abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 25 juli 2008 @ 21:20:30 #1
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_60349865
Ik ben eigenlijk niet zo'n liefhebber van Grieks eten, maar ik heb ontdekt dat ik wèl erg fan ben van mezedes, kleine griekse hapjes. Als voorgerecht wordt het volgens mij ook wel pikilia genoemd.

Wanneer ik uit eten ga bij de Griek, bestel ik ze dan ook altijd! (Sinds ik mezedes ontdekt heb, gaan we ook wat vaker naar de Griek )

Maar nu het idee om thuis wat dingen te gaan maken. En nu ben ik op zoek naar wat (eenvoudige) recepten, tips en ervaringen.

Alvast bedankt!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_60349974
Pikilia vind ik heerlijk. Glaasje raki erbij
Maar ik moet zeggen dat ik het in Griekenland veel lekkerder vind dan in Nederland
Veel griekse restaurants hier serveren ook iets heel anders dan in Griekenland, als je pikilia bestelt.
Vivre
  vrijdag 25 juli 2008 @ 21:28:01 #3
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_60350041
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 21:25 schreef Strychnine het volgende:
Pikilia vind ik heerlijk. Glaasje raki erbij
Maar ik moet zeggen dat ik het in Griekenland veel lekkerder vind dan in Nederland
Veel griekse restaurants hier serveren ook iets heel anders dan in Griekenland, als je pikilia bestelt.
Ik heb nu een restaurantje ontdekt, wat gewoon ander grieks eten serveert. Lekkerder en afwisselender dan de restaurants die ik kende. Ik denk dan ook dat zij wat 'griekser' koken.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  vrijdag 25 juli 2008 @ 21:55:22 #4
63722 z80
I fink you freaky
pi_60350627
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 21:28 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Ik heb nu een restaurantje ontdekt, wat gewoon ander grieks eten serveert. Lekkerder en afwisselender dan de restaurants die ik kende. Ik denk dan ook dat zij wat 'griekser' koken.
elk eiland heeft zijn eigen manier van eten klaarmaken.
en wat er in het eten gaat.
op Kreta wordt er veel in een stoofpot gekookt.
op Lesbos worden meer planten en groente gegeten.
bij de eilanden liggen dicht bij el kaar en toch een heel verschillende keuken.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_60356064
Kleine hapjes vergen veel liefde, aandacht en vooral tijd. Bakken met eten klaarmaken is massaproductie. Bedenk je wat je echt lekker vond, zoek de griekse kruiden op op Internet. Wat ik super lekker vind zijn de Griekse gehaktballetjes in tomatensaus en dat is eigenlijk een voorgerecht maar je zou dat ook als kleinere snack op kunnen dienen. Net zoals Tzaziki of gekruide (voornamlijk met knoflook) Garides (Grote Garnalen) van de grill. De Griekse keuken is voornamelijk eenvoudig maar met veel voorbereidingen en tijd. En liefde,net als de Italiaanse keuken (de originele), dat proef je.

Succes
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_60361431
spanakopita is best goed zelf te maken.

pi_60369920
quote:
Op vrijdag 25 juli 2008 21:25 schreef Strychnine het volgende:
Pikilia vind ik heerlijk. Glaasje raki erbij
Maar ik moet zeggen dat ik het in Griekenland veel lekkerder vind dan in Nederland
Veel griekse restaurants hier serveren ook iets heel anders dan in Griekenland, als je pikilia bestelt.
raki
gekke griek ga jij heen, écht grieks is natuurlijk ouzo
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 27 juli 2008 @ 10:02:16 #8
45458 Govinda
Blond is geil!
pi_60374186
quote:
Op zaterdag 26 juli 2008 22:52 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

raki
gekke griek ga jij heen, écht grieks is natuurlijk ouzo
Raki (of ook wel tsikoudia) is ook typisch Grieks hoor (Kreta). Heerlijk en veel lekkerder dan ouzo imo
Suffering from Oblomow's
  zondag 27 juli 2008 @ 10:09:44 #9
177247 roffelpantoffel
www.weeklyfun.nl
pi_60374322
Inderdaad elk grieks eiland kookt anders. Ben naar verschillende eilanden geweest en het viel me bijvoorbeeld op dat ze op Rhodos veel citroen gebruiken in het eten. (Ik was dat namelijk behoorlijk zat na een aantal dagen, al die citroensap e.d. overal doorheen, dus bij verschillende restaurantjes geweest, overal hetzelfde )
pi_60374439
Op kreta, de knoflook.. maar ach.. na 2 weken proef je dat ook niet meer..
  zondag 27 juli 2008 @ 13:01:45 #12
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_60376165
quote:
Op zaterdag 26 juli 2008 15:32 schreef staticdata het volgende:
spanakopita is best goed zelf te maken.

[ afbeelding ]
Die vind ik ook erg lekker! Misschien wordt dat wel mijn eerste project.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_60376238
Ik maak weleens zelf dolmadakia. Maar dat is echt een pokkenklusje... Resultaat is wel altijd zalig
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')