| PM-girl | vrijdag 25 juli 2008 @ 21:20 |
| Ik ben eigenlijk niet zo'n liefhebber van Grieks eten, maar ik heb ontdekt dat ik wčl erg fan ben van mezedes, kleine griekse hapjes. Als voorgerecht wordt het volgens mij ook wel pikilia genoemd. Wanneer ik uit eten ga bij de Griek, bestel ik ze dan ook altijd! (Sinds ik mezedes ontdekt heb, gaan we ook wat vaker naar de Griek Maar nu het idee om thuis wat dingen te gaan maken. En nu ben ik op zoek naar wat (eenvoudige) recepten, tips en ervaringen. Alvast bedankt! | |
| Strychnine | vrijdag 25 juli 2008 @ 21:25 |
| Pikilia vind ik heerlijk. Glaasje raki erbij Maar ik moet zeggen dat ik het in Griekenland veel lekkerder vind dan in Nederland Veel griekse restaurants hier serveren ook iets heel anders dan in Griekenland, als je pikilia bestelt. | |
| PM-girl | vrijdag 25 juli 2008 @ 21:28 |
quote:Ik heb nu een restaurantje ontdekt, wat gewoon ander grieks eten serveert. Lekkerder en afwisselender dan de restaurants die ik kende. Ik denk dan ook dat zij wat 'griekser' koken. | |
| z80 | vrijdag 25 juli 2008 @ 21:55 |
quote:elk eiland heeft zijn eigen manier van eten klaarmaken. en wat er in het eten gaat. op Kreta wordt er veel in een stoofpot gekookt. op Lesbos worden meer planten en groente gegeten. bij de eilanden liggen dicht bij el kaar en toch een heel verschillende keuken. | |
| Morwen | zaterdag 26 juli 2008 @ 05:20 |
| Kleine hapjes vergen veel liefde, aandacht en vooral tijd. Bakken met eten klaarmaken is massaproductie. Bedenk je wat je echt lekker vond, zoek de griekse kruiden op op Internet. Wat ik super lekker vind zijn de Griekse gehaktballetjes in tomatensaus en dat is eigenlijk een voorgerecht maar je zou dat ook als kleinere snack op kunnen dienen. Net zoals Tzaziki of gekruide (voornamlijk met knoflook) Garides (Grote Garnalen) van de grill. De Griekse keuken is voornamelijk eenvoudig maar met veel voorbereidingen en tijd. En liefde,net als de Italiaanse keuken (de originele), dat proef je. Succes | |
| staticdata | zaterdag 26 juli 2008 @ 15:32 |
spanakopita is best goed zelf te maken. ![]() | |
| Mirjam | zaterdag 26 juli 2008 @ 22:52 |
quote:raki gekke griek ga jij heen, écht grieks is natuurlijk ouzo | |
| Govinda | zondag 27 juli 2008 @ 10:02 |
quote:Raki (of ook wel tsikoudia) is ook typisch Grieks hoor (Kreta). Heerlijk en veel lekkerder dan ouzo imo | |
| roffelpantoffel | zondag 27 juli 2008 @ 10:09 |
| komt zeker net terug uit Chersonissos? | |
| Kidney_Bean | zondag 27 juli 2008 @ 10:17 |
| Inderdaad elk grieks eiland kookt anders. Ben naar verschillende eilanden geweest en het viel me bijvoorbeeld op dat ze op Rhodos veel citroen gebruiken in het eten. (Ik was dat namelijk behoorlijk zat na een aantal dagen, al die citroensap e.d. overal doorheen, dus bij verschillende restaurantjes geweest, overal hetzelfde | |
| Giem | zondag 27 juli 2008 @ 10:30 |
| Op kreta, de knoflook.. maar ach.. na 2 weken proef je dat ook niet meer.. | |
| PM-girl | zondag 27 juli 2008 @ 13:01 |
quote:Die vind ik ook erg lekker! Misschien wordt dat wel mijn eerste project. | |
| ColdFeet | zondag 27 juli 2008 @ 13:05 |
| Ik maak weleens zelf dolmadakia. Maar dat is echt een pokkenklusje... Resultaat is wel altijd zalig |