FOK!forum / Culinesse à gogo / Knoflooksaus
Burner82vrijdag 20 juni 2008 @ 18:31
Hallo,

wie heeft er een goed recept voor knoflooksaus? Ik vind de knoflooksaus uit de winkel meestal te flauw, en niet echt geweldig.
Maar ik heb ook geen idee hoe ik het zelf moet maken ...
Wie kan mij helpen?

Grz Burner
PeZuvrijdag 20 juni 2008 @ 18:37
erg veel verse knoflook
goede mayo
veel peterselie
veel bieslook
veel selderie
beetje peper
beetje zout
beetje suiker
iets olijfolie
iets wat shoarmakruiden
limoen of citroen sap

verdunnen met water

nu alleen nog de juiste verhoudingen, das ook vaak een kwestie van smaak, maar opzeker dat dit het recept is voor de beste knoflooksaus ooit
bloatedfacevrijdag 20 juni 2008 @ 18:39
eenvoudigste die wij maken:

4 eetlepels mayonaise (Calve, volle versie)
4 eetlepels water
1 teen knoflook
op smaak maken met aromat en peper
Eventueel aanvullen met gedroogde bieslook

(Eerlijk gezegd doen we meestal maar wat, ene keer gaat er wat meer knof in dan anders en ik gooi er meestal ook nog een druppie tabasco bij en wat ik zoals vind aan kruidjes)

Mayo in schaal en aanvullen met het water totdat je een papje krijgt wat een beetje op saus lijkt, knoflook uitpersen en erbij. Beetje roeren met een vork en op smaak maken met aromat en peper. Uurtje in koelkast laten staan voordat je gaat eten...
NEDvrijdag 20 juni 2008 @ 18:40
Mayo, knoflook, peterselie en sauzen maar
Currivrijdag 20 juni 2008 @ 18:46
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 18:37 schreef PeZu het volgende:
erg veel verse knoflook
goede mayo
veel peterselie
veel bieslook
veel selderie
beetje peper
beetje zout
beetje suiker
iets olijfolie
iets wat shoarmakruiden
limoen of citroen sap

verdunnen met water

nu alleen nog de juiste verhoudingen, das ook vaak een kwestie van smaak, maar opzeker dat dit het recept is voor de beste knoflooksaus ooit
je geeft een goed recept voor dzadziki-saus
Maar dat is ook erg lekker, alleen je mist komkommer
PeZuvrijdag 20 juni 2008 @ 18:49
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 18:46 schreef Curri het volgende:

[..]

je geeft een goed recept voor dzadziki-saus
Maar dat is ook erg lekker, alleen je mist komkommer
en de yoghurt _!
Naamahvrijdag 20 juni 2008 @ 18:52
Ik doe:

Yogonaise (of andere mayo, maar deze is lekker)
Beetje yoghurt erbij om te verdunnen (melk kan ook, water vast ook, yoghurt is wel 't lekkerst)
Scheutje azijn
Beetje suiker
Zout
En.... knoflook!

Echt superlekker zo!
Weltschmerzvrijdag 20 juni 2008 @ 19:00
Ik vind die knoflooksaus van de shoarmaboer het lekkerst, iemand enig idee wat daar standaar in zit? Knoflook, yoghurt en peterselie?
PeZuvrijdag 20 juni 2008 @ 19:02
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 19:00 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik vind die knoflooksaus van de shoarmaboer het lekkerst, iemand enig idee wat daar standaar in zit? Knoflook, yoghurt en peterselie?
naar verluidt een beetje fapsel _!
-Banaan-vrijdag 20 juni 2008 @ 20:34
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 18:49 schreef PeZu het volgende:

[..]

en de yoghurt _!
Maar verder is t net tzaziki...

Maar knoflooksaus:
1 grote teen knoflook
3 el may
scheut yoghurt
scheut olijfolie
citroensap
zout & paper
worchestershire sauce (3 drups)
tabasco (5 drups)
peterselie
bieslook

Dus dit beetje op gevoel bij elkaar mikken, roeren en laten staan. Hoe langer je m laat staan hoe beter hij gaat smaken, als je m niet sterk genoeg vind kan je natuurlijk gewoon meer knoflook erbij doen.
PeZuvrijdag 20 juni 2008 @ 20:36
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 20:34 schreef -Banaan- het volgende:

[..]

Maar verder is t net tzaziki...

Maar knoflooksaus:
1 grote teen knoflook
3 el may
scheut yoghurt
scheut olijfolie
citroensap
zout & paper
worchestershire sauce (3 drups)
tabasco (5 drups)
peterselie
bieslook

Dus dit beetje op gevoel bij elkaar mikken, roeren en laten staan. Hoe langer je m laat staan hoe beter hij gaat smaken, als je m niet sterk genoeg vind kan je natuurlijk gewoon meer knoflook erbij doen.
geen idee, het is de manier waar op ik mijn knoflook saus maak, naar mijn eigen smaak
Fuentezaterdag 21 juni 2008 @ 10:02
- bak kwark
- paar lepels mayo, net zoveel je zelf lekker vindt
- paar flinke tenen knoflook persen, net zoveel je lekker vindt
- bieslook
- peper

Alles mixen, en je hebt echt een meesterlijke knoflooksaus.
rubyzaterdag 21 juni 2008 @ 10:43
- mayo
- yoghurt
- likkie mosterd
- knoflook
- peterselie

Et voila!
kabouter.mutszaterdag 21 juni 2008 @ 10:43
Oke en nu die van mij,
Lijkt ook erg op bovenstaanden.

Half mayo half joghurt (of zure room of kwark)
Flinke teen knoflook
zout, peper, beetje suiker.
Verse peterselie en bieslook.

uurtje laten staan voor extra smaak.
Thalassazaterdag 21 juni 2008 @ 20:47
yoghurt en wat lepels mayo (niet teveel!)
dille
genoeg knoflook
1 scheutje azijn
1 scheutje olijfolie

iedereen is er altijd gek op!! lekker scherpp vooral de volgende dag :p
SiGNezaterdag 21 juni 2008 @ 20:55
klein bekertje creme fraiche
mayo (2 eetlepels ofzo)
3 teentjes knoflook, geperst of in kleine stukjes gesneden. (persen geeft een mildere smaak, snijden een pittige)
Peterselie (liefst vers!)
1 theelepel suiker
Beetje (vers gemalen) peper

roeren, klaar... een lekker frisse knoflooksaus zonder dat die heel erg naar yoghurt smaakt
evt. uitgelekte stukjes komkommer toevoegen en je hebt een lekkere tzaziki.
beetje citroensap erdoor is ook altijd erg lekker.

[ Bericht 12% gewijzigd door SiGNe op 21-06-2008 21:00:51 ]
Pinpasjezaterdag 21 juni 2008 @ 21:08
Ok indisch recept voor knoflooksaus!

1 pot calve mayonaise
3 a 4 teentjes knoflook (hangt af van hoe groot de teentjes zijn en wat je smaak is) geperst.
Ongeveer 5 eetlepels curry (gewone curry uit de fles dus niet de kruiden)
peper (ik gebruik altijd de 4 seizoenenpeper) en zout toevoegen
peterselie (het liefst vers)
poedersuiker naar smaak
Scheutje melk zodat de saus niet te dik is (ook dit naar eigen wens toevoegen)
provencaalse kruiden erbij voegen en klaar!

Dit kan je als je het terug in de pot Calve doet, een week in de koelkast bewaren.
Naarmate die langer staat word die ook sterker van smaak.

Ik heb dit recept ooit eens van mijn moeder gekregen en ik blijf het de meest lekkere knoflooksaus ooit vinden en ook al jaren bij ons in de familie. Al mijn vrienden zijn er gek op

Eet smakelijk!
augurkenkoningzaterdag 21 juni 2008 @ 21:09
Ik doe er zelf graag munt bij.
Vandaag...zaterdag 21 juni 2008 @ 21:29
yogonaise met uitgeperste knoflook, scheutje room, beetje citroensap
Mutsaers__78zondag 22 juni 2008 @ 13:35
2 delen (magere) yoghurt
1 deel mayonaise / fritessaus
veel peper en zout
suiker (proef het om te kijken of het genoeg is)
véééél knoflook (hoe verser hoe beter)
en minstens een eetlepel vol geknipte bieslook

mengen dit alles en smullen maar
-Mellow-zondag 22 juni 2008 @ 18:33
De allerlekkerste maak je zo:

voor de helft 10% vet turkse yogurt (zo'n blauwe emmer) en andere helft mayonaise
heel veel peterselie, echt heel veel
nog meer knoflook voor pittig effect
worcestershires sauce
kappertjes

Alles door elkaar mixen en alles wat je tegenkomt erin dippen
Als ik niet beter wist zou ik alleen nog dit eten