abonnement Unibet Coolblue
  maandag 16 maart 2009 @ 08:10:27 #226
1762 YPPY
Yppiaans
pi_67092036
Goed opgelost zo.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  vrijdag 20 maart 2009 @ 20:39:34 #227
35189 Troel
scherp en bot
pi_67250698
Ondanks dat het vervelend is, toch liever dat het zo is, dan dat hij de telefoon met opzet had verstopt om een nieuwe te krijgen toch
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_67254359
Ja Troel en Yppy, ik ben blij dat mijn gevoel klopte en zó blij dat ik luisterde naar mijn hart/zoon
Op naar het volgende gevecht geknoeid met een graffitti spuitbus
hier kommt die Sonne!
alias Idril-2, alias anneVi
  Jubileum moderator zondag 29 maart 2009 @ 21:45:14 #229
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_67530230
Met alle dingen die we moeten regelen voor de nieuwe school is onze hulpzoektocht even op een laag pitje komen te staan. Toch zijn we langzamerhand toch bezig met het zoeken naar een goed adres waar Eva af en toe kan logeren of spelen, zodat wij wat dingen met Iris kunnen doen. (bijv. Efteling, bioscoop, korte vakantie etc.) We hadden al iemand die op zaterdagmorgen met Eva kwam spelen maar die kon het niet langer combineren met zijn studie en van het zorgkantoor horen we spontaan niets meer. Geen vervanging, geen brief, geen telefoon en als ik bel ben ik ineens onbekend in het systeem. Echt gek word ik ervan.
We hadden afgelopen donderdag een afspraak met "onze" zorgmakelaar, maar ze was ineens door een crisisgeval verhinderd. Wel hebben we een intake en rondleiding gehad in een logeerhuis.
Onze vraag was een zorggezin, een gastgezin voor Eva, of als dat te moeilijk te vinden zou zijn dan wilden we de andere mogelijkheden weleens bekijken. Nou gastgezin is blijkbaar schier onmogelijk, wat we echt heel jammer vinden dus daarom het logeerhuis bekeken.
Nou eh... dat vinden we dus niet geschikt voor Eva, het zal ongetwijfeld een goed iets zijn voor een heleboel kinderen, maar Eva is zo aan ons gehecht, dat we zo'n klinische omgeving niet kunnen rijmen met de liefdevolle, warme zorg waarvan wij vinden dat Eva dat nodig heeft en ook verdiend.
We willen gewoon graag dat Eva ook een leuk uitstapje/vakantie/uitje heeft als wij dingen met Iris gaan doen, en dat kunnen we niet rijmen met een logeerhuis. Het zal ongetwijfeld allemaal goed geregeld zijn maar qua gevoel rijmt het niet met onze wens.
Dus.... we zoeken maar weer verder, naar de juiste oplossing, want voor ons is dit het niet.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  zondag 29 maart 2009 @ 21:55:28 #230
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_67530549
Ik hoop dat jullie snel een oplossing vinden waar jullie je wel goed bij voelen, Lois en wat voor Eva ook fijn zal zijn. Ik kan me zo voorstellen dat jullie echt toe zijn aan even een korte vakantie. Succes met verder zoeken
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  zondag 29 maart 2009 @ 21:59:03 #231
1762 YPPY
Yppiaans
pi_67530661
Lois, wat moeilijk is dat. Die hulp op zaterdagochtend was zo fijn en dat komt er geen vervanging. En nog veel erger dat je niks hoort van het zorgkantoor. Heb je eventueel de mogelijkheid iets in te kopen bij een zorgaanbieder? Ik weet dat ze bij de organisatie waar ik werkte best snel waren met vervanging, want dan gingen ze er daar weer op verdienen. Via een zorgaanbieder kun je soms ook een opvanggezin vinden. Een collega deed dat, elke week een dagdeel en eens per maand een nachtje. En dan was het hoogtepunt de strijk. Dat jochie zocht alle sokken bij elkaar. Was gewoon bij hun thuis.

Een logeerhuis moet idd bij je passen. Ook al zijn er veel verschillende soorten logeerhuizen. Sommige kinderen hebben juist een heel 'strakke en steriele' omgeving nodig, terwijl dat voor anderen helemaal niks is.
Is een gezinshuis een optie? Die hebben ook soms logeerplekken. Dat is bij mensen thuis die als werk, kleinschalig, kinderen met een handicap opvangen. Soms hebben die een kamer voor logees. Het is dan meer huiselijk dan een logeerhuis, maar wel met professionele opvang, zoals in Zandvoort
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  zondag 29 maart 2009 @ 22:00:55 #232
82136 Xennia
gekroond
pi_67530732
Lois, kun je geen oproep plaatsen op de site van bv de NVA?

Ik werk zelf in een intstelling voor verstandelijk gehandicapten en de kinderen die een gastgezin hebben komen vaak uit het netwerk van het betreffende kind (een oom of tante, een lerares van vroeger etc.). Ik herken overigens niet wat je zegt over een klinische omgeving. Het loont vast meerdere logeerhuizen te bekijken.
  † In Memoriam † zondag 29 maart 2009 @ 22:02:24 #233
37843 lady-wrb
kortaf
pi_67530772
luca heeft een pleegouder via spirit.
heb je daar wel eens gevraagd?
  Jubileum moderator zondag 29 maart 2009 @ 22:09:01 #234
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_67530956
Kijk hierom ben ik toch blij dat ik het heb durven posten.
Wij hebben een zorgmakelaar van de Hartekamp groep, en die heeft mij verzekerd dat gastouders er niet zijn.
We hebben (nog) geen PGB maar ik begin daar wel steeds meer naar te lonken, juist omdat we overal vastlopen met ZIN.
Ik heb gewoon hulp nodig om in dit oerwoud van zorg de juiste weg te vinden, daarom vind ik dit zo fijn.Dan kan ik weer wat mogelijkheden onderzoeken, dank jullie wel.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_67531137
Lois wat vervelend dat het zo lastig is om geschikte opvang voor Eva te vinden.
Zorggezinnen zijn wanneer ze niet uit familie en kennissenkring komen helaas erg schaars. Pleeggezinnen voor kinderen met een handicap ook. Er is een ontzettend tekort aan pleeggezinnen helaas. En dat gaat als eerste ten koste van de wat "moeilijkere" kindjes.

Misschien zou je nog bij wat andere logeerhuizen kunnen kijken. Vanuit eigen ervaring weet ik dat er VEEEEL verschil tussen verschillende logeerhuizen zit.
Gezinshuizen zijn ook een optie om na te vragen zoals Yppy al zegt. Wellicht kun eens met de verschillende zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking rondbellen. Zo zijn er binnen onze stichting alleen al minstens 6 logeerhuizen/groepen met ook plek voor logeren, allemaal met een heel eigen karakter en doelgroep. En waarvan gelukkig heel weinig met een "klinische" uitstraling. Wij proberen juist een zo huiselijk mogelijke sfeer te creeren.

Kinderen die bij ons komen logeren beschouwen het logeren op zich overigens ook al als een uitje. Daar hoeft dus niet nog een uitje vanuit het gvt bij. 1 van onze logeetjes (meisje van 6) wist dat vandaag heel treffend te verwoorden. J (haar broer) heeft scouting en ik heb A**** (ons logeerhuis). En dan hoeven we echt niet meer te doen als een spelletje, koekjes bakken of andere relatief gewone dingen.

succes met een plekje vinden dat bij jullie liefdevolle opvoeding past

Oooit, oooit oooit hopen we zo'n gezinshuis te zijn en zou ik met liefde kindjes zoals Eva opvangen.
pi_67531205
succes lois, ik hoop dat jullie snel een geschikte opvang vinden. wat fijn al die concrete tips!

mijn eerste reactie was 'breng haar maar bij ons!' maar dat is bij nader inzien vast geen handige oplossing en zeker niet voor de langere termijn denk ik. of wij genoeg structuur te bieden hebben is ook nog maar de vraag. maar ik kan me zo goed voorstellen dat je af en toe even wat meer ruimte nodig hebt. nogmaals: succes!
  zondag 29 maart 2009 @ 22:21:59 #237
82136 Xennia
gekroond
pi_67531351
Of via de William Schrikker Stichting informatie inwinnen?

Spirit kan idd ook, ze hebben alleen wel enorme wachtlijsten.
  zondag 29 maart 2009 @ 22:26:09 #238
1762 YPPY
Yppiaans
pi_67531479
Gewoon blijven posten Lois.
quote:
Het is prettig en vertrouwd uw kind thuis te verzorgen, maar het is ook intensief. Een paar dagen vrij van deze zorg of een keer met andere gezinsleden iets ondernemen kan dan welkom zijn. Logeren in een logeerhuis of bij een gezin of parttime wonen bij u in de buurt bieden een oplossing.
van 's Heeren Loo
quote:
Queeste biedt de volgende logeermogelijkheden.

Logeren in logeerhuis Het Molenhuis, naast de molen ‘t Rode Hert aan de Frieseweg te Alkmaar.
We beschikken ook over een aantal adressen van logeergezinnen..
Raphaelstichting
quote:
Een logeergezin waar uw gehandicapte kind zo nu en dan een paar dagen heen kan biedt u deze ruimte. Een logeerpartij kan bovendien een leuke en uitdagende ervaring zijn voor uw kind omdat het kennis maakt met andere mensen en een andere omgeving.

Natuurlijk is het belangrijk dat het logeergezin aansluit bij uw gewoontes en opvattingen. Daarnaast moet u er zeker van zijn dat uw kind goed wordt verzorgd. Voor het vinden van een logeergezin dat past bij uw situatie kunt u een beroep doen op De Waerden.

Een gezin dat bij u past
Nadat u een afspraak met ons heeft gemaakt komt de teamleider bij u thuis om uw wensen te bespreken. Daarna gaan wij op zoek naar een geschikt logeergezin.
Hoe een logeergezin eruit ziet hangt af van uw wensen. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een gezin met thuiswonende kinderen, of waar de kinderen al uit huis zijn. Maar ook een gezin waar één of beide ouders werkzaam zijn (geweest) in de verpleging of verzorging.
De Waerden

Ik weet niet of het iets voor jullie is, maar ik wil vooral zeggen dat je niet van 1 aanbieder uit moet gaan. Er kan vaak zoveel meer! Alleen datgene vinden wat je wilt, kan moeilijk zijn, maar dat wil niet zeggen dat het er niet is.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  zondag 29 maart 2009 @ 22:27:16 #239
82136 Xennia
gekroond
  zondag 29 maart 2009 @ 22:28:10 #240
24188 Belana
kloon van belana
pi_67531546
lieve lois, het wordt al gezegd, maar ga alsjeblieft niet uit van de indruk van 1 logeerhuis, want er is zoveel verschil! een dikke kus voor jullie
stormy waters...
sailin'
  zondag 29 maart 2009 @ 22:28:54 #241
1762 YPPY
Yppiaans
pi_67531571
En er kunnen wachtlijsten zijn, er hoeft maar 1 gezin te zijn dat juist graag een kindje zoals Eva wil. Ik weet nog goed dat ik ging solliciteren. Er werd me heel duidelijk gemaakt dat ik niet op de makkelijkste plek terecht zou komen (ze hebben er zelfs advertenties voor in de krant gezet, interne medewerkers wilden niet), maar ik vond het prachtig.
Een oud-collega bemiddelde ook tussen vrijwilligers en mensen met een handicap. Soms belde er iemand met zo'n aparte vraag, dat je denkt van "help!!!" en dan vertelde je dat tegen d'r, pakt ze d'r kaartenbak en belt een vrijwilliger die er precies bij past. Soms moet je geluk hebben en wie weet hebben jullie dat bij de zoektocht naar een gezin.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  † In Memoriam † zondag 29 maart 2009 @ 22:44:55 #242
37843 lady-wrb
kortaf
pi_67532021
quote:
Op zondag 29 maart 2009 22:21 schreef Xennia het volgende:
Of via de William Schrikker Stichting informatie inwinnen?

Spirit kan idd ook, ze hebben alleen wel enorme wachtlijsten.
praat me dr niet van. luca heeft 2 jaar op de wachtlijst gestaan.
  zondag 29 maart 2009 @ 22:48:01 #243
82136 Xennia
gekroond
pi_67532129
quote:
Op zondag 29 maart 2009 22:28 schreef YPPY het volgende:
En er kunnen wachtlijsten zijn, er hoeft maar 1 gezin te zijn dat juist graag een kindje zoals Eva wil.
Het lijkt mij ook fantastisch. Als ik groter woon en een stabieler leven leid, ga ik dat zeker nog eens doen.
pi_67537041
quote:
Op zondag 29 maart 2009 22:17 schreef bixister het volgende:


mijn eerste reactie was 'breng haar maar bij ons!' maar dat is bij nader inzien vast geen handige oplossing en zeker niet voor de langere termijn denk ik. of wij genoeg structuur te bieden hebben is ook nog maar de vraag. maar ik kan me zo goed voorstellen dat je af en toe even wat meer ruimte nodig hebt. nogmaals: succes!
Dat herken ik, hier wel structuur en regelmaat, ervaring met allerlei vormen van autisme, maar wel 2 kids. Ik weet niet of dat zo handig is. Als onze jongens gaan studeren (of zo) wil ik zeker zo iets op gaan pakken.
De waerden.. ik maak ff een linkje dat is nl in ons durp !
  Jubileum moderator maandag 30 maart 2009 @ 10:04:39 #245
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_67539130
Hier ga ik vanavond even mee aan de slag, dank jullie wel!
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  maandag 30 maart 2009 @ 10:15:35 #246
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_67539407
Wat is dat toch fantastisch zeg, dat er van allerlei kanten tips komen. Mooi. Ik hoop dat jullie iets geschikts kunnen vinden Lois.
  maandag 30 maart 2009 @ 11:17:33 #247
66397 tries
ehm.......
pi_67540951
Ik denk niet dat beactive een geschikte opvang is voor Eva, dat zijn groepjes kinderen op meestal bungalowparken. Maar er is genoeg, alleen zo moeilijk om juist die ene te vinden.
Is iets met zorgboerderijen niets voor Eva? www.zorgboeren.nl

Hier zijn we ook aan het bedenken, wat we er mee moeten.. we hebben het advies gekregen om ook meer te laten logeren, maar het gevoel zegt nog nee...
Succes Lois!
doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!
pi_67541427
quote:
Op zondag 29 maart 2009 22:15 schreef p_iglet het volgende:
Lois wat vervelend dat het zo lastig is om geschikte opvang voor Eva te vinden.
Zorggezinnen zijn wanneer ze niet uit familie en kennissenkring komen helaas erg schaars. Pleeggezinnen voor kinderen met een handicap ook. Er is een ontzettend tekort aan pleeggezinnen helaas. En dat gaat als eerste ten koste van de wat "moeilijkere" kindjes.

Misschien zou je nog bij wat andere logeerhuizen kunnen kijken. Vanuit eigen ervaring weet ik dat er VEEEEL verschil tussen verschillende logeerhuizen zit.
Gezinshuizen zijn ook een optie om na te vragen zoals Yppy al zegt. Wellicht kun eens met de verschillende zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking rondbellen. Zo zijn er binnen onze stichting alleen al minstens 6 logeerhuizen/groepen met ook plek voor logeren, allemaal met een heel eigen karakter en doelgroep. En waarvan gelukkig heel weinig met een "klinische" uitstraling. Wij proberen juist een zo huiselijk mogelijke sfeer te creeren.

Kinderen die bij ons komen logeren beschouwen het logeren op zich overigens ook al als een uitje. Daar hoeft dus niet nog een uitje vanuit het gvt bij. 1 van onze logeetjes (meisje van 6) wist dat vandaag heel treffend te verwoorden. J (haar broer) heeft scouting en ik heb A**** (ons logeerhuis). En dan hoeven we echt niet meer te doen als een spelletje, koekjes bakken of andere relatief gewone dingen.

succes met een plekje vinden dat bij jullie liefdevolle opvoeding past

Oooit, oooit oooit hopen we zo'n gezinshuis te zijn en zou ik met liefde kindjes zoals Eva opvangen.
Ik werk dus ook in een logeerhuis, en ik herken me niet in de klinische omgeving. Juist ook wij proberen er een huiselijk geheel van te maken, en daar doen we echt ons best voor. En zoals gezegd, ook onze logeerkinderen ervaren het komen logeren bij ons al als een uitje. Maar we gaan ook wel eens dingen met ze doen hoor, zoals naar de dierentuin enz.

Ik hoop echt dat je een oplossing zult gaan vinden Lois
pi_67558863
quote:
Op maandag 30 maart 2009 11:17 schreef tries het volgende:
Ik denk niet dat beactive een geschikte opvang is voor Eva, dat zijn groepjes kinderen op meestal bungalowparken. Maar er is genoeg, alleen zo moeilijk om juist die ene te vinden.
Op de site staat dat ze opvang op maat regelen, ook voor bv verstandelijk gehandicapte kinderen
pi_67559292
In welk logeerhuis werk je Bibi? Mijn zoon heeft een paar jaar in het logeerhuis in Huizen gezeten.
Lois, waar wonen jullie ongeveer? Is wel handig om te weten ivm brengen/halen, anders zit je daarvoor nog een half weekend in de auto. * anne_Chris herinnert zich nog rampritten op vrijdagnamiddag van Amsterdam naar Huizen, brrrrrr
hier kommt die Sonne!
alias Idril-2, alias anneVi
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')