Newman was/ben jij nou Tokofreak van smulweb of niet?quote:Op dinsdag 15 september 2015 19:08 schreef _Newman_ het volgende:
Een lbs is een pond. Maar dan niet de nederlandse pond maar de engelse pond waarschijnlijk.
En dat is 1 pond=453 gram.
Ik reageer even zo op de DM want (vermoedelijk door de nieuwe layout) kan ik er niet op reageren.quote:Op dinsdag 15 september 2015 19:08 schreef _Newman_ het volgende:
Een lbs is een pond. Maar dan niet de nederlandse pond maar de engelse pond waarschijnlijk.
En dat is 1 pond=453 gram.
Laat ik het er dan maar ophouden dat dit recept 25 jaar oud is en toen was er bijna geen internet anders ga ik me eigen genept voelen.quote:Op dinsdag 15 september 2015 08:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Alleen vind ik dat recept op nog heel veel andere plekken op het internet
In principe zijn er niet echt officiele recepten voor nasi goreng (gebakken rijst).quote:Op donderdag 22 oktober 2015 00:57 schreef Kalebatz het volgende:
Wel gezocht, nog niet in het kookboek gevonden, dus bij deze:
Nasi zonder "pakje" voor noobs voor 4 personen, wat gooien we erin:
500/600 gram pandanrijst
½ tl. Chilipoeder
2 tl. Zout
¼ tl. Kaneel
1 tl. Knoflookpoeder of een dikke teen verse knoflook
1 tl. Laos
½ tl. Djahe (gemberpoeder)
½ tl. Ketoembar (korianderpoeder)
½ tl. Sereh (citroengraspoeder)
½ tl. Koenjit (kurkumapoeder)
1 tl. Djinten (komijnpoeder)
Olijfolie (of iets in die richting)
Ketjap of sojasaus
500/600 gram kipfilet of varkensfilet
1 Wortel of een paar kleintjes
1 Prei
1 Ui of 2 kleintjes
1 Paprika
1 Paksoi Zorg dat je bij elkaar ook zo’n 500/600 gram groente hebt.
Half bosje lente-ui
3 eieren
Scheutje melk
125 gram spekjes
-Snijd het vlees in blokjes en marineer even met een beetje sojasaus of ketjap
-Meng alle kruiden (zeker geen te kleine theelepel gebruiken, anders de hoeveelheden royaal aanhouden) in een kommetje en maak er met een scheutje olie en een flinke scheut sojasaus/ketjap een papje van.
-Snijd alle groenten in blokjes zo fijn mogelijk, gebruik van de paksoi het blad.
-Bak de spekjes aan (niet te hard)
-Maak van de 3 eieren en een scheut melk een omelet, op een zacht vuur met een deksel op de pan en laat deze daarna afkoelen.
-Kook de rijst volgens verpakking in ruim! water en doe er een theelepel kurkuma bij, krijg je mooie gele rijst van.
-Bak het vlees in wat olie op hoog vuur aan.
-Als het vlees bruin is voeg je de groenten toe (goed mengen) en zet je het vuur wat lager, na een paar minuten kun je het kruidenpapje toevoegen. Goed mengen en even door laten garen.
-Op het laatst voeg je de spekjes en de omelet in dunne reepjes/blokjes toe
-Meng het geheel met de rijst en roer er vlak voor het serveren naar smaak dunne ringetjes lente-ui door.
Lekker met een beetje kroepoek, atjar tjampoer en een spiegelei. Wat over is een tweede keer lekker opbakken in de pan met een beetje olie!
Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de groenten, ingrediënten weglaten of juist toevoegen, evt. spek vervangen door hamreepjes etc.
Ik heb het zo een beetje bij elkaar gescharreld en het beviel super goed. Ik heb alleen redelijk exact de hoeveelheden van het kruidenmengsel aangehouden, voor mijn smaak mocht het wel ietsje meer zijn. Of iets meer knoflook en chilipoeder voor een beetje pit.
Ik wijk in ieder geval nooit meer af van deze basis
4 keer 24quote:Op woensdag 24 februari 2016 22:10 schreef annes2 het volgende:
Vraagje over bewaren: als er staat dat je iets 4 dagen in de koeling kunt bewaren, bedoelt men dan echt 4 dagen = 4 x 24 uur, of bijv van ma tot do = 3 x 24 uur?
of bami?quote:Op zondag 22 januari 2017 23:17 schreef derLudolf het volgende:
Zijn het knoedel in het Nederlands of schrijf je het Duits en bedoel je knödel?
Knoedels is een keurig oud Nederlands woord, maar Knödel mag je ook als Knoedel schrijven, net zoals je Straße als Strasse kan en mag schrijven. De ß wordt trouwens in modern Duits nauwelijks nog gebruikt.quote:Op zondag 22 januari 2017 23:17 schreef derLudolf het volgende:
Zijn het knoedel in het Nederlands of schrijf je het Duits en bedoel je knödel?
Ik wist dat je de umlaut door een e achrer de klinker mag vervangen, niet dat knoedel de Nederlandse vertaling is. Vandaar mijn vraagquote:Op donderdag 8 juni 2017 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Knoedels is een keurig oud Nederlands woord, maar Knödel mag je ook als Knoedel schrijven, net zoals je Straße als Strasse kan en mag schrijven. De ß wordt trouwens in modern Duits nauwelijks nog gebruikt.
Zwemt dat niet in een laag water als het klaar is? Die volgende keer eens een foto, als je wilt.quote:Op donderdag 8 juni 2017 17:38 schreef heywoodu het volgende:
Geen idee hoe anderen dit noemen, maar we eten het zo echt al járen en noemen het hier 'macaroni uit de oven' of 'spinazie uit de oven' en het leek me wel geinig om het als mijn eerste post in CUL eens te delen
Ingrediënten:
- 400 gram macaroni
- 750 gram spinazie (Iglo, fijn gehakt)
- Kaas
- Hamblokjes
- Ovenschaal (geen ingrediënt uiteraard, maar wel nodig)
Bereidingswijze:
1a. Spinazie in de magnetron ontdooien
1b. Macaroni koken (minuut of 10, staat wel op het pak neem ik aan)
2. Grofweg de helft van de macaroni in de ovenschaal verspreiden
3. Eén laagje kaas erover, drie van die plakken in zo'n pakje komt hier altijd goed uit
4. Eén laagje hamblokjes erover
5. Alle spinazie over de hele boel verdelen
6. Eén laagje hamblokjes over de spinazie
7. Eén laagje kaas over de hamblokjes
8. De rest van de macaroni over de kaas gooien (kaas smelt beter bij de hete macaroni, vandaar)
9. Gemalen kaas over de macaroni strooien, zodat je er een goede laag van hebt als 'bovenkant'
10. Wat paneermeel over de gemalen kaas gooien, zodat de boel een goede 'korst' wordt
Eten (met een goede klodder tomatenketchup erdoor)
Geen idee of het goed omschreven is overigens, maar als iemand het wil proberen en het lukt niet, laat het vooral weten. We doen het ook al járen in dezelfde ovenschaal en daar past alles echt precies in (met een kop erop), dus misschien dat je iets minder macaroni/spinazie moet gebruiken als je een kleinere schaal hebt, 750gr komt altijd zo goed uit omdat het precies één pak is
Dat is een oude quotequote:Op vrijdag 6 juli 2018 19:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zwemt dat niet in een laag water als het klaar is?
Nou ja, jaar oud of niet, als je er daadwerkelijk nieuwsgierig naar bent boeit dat toch niet? Recepten vergaan niet echt lijkt mequote:
excuses. ik weet het nu.quote:Op donderdag 20 december 2018 18:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dat ziet er goed uit Govie. Ik heb alle drie de recepten opgeslagen. Maar het FOK! Kookboek is bedoeld voor zelfbedachte recepten van users
CUL / [Fok!-kookboek] Drankjesquote:Op zaterdag 25 april 2020 17:47 schreef DutchMaria het volgende:
Hier een recept voor een vergeten oud-hollands drankje: Dropzopie!
CUL / [FOK!-kookboek] Vleesgerechtenquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |