FOK!forum / Culinesse à gogo / Kerrieaanslag op spatel en opscheplepel
bladibladiblawoensdag 16 juli 2008 @ 14:18
Gisteravond ben ik heel ijverig aan de slag geweest om kip-kerrie met rijst te maken en op te eten. Het eten was heerlijk, maar tijdens het afwassen bleek dat mijn spatel en opscheplepel de kerrie ook wel konden waarderen.

Gevolg: een gele waas op mijn geliefde spulletjes

Is er een manier waarop ik deze waas eraf kan krijgen? Ik vind het namelijk zo armoedig staan en dat terwijl mijn kookgerei nog geen maand oud is.
SHEwoensdag 16 juli 2008 @ 14:22
Ik zet ze altijd even in de chloor na een gevecht met kerrie of chilipoeder. Squeeky clean worden ze daarvan.
( wel verdund natuurlijk )

( en goed afspoelen )

Schoonmaakazijn werkt ook trouwens.
LastRequestwoensdag 16 juli 2008 @ 14:24
Ik zet ze inderdaad ook een uurtje of wat in een bak met gewoon warm/heet water en wat Dreft, werkt prima!
Axiawoensdag 16 juli 2008 @ 14:45
Wat SHE en LastRequest zeggen
Naamahwoensdag 16 juli 2008 @ 14:45
Komt bekend voor.. Laatst ook iets met kerrie gemaakt voor een grote groep mensen en van plastic borden gegeten (geen wegwerp, hard plastic zegmaar), allemaal een gele waas/aanslag! We zijn er maar vanuit gegaan dat het er wel weer afslijt, maar ik lees hier even mee mocht dat niet het geval zijn!
MarksterGTXwoensdag 16 juli 2008 @ 14:47
Wie koopt er dan ook plastic borden
Naamahwoensdag 16 juli 2008 @ 14:49
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 14:47 schreef MarksterGTX het volgende:
Wie koopt er dan ook plastic borden
Wel eens geprobeerd om dertig uitgelaten kinderen van echte borden te laten eten?
mvdejongwoensdag 16 juli 2008 @ 14:51
Over het algemeen bindt de kleurstof uit de kurkuma/geelwortelpoeder zich echt aan keukengerei. Goed afwassen helpt, maar niet volledig. Het is de enige voedselsoort die ik ken die zelfs geeloxeerd aluminium pannen op een gegeven moment verkleurt.
Axiawoensdag 16 juli 2008 @ 14:52
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 14:49 schreef Naamah het volgende:

[..]

Wel eens geprobeerd om dertig uitgelaten kinderen van echte borden te laten eten?
wegwerpborden
Naamahwoensdag 16 juli 2008 @ 14:54
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 14:52 schreef Axia het volgende:

[..]

wegwerpborden
Veeeeeeeel te duur. En slecht voor het milieu. En onhandig, want het fliebert alle kanten op. Nee hoor, die borden van hard plastic zijn hartstikke prima, gaan al heel lang mee, alleen nu dus een beetje geel

En nu weer terug naar de oplossingen, lijkt me zo
zovtydonderdag 17 juli 2008 @ 13:38
Lekker laten zitten, over een weekje stoor je er niet meer aan.