Burner82 | vrijdag 20 juni 2008 @ 18:31 |
Hallo, wie heeft er een goed recept voor knoflooksaus? Ik vind de knoflooksaus uit de winkel meestal te flauw, en niet echt geweldig. Maar ik heb ook geen idee hoe ik het zelf moet maken ... Wie kan mij helpen? ![]() Grz Burner | |
PeZu | vrijdag 20 juni 2008 @ 18:37 |
erg veel verse knoflook goede mayo veel peterselie veel bieslook veel selderie beetje peper beetje zout beetje suiker iets olijfolie iets wat shoarmakruiden limoen of citroen sap verdunnen met water nu alleen nog de juiste verhoudingen, das ook vaak een kwestie van smaak, maar opzeker dat dit het recept is voor de beste knoflooksaus ooit | |
bloatedface | vrijdag 20 juni 2008 @ 18:39 |
eenvoudigste die wij maken: 4 eetlepels mayonaise (Calve, volle versie) 4 eetlepels water 1 teen knoflook op smaak maken met aromat en peper Eventueel aanvullen met gedroogde bieslook (Eerlijk gezegd doen we meestal maar wat, ene keer gaat er wat meer knof in dan anders en ik gooi er meestal ook nog een druppie tabasco bij en wat ik zoals vind aan kruidjes) Mayo in schaal en aanvullen met het water totdat je een papje krijgt wat een beetje op saus lijkt, knoflook uitpersen en erbij. Beetje roeren met een vork en op smaak maken met aromat en peper. Uurtje in koelkast laten staan voordat je gaat eten... | |
NED | vrijdag 20 juni 2008 @ 18:40 |
Mayo, knoflook, peterselie en sauzen maar ![]() | |
Curri | vrijdag 20 juni 2008 @ 18:46 |
quote:je geeft een goed recept voor dzadziki-saus ![]() Maar dat is ook erg lekker, alleen je mist komkommer ![]() | |
PeZu | vrijdag 20 juni 2008 @ 18:49 |
quote:en de yoghurt ![]() | |
Naamah | vrijdag 20 juni 2008 @ 18:52 |
Ik doe: Yogonaise (of andere mayo, maar deze is lekker) Beetje yoghurt erbij om te verdunnen (melk kan ook, water vast ook, yoghurt is wel 't lekkerst) Scheutje azijn Beetje suiker Zout En.... knoflook! Echt superlekker zo! | |
Weltschmerz | vrijdag 20 juni 2008 @ 19:00 |
Ik vind die knoflooksaus van de shoarmaboer het lekkerst, iemand enig idee wat daar standaar in zit? Knoflook, yoghurt en peterselie? | |
PeZu | vrijdag 20 juni 2008 @ 19:02 |
quote:naar verluidt een beetje fapsel ![]() | |
-Banaan- | vrijdag 20 juni 2008 @ 20:34 |
quote:Maar verder is t net tzaziki... Maar knoflooksaus: 1 grote teen knoflook 3 el may scheut yoghurt scheut olijfolie citroensap zout & paper worchestershire sauce (3 drups) tabasco (5 drups) peterselie bieslook Dus dit beetje op gevoel bij elkaar mikken, roeren en laten staan. Hoe langer je m laat staan hoe beter hij gaat smaken, als je m niet sterk genoeg vind kan je natuurlijk gewoon meer knoflook erbij doen. | |
PeZu | vrijdag 20 juni 2008 @ 20:36 |
quote:geen idee, het is de manier waar op ik mijn knoflook saus maak, naar mijn eigen smaak ![]() | |
Fuente | zaterdag 21 juni 2008 @ 10:02 |
- bak kwark - paar lepels mayo, net zoveel je zelf lekker vindt - paar flinke tenen knoflook persen, net zoveel je lekker vindt - bieslook - peper Alles mixen, en je hebt echt een meesterlijke knoflooksaus. | |
ruby | zaterdag 21 juni 2008 @ 10:43 |
- mayo - yoghurt - likkie mosterd - knoflook - peterselie Et voila! ![]() | |
kabouter.muts | zaterdag 21 juni 2008 @ 10:43 |
Oke en nu die van mij, Lijkt ook erg op bovenstaanden. Half mayo half joghurt (of zure room of kwark) Flinke teen knoflook zout, peper, beetje suiker. Verse peterselie en bieslook. uurtje laten staan voor extra smaak. ![]() | |
Thalassa | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:47 |
yoghurt en wat lepels mayo (niet teveel!) dille genoeg knoflook 1 scheutje azijn 1 scheutje olijfolie iedereen is er altijd gek op!! lekker scherpp vooral de volgende dag :p | |
SiGNe | zaterdag 21 juni 2008 @ 20:55 |
klein bekertje creme fraiche mayo (2 eetlepels ofzo) 3 teentjes knoflook, geperst of in kleine stukjes gesneden. (persen geeft een mildere smaak, snijden een pittige) Peterselie (liefst vers!) 1 theelepel suiker Beetje (vers gemalen) peper roeren, klaar... een lekker frisse knoflooksaus zonder dat die heel erg naar yoghurt smaakt evt. uitgelekte stukjes komkommer toevoegen en je hebt een lekkere tzaziki. beetje citroensap erdoor is ook altijd erg lekker. [ Bericht 12% gewijzigd door SiGNe op 21-06-2008 21:00:51 ] | |
Pinpasje | zaterdag 21 juni 2008 @ 21:08 |
Ok indisch recept voor knoflooksaus! ![]() 1 pot calve mayonaise 3 a 4 teentjes knoflook (hangt af van hoe groot de teentjes zijn en wat je smaak is) geperst. Ongeveer 5 eetlepels curry (gewone curry uit de fles dus niet de kruiden) peper (ik gebruik altijd de 4 seizoenenpeper) en zout toevoegen peterselie (het liefst vers) poedersuiker naar smaak Scheutje melk zodat de saus niet te dik is (ook dit naar eigen wens toevoegen) provencaalse kruiden erbij voegen en klaar! Dit kan je als je het terug in de pot Calve doet, een week in de koelkast bewaren. Naarmate die langer staat word die ook sterker van smaak. Ik heb dit recept ooit eens van mijn moeder gekregen en ik blijf het de meest lekkere knoflooksaus ooit vinden en ook al jaren bij ons in de familie. Al mijn vrienden zijn er gek op ![]() Eet smakelijk! ![]() | |
augurkenkoning | zaterdag 21 juni 2008 @ 21:09 |
Ik doe er zelf graag munt bij. | |
Vandaag... | zaterdag 21 juni 2008 @ 21:29 |
yogonaise met uitgeperste knoflook, scheutje room, beetje citroensap | |
Mutsaers__78 | zondag 22 juni 2008 @ 13:35 |
2 delen (magere) yoghurt 1 deel mayonaise / fritessaus veel peper en zout suiker (proef het om te kijken of het genoeg is) véééél knoflook (hoe verser hoe beter) en minstens een eetlepel vol geknipte bieslook mengen dit alles en smullen maar ![]() | |
-Mellow- | zondag 22 juni 2008 @ 18:33 |
De allerlekkerste maak je zo: voor de helft 10% vet turkse yogurt (zo'n blauwe emmer) en andere helft mayonaise heel veel peterselie, echt heel veel nog meer knoflook voor pittig effect worcestershires sauce kappertjes Alles door elkaar mixen en alles wat je tegenkomt erin dippen ![]() Als ik niet beter wist zou ik alleen nog dit eten |