even duren voor we qua invoer in 2019 belanden, maar uiteindelijk komt dat natuurlijk allemaal goed. :)

Tot dusver toegevoegd aan het kookboek:
Pikante wrap van MiBe91
Oda no donuburi van Ser_Ciappelletto
Stroganoff van Piet van Erasmo
Lunch broodje van Riann
Courgettesoep van Pietverdriet
Salade van gegrilde aubergine en tomatenjam van Zo-is-dat
Klassieke bruine fond van Pietverdriet
Hemelse modder van Riann
Loempiavellen van therealboss
Pasta met mascarpone en Serranoham van KitchenGoddess

In de tussentijd zijn jullie nieuwe recepten natuurlijk meer dan van harte welkom!

[ Bericht 7% gewijzigd door realAIVD op 16-05-2019 08:04:37 ]
pi_186889845
Oké dames en heren, het FOK!-kookboek is weer volledig up-to-date!!

Nu is het weer aan jullie om al jullie eigen recepten voor het FOK!-kookboek te posten,
en ja, dan worden ze een stuk vlotter in het kookboek gezet ;)

Ben benieuwd naar jullie lekkerste, leukste, makkelijkste, mooiste, gezondste en gezelligste recepten!
Brand los! :)
  vrijdag 17 mei 2019 @ 08:04:28 #197
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_186901760
*O*
Spoilers!
  vrijdag 17 mei 2019 @ 12:21:40 #198
166255 Maringo
Bèhèhèhèh
pi_186905441
Ik gebruik met enige regelmaat kikkererwten in andere recepten. Het vocht wat in het blik zit gebruik ik om chocolademousse mee te maken. Heel makkelijk om te maken en het kan ook met het vocht van andere bonensoorten, maar degene van de kikkererwten geeft het beste resultaat.

Ingrediënten:
160 gr kikkererwtenvocht
120 gr kookchocolade
80 gr kristalsuiker

Spullen:
Mixer
Grote kom
Magnetron
Mangetronkom
Kleine desertbakjes

bereidingswijze:
1. Met mixer het vocht opkloppen totdat het stevig is, dit duurt doorgaans zo'n 5 minuten, soms langer.
2. Smelt de chocolade in de magnetron (of als je uberpro bent, au bain-marie op het fornuis)
3. chocolade en suiker toevoegen bij het opgeklopte vocht en met mixer er doorheen mixen.
4. Mousse verdelen over de desertbakjes en laten opstijven in de koelkast. Dit duurt een paar uur.

Garneertip:
Bovenop kan je een aardbei leggen en wat poedersuiker licht erover heen strooien.
Die volg topic-knop hè...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
pi_186986463
quote:
99s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 12:21 schreef Maringo het volgende:
chocolademousse
Dank!
Je recept staat nu in het kookboek :)
pi_192802229
Hier een recept voor een vergeten oud-hollands drankje: Dropzopie!

Volgens Wikipedia werd het rond 1780 uitgevonden in Schiedam. Het werd traditioneel bereid door moutwijn te destilleren en vervolgens op smaak gebracht met jeneverbessen en drop. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Dropzopie)

Ingredienten:
- 500 ml brandewijn
- 100 ml water
- 5 zoethoutstokjes
- 50g jeneverbessen
- 20g steranijs

Bereidingswijze
1. Doe de zoethoutstokjes, de steranijs en de jeneverbessen samen met het water in een kookpan en zet dit op hoog vuur. Houd nog enkele jeneverbessen apart, zodat die later in de fles kunnen worden toegevoegd.

2. Als het mengsel aan de kook gekomen is, zet het vuur dan laag en laat ongeveer een half uur zachtjes koken.

4. Laat het mengsel afkoelen en meng daarna de sterke drank erdoor. Giet het door een zeef in een brandschone fles. Voeg de apartgehouden jeneverbessen toe in de fles. Hoe langer de dropzopie blijft staan, hoe lekkerder hij wordt.

Serveertip
Voeg eventueel wat suiker toe aan de drank. Niet iedereen zal de dropsmaak ongezoet kunnen waarderen.
pi_194572281
Pinchos :P

Ingrediënten:
- 400 gr. varkensvlees, in blokjes
- 1 theelepel oregano
- snufje chilipoeder
- snufje komijn
- snufje zoete paprikapoeder
- snufje gemalen koriander
- citroensap
- 2 gehakte teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak

Bereiding:
Meng alle kruiden, de olijfolie, het citroensap en de knoflook. Marineer daar het vlees in (ongeveer 1uur). Rijg het gemarineerde vlees aan stokjes en grill het. Serveer met stokbrood.

[ Bericht 8% gewijzigd door Azul op 15-08-2020 21:22:12 ]
  maandag 17 augustus 2020 @ 15:06:46 #202
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_194602560
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 april 2020 17:47 schreef DutchMaria het volgende:
Hier een recept voor een vergeten oud-hollands drankje: Dropzopie!
CUL / [Fok!-kookboek] Drankjes

quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2020 16:24 schreef Azul het volgende:
Pinchos :P
CUL / [FOK!-kookboek] Vleesgerechten

Bedankt voor jullie bijdrage! :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 maart 2021 @ 11:59:58 #203
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_198475745


[ Bericht 52% gewijzigd door Muck op 16-03-2021 23:34:14 (Onzin zit op #49) ]
BLACK LIVES MATTER
Mannenvoetbal heeft een fascismeprobleem
Nazis deserve to be beaten. Tolerance of intolerance is cowardice *O*
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 7 april 2022 @ 19:10:19 #204
414785 sirdanilot
pi_204362392
Keto bloemkool " nasi " goreng

Ingrediënten :
1 bloemkool gerapst in de keukenmachine. Je kan het ook gewoon rapsen maar dan vliegt de bloemkool alle kanten op !
Klein stukje trassie
1 Eetlepel ketoembar
2 theelepel koenjit
1 theelepel djinten
1 theelepel djahee
3 teentjes gehakte knoflook
Vlees b.v. spek blokjes maar je zou ook kip blokjes of varkenshaas kunnen doen. Gehakt lijkt me minder maar kan. Of tahoe blokjes voor vega en dan geen trassie. Zoveel je wil b.v. 300 gram spek of zo.
Alle groenten die keto zijn maar heb ik niet gedaan, is optioneel . Als je niet keto bent kan je roerbak mix voor nasi doen. Paprika is een goede keto groente zeker groene paprika . B.v. 1 paprika
1 of 2 eetlepel Sojasaus. Ketjap is helaas niet keto, zou wel lekker zijn.
1 Ei

- bak het vlees tot gaar
- doe dan knoflook en de kruiden tot gaar
- doe dan de bloemkool korrels erbij en bakken
- als dit klaar is doe dan sojasaus erbij

- bak een spiegelei en doe dit erboven op

Echt een succes en kan ook als je niet keto doet



[ Bericht 3% gewijzigd door sirdanilot op 07-04-2022 19:16:45 ]
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')