FOK!forum / Culinesse à gogo / Kliekjes
allsystemshaltzondag 3 augustus 2008 @ 01:02
Houden de FOK!-er's nog wel eens een kliekjesdag?

En zo ja wat maak je dan?

*TS trapt af.

Rijst kook ik vaak net iets te veel.
Dus de dag erop maak ik een rijstsoep met eventueel groente/vlees wat nog over was van gisteren
G3rtjuhzondag 3 augustus 2008 @ 01:15
De halve week bestaat uit kliekjes...

Als je voor jezelf kookt, hou je nogal wat over.
krakkemiekezondag 3 augustus 2008 @ 01:21
Soep, omelet, salade........
allsystemshaltzondag 3 augustus 2008 @ 10:06
Ik ga vanaaf weer een kliekjessoep maken.

Broccoli fijn hakken de steel hak ik ook mee die gaat als eerste in de pan.
Tomaat (uit blik) --> 19 cent bij de dirk
Knoflook
--> Geen rijst maar dit keer noodles!
Zout peper nootmuskaat maggie
Eieren (eerst hard koken en als de soep bijna klaar is pas toevoegen).



Misschien nog een plakje kaas in de soepkom voor het inschenken
MissHobjezondag 3 augustus 2008 @ 13:09
Kliekjes zo lekker, vooral in de winter je stampotten, eigenlijk eet ik die altijd als kliekje.. dag van te voren maken enzo.. dag erop smaakt het het lekkerst.
Vaak doe ik van pasta wat ik overhoud een koude pasta salade met bv. pesto en tonijn en zongdroogde tomaatjes maken, mjam.
Maar meestal heb ik voor een complete maaltijd eten over, en ja eet ik gewoon hetzelfde nog een keer in zijn geheel met evt. wat salade/raukost erbij ofzo.
Perruchezondag 3 augustus 2008 @ 13:59
ik heb nooit kliekjes :-(

bij ons mam wel, dan eet ik het de volgende dag als ontbijt of lunch
Rutgerrdinsdag 5 augustus 2008 @ 06:42
Pasta opbakken
Axiadinsdag 5 augustus 2008 @ 08:51
Ik heb dus een vraagje, heb laatst een gegrilde kip gekocht (ik weet, zelf maken is lekkerder, maar was uit tijdgebrek). Alleen was het niet zo lekker, had te weinig smaak. Nu vraag ik me af, wie heeft er ideetjes wat je met een gegrilde kip kan doen (heb nog ongeveer 75% ervan over)....
#ANONIEMdinsdag 5 augustus 2008 @ 13:40
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 08:51 schreef Axia het volgende:
Ik heb dus een vraagje, heb laatst een gegrilde kip gekocht (ik weet, zelf maken is lekkerder, maar was uit tijdgebrek). Alleen was het niet zo lekker, had te weinig smaak. Nu vraag ik me af, wie heeft er ideetjes wat je met een gegrilde kip kan doen (heb nog ongeveer 75% ervan over)....
Kippesoep maken .
MLIdinsdag 5 augustus 2008 @ 13:44
Ik gooi alle kliekjes altijd bij elkaar in het volgende gerecht:

Aardappeltjes koken en in kleine blokjes snijden. Bakken en peper en zout erbij.

Dan! Kliekjes zoals gehakt, paprika, champignon, uitjes, you name it, het kan er allemaal bij. Dan paar eitjes klutsen, die er doorheen roeren en dan op laag vuurtje het ei laten garen. Ondertussen doe je er wat dunne plakjes brie op, dat laat je smelten. UIteindelijk doe je er wat rauwe bosui overheen en klaar is je kliekjesgerecht.
ColdFeetdinsdag 5 augustus 2008 @ 14:08
Kliekjes Lekker mee naar je werk en opwarmen. Of soep van maken. Of invriezen.
LamstraalASDdinsdag 5 augustus 2008 @ 14:10
lekkerste kliekje: Boerenkool lekker opbakken in de koekenpan!!!
Ik snap niet waarom je boerenkool de eerste dag moet eten.