FOK!forum / Culinesse à gogo / Lekkere Woksaus?
dubidubwoensdag 18 juni 2008 @ 18:22
Net dus weer ff staan wokken, en 't is allemaal niet zo moeilijk, maar de saus die je uiteindelijk gebruikt kan zo bepalend zijn voor de smaak. net had ik er een die mij te zoet was, 't was een chinese, dus daar houd ik niet zo van. Wat voor saus oid gebruiken jullie bij de wok? Evt. zelfmaak?
Trustenwoensdag 18 juni 2008 @ 18:27
Sojasaus, Oestersaus of helemaal geen saus

[ Bericht 35% gewijzigd door Trusten op 18-06-2008 19:02:25 ]
dubidubwoensdag 18 juni 2008 @ 18:58
Dat zonder saus doe ik ook wel 'es, is ook wel lekker, maar gaarne ideeën voor een lekkere saus
hilliebilliewoensdag 18 juni 2008 @ 20:39
Ik gebruik meestal boemboes van conimex niet echt saus, maar vind het vele malen lekkerder.
Vandaag had ik een woksaus van conimex toevallig (was van de week zo'n zakje in de brievenbus geworpen ter reclame) maar die vond ik te zoet (sweet en sour)

dus misschien zijn die boemboes ook wel iets voor jou. Of wat misschien ook wel werkt om minder saus te gebruiken, dan heb je wel een beetje die smaak maar niet te overheersend
dubidubwoensdag 18 juni 2008 @ 20:47
quote:
Op woensdag 18 juni 2008 20:39 schreef hilliebillie het volgende:
Ik gebruik meestal boemboes van conimex niet echt saus, maar vind het vele malen lekkerder.
Vandaag had ik een woksaus van conimex toevallig (was van de week zo'n zakje in de brievenbus geworpen ter reclame) maar die vond ik te zoet (sweet en sour)

dus misschien zijn die boemboes ook wel iets voor jou. Of wat misschien ook wel werkt om minder saus te gebruiken, dan heb je wel een beetje die smaak maar niet te overheersend
Dat ga ik volgende keer sowieso doen, minder saus. En dan vooraf ff kijken of het van die mierzoete bende is, want daar houd ik niet zo van. Maar bedankt voor de tip
LeeHarveyOswaldwoensdag 18 juni 2008 @ 21:07
Ik vijzel zwarte peper, doe daar een klein beetje azijn, olie, en oestersaus of soya bij. (flink wat van die laatste). Dan een flinke scheut olie, knoflook er in, vijzel voorzichtig er door, chilipepers er bij, beetje zout, en dat is dan mijn woksaus. Soms ook gember en/of suiker er in, of meer pepersoorten
Martijn_77woensdag 18 juni 2008 @ 21:16
Bij de Jumbo verkopen van die lekkere zakjes met ui en knoflook. Het zijn van die rode zakjes
dubidubdonderdag 19 juni 2008 @ 12:01
quote:
Op woensdag 18 juni 2008 21:16 schreef Martijn_77 het volgende:
Bij de Jumbo verkopen van die lekkere zakjes met ui en knoflook. Het zijn van die rode zakjes
Daar kom ik dus nooit
K-maildonderdag 19 juni 2008 @ 12:09
k had laatst zoete soya van conimex, ik vond het wel lekker op zich, maar ik doe dr nooit zo heel veel door, omdat ik het vaak te veel vind overheersen.
n0adonderdag 19 juni 2008 @ 12:26
Dik spek doe ik met shao hsing wijn, soja, gember, knof, evt ketjap of oestersaus. Wel eerst het vet een beetje uit bakken.
_Hestia_donderdag 19 juni 2008 @ 17:56
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 12:09 schreef K-mail het volgende:
k had laatst zoete soya van conimex, ik vond het wel lekker op zich, maar ik doe dr nooit zo heel veel door, omdat ik het vaak te veel vind overheersen.
Idd, 1-2 eetlepels is genoeg

ik gebruik regelmatig:

oestersaus
sojasaus
hoi-sinsaus
chilisaus
ketjap

En verder combineer ik vaak met kruiden of specerijen of staat er bij een gerecht hoe je een saus kunt maken ( de saus van de hete kip uit het Fok kookboek vind ik persoonlijk erg lekker)
Stansfieldvrijdag 20 juni 2008 @ 16:11
Die saus van de conimex vind ik echt niks.

Wat is nou echt goede saus zoals ze ook in wokrestaurants gebruiken?? Niet dat die nou authentiek wokken maar lekker is het altijd wel.

En bij de toko welke woksaus moet je daar halen??
Inschrijven_valt_niet_meevrijdag 20 juni 2008 @ 18:34
Ik vind die five spices woksaus van Conimex best goed te doen. Japanse vissaus is ook erg lekker, maar het lekkerste is natuurlijk zelf e.e.a. mixen. Helaas is dat bij mij altijd een gok, óf het wordt erg lekker, óf ik kan het wegpleuren...