allsystemshalt | zaterdag 2 augustus 2008 @ 16:47 |
Worden? Dat vraag ik me zo af. Er is o.a. Ovenfriet(Patat!). Maar hoe zit het b.v. met een; - kaassouflè - bitterbal - frikadel - bamihap - .............* * Vul zelf iets in ![]() | |
Nam_Soldier | zaterdag 2 augustus 2008 @ 16:50 |
Bitterballen in de oven, maar natuurlijk. | |
#ANONIEM | zaterdag 2 augustus 2008 @ 16:50 |
Gewoon in de koekepan ... | |
#ANONIEM | zaterdag 2 augustus 2008 @ 16:51 |
Ovenfriet is wel anders van samenstelling dan gewone diepvriespatat, dacht ik. Gewoon even op de verpakking kijken, soms staat het erbij en zo niet, dan kan het niet ![]() Als je geen frituur hebt kun je trouwens ook frituren in een wok met olie, werkt ook prima. | |
dWc_RuffRyder | zaterdag 2 augustus 2008 @ 16:51 |
Op m'n werk werden toevallig krulpatat en vissticks in de oven gegooid gisteren, was gewoon te eten ![]() | |
LoudGirl | zaterdag 2 augustus 2008 @ 16:52 |
Yep, de meeste dingen wel. Je moet wel een beetje opletten en uitproberen. Vaak werkt een hoge temperatuur het beste, maar de binnenkant moet natuurlijk wel warm zijn voor de buitenkant verbrandt (duh). En als dingen van binnen te heet worden barsten ze open en lopen ze leeg. | |
DaMart | zaterdag 2 augustus 2008 @ 16:57 |
quote:Ik heb ook wel eens in mijn onoplettendheid een verkeerde zak patat gepakt, en ook die was gewoon in de oven te bereiden, gewoon zo ongeveer de instructies van de ovenpatat volgen. Sommige fabrikanten zetten op de verpakking op welke wijzen het bereid kan worden, maar ook een frikandel kan volgens mij altijd wel in de oven, temperatuur rond 250 graden en een minuut of 10 in de oven en je hebt eetbare snacks ![]() | |
Wooldoor | zaterdag 2 augustus 2008 @ 17:03 |
Het zal allemaal best kunnen maar het zal nooit lekkerder zijn dan uit de frituur, dus eigenlijk kansloos om te proberen. | |
LoudGirl | zaterdag 2 augustus 2008 @ 17:11 |
Ik vind frituren een beetje eng, hete olie en zo ![]() | |
Repeat | zaterdag 2 augustus 2008 @ 17:14 |
Ik heb op een verjaardag bij iemand wel eens ovenfrituur voorgeschoteld gekregen. Ben er nooit meer geweest. | |
_Floddertje_ | zaterdag 2 augustus 2008 @ 18:17 |
Bij mij op mijn werk worden de kroketten in de oven bereid en daar kwam ik pas achter nadat ik er al diverse gehad had. Er was me helemaal niets aan de smaak opgevallen, smaakt prima dus. | |
allsystemshalt | zaterdag 2 augustus 2008 @ 18:41 |
quote:No shit! En gaan ze dan ontdooid of bevroren de oven in? en op welke temp/hoe lang? | |
Marijkezwolle | zaterdag 2 augustus 2008 @ 19:09 |
Je kunt alle producten waarvan op de verpakking vermeld staat dat het in de oven bereid kan worden in de oven gooien (anders stond het immers ook niet op de verpakking ![]() ![]() ![]() | |
Rosbief | zaterdag 2 augustus 2008 @ 19:38 |
quote:Opgelost, slotje | |
Repeat | zaterdag 2 augustus 2008 @ 19:48 |
quote:Nee sorry, frituur ui de oven is echt niet lekker. | |
krakkemieke | zaterdag 2 augustus 2008 @ 19:56 |
Patat uit de oven vind ik wel gaan, mits je het af en toe keert. Kroketten vind ik niet lekker. Off topic: frikandellen op de barbecue vind ik dan weer lekkerder dan uit de frituur. | |
Wooldoor | zaterdag 2 augustus 2008 @ 22:17 |
quote:Patat is opzich wel te eten maar niet lekkerder dan uit de frituur + je kan van dat spul blijven eten omdat het totaal niet vult. | |
_Floddertje_ | zaterdag 2 augustus 2008 @ 22:23 |
quote:Geen idee joh, ik werk niet in die kantine hè, ik eet er. Ik zag die vrouw een keer een hele ovenplaat met kroketten uit de oven halen. | |
Ace1 | maandag 4 augustus 2008 @ 16:28 |
Kroketten in de oven is best te doen... niet zo lekker uit als de frituur.. maar wel okay. | |
ShinobizWinter | dinsdag 5 augustus 2008 @ 15:32 |
Mits het op de verpakking staat zou het best kunnen. Als het heel erg laat is (bijv. 1 uur 's nachts) en ik krijg trek, dan wil ik soms wel kipkorn of kipnuggets in de oven bereiden. Ik laat het meestal wel iets langer in de oven dan op de verpakking staat, anders wordt het zacht en niet lekker krokant. [ Bericht 0% gewijzigd door ShinobizWinter op 05-08-2008 17:19:07 ] | |
Muck | dinsdag 5 augustus 2008 @ 17:40 |
De patat/friet-discussie is weg. Ontopic weer verder graag ![]() | |
allsystemshalt | dinsdag 5 augustus 2008 @ 18:09 |
Ik ga zo (mini) kaassoufle's proberen te bereiden in de oven.![]() | |
allsystemshalt | dinsdag 5 augustus 2008 @ 18:56 |
![]() ![]() Gelukt ![]() ![]() De meeste waren opgengebarsten maar de kaas was gelukkig nog niet weggestroomd. Wel smaakt het iets droog (ja gek he geen olie/vet) De bite is goed lekker stevig en krokant ![]() ![]() Het is al met al goed te doen ![]() 2 keer 5 minuten op 210 graden halverwege omdraaien en op bakpapier. | |
Duderinnetje | dinsdag 5 augustus 2008 @ 20:38 |
Ik gooi bijv. Mora Mini Mix-zooi gewoon in de oven. Gaat prima, op wat bakpapier. En al die frituurdingen bevatten van zichzelf al zo veel vet, dat ze in hun eigen olie garen. | |
#ANONIEM | dinsdag 12 augustus 2008 @ 00:10 |
Doe ik vaak wel ![]() ![]() | |
DaMart | dinsdag 12 augustus 2008 @ 00:20 |
De Mora frikandellen lijken toch wat minder geschikt dan Cora ons wil doen geloven. Volgens de verpakking kunnen die gewoon in de oven. Braaf alle instructies gevolgd, om na de tijd die ze nodig hadden om warm te worden, een paar gescheurde, opgezwollen frikandellen in de oven te vinden... ![]() |